The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2018, 15:32
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A ty skąd wiesz co ten skład ugrałby z Carillo?
Analogicznie uważam, że mniej, ze względu na to, że poprzednik nie był tak chwalony jak obecny trener.

Cytat:
Ja wole obecny zespół - tańszy i o zgrozo dla ciebie z jednym Hiszpanem. Tańszy i lepszy.
W poprzednim sezonie po 20 kolejkach mieliśmy 2 punkty więcej, więc przystopowałbym z tym, że lepszy. Lepszy jest trener, który umiał to poskładać.

Cytat:
Poza cwelitosem i Imazem reszta to zwykłe przecinaki były.
Tak, szczególnie Llonch był przeciętniakiem, chociaż od początku do końca był chwalony. Imaza już tu wielu pakowało do wyjazdu.

Cytat:
Trzeba było sprowadzic 2 wagony iberyjców żeby kilku sie znalazło co nadawało sie do gry.
Carlitos, Imaz, Velez, Gonzalez, Cuesta, Llonch, Perez, Ze Manuel.

Faktycznie wagonów od cholery. 3 świetne transfery, 3 dobre, 2 wpadki. Fatalny bilans.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.12.2018, 15:38
Ogryzek -widze ze jestes kolejnym pieniaczem ktory reaguje histeria gdy ktos sie z nim nie zgadza i nie przytakuje wiec spletuje to tylko tak : Valez , Gonzales to duzo lepsza para stoperow niz wolny i niezgrabny juz Wasyl , i tragioiczny Sadlok , oboje graja tylko dlatego pierwsze skrzypce bo nie ma zmiennikow , Llonch to najlepszy def pomocnik od wielu lat i to nie tylko w Wisle ale i w lidze ( takiego skurczybykka zawzietego to ze swieca szukac) , Cueasta pewniejszy od Lisa, choc tu masz racje- tez bym postawil na mlodosc - jednak Cuesta jak na polskie warunki to bardzo solidny bramkarz, no i porownujesz lopeza z tamtego sezonu do Zdenka z tej rundy - to juz jest slabe z twojej strony , .....kazdy ma wlasne zdanie - no chyba ze to Twoje forum .....i nie wiem kto ci nagadal glupot ze zaciag iberyjski duzo zarabial- bo ja z kolei mam info z innych zrodel ze zarabiali mniej niz polscy skorokopacze - nazwynia czasem pilkarzami
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.12.2018, 20:15
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek -widze ze jestes kolejnym pieniaczem ktory reaguje histeria gdy ktos sie z nim nie zgadza i nie przytakuje wiec spletuje to tylko tak : Valez , Gonzales to duzo lepsza para stoperow niz wolny i niezgrabny juz Wasyl , i tragioiczny Sadlok , oboje graja tylko dlatego pierwsze skrzypce bo nie ma zmiennikow , Llonch to najlepszy def pomocnik od wielu lat i to nie tylko w Wisle ale i w lidze ( takiego skurczybykka zawzietego to ze swieca szukac) , Cueasta pewniejszy od Lisa, choc tu masz racje- tez bym postawil na mlodosc - jednak Cuesta jak na polskie warunki to bardzo solidny bramkarz, no i porownujesz lopeza z tamtego sezonu do Zdenka z tej rundy - to juz jest slabe z twojej strony , .....kazdy ma wlasne zdanie - no chyba ze to Twoje forum .....i nie wiem kto ci nagadal glupot ze zaciag iberyjski duzo zarabial- bo ja z kolei mam info z innych zrodel ze zarabiali mniej niz polscy skorokopacze - nazwynia czasem pilkarzami
Kolego. troche wzajemnego szacunku. Pieniacz? Predzej ty po napisaniu tego postu.

Podsumuje krótko i zamykam dyskusje.

Od kiedy BC odpuścił Wisłę, regularnie zajmujemy miejsce w pierwszej 8 z jednym wyjatkiem. Czy gra polskie, chorwackie czy hiszpańskie drewno krecimy sie koło 6 miejsca. Jakby ten hiszpaski zaciąg (poza Carlitosem który jako jedyny zasługuje na miano gwiazdy) był coś więcej wart niz solidni rzemieslnicy to mając w składzie prawie samych iberyjców + trenera iberyjczyka powinniśmy coś wiecej ugrac niż 6 miejsce. Przy takiej kumulacji wg ciebie indywidualności z Hiszpanii, bez PMS. Tak się nie stało. Dlaczego? Bo poza Carlitosem reszta to przecietniaki, takie jak teraz i w poprzednich sezonach. Ani Velez, Imaz czy Llonh nie byli dla mnie wiecej niz solidnym przecietniakami. To samo tyczy sie Cuesty. Wyjatek był jeden Carlitos. Gdyby ci piłkarze byli ponad ta ligę to w takiej ilości w jakiej byli powinni zakwalifikowac sie do pucharów. Mieli na to CAŁY sezon a nie jeden mecz w Zabrzu. Widać zabrakło umiejetności.

btw
Obecni piłkarze grają bez kasy dłuższy czas. Sądzę że gdyby nie to, to zdobyliby te 2 punkty więcej i punktowali przynajmniej jak Iberyjczycy,
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.12.2018 o godz. 20:34.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 28.12.2018, 20:59
https://twitter.com/MaineventUK/stat...25417475981312

Cytat:
Wisla Krakow ready to make an offer for Chanathip Songkrasin (Hokkaido Consadole Sapporo)

Btw. gościu ma 158 cm. Może pasowałoby do strategii prezesa naszego klubu Pietrowskiego
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.12.2018, 22:16
Chorwaci chcą zostać w Wiśle
Cytat:
...
Ale to tylko wierzchołek góry lodowej. Właśnie dobiega dwutygodniowy termin w przypadku Zorana Arsenicia, a jego strata byłaby wyjątkowo bolesna. Z dwóch powodów. Po pierwsze, jest to jeden z niewielu piłkarzy Wisły, który ma szansę na transfer do mocniejszego klubu. Po drugie, jego kontrakt obowiązuje jeszcze przez 3,5 roku. W przypadku rozwiązania kontraktu z winy klubu, Wisła straciłaby piłkarza za darmo, a kontrakt i tak musiałaby spłacić do samego końca.
Ale w przypadku Arsenicia jest dobra wola ze strony piłkarza. - Wisła Kraków jest na pierwszym miejscu- zapewnia agent piłkarza Branko Hucika. - Jestem w kontakcie z nowymi właścicielami, rozmawiałem już z panem Adamem Pietrowskim. Jesteśmy gotowi dać tym ludziom trochę czasu, ale nie możemy już długo czekać, bo i tak piłkarze wykazali się dużą dozą cierpliwości- dodaje.

Hucika reprezentuje nie tylko Arsenicia, ale też Marko Kolara i Tibora Halilovicia. Oni też złożyli już wniosek o spłatę zaległości, ale zrobili to kilka dni po Arseniciu, więc w ich przypadku terminy są o kilka dni odleglejsze.

Ale i te problemy trzeba będzie szybko rozwiązać. -Wnioski zostały złożone dopiero po zakończeniu rundy, bo wcześniej chciałem, aby chłopaki skupiali się tylko na grze. Wszyscy trzej chcą zostać w Wiśle i krakowski klub ma u nas pierwszeństwo- dodaje Hucika.
...
http://sportdziennik.pl/wisla-krakow...510.1544720184
Odpowiedz cytując
tomB
Member

Od: 11.2009

Stary 19.01.2019, 23:28. Do Wisły Kraków może trafić Rijad Kobiljar
https://transfery.info/121664,tylko-...o-wisly-krakow
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 20.01.2019, 23:01
Lepsi byli by np. Maciej Urbanczyk https://www.transfermarkt.pl/maciej-...spieler/255423

Dominik Koscielniak https://www.transfermarkt.pl/dominik...spieler/235829

Filip Kozłowski https://www.transfermarkt.pl/filip-k...spieler/306637

A nie jakiś bosniak
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.01.2019, 23:19
A co ma napastnik/defensywny pomocnik / prawy pomocnik do tego Bośniaka który jest typową 10
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.01.2019, 13:16
Kościelniak swego czasu u nas był i szału nie zrobił. Oddano Go bez żalu.Czy rozwinął się na tyle, że byłby dla nas wzmocnieniem?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 22.01.2019, 11:48
Skoro w 3 lidze ma 3 bramki i 5 asyst w 20 meczach, to powątpiewam
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 22.01.2019, 12:16
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Kościelniak swego czasu u nas był i szału nie zrobił. Oddano Go bez żalu.Czy rozwinął się na tyle, że byłby dla nas wzmocnieniem?
Może by się rozwinął jak np Kostal który też nie dostawał szans. Wygląda na to, małolaci z głową na karku którzy naprawdę chcą coś osiągnąć w piłce mają teraz niepowtarzalną szansę żeby się pokazać. Przeciętni, słabi psychicznie i chcący się wyszumieć sami się ,,odpalą'' mając takie podejście.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2019, 13:23
petred napisał(a):Wyświetl post
Może by się rozwinął jak np Kostal który też nie dostawał szans. Wygląda na to, małolaci z głową na karku którzy naprawdę chcą coś osiągnąć w piłce mają teraz niepowtarzalną szansę żeby się pokazać. Przeciętni, słabi psychicznie i chcący się wyszumieć sami się ,,odpalą'' mając takie podejście.
Tak .teraz będą mieli niepowtarzalną szansę. przy boku Kuby Bogusia Brozia Wasyla Bashy mogą bardzo dużo skorzystać i się nauczyć. Oby runda wiosenna wychowała nam jak najwięcej perełek.
Wielu kolegów pisze, że w sparingach dobrze gra Szot. W/g Was zawodnik na wejście z ławki w e-lidze?

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2019, 13:43
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Wielu kolegów pisze, że w sparingach dobrze gra Szot. W/g Was zawodnik na wejście z ławki w e-lidze?
Przyszedł w lecie z Progresu i od razu wskoczył do 11 ale całą rundę w CLJ grał na stoperze. W CLJ w obronie bardziej wyróżniał się Laskos. Obejrzałem kilka spotkań CLJ i nie popełniał rażących bledow, choć nie sądzę że tak szybko wskoczy na poziom ekstraklasy. Tym bardziej na nowej pozycji.
Jeśli ktoś nas pozytywnie zaskoczył to mam wrażenie że Słomka, Buksa, głównie dlatego że już solidnie wyglądają fizycznie i talentu im nie brakuje.
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 22.01.2019, 13:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przyszedł w lecie z Progresu i od razu wskoczył do 11 ale całą rundę w CLJ grał na stoperze. W CLJ w obronie bardziej wyróżniał się Laskos. Obejrzałem kilka spotkań CLJ i nie popełniał rażących bledow, choć nie sądzę że tak szybko wskoczy na poziom ekstraklasy. Tym bardziej na nowej pozycji.
Jeśli ktoś nas pozytywnie zaskoczył to mam wrażenie że Słomka, Buksa, głównie dlatego że już solidnie wyglądają fizycznie i talentu im nie brakuje.
Ja po cichu liczę na Morysa. Jak popracuje ciężej i w otoczeniu doświadczonych graczy to może nas pozytywnie zaskoczyć.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.01.2019, 14:20
Buksa i Hoyo powinni grać jak tylko zapewnimy sobie utrzymanie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 22.01.2019, 16:08
Hoyo? 15-latek na stoperze w Ekstraklasie? Owszem, chłopak pokazał (grając w sparingach po 45 minut z zespołami z niższych lig), że w przyszłości może z niego coś być ... ale niektórym to nieźle już w głowę grzeje.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.01.2019, 16:51
lukas14 napisał(a):Wyświetl post
Lepsi byli by np. Maciej Urbanczyk https://www.transfermarkt.pl/maciej-...spieler/255423

Dominik Koscielniak https://www.transfermarkt.pl/dominik...spieler/235829

Filip Kozłowski https://www.transfermarkt.pl/filip-k...spieler/306637

A nie jakiś bosniak
ej jestes z zarządu badz blisko niego?

czemu nie powiesz ze najlpszy i prawie dogadany jest Urbanczyk, ktorego z ligi nikt nie chce...ale jest z BMG.
Nie to co Bosniak, bez klubu i za czapke gruszek...

pomijam pilkarska opinie o Ubranczyku.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 22.01.2019, 17:12
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Hoyo? 15-latek na stoperze w Ekstraklasie? Owszem, chłopak pokazał (grając w sparingach po 45 minut z zespołami z niższych lig), że w przyszłości może z niego coś być ... ale niektórym to nieźle już w głowę grzeje.
Rocznikowo ma 16, nie mowie przeciez ze ma grac w kazdym meczu ale nie widze powodu zeby nie mogl zadebiutpwac ja juz nie bedzie presji
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.01.2019, 20:32
przypomnę, że taki Kompany w wieku 17 lat zadebiutował w Anderlechcie.
Było to w 2003 roku, w lipcu
Wtedy gdy graliśmy z Anderlechtem o LM.

I dał sobie radę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 22.01.2019, 21:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post
przypomnę, że taki Kompany w wieku 17 lat zadebiutował w Anderlechcie.
Było to w 2003 roku, w lipcu
Wtedy gdy graliśmy z Anderlechtem o LM.

I dał sobie radę.
I rozegral pełny sezon
Rooney to samo
Mirek Szymkowiak debiutowal w ekstraklasie w wieku lat 16
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 22.01.2019, 22:15
17 a 15 lat to jednak duża różnica .... do tego Afrykanie szybciej dorastają
A Mirek na tym szybkim debiucie to za dobrze nie wyszedł

... zresztą ilu znacie stoperów, którzy debiutowali w wieku 15, 16 czy 17 lat ... i zastanówcie się dobrze czemu
Ostatnio edytowane przez Adasss : 22.01.2019 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2019, 23:09
Jak już przechodzimy do plotek to co raz głośniej o Peszce w Wiśle
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2019, 08:52
Peszko Peszko nasz koleżko
też za darmo?

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.01.2019, 09:07
Na podstawie tego, co można było zobaczyć w sparingach z Wisłą Sandomierz i Garbarnią:
1. dla Szota szkoda już czasu na CLJ - jego aktualną przydatność do 1 drużyny oceni Stolar, pewnie dużo będzie zależało do tego, czy uda się kogoś pozyskać do gry na środku. Jeżeli tak, to powinien iść na wypożyczenie do końca sezonu, I albo II liga, łyknąć piłki seniorskiej.
2. W jego miejsce do najstarszej CLJ Hoyo-Kowalski i jednocześnie treningi z pierwszą drużyną. Podobnie Buksa, tyle że ten już grywał w CLJ u Regulskiego.

Co do Peszki - jesteśmy w takiej sytuacji, że każdy ograny zawodnik przydałby się na wczoraj.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.01.2019, 09:12
Peszko chce zostać w Gdańsku...za darmo nie będzie grał
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.01.2019, 09:19
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Peszko chce zostać w Gdańsku...za darmo nie będzie grał
Lechia też ma chyba spore zaległości?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Pablito
Member

Od: 11.2018

Stary 23.01.2019, 11:57
Żadnego Peszko ten gość to zaraza. Nie wiadomo jaka opinia o sobie w dodatku patol on ma być wzorem dla młodych ?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.01.2019, 13:55
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Lechia też ma chyba spore zaległości?
Do konca stycznia maja dostac wynagrodzenie za 2 miesiace, zostanie jeden do spłaty. Nie wierze w Peszkina w Wisle
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 23.01.2019, 14:07
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Do konca stycznia maja dostac wynagrodzenie za 2 miesiace, zostanie jeden do spłaty. Nie wierze w Peszkina w Wisle
Tyle, że Lechia chce się Peszkina pozbyć, mogą po prostu jakąś ugodę podpisać
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 23.01.2019, 14:48
Najlepiej niech Peszko wypowie kontrakt, u nas podpisze na 10 tys zł miesięcznie a różnicę będzie musiała mu wypłacać Lechia.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów