The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2019, 16:20
10 powodow dlaczego WIsla sie powinna odciac od SKWK
http://weszlo.com/2019/01/09/10-powo...e-odciac-skwk/
Odpowiedz cytując
StarożytnyWiślak
Member

Od: 12.2018

Stary 09.01.2019, 16:24
Taki sobie ten wywiad, żadnych konkretów. Stanowski wszystkie informacje, które do tej pory uzyskał wywalał na bieżąco na swojego Twittera.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 09.01.2019, 16:33
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...754.1527288223

ten fragment mnie zaniepokoił:

Natomiast wcześniej poprosiliśmy pana Matsa o zwrot akcji spółki. To był jeden z elementów, według których powstałby dżentelmeński układ. Panowie mają akcje, mają wiedzę o tym, gdzie one są, chyba, że ma je pan Vanna Ly
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.01.2019, 16:33
Faktycznie zadnych konkretow bo tak wlasnie powazni ludzie robia biznes w przeciwienstwie do Pietrowskiego ktory spiewal konkretnie.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 09.01.2019, 16:36
Ten p. Jarosław Królewski to chyba nasz jakiś dżin z lampy Znów przelał, tym razem 3500, w akcji, którą sam zaczął. Jakim cudem taki człowiek się uchował cieniu tyle czasu? A my w Zarządzie loche i ortaliony mieliśmy.... to jest niemożliwe po prostu. On w tydzien zapłacił juz koło 60k z wlasnych srodku + to co da radę jego zbiórka..... Niesamowite.
Odpowiedz cytując
NHitman
Member

Od: 08.2011

Stary 09.01.2019, 16:42
Pan Królewski to jest magik. Dodać trzeba, że leci do Londynu w sprawię ewentualnych inwestorów Wisły. Taki człowiek może uwiarygodnić rzeczywiste nowe otwarcie

Myślę, że po tym wszystkim trzeba odwiedzić go przed jego firmą
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 09.01.2019, 16:46
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Ten p. Jarosław Królewski to chyba nasz jakiś dżin z lampy Znów przelał, tym razem 3500, w akcji, którą sam zaczął. Jakim cudem taki człowiek się uchował cieniu tyle czasu? A my w Zarządzie loche i ortaliony mieliśmy.... to jest niemożliwe po prostu. On w tydzien zapłacił juz koło 60k z wlasnych srodku + to co da radę jego zbiórka..... Niesamowite.
Proste teraz ortalion jest powszechnie pogardzany więc jest miejsce dla kogoś innego. Mam tylko nadzieję, że to wielkie przebudzenie nie zniknie po kilku tygodniach.
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.01.2019, 16:54
NHitman napisał(a):Wyświetl post
Pan Królewski to jest magik. Dodać trzeba, że leci do Londynu w sprawię ewentualnych inwestorów Wisły. Taki człowiek może uwiarygodnić rzeczywiste nowe otwarcie

Myślę, że po tym wszystkim trzeba odwiedzić go przed jego firmą
Jedzie Hartlinga szukać w Londynie? 😁 Tak na poważnie to wykonuje super robotę i kto wie czy jak jego firma się kiedyś rozwinie to sam nie wejdzie w Wisłę, gdzieś czytałem że jego firma teraz jest warta 75 mln dolarów.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2019, 16:55
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Proste teraz ortalion jest powszechnie pogardzany więc jest miejsce dla kogoś innego. Mam tylko nadzieję, że to wielkie przebudzenie nie zniknie po kilku tygodniach.
To juz mysle od nas na trybunach zalezy..... juz na meczu z Amica mi się słabo zrobiło jak zobaczyłem falge Sharksow. Myslalem, ze chociaz troche instynktu samozachowawczego beda miec i dadzą sobie spokoj. Ale wiem, chyba oszalalem. Na dodatek chwile pozniej PDW dla Miska i juz kompletnie mi rece opadły. Ciekawe mnie tylko czy oni tak dokumentnie sa ze wstydu wyprani, ze na pierwszym meczu u siebie w lutym (o ile zagramy) bedą te szmaty wywieszac. Licze, ze jesli tak to wszyscy ich wygwizdaja.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.01.2019, 16:59
StarożytnyWiślak napisał(a):Wyświetl post
Taki sobie ten wywiad, żadnych konkretów. Stanowski wszystkie informacje, które do tej pory uzyskał wywalał na bieżąco na swojego Twittera.
dało sie "przeczytac miedzy wierszami" ze zmierza to w dobrym kierunku
tj odwieszenia licencji i przystapienia do rundy rewanzowej
w jaki skladzie osobowym to juz inna kwestia
celem powinno byc sklecenie takiego skladu zeby sie na spokojnie utrzymac, moze Burliga zamaist Bartkowskiego?
dzisiaj rozwiazal kontrakt
Btw, Duzy szacunek dla Pana Lesnodorskiego, sam go pogardliwie nazywałem koralikiem a widac ze sie niesamowicie zaangazowal, czapki z glów
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 09.01.2019 o godz. 17:04.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
NHitman
Member

Od: 08.2011

Stary 09.01.2019, 17:00
Cytat:
Jedzie Hartlinga szukać w Londynie? �� Tak na poważnie to wykonuje super robotę i kto wie czy jak jego firma się kiedyś rozwinie to sam nie wejdzie w Wisłę, gdzieś czytałem że jego firma teraz jest warta 75 mln dolarów.

Królewski to bardzo pozytywnie zakręcony człowiek. W jakimś wywiadzie mówił, że chce by jego firma była warta miliardy dolarów i była w TOP 5 na świecie. Gdyby mu się to udało, to jestem pewien, że wtedy chciałby Wisłę na wyłączność
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 09.01.2019, 17:00
https://sport.se.pl/pilka-nozna/ekst...HaRd-A1mb.html

O nowym chętnym na zakup akcji.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2019, 17:04
Jam55 napisał(a):Wyświetl post

Co to znowu za cudaki........ czas na rodzine królewską z Arabii Saudyjskiej? A moze Kuwejt? Ileż mozna...
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.01.2019, 17:05
Jam55 napisał(a):Wyświetl post

Są i Arabowie. Mamy już wszystko w tym serialu. Od Szwecji po półwysep Arabski przez Kambodżę. Skończymy chyba w Lidzie mistrzów za kilka lat bo taki scenariusz pisze się sam.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.01.2019, 17:05
priorytet to odwieszenie i gra w ekstraklasie oby w niej utrzymanie, to jest podstawa zwiększająca nasz czas na działania.bez licencji to nawet nie ma co w przyszłość wychodzić po 3 walkowerach lecimy na mordę.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.01.2019, 17:12
Wlaczam Teleexpres,wczoraj,dzisiaj ,Wisla na pierwszym miejscu informacjii przed polityką

wlaczam TVP Info,15 minutowa relacja o 15 ;40 z Myslenic,potem wywiad prowadzacej z dziennikarzem weszlo i analiza,internet przez ostatni miesiac .... gdzie nie kliknałem to cos o Wiśle.

naprawde cała Polska tym żyje,widac ze ten klub to top razem z Legią pod katem medialnosci i popolarnosci.
Daj Boze zeby to jakos postawic na nogi.Sam czuje ze tez musze jakos mieć wklad w to zeby pomoc a nie tylko patrzeć i napewno na dniach zapisuje sie do Socios.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 09.01.2019 o godz. 17:15.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.01.2019, 17:15
Musimy zrobic akcje i przebic rekord Widzewa w sprzedazy karnetow. Po tym wszystkim co przeszlysmi musimy sie zmobilizowac i kupic 20,000 karnetow na runde wiosenna. To byloby piekne.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2019, 17:17
To juz mysle od nas na trybunach zalezy..... juz na meczu z Amica mi się słabo zrobiło jak zobaczyłem falge Sharksow. Myslalem, ze chociaz troche instynktu samozachowawczego beda miec i dadzą sobie spokoj. Ale wiem, chyba oszalalem. Na dodatek chwile pozniej PDW dla Miska i juz kompletnie mi rece opadły. Ciekawe mnie tylko czy oni tak dokumentnie sa ze wstydu wyprani, ze na pierwszym meczu u siebie w lutym (o ile zagramy) bedą te szmaty wywieszac. Licze, ze jesli tak to wszyscy ich wygwizdaja.
Bardzo od nas zależy idealna sytuacja była by zerwać te flagę i ją wygwizdać ale wiadomo, że ludzie się boją. Bo definicja braci po szalu dla ortalionów może być zmienna niczym łaska Pańska

Samo wygwizdanie było by już czymś super.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2019, 17:18
. do usunięcia
Powód: podwójny post
Ostatnio edytowane przez Ajax : 09.01.2019 o godz. 17:20.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 09.01.2019, 17:21
Ja mam już kupiony na cały sezon
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 09.01.2019, 17:23
Najlepiej by było gdyby do połowy lutego już nie miał kto tej flagi wywieszać. No chyba że na ogrodzeniu aresztu śledczego....
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2019, 17:52
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Wlaczam Teleexpres,wczoraj,dzisiaj ,Wisla na pierwszym miejscu informacjii przed polityką

wlaczam TVP Info,15 minutowa relacja o 15 ;40 z Myslenic,potem wywiad prowadzacej z dziennikarzem weszlo i analiza,internet przez ostatni miesiac .... gdzie nie kliknałem to cos o Wiśle.

naprawde cała Polska tym żyje,widac ze ten klub to top razem z Legią pod katem medialnosci i popolarnosci.
Daj Boze zeby to jakos postawic na nogi.Sam czuje ze tez musze jakos mieć wklad w to zeby pomoc a nie tylko patrzeć i napewno na dniach zapisuje sie do Socios.
https://trends.google.com/trends/exp...,%2Fm%2F0324nl

ostatnich 12 miesiecy... Kolor żółty to oczywiscie tak dla beki umiesciłem w porownaniu, bo wiadomo, ze to nie ten świat
Powód: bledne dane
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 09.01.2019 o godz. 18:01.
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 09.01.2019, 17:54
https://trends.google.com/trends/exp...szawa,Cracovia

ostatnich 12 miesiecy... wszystko w tym temacie. Kolor żółty to oczywiscie tak dla beki umiesciłem w porownaniu, bo wiadomo, ze to nie ten świat
Ciekawsze jest porównanie ostatnich 5 lat. Wisła jest częściej wyszukiwana teraz niż Legia, jak grała w LM.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 09.01.2019, 17:56
To sobie zmieńcie Legia Warszawa z "wyszukiwane hasło" na "klub piłkarski" i wyniki będziecie mieć inne
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2019, 18:02
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
To sobie zmieńcie Legia Warszawa z "wyszukiwane hasło" na "klub piłkarski" i wyniki będziecie mieć inne
Faktycznie, moj blad. Poprawione.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 09.01.2019, 18:13
Yggdrasil napisał(a):Wyświetl post
Niesamowite to jest wszystko co się dzieje
Bez względu na efekt końcowy, rzeczywiście widać teraz jak na dłoni, że zaraz obok Legii (trzeba im to oddać) jesteśmy w Polsce najwięksi.
Słychać zewsząd płacz innych, że jak upadał Widzew, Ruch czy Polonia, to nikt ich tak nie ciągnął, nikt się tym nie interesował, nikt nie ratował.. ale to w sumie prawda
Niesamowite jak wielką, wspaniałą rzeczą..symbolem i dumą jest Wisła, że mimo zdrady, mimo - wydawałoby się - absolutnie śmiertelnego nowotworu który ją zżerał, tak wiele wspaniałych osób nam pomaga i jednocześnie tak wiele osób - których byśmy nigdy o to nie podejrzewali - jest nam przychylnych i robi dla nas tak wiele.

Wiem że masa ludzi z drugiej strony błoń czyta ten temat regularnie...
I w tej całej waszej nienawiści, w tych waszych kompleksach i resentymencie, macie tutaj racje..gdybyście wy upadali, nikt by wam nie pomagał.
dokładnie to samo myślę i wykminiłem to już dawno Pisałem kilkanaście dni temu nawet podobny post, że u nas bida, a tacy piłkarze jak Wasilewski chcą grać u nas mimo, że moga grosza nie powąchać, a u parchów nikt nawet za kase nie chce grać... to jest niebywałe,,,

Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 09.01.2019, 18:20
Witam wszystkich,

Forum czytam od dawna a ten temat jest najlepszym źródłem wiedzy o obecnych problemach. Nie rejestrowałem się bo nic ciekawego o czym nie pisali by inni nie miałem do dodania. Nurtuje mnie jednak jedna sprawa i pomyślałem że zadanie pytania tutaj będzie dobrym pomysłem - chyba kilka osób ma pojęcie o kwestiach prawnych z tego co czytam. Mam nadzieję że pierwszy post od razu z pytaniem nie jest wbrew zasadom.

Zastanawia mnie kwestia tego ogłaszania upadłości. W tym info od prokuratury było że poprzedni zarząd powinien ogłosić upadłość, albo że to sprawdzają - nie do końca zrozumiałem. Czy to oznacza że teraz też jest taki problem? Są jakieś zasady?

Jeśli pytanie jest głupie to przepraszam
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 09.01.2019, 18:25
Gin napisał(a):Wyświetl post
Ja mam już kupiony na cały sezon
Ja też, ujowo ino, że kasa poszła nie tam gdzie trzeba i według niektórych bardziej zaszkodziliśmy klubowi

Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.01.2019, 18:33
Cytat:
Prezes Rafał Wisłocki wciąż prowadzi negocjacje z kilkoma potencjalnymi inwestorami. Odebrałem już dwa telefony od przedstawicieli inwestorów, którzy chcą z nami rozmawiać. Jeden z nich słyszał o akcji [policji, która weszła do budynków Wisły i Towarzystwa , aut.]. I nie potraktował jej jako złą, które kończy dla nas temat. Wręcz przeciwnie, mówił nam we wtorek nowy sternik krakowskiego klubu. Już wcześniej informowaliśmy, że w grze o Wisłę jest polska firma deweloperska i druga, także polska, która działa na rynku finansowym. W tej chwili nierealne wydaje się za to wejście na Reymonta miliardera Zbigniewa Jakubasa
Więcej: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...cia-klubu.html
Polska firma deweloperska hmm..czyżby JW Constructions?
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.01.2019, 18:36
Piknik1906
Wosek o uadłość zgłaśza wierzyciel lub sam Zarząd Spółki

jestesmy niewypłacalni wiec kazdy piłkarz bo oni prowadzą działałność może iść do sądu i zgłosić wniosek o upadłość
?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów