The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2019, 09:02
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Aby tylko Wisla im nie zaczela pisac o tym jak kupowali mecze i dostali sie do esktraklasy
https://pilkarskamafia.blogspot.com/...ia-meczow.html
"Cracovia to jeden z aktywnych (według prokuratury) klubów w ustawianiu w przeszłości meczów. Na razie główny akt oskarżenia w tej sprawie nie trafił do sądu. Oto informacje, które na temat tego klubu pojawiły się w tym śledztwie:"

Takze ten tege ...
Sorry, ale strzelanie do kogoś ustawianiem meczów, podczas gdy samemu się jest zamieszanym w bodajże najbardziej znaną ustawkę meczu w historii jest.. ten teges.

Nad kupowaniem meczów radzę raczej spuścić zasłonę milczenia.
Odpowiedz cytując
sepot
Member

Od: 06.2003

Stary 18.01.2019, 09:50
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale strzelanie do kogoś ustawianiem meczów, podczas gdy samemu się jest zamieszanym w bodajże najbardziej znaną ustawkę meczu w historii jest.. ten teges.

Nad kupowaniem meczów radzę raczej spuścić zasłonę milczenia.
Wisła za tą ustawę już poniosła karę
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.01.2019, 09:56
Kwestie sądowe ... http://sportdziennik.pl/wisla-utknel...tarczyc-umowe/
Odpowiedz cytując
Putin2000
Member

Od: 02.2008

Stary 18.01.2019, 10:06
No, a jak ktoś zgłaszał wątpliwości, co do uregulowania kwestii właścicielskich, to już żeści włączali "jew alert".

Niektórzy się nigdy nie nauczą, że dopóki nie ma podpisanego dokumentu na stole, to w zasadzie nic nie ma.

Więc doniesienia Bońka nt. spodziewanej decyzji KL też mogą się okazać funta kłaków warte. Sąd ma wątpliwości, a dostęp do dokumentów jest utrudniony.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.01.2019, 10:17
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
z tego co pisza na swoim forum ,to żydownia mailuje gdzie się da "w trosce o praworządność i równe traktowanie klubów"

do KL, do sądów , do prokuratury , do potencjalnych inwestórow

także tego
Przecież to już wiadomo od kilku miesięcy....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 18.01.2019, 11:22
CC nie wzięło się z przypadku... to znaczy Cracovia Confidents
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.01.2019, 12:26
Licencja i skład to jedno, ale jak wygląda sprawa z ewentualnymi ujemnymi punktami? Ktoś się orientuje jak wyglądają przepisy pod tym kątem?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Putin2000
Member

Stary 18.01.2019, 12:33
Nie wiem, czy już było, opinia Przewodniczącego KL: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...s=BoxSportLink
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.01.2019, 12:39
Jak nie masz pewności czy było to sprawdż date publikacji...
Odpowiedz cytując
avitus
Member

Od: 09.2005

Stary 18.01.2019, 13:12
Wisła -Legia 0-6 dla zapinalskich Wisła nie została ukarana,(a gdyby była potrzeba to by było więcej)

troszeczkę obiektywizmu,
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.01.2019, 13:18
Ktoś wie czy Wisła zawczasu zleciła tłumaczenie przysięgłe umowy dla kancelarii, które badały sprawy własności SA?

Jeśli dopiero teraz się za to zabieramy z wpisem do KRS tak więc i z licencją mogą być problemy :(
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.01.2019, 13:55
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wie czy Wisła zawczasu zleciła tłumaczenie przysięgłe umowy dla kancelarii, które badały sprawy własności SA?

Jeśli dopiero teraz się za to zabieramy z wpisem do KRS tak więc i z licencją mogą być problemy :(
Tłumaczenie umowy która ma kilka (!!!) stron to nie jest wyzwanie... i była na pewno już kilka razy tłumaczona . Kwestia uzupełnienia dokumentacji i jako że sąd poinformował o tym we wtorek to już dawno dokumenty musiały być uzupełnione. Ile to miało niby trwać ? Dzień to max.

To nie powinno mieć wpływu bo przecież zarówno wg KRS jak i według stanowiska TS to dalej TS jest właścicielem.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.01.2019, 14:27
avitus napisał(a):Wyświetl post
Wisła -Legia 0-6 dla zapinalskich Wisła nie została ukarana,(a gdyby była potrzeba to by było więcej)

troszeczkę obiektywizmu,
No no, wcale.
Przypilnuj swoich machlojek sprzed 15 lat, Panie Jude.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.01.2019, 14:55
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Tłumaczenie umowy która ma kilka (!!!) stron to nie jest wyzwanie... i była na pewno już kilka razy tłumaczona . Kwestia uzupełnienia dokumentacji i jako że sąd poinformował o tym we wtorek to już dawno dokumenty musiały być uzupełnione. Ile to miało niby trwać ? Dzień to max.

To nie powinno mieć wpływu bo przecież zarówno wg KRS jak i według stanowiska TS to dalej TS jest właścicielem.
Tłumaczenie przysięgłe umowy nie jest proste i takich rzeczy nikt od ręki na kolanie nie zrobi.
Odpowiedz cytując
Pablito
Member

Od: 11.2018

Stary 18.01.2019, 15:20
bez przesady z Angielskiego to takie rzeczy robią w 24h
Robiłem tłumaczenia z Szwajcarskiego Niemieckiego - 15 stron na drugi dzień
Odpowiedz cytując
mike1988
Junior Member

Od: 01.2019

Stary 18.01.2019, 15:22
Witam Wszystkich,

Od ok. miesiąca bardzo intensywnie śledzę forum. Wiem, że jest tu bardzo dużo komentarzy na temat nowych użytkowników jak i najlepiej blokowania w obecnym momencie możliwości zarejestrowania.
Mimo wszystko się nie zniechęciłem i mam nadzieję, że Wy również tego na dzień dobry nie zrobicie do mojej osoby

Postanowiłem się zalogować, bo bardzo dużym pozytywizmem napawa mnie praca dobrych dusz, które w obecnym momencie zajmują się klubem tym bardziej patrząc z perspektywy ostatnich miesięcy działań naszego poprzedniego "zarządu".

Widziałem wcześniej kilka wiadomości na temat podziękowań tym ludziom i wpadłem na pomysł ogarnięcia flagi/banneru (jak zwał tak zwał) właśnie z jakimś fajnym hasłem wdzięczności ze strony kibiców dla nowego zarządu.

Myślę, że jak każdy by się zastanowił i poszperał w swoich znajomościach to moglibyśmy coś takiego nie dużym kosztem ogarnąć.
Wydaje mi się że jest to tylko i wyłącznie kwestia chęci a skoro nowym władzą ich nie brakuje i każdego dnia dzięki nim jesteśmy bliżej powrotu normalności to i niech nam jej nie braknie.
Osobiście mogę zająć się stroną graficzną takiej flagi/banneru.
W razie jakichkolwiek pytań służę pomocą.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Putin2000
Member

Stary 18.01.2019, 15:33
Czyli nie wiemy, jak jest z tym tłumaczeniem. Komisja Ligi zbiera się we wtorek, a trzeba jeszcze ogarnąć sąd. Mamy piątek, godzinę 15:30...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.01.2019, 15:35
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Tłumaczenie przysięgłe umowy nie jest proste i takich rzeczy nikt od ręki na kolanie nie zrobi.
Dlaczego nie jest proste?
Jest tak samo proste, jak tłumaczenie niepoświadczone.

(btw - mówi się "tłumaczenie poświadczone". Przysięgły to jest tłumacz - just my few cents).

Kilka stron takiego tekstu w szwedzkim czy kambodżańskim angielskim to dla wprawnego tłumacza kwestia paru godzin.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 18.01.2019, 16:03
Potwierdzam. 30 stron 24h.
Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 18.01.2019, 16:05
mike1988 napisał(a):Wyświetl post
Witam Wszystkich,

Od ok. miesiąca bardzo intensywnie śledzę forum. Wiem, że jest tu bardzo dużo komentarzy na temat nowych użytkowników jak i najlepiej blokowania w obecnym momencie możliwości zarejestrowania.
Mimo wszystko się nie zniechęciłem i mam nadzieję, że Wy również tego na dzień dobry nie zrobicie do mojej osoby

Postanowiłem się zalogować, bo bardzo dużym pozytywizmem napawa mnie praca dobrych dusz, które w obecnym momencie zajmują się klubem tym bardziej patrząc z perspektywy ostatnich miesięcy działań naszego poprzedniego "zarządu".

Widziałem wcześniej kilka wiadomości na temat podziękowań tym ludziom i wpadłem na pomysł ogarnięcia flagi/banneru (jak zwał tak zwał) właśnie z jakimś fajnym hasłem wdzięczności ze strony kibiców dla nowego zarządu.

Myślę, że jak każdy by się zastanowił i poszperał w swoich znajomościach to moglibyśmy coś takiego nie dużym kosztem ogarnąć.
Wydaje mi się że jest to tylko i wyłącznie kwestia chęci a skoro nowym władzą ich nie brakuje i każdego dnia dzięki nim jesteśmy bliżej powrotu normalności to i niech nam jej nie braknie.
Osobiście mogę zająć się stroną graficzną takiej flagi/banneru.
W razie jakichkolwiek pytań służę pomocą.

Pozdrawiam
lepiej wpisz się do Socios, wtedy sie uwiarygodnisz jako nowy czlonek tego forum. Na podziękowania dla zarządu jeszcze przyjdzie czas, narazie każda złotowka się liczy w walce o lepsze jutro dla Wisły
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 18.01.2019, 18:39
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/ne...o-,nId,2790184
Nie chce spekulować, ale wychodzi ,że smrodek jest większy niż się spodziewano.Inaczej od początku śledztwo byłoby prowadzone przez prokuraturę spoza Krakowa.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 18.01.2019, 18:41
Cymes napisał(a):Wyświetl post
Nie chce spekulować, ale wychodzi ,że smrodek jest większy niż się spodziewano.Inaczej od początku śledztwo byłoby prowadzone przez prokuraturę spoza Krakowa.
Ja bym powiedział inaczej, byłem szczerze zdziwiony, że od początku nie było, a obecne przeniesienie jest dla mnie oczywiste.
Odpowiedz cytując
Mintokur
Socios Wisła Kraków

Stary 18.01.2019, 19:16
..........bardzo cicho jest ze strony prokuratury.
Śledztwo zapewne trwa i krety ryją na maxa. Mam nadzieje , że dokopią się do wszystkiego.
Tylko kompletna czystka w TS i SA da nam gwarancje powrotu do normalności
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 18.01.2019, 19:31
Putin2000 napisał(a):Wyświetl post
No, a jak ktoś zgłaszał wątpliwości, co do uregulowania kwestii właścicielskich, to już żeści włączali "jew alert".

Niektórzy się nigdy nie nauczą, że dopóki nie ma podpisanego dokumentu na stole, to w zasadzie nic nie ma.

(...)
Być może duża część osób z Forum nie ma do czynienia z urzędami, nie prowadzi swojej firmy a jedyną umowę, którą podpisuje to umowa o pracę. Łatwo się zasugerować tym, że przecież prawnicy wielkiej i znanej kancelarii wraz z prawnikami drugiej zaprzyjaźnionej kancelarii sprawdzali papiery i jednoznacznie coś stwierdzili ...

I może nawet prawnicy tych kancelarii mają rację ale oni nie są od tego aby wyrokować. Zaglądali w papiery z upoważneinia jednej ze stron.
Ostatnio edytowane przez yarow : 18.01.2019 o godz. 19:37.
Odpowiedz cytując
Mintokur
Socios Wisła Kraków

Stary 18.01.2019, 19:42
.............tak dla "pokrzepienia serc ludzkich"
zapewne wielu czytało , polecam ten artykuł tak dla wiary i nadziei na lepsze jutro

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...adze-do-puszki
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 18.01.2019, 19:44
yarow napisał(a):Wyświetl post
Być może duża część osób z Forum nie ma do czynienia z urzędami, nie prowadzi swojej firmy a jedyną umowę, którą podpisuje to umowa o pracę. Łatwo się zasugerować tym, że przecież prawnicy wielkiej i znanej kancelarii wraz z prawnikami drugiej zaprzyjaźnionej kancelarii sprawdzali papiery i jednoznacznie coś stwierdzili ...

I może nawet prawnicy tych kancelarii mają rację ale oni nie są od tego aby wyrokować. Zaglądali w papiery z upoważneinia jednej ze stron.

Może i tak, ale wiesz jak źle by wyglądał Leśniodorski jakby okazało, że się mylił. Wydaje mi się, że jakby nie byli pewni, to w tak medialnej sprawie by nie ryzykowali swoją reputacją.
Odpowiedz cytując
StarożytnyWiślak
Member

Od: 12.2018

Stary 18.01.2019, 20:36
Jadczak pisze, że Sarapata używa teraz nazwiska męża tj. Czekaj.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 18.01.2019, 21:31
petred napisał(a):Wyświetl post
Może i tak, ale wiesz jak źle by wyglądał Leśniodorski jakby okazało, że się mylił. Wydaje mi się, że jakby nie byli pewni, to w tak medialnej sprawie by nie ryzykowali swoją reputacją.

Prawdopoodbnie tak było, byli wedle stanu swoje wiedzy pewni, a żeby sprawa ruszyła musieli już wyartykułować kto jest prawowitym właścicielem. Bez tego ani rusz. Dreptalibyśmy w jednym miejscu. Niemniej ... trzeba poczekać, doczekać, co sąd ma do powiedzenia.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.01.2019, 00:20
Przecież nawet jakby ten cały sąd szwedzki przyznał im racje, to polski z automatu powinien ich u.j.ebać za działania na szkodę spółki bo jak to inaczej nazwać ?Ta umowa w ogóle nie powinna być traktowana poważnie przez żadne nasze instytucje.Za działanie na szkodę spółki (na ponad 1mln) grozi powyżej 10l
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 19.01.2019 o godz. 00:32.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.01.2019, 01:00
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów