The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
janus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2019, 13:53
Myślę, że jednak to może mieć zasadnicze znaczenie.
"Wisła złożyła do sądu wniosek o wpisanie nowego zarządu (http://www.tvn24.pl)"

https://eurosport.tvn24.pl/pilka-noz...du,899100.html
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Od: 12.2018

Stary 10.01.2019, 14:38
Jeszcze stosunkowo nie dawno SKWK wystawiło Sz. laurkę. I
http://skwk.pl/index.php/skwk/4-stow...an-robert.html

Czy ta fotka nie jest świadectwem tzw "kumatosci" ?
I zgodzę się tu do do przedmówców i tego co napisał @KOALIK Sz był jednym z inicjatorów wojny domowej.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.01.2019, 14:40
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Sarapata doskonale wiedziała w co się pcha i była częścią tego planu od dłuższego czasu. Wybranie jej jako delegata do TS z sekcji trenuj sporty walki, reprezentwoanie michalskiego, myslicie, że przez przypadek została prezesem SA a potem weszła w bagno? Nic bardziej mylnego, musiała o wszystkim doskonale wiedzieć, kumplowała się z Dukatem który jest mentalnym ortalionem wcisnietym w garnitur i który okładał braci po szalu na trybunach... wiedziałą doskonale z jakimi ludźmi sie zadaje (a wręcz mam wrażenie, że charakterem do nich idealnie pasowała) i ponosi pełną odpowiedzialność za t oco się wydarzyło...
Dokladnie tak. Ten falszywy babsztyl mial tysiac okazji zeby sie wycofac ale ja to nawet nie interesowalo. Po jego doswiadczeniach z nia Misiek dokladnie wiedzial kogo na to stanowisko mianowal, to znaczy, osobe latwa do kontrolowania i skorumpowania.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.01.2019, 14:43
a co na tym zdjęciu wskazuje że jest w towarzystwie tzw kumatych?łysizna osoby obok?
Odpowiedz cytując
zozo
Member

Od: 11.2002

Stary 10.01.2019, 14:55
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
a co na tym zdjęciu wskazuje że jest w towarzystwie tzw kumatych?łysizna osoby obok?
kraty.

Min. 10 znaków.
rotfl lol2 buhahahahha
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Stary 10.01.2019, 15:01
zozo napisał(a):Wyświetl post
kraty.

Min. 10 znaków.
"Sprawa nie jest nowa, ale poważna. Szymański jest oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej, wyłudzanie podatku VAT i pranie brudnych pieniędzy. To niemal dokładnie takie same zarzuty, jakie stawiano poprzedniemu właścicielowi klubu, Jakubowi Meresińskiemu"
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...zutami/9byjtex
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 10.01.2019, 15:03
Przecież chłop miał postawione zarzuty
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.01.2019, 15:10
Twoja reakcja ?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.01.2019, 15:11
Co jak co ale wolałem Szymańskiego i Piotra Dunina Suligostowskiego niż tą bande chuja dukata saraszmate i innych zjebow. Dunin pracował w bankach i to na wysokich stanowiskach, a wyrzucili go po jakims tweecie o Kaczyńskim czy Morawieckim nie pamiętam dokładnie. Znalezli sobie z dupy powód, żeby odsunac jedynego gościa ktory umial liczyć. Może sam by sir wypowiedział jak by jakis dziennikarz popytał
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.01.2019, 15:28
nowak napisał(a):Wyświetl post
Niestety dla nas Szwed ciągle się interesuje nie siedzi cicho jak Lee i to może stanowić problem dla Licencji opinia prawna nie jest niczym znaczącym w dzisiejszych czasach ....
Gdybym był wesołym szwedzkim kucharzem, który nabył akcje poważnego klubu, to robiłbym wszystko aby się uwiarygodnić. Byłbym w kontakcie z PZPN/Ekstraklasą/miastem. Tymczasem Hulk jedynie biega do dziennikarzy i opowiada historie o nowych inwestorach. Do tego, jako zatroskany właściciel, pojawiłbym sie jutro przed KL uzbrojony w ekspertyzy przynajmniej dwóch poważnych kancelarii, potwierdzających moje racje.

A przed sądem, wyglądałoby to tak:

Gdzie są rzeczone akcje?
- Nie wiem, mały d**ek je zajumał.

Na jakiej podstawie stwierdza pan, że jest włascicielem Wisły?
- Na podstawie podpisanej umowy

Poproszę o potwierdzenie zapłaty 1PLN
- Nie mam, ale Adam może poświadczyć, że widział, jak Mały d**ek daje złotówkę

Panie Adamie, to jak to jest, widział pan czy nie widział?
- Nie wiem, ale wiem, że Vanna Ly ma udziały w Man City

Gdzie jest potwierdzenie przelewu na 12,2 mln PLN?
- Mały d**ek miał przelać ale zachorował

Czy podjął pan kroki w celu powołania nowych władz spółki?
- Adam miał to zrobić .

Panie Adamie czy złożył Pan do sądu odpowiednie dokumenty?
- Właśnie szedłem do sądu, ale zadzwonił dziennikarz z pytaniem o Vannę Ly i musiałem dokładnie opowiedzieć o jego udziałach w Man City.

Czyli:
- nie ma potwierdzenia zapłaty 1PLN (albo jest ustne zapewnienie Adama, którego wiarygodność jest taka se)
- nie ma potwierdzenia przelewu
- nie ma wniosku o powołanie nowego zarządu
Ostatnio edytowane przez Aalcman : 10.01.2019 o godz. 15:30.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.01.2019, 15:59
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Szymański od razu po przejęciu klubu przez TS bardzo twardo mówił, że TS-u nie stać na prowadzenie SA. To miało być maksymalnie paromiesięczne uporządkowanie kilku spraw i szukanie nowego właściciela.
Dlatego przede wszystkim się go pozbyto, a okoliczności zarzutów prokuratorskich, to była ta wymarzona okazja, by go wyimpasować. Tamci się już przygotowywali do dojenia klubu, a ten im zaczął mącić.
Trzęsące się ręce Sarapaty i przerażenie na tłustej gębie podczas podczas "wjazdu" Stecherta, mówiły aż za dużo o intencjach,tylko że źle odczytaliśmy te oznaki.
Sprawa ze Stechertem jest moim zdaniem absolutnie kluczowa także dla zrozumienia tego co się dzieje obecnie. Tylko, że o ile rzeczywiście wydaje się być bardzo prawdopodobne, że akcja z Meresińskim od samego początku była zaplanowana albo jako sterowanie nim z tylnego siedzenia (a jak się zrobiło zbyt gorąco należało przejąć kontrolę osobiście) albo po prostu jako część objęcia SA przez TS i wjazdu na "białym koniu" tak Stechert to dla mnie całkowita zagadka.
Moja pierwotna teoria była taka, że cyrk z Kambodżą to kolejna część tego samego spektaklu. Czyli, że Marzena celowo i umyślnie sprzedała SA zawodowym "sprzątaczom", których jedynym zadaniem było maksymalne zaciemnienie sytuacji.
Tylko, że jeśli chodzi o sposób działania Stechert był dokładnie tak samo zaplanowany jak Vanna. Powiem więcej, na pierwszy rzut oka Stechert wyglądał zdecydowanie bardziej wiarygodnie. Tylko jeśli to przerażenie Sarapaty na tamtejszej konferencji prasowej było prawdziwe a nie udawane to kto się krył za Stechertem wtedy i kto stał za Vanną teraz? Bo moim zdaniem to jedna i ta sama osoba.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 10.01.2019, 17:04
Mówimy o czyszczeniu klubu czy konkubina Miska dalej na etacie ?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.01.2019, 17:07
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Sprawa ze Stechertem jest moim zdaniem absolutnie kluczowa także dla zrozumienia tego co się dzieje obecnie. Tylko, że o ile rzeczywiście wydaje się być bardzo prawdopodobne, że akcja z Meresińskim od samego początku była zaplanowana albo jako sterowanie nim z tylnego siedzenia (a jak się zrobiło zbyt gorąco należało przejąć kontrolę osobiście) albo po prostu jako część objęcia SA przez TS i wjazdu na "białym koniu" tak Stechert to dla mnie całkowita zagadka.
Moja pierwotna teoria była taka, że cyrk z Kambodżą to kolejna część tego samego spektaklu. Czyli, że Marzena celowo i umyślnie sprzedała SA zawodowym "sprzątaczom", których jedynym zadaniem było maksymalne zaciemnienie sytuacji.
Tylko, że jeśli chodzi o sposób działania Stechert był dokładnie tak samo zaplanowany jak Vanna. Powiem więcej, na pierwszy rzut oka Stechert wyglądał zdecydowanie bardziej wiarygodnie. Tylko jeśli to przerażenie Sarapaty na tamtejszej konferencji prasowej było prawdziwe a nie udawane to kto się krył za Stechertem wtedy i kto stał za Vanną teraz? Bo moim zdaniem to jedna i ta sama osoba.
Przerażenie połączone wręcz płaczem jakie mieliśmy okazję zobaczyć na konferencji, z dzisiejszej perspektywy nie chcieli zostać oderwani od koryta. Wówczas nie mieliby nic do gadania. Podmiot wpłaca Telefonice 40 mln +1zł i Wisła SA jest jego, a TS musi zabierać zabawki. Zagrała wtedy na uczuciach i się udało jej oszukać większość. Patrząc jednak na sposób ich działania można porównać do 3 gatunków literackich

Epika [Meresiński] - opis rzeczywistych wydarzeń, ratowanie klubu z rąk oszusta, TS wjeżdża na białym koniu, zyskując status ratowników powtarzany jeszcze półtora roku po przejęciu i zasłanianie się długami poprzedników - cel osiągnięty.

Liryka [Stechert] - wykorzystała emocje na konferencji, być może Stechert również był od nich, Wisła pozostaje przy TS, a TF traci głos w sprawie sprzedaży - cel osiągnięty.

Dramat [3 przebierańców] - prawdopodobnie dążenie do upadku spółki poprzez wcześniejsze wyczyszczenie dokumentacji, za pół roku nikt by już się Wisłą nie przejmował i mogliby dalej kręcić lody, tym razem już bez żadnego nadzoru - cel nieosiągnięty [przynajmniej jeszcze].
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.01.2019, 17:25
Miasto pójdzie do sądu.
https://gazetakrakowska.pl/krakow-ja...13798565#sport
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.01.2019, 17:37
Jak myślicie, warto teraz cokolwiek kupić w oficjalnym sklepie Wisły? Czy nie wiadomo gdzie trafi kasa i raczej poczekać?
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.01.2019, 17:51
konrad123 napisał(a):Wyświetl post
Jak myślicie, warto teraz cokolwiek kupić w oficjalnym sklepie Wisły? Czy nie wiadomo gdzie trafi kasa i raczej poczekać?
Stanowski i kilku innych dziennikarzy zachęcali wczoraj na Twitterze do zakupu gadżetów, karnetów itd.
Obecność i wypowiedzi panów Leśniodorskiego i Krolewskiego również wskazują na to, że aktualnie żadne pieniądze nie są zagrożone.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.01.2019, 18:12
konrad123 napisał(a):Wyświetl post
Później możesz już nie mieć okazji.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 10.01.2019, 19:12
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Stanowski i kilku innych dziennikarzy zachęcali wczoraj na Twitterze do zakupu gadżetów, karnetów itd.
Obecność i wypowiedzi panów Leśniodorskiego i Krolewskiego również wskazują na to, że aktualnie żadne pieniądze nie są zagrożone.
Gadzetow tez? Wislacki Swiat nie jest cały SKWK? Pytam, bo jakoś mi to umknęło, a nie byłem tam chyba z 6 lat
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 10.01.2019, 19:26
Wiślacki Świat jest Wisły SA (w przeciwieństwie do sklepów na hali Wisły).
W Polskę wierzę.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 10.01.2019, 20:40
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
Wiślacki Świat jest Wisły SA (w przeciwieństwie do sklepów na hali Wisły).
a sklepy w hali są SKWK czy TS?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 10.01.2019, 20:52
nero napisał(a):Wyświetl post
a sklepy w hali są SKWK czy TS?
stowarzyszenia
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
preseant
Junior Member

Od: 04.2006

Stary 10.01.2019, 21:00
^^ No to czas na TS na wypowiedzenie umowy z SKWK.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 10.01.2019, 21:27
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...campaign=sport

BENC, "kilkanaście dni" na podjęcie decyzji = kolejne kilkanaście dni bez inwestora = tracimy już chyba całkowicie czas na to, żeby zacząć rundę wiosenną...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.01.2019, 21:33
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...campaign=sport

BENC, "kilkanaście dni" na podjęcie decyzji = kolejne kilkanaście dni bez inwestora = tracimy już chyba całkowicie czas na to, żeby zacząć rundę wiosenną...
Coś to za czarnowidztwo ? Szczególnie w sytuacji gdy media non stop mają przestrzelone info.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 10.01.2019, 21:39
^ Przekonamy się w piątek, jak decyzja będzie odmowna a ktoś z PZPN podtrzyma stanowisko, że sytuacja jest "skomplikowana" ... Zastanawia mnie tylko jedno, czy hartling nie widzi, ze takim działaniem doprowadza do upadłości spółki którą uważa że posiada? Przecież to nonsens, nawet zakłądająć, że wygra za kilka miesiecy, to otrzyma klub bez piłkarzy, bez licencji i z masą długów...
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.01.2019, 21:40
Może ma jakiś interes w tym.
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 10.01.2019, 21:49
Licencja nie ma znaczenia w tym momencie, liczy się decyzja sądu, która będzie prawdopodobnie na początku przyszłego tygodnia – jak wpiszą Wisłockiego na prezesa to sprzedaż może ruszać
Odpowiedz cytując
Smuga85
Junior Member

Stary 10.01.2019, 21:51
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Może ma jakiś interes w tym.
Są dwa sensowne wyjścia.

1. W tej sytuacji chce ugrać dla siebie kasę w zamian za odpuszczenie tematu.
2. Celem całej tej akcji od początku było zatopienie Wisły.

Sądzę że opcja nr.1 jest bardziej prawdopodobna.
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn

Najlepszy mecz na którym byłem:
14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede

Najlepszy wyjazd na którym byłem:
18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.01.2019, 21:52
Ma taki, że chce wymusic jakis hajs za zrzekniecie sie roszczeń do spółki to oczywiste.wali go klub. Ja bym na miejscu naszych władz zagral tak samo jak on. Zażądał splaty miliona euro - kary która rzekomo jest w tej umowie za nie przelanie 12 mln do 29 grudnia .Przecież ten golodupiec nie ogarnie takiej kwoty. To jest dla niego niewykonalne. Moze dogadaja sie z nim ze nie placi kary umownej ale raz na zawsze wypierdala
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.01.2019, 21:53
^ Przekonamy się w piątek, jak decyzja będzie odmowna a ktoś z PZPN podtrzyma stanowisko, że sytuacja jest "skomplikowana" ... Zastanawia mnie tylko jedno, czy hartling nie widzi, ze takim działaniem doprowadza do upadłości spółki którą uważa że posiada? Przecież to nonsens, nawet zakłądająć, że wygra za kilka miesiecy, to otrzyma klub bez piłkarzy, bez licencji i z masą długów...
O to mu chodzi. On reprezentuje tych samych ludzi, których reprezentowała Sarapata. Nie chcą oddać klubu. Upadek pozwoli im dalej się usadowić od IV ligi.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów