The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2019, 18:46
Kogos z akademii sprzedajemy za 250 tys E rzekomo- via Stanowski na twiterze
Nie Hoyo i nie Buksa
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.01.2019, 18:51
Kontrakt Peszki w Lechii Gdańsk i Jędrzejczyka w Legii Warszawa pokazują jak polskie kluby palą forsą w piecu...

Nie jestem fanem Sławka ale myślę, że może się przydać naszej drużynie. Jak na mój gust będzie miał motywację, aby pokazać się jeszcze w Eklapie. Jakby nie spojrzeć ostatnio nawywijał więc będzie chciał pokazać się z dobrej strony na koniec kariery...

Według mnie n/w skład nie wygląda źle
Lis - Burliga, Wasilewski, Klemenz, Palcić - Błaszczykowski, Wojtkowski, Peszko Pietrzak - Kolar, Drzazga
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 25.01.2019, 19:04
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
Kontrakt Peszki w Lechii Gdańsk i Jędrzejczyka w Legii Warszawa pokazują jak polskie kluby palą forsą w piecu...

Nie jestem fanem Sławka ale myślę, że może się przydać naszej drużynie. Jak na mój gust będzie miał motywację, aby pokazać się jeszcze w Eklapie. Jakby nie spojrzeć ostatnio nawywijał więc będzie chciał pokazać się z dobrej strony na koniec kariery...

Według mnie n/w skład nie wygląda źle
Lis - Burliga, Wasilewski, Klemenz, Palcić - Błaszczykowski, Wojtkowski, Peszko Pietrzak - Kolar, Drzazga
A Sadlok gdzie?
Odpowiedz cytując
Smuga85
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 25.01.2019, 19:33
Tonamini napisał(a):Wyświetl post
Na Majstra oldbojami
Ile razy trzeba powtarzać że Majstra się zdobywa na północnym zachodzie Polski
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn

Najlepszy mecz na którym byłem:
14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede

Najlepszy wyjazd na którym byłem:
18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.01.2019, 19:33
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Kogos z akademii sprzedajemy za 250 tys E rzekomo- via Stanowski na twiterze
Nie Hoyo i nie Buksa

Czyli dodatkowy milion,ciekawe o kogo chodzi,moze za ta kasę mozna by jakiegos napastnika wyhaczyć/
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.01.2019, 19:47
Plewka.
Wychaczyc pilkarza o ktorym Wojtas mowisz bedzie mozna dopiero jak z klubu odejdzie pewien hamulcowy... :(
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 25.01.2019, 19:53
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Plewka.
Wychaczyc pilkarza o ktorym Wojtas mowisz bedzie mozna dopiero jak z klubu odejdzie pewien hamulcowy... :(
Z jednej strony to do srodka pola juz napprawde poza Basha nie mamy nikogo wiec 2 transfery to minimum
Z drugiej, no jakos nie zauwazylem niczego w grze Plewki co pozwalaloby mi myslec ze bedzie czyms wiecej niz meteorytem ktory jak sie pojawil w pierwszej druzynie tak zaraz zniknie a 1 mln zł nam potrzebny jest cholernie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 25.01.2019, 19:58
Jesli to jest prawda, to pomoge spakowac mu plecak

Do srodka dojdzie ktos podczas obozu/ a powinno dojsc conajmniej 2 pilkarzy bo sam Mauro Baszomat tego nie ogarnie.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.01.2019, 20:16
Z jednej strony to do srodka pola juz napprawde poza Basha nie mamy nikogo wiec 2 transfery to minimum
Z drugiej, no jakos nie zauwazylem niczego w grze Plewki co pozwalaloby mi myslec ze bedzie czyms wiecej niz meteorytem ktory jak sie pojawil w pierwszej druzynie tak zaraz zniknie a 1 mln zł nam potrzebny jest cholernie
Grał trochę krótko żeby oceniać. 250 tys. euro za 23 latka po debiucie w Ekstraklasie szału nie robi, ale w naszych warunkach trzeba brać z pocałowaniem ręki.
Myślę że jeszcze o nim usłyszymy. Ma potencjał jak Mączyński kiedyś moim zdaniem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 25.01.2019, 20:40
on ma 19 lat nie 23
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.01.2019, 20:42
on ma 19 lat nie 23
No to tym bardziej psie pieniądze. Ale jak mus to mus.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.01.2019, 21:28
Przy naszym stanie konta 51 tys sprzed 3 tygodni,........piniadz nie śmierdzi,żaden.

Ale fakt ktos na srodek do Bashy i napastnik,sa potrzebni.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 25.01.2019, 22:23
Nie będę narzekać z wiadomych względów, ale Peszko dla mnie był jedynm z największych pajaców ligi - nie ma sensu przytaczać fauli czy czerwonych kartek, gdyż pod tym względem bije na głowę Burego (który też miał pociąg do bezsensownych kartek).

Poza tym nie rozumiem podjary sportowej, gdyż Peszko nie ejst tym samym graczem co w amice... Poziom sportowy dużo poniżej Imaza czy Kostala.. Ba! Wolałbym ?Małeckiego.. ale cóż trzeba się cieszy≥ć, że ktokowliek przychodzi, choć znienawidzony piłkarz podobnie jak kaczorowski czy switlica to nie dobry omen :/ Jak już jest z nami to mam nadzieje, że da jakość i pokaże, że kiedyś tam grał w piłkę ...

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.01.2019, 23:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Grał trochę krótko żeby oceniać. 250 tys. euro za 23 latka po debiucie w Ekstraklasie szału nie robi, ale w naszych warunkach trzeba brać z pocałowaniem ręki.
Myślę że jeszcze o nim usłyszymy. Ma potencjał jak Mączyński kiedyś moim zdaniem.
Już kolega poprawił. Niedawno skończył 19 lat.
I po drugie karierę Plewki śledzę od 7 lat i to talent czystej wody.. być może się nie wybije, będzie mial kontuzje, złych menagerow itp jeśli natomiast będzie się rozwijał jestem pewny że o nim usłyszymy . I karierę może zrobić spokojnie większa niż Judasz
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.01.2019, 09:52
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nie będę narzekać z wiadomych względów, ale Peszko dla mnie był jedynm z największych pajaców ligi - nie ma sensu przytaczać fauli czy czerwonych kartek, gdyż pod tym względem bije na głowę Burego (który też miał pociąg do bezsensownych kartek).

Poza tym nie rozumiem podjary sportowej, gdyż Peszko nie ejst tym samym graczem co w amice... Poziom sportowy dużo poniżej Imaza czy Kostala.. Ba! Wolałbym ?Małeckiego.. ale cóż trzeba się cieszy≥ć, że ktokowliek przychodzi, choć znienawidzony piłkarz podobnie jak kaczorowski czy switlica to nie dobry omen :/ Jak już jest z nami to mam nadzieje, że da jakość i pokaże, że kiedyś tam grał w piłkę ...
Burliga = 241 spotkań, 76 żółtych 2 czerwone
Peszko = 360! spotkań, 86 żółtych 3 czerwone

O co chodzi z tym biciem na głowe, bo jednak postanowiłem przytoczyć CI te kartki, faule...
nie to ze sie dopierdalam, ale sie dopierdalam. Nagonka jest żenująca.

Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 26.01.2019, 12:13
Podobno Peszko opłacany będzie przez jakiegoś przedsiębiorcę. A Wisła będzie mu płacić tylko jakieś grosze. Więc pod tym względem transfer bardzo na plus.
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 26.01.2019, 12:50
POtey napisał(a):Wyświetl post
Podobno Peszko opłacany będzie przez jakiegoś przedsiębiorcę. A Wisła będzie mu płacić tylko jakieś grosze. Więc pod tym względem transfer bardzo na plus.
Przez Wojciecha Kwietnia.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.01.2019, 13:21
Plewka interesują się zespoły z Czech i Słowacji i to zapewne od nich jest ta oferta ktorej mówił Wisłocki.
Podobno też Buksa nie jest na sprzedaż i prędzej pół drużyny sprzedadzą niż jego. Dobrze to słyszeć bo na chłopaku naprawdę zarobimy kiedyś miliony...
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.01.2019, 14:24
a Małecki ma przejść na zasadzie wypożyczenia czy jakaś kasa nam wpłynie od Kazachów ?

a z Buksą racja.. trzeba się cenić jak Chorwacji, jak ktoś chce go kupić to niech wykłada 10 milionów i bierze a nie 250tys jak za Plewke.. tylko fajnie jakby chłopak dostał kilka szans chociaż na końcówkę meczów
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 28.01.2019, 14:26
O Buksę to bym się trochę obawiał - młodziutki chłopak - wystawianie go na ligowych drwali to zbyt duże ryzyko....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.01.2019, 14:30
Messi juz w lm gral na 16 lat...
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 28.01.2019, 14:45
@jendrus

Najpierw sprawdź, później pisz
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.01.2019, 14:57
Kolega z Messim pojechał , ale w polskiej lidze przykład pierwszy z brzegu: Milik. W swoim debiutanckim sezonie jako 16 latek rozegrał 24 spotkania i strzelił kilka bramek.

Buksa powinien na dziś być zmiennikiem Kolara, zakładając że Drzazga będzie grał cofniętego. Brożka nie liczę bo najpierw niech się wyleczy. Nawet jeśli tylko złapać doświadczenie to jest to nieocenione. Zresztą jeśli dzisiaj już jest lepszy od napastników o 3 lata starszych w naszym klubie to już wszystko mówi o skali jego talentu.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 28.01.2019, 15:22
16 lat to wiek w nowoczesnym futbolu żeby uzdolnionych wprowadzać na boisko. Zdecydowanie powinien grać końcówki. Dodatkowo będzie to dla niego argumentem do pozostania w Wiśle.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 28.01.2019, 15:32
@Karherop

Milik jak debiutował w lidze to miał 17 lat i 5 miesięcy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.01.2019, 16:04
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
@Karherop

Milik jak debiutował w lidze to miał 17 lat i 5 miesięcy
Racja, źle przeliczyłem roczniki. Natomiast już w wieku 16 lat strzelał w seniorskiej piłce w Rozwoju Katowice.
Lepszym przykładem jest w takim razie Stępiński, choć wg mnie to Buksie parametrami (lewa noga, wzrost), może być bliżej do Milika. Mam nadzieję że jeszcze nas Olek podrośnie, nabierze muskulatury i będzie wymiatał w ataku.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.01.2019, 22:38
https://twitter.com/knuram/status/1090000728683360256
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 28.01.2019, 23:26
Co tam kolega wieprzyk napisał? Link nie działa. Z góry dziękuję.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 29.01.2019, 00:03
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Burliga = 241 spotkań, 76 żółtych 2 czerwone
Peszko = 360! spotkań, 86 żółtych 3 czerwone

O co chodzi z tym biciem na głowe, bo jednak postanowiłem przytoczyć CI te kartki, faule...
nie to ze sie dopierdalam, ale sie dopierdalam. Nagonka jest żenująca.
Zapomniałeś chyba, że Burliga to obrońca, a Peszko ofensywny pomocnik, na dodatek skrzydłowy. Poza tym Peszkę kojarze z samych chamskich i bezsensownych fauli. Co do Burligi to wiadomo jak jest jak się broni, prawdopodobieństwo otrzymania kartki przy próbie odbioru piłki jest dużo wyższe niż w przypadku swobodnego ataku do przodu po skrzydle... . No nic nie trawie gościa, kojarzy mi się tylko i wyłącznie z amicą, byłem zażenowany jego obecnością na ostatnich mistrzostwach. Z tego co widziałem to w Lechii grał padake.. Mam nadzeiję oczywiście, że być może u nas pójdzie po rozum do głowy, zacisnie zeby i coś pokarze - nie życzę mu źle co chyba jest zrozumiałe.

Piotr777 napisał(a):Wyświetl post
Co tam kolega wieprzyk napisał? Link nie działa. Z góry dziękuję.
"Vukan Savicevic na dniach przejdzie do Wisły Kraków. (kupno) Vukan jest defensywnym pomocnikiem."
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 29.01.2019 o godz. 00:13.

Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.01.2019, 05:57
Czarnogórzec, to prawie jak Jugol? Oby nie Mitro kolejny.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów