|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
kto jest większym .....m dzisiaj Mąka czy Ci przez których ten klub prawie upadł? Kto bardziej kłamał ? Kto bardziej zaszkodził i kto dla klubu zrobił więcej ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Może ktoś przetłumaczyć
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ale wiesz, że Google samo Ci przetłumaczy strone no nie?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No tak. Miałem nadzieję że jest tu ktoś z hiszpańskim, zeby streścić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
'W Krakowie bez wygranej w derbach lepiej zapomnieć o wychodzeniu na ulice przez jakiś miesiąc'. We fragmencie o derbach, zapytany przez dziennikarza czy ogarniał temat derbów przed przyjazdem do Polski odpowiada szczerze 'nie'. Dziennikarz swoją drogą obeznany, zaznaczył że to jedne z największych derbów Europy nazywane Świętą Wojną ;-)
Pol opowiada, że pierwszą rzeczą, którą się dowiedział po przyjeździe było znaczenie derbów. Weterani i sztab wyjaśniali jakie ma znaczenie ten mecz i czym on jest dla klimatu nie tylko klubu ale i całego miasta. Opowiada o rozmowie z Sobolem (który według jego słów jest u nas bardzo ważny), który mu przekazał, że dla jego i jego rodziny bezpieczeństwa lepiej jest wygrać ten mecz ;-) Ach i odniósł się do słynnego 4-1 ;-) O meczu bez gości opowiada, że było spokojnie i cicho, bo nie było kibiców. Ale już o wyjeździe na drugą stronę.Błoń odpowiada, ż było trochę mniej bezpiecznie. Opowiada o zdarzeniach na trybunach przy wyniku 3-0, o przerwaniu meczu. Mówi, że ich to zirytowało, bo wybiło ich to z rytmu, a grali świetny mecz. Na koniec tego wątku zaznacza, że nasi cieszyli się przez cały rok A ogólnie opowiada o tym dlaczego się przeniósł do Polski (potrzebował zaufania i czegoś.nowego, żeby odnaleźć się znowu w świecie piłki, wybrał więc Wisłę pomimo oferty z Segunda Division). Uważa, że przejście do Wisły było najlepszą jego decyzją w karierze i rozwinęło go zarówno jako piłkarza jak i człowieka. Dziennikarz dopytuje go jak się czuł w Wiśle i jak się tu zaadaptował mając 7 Hiszpanów w składzie i trenera z tego samego kraju. Pol odpowiada, że przez rok, gdy trenerem był Kiko czuł się znakomicie - miał wsparcie trenera i drużyny, zaufanie do jego gry. Uważa, że jego znajomi Hiszpanie pomagali mu w adaptacji i że dzięki temu poczuł się dobrze z kulturą, pogodą i futbolem w Polsce. Drugi rok wspomina jako ten, w którym przyszło więcej jego krajan i jak wiadomo czuł się z tym znakomicie, bo mógł z nimi rozmawiać ;-) Ale jak wspomina nie było to konieczne, bo czasami warto jest wyjść poza własny ....idołek i zapoznać się z innymi piłkarzami. Dzięki temu ma wciąż kontakt z innymi piłkarzami (Polakami) z byłej drużyny. Opowiada o tym jak bardzo podobało mu się w Wiśle ('najlepsze 1.5 roku w mojej karierze. Niemożliwe jest zapomnieć tych ludzi, byli niesamowici. Zyskujesz szacunek kibiców i kolegów z drużyny z dnia na dzień, trenując ze względu na styl bycia. Miałem szczęście, bo ustawiłem się tam bardzo dobrze i to dało mi spokój z drużyną. Mogę tylko wyrazić wdzięczność dla nich i myślę, że gdyby sprawy w Wiśle były ogarnięte mógłbym tam jeszcze wiele zrobić. Porusza też wątek pseudonimu Pitbull i tego jak zyskał go.swoją grą. Już w Hiszpanii grał podobnie, ale dopiero w Polsce zyskał taki przydomek. Poza tym mówi o derbach z Legią (to jak Gran Derby Polski, których piłkarze nie potrafią zapomnieć ;-) ), o porażce związanej z brakiem awansu do pucharów (w klubie takim jak Wisla oczekiwania są naprawdę wysokie), o braku przedłużenia kontraktu mimo chęci (rozmowy zaczęły się w lutym, ale zła sytuacja ekonomiczna klubu spodowodała, że podpisał kontakt w Holandii. Ze względu na stabilizację finansową.musił wybrać inną.drogę). A reszta o Willem i życiu w Holandii. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Dziki. Dzięki za straszczenie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a jak mu tam idzie wogle w Tilburgu ? śledzi to ktoś ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@dziki
Dzięki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Krzysztof kocham legię Mączyński podpisał 2,5-roczny kontrakt ze Śląskiem
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Trenerski indolent, wuefista, hiszpański Pawłowski zaprezentowany:
https://mobile.twitter.com/enkikos/s...726.1547828684 <he he he> ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wszystko to prawda, ale to chyba nie on odpowiadał za politykę finansową? Ktoś mu takie warunki stworzył, ktoś tego nie kontrolował.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tibor Halilović w HNK Rijeka.Powodzenia!!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Victor Perez został piłkarzem Żalgirisu Wilno.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak chuligani wygrali wojne o Wisla
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-wojne-o-wisle |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ciekawy artykuł. Pytanie - co zrobić, żeby to się nie powtórzyło?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Odnośnie tego artykułu https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-wojne-o-wisle co ja pamiętam to te 16 tysięcy przyszło na mecz z Bełchatowem i to właśnie przed tym meczem nastąpiło porozumienie czyli SKWK dostało extra grosz i podniesiono cene biletów jednorazowych tak by się wszystkie straty wyrównały. Wydaje mi się , że w tamtym okresie pierwsze skrzypce w SKWK odgrywał Pan WAWRO a nie Dukat, jednak mogę się mylić. Zapomnieli dodać, że Bednarz podpisał bardzo głupią umowę z UFA sports wedle której ta firma dostawała spory procent od każdej umowy sponsorskiej jaka zawierała Wisła, ale żadna umowa nie została pozyskana dzięki tej dziwnej firmie. Bednarz Był szkodnikiem w aspekcie jaki przytoczyłem.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
![]()
FC CHOLERZYN
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Bednarz nie chciał źle z perspektywy czasu widać że chciał dobrze tylko źle się do tego zabrał. Zwykli kibice musieli opowiedzieć się po którejś że stron stanęli na przeciwko Bednarza przez całą otoczke, którą skutecznie zorganizowała trybuna C ( nie mówię o wszystkich z tej trybuny, wszędzie znajdą się czarne owce). Co do tego nie można mieć zastrzeżeń. Bednarz po prostu źle się zabrał do czyszczenia układu trzeba było zrobić porządny podkład do tego typu działań. A on wjechał jak "jeździec bez głowy". I "C" skutecznie to wykorzystało wmawiając wszystkim że Jacek est zły a oni są dobrzy a tą złotówką chcą tylko uatrakcyjnić doping " co z założenia jest bardzo dobrym pomysłem" ale założenia nie musi, być takie same jak wykonanie. Wiadomo przecież nie od dziś że "papugi" dla kibolstwa są opłacane przez "współbraci" a tutaj jeszcze prawdopodobnie został w to włączony klub, który de facto powinien w tym nie uczestniczyć czy tak było i na co szła ta złotówka przez te kilka lat tego się napewno nie dowiemy. Ja jestem ciekawy pierwszych kilka meczów na R22. To wtedy się okaże jak to wszystko wygląda i czy cały trud włożony przez wszystkich życzliwych ludzi nie poszedł na marne.
Ostatnio edytowane przez Piter8787 : 23.01.2019 o godz. 12:48.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A nie pamiętacie już, że gdyby nie umowa z UFA, to nie mielibyśmy z czego wtedy spłacić długów licencyjnych? Kurek z TF był już w tamtym momencie praktycznie zakręcony.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Może jakby sprzedał Genkova zamiast wywalać go z klubu, i rozwalać umowy Jovanovica nie trzeba by było ogarniać UFY
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Uwalił umowę z Jovanoviciem? Z tego co wiem to lekarze wydali negatywną opinię na temat jego dalszej kariery zawodowej z tej dyscyplinie. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bednarz to tragedia i tyle gdyby nie Marcelo to dno dna jeszcze sobie nie chcianego tu Jirsaka za 700 tys euro kupił.
Co takiego tu zrobił cześć długów dalej splacamy po Bednarzu. PS zresztą nie ważne nie przez Bednarza były teraz tarapaty
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 23.01.2019 o godz. 16:15.
![]()
alejasienieznam
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|