|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Ciekawe gdzie ona teraz jest.
Stawiam na Amerykę Łacińską, już gdzieś ranczo pod fałszywym nazwiskiem kupują. |
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Dokładnie... Co za ironia losu, że w czasach ostrzeliwania stadionu racami i hejtu na "pikników" bohaterami była ta banda, która rozpierdzieliła w pył nasz klub. Co się wtedy działo na forum, jacy to piknicy byli źli, a trybuna C wspaniała. Eh... Pręgierz na Rynku, to by się przydało:/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
Vanna Ly pojawia się wcześniej w Genui i tam coś kombinuje. Wisła później ma kontakty z z klubem z Genui /sprawa Brleka/. Bardzo prawdopodobne, że nasze ancymonki dowiedziały się jakoś o Vannie czytając o Genui w necie, albo ktoś z tamtego klubu im o tym powiedział. Potem mogli jakoś nawiązać kontakt i poszło |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Teraz niektorzy z tych uzytkownikow obrali inna narracje, inni starają się nie wychylać. A Twoje pytanie "jakie to ma znaczenie" to również ucieczka od tego by uderzyć się w pierś itd, Marzena kradła, Damian kradł, i inni kradli bo im kazali. Wydymano Nas niezłym planem, prawie upadmy...i też mozna napisac "jakie to ma teraz znaczenie" skoro liczy sie tylko to byśmy przetrwali. Jakby każdy żył z mottem "Jakie to ma teraz znaczenie, skoro to już sie wydarzyło" to byśmy ksiązek do historii nie pisali. Ja wiem ze ciezko jest sie samemu przyznać do porażki, ale ktoś ogarnięty i kumaty dobrze połaczy fakty i zbieg pewnych wydarzeń, i zda sobie sprawe jak był dymany przez rzekomych braci po szalu, ktorzy w 3 lata s.......ili wszystko co mogli. Małego i dużego. Wydawać by sie mogło że może to być początek upadku ruchu kibicowskiego w Polsce (chociaz ten ruch juz i tak powoli upada) ale raczej tak nie bedzie, za duzo wysokich ludzi trzyma "półświatek" by to tak szybko ten kanał sprzedaży i manipulacji odpuścić. A to jak byliśmy manipulowani niech zobrazuje fakt, że miesiąc temu ludzie wyzywali jadczaka i stanowskiego od kurew i najgorszych chujków, a dziś pytają go jak zdorwie, jak żona i czy ma dobry dzień. No ....a. Jak można było sie śmiać z probierza ze jest konsekwetną chorągiewką tak niektorzy na twitterze czy na forumce to biją go na głowę, a to w sumie smutne patrząc z boku. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
k4milo napisał(a):
Sprawa druga to szybkie załatwienie sprawy z Jakbuem i dość przychylne wypowiedzi Dukata na jego temat. Dodajmy do tego wypowiedzi że Kuba zamierza budować Wisłe na tzw "wislakach" wpisują się w to. Plan mógł być tego typu, że Mereś miał przejąć ten klub dla nich i TS mial nie mieć nic z tym wspólnego. Sprawa jednak wymknęła się spod kontroli. Marka Wisły przygniotła Jakuba i trzeba było ratować klub szyldem TSu. Zresztą sprawy, które wychodzą teraz pokazują ze te 2,5 lata wyglądały tak jak te przejęcie. Czyli nieudolnie. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja mam tylko szczera nadzieję że po zakończeniu tej calej telenoweli z Wisłą, niezależnie czy skończy się w ekstraklasie czy w IV lidze to nikt nie będzie popierał tej calej stadionowej patologii.. Ich miejsce jest na trybunie C, maja dopingować, robić oprawy, nawet latać po mieście i lać żydów ale KATEGORYCZNIE mają mieć zakaz na bawienie się w gangsterkę i beznesy kosztem Wisły !! o ile wczesniej kupowałem gadżety, smyczki, szale idt, dorzucałem się do puchy na rożne akcje to teraz długo tego nie zrobię.. a dokładnie do momentu gdy nasi "kibole" nie skupią sie na tym co mają robic na stadionie.. Wolę przekazywac pieniądze na Socios, tam przynajmniej jest jakies rozliczenie z wpłaconych pieniędzy.. Mam nadzieję że wszystko skonczy się happy endem a nasza była Pani prezes będzie miała kategoryczny zakaz wjazdu do Krakowa, gdzie jest skończona
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Cytat:
uwierz na 4 lidze nie ma czego oglądać, co więcej patrzenie na boisko parzy po oczach ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Cupiał mógł nie chcieć sprzedać im Wisły,więc wymyślili Meresińskiego.Jak już wybuchła afera z Meresińskim,Cupiał dla dobra swoich interesów(medialny smród) uznał,że lepiej sprzedać im klub.
Co do Sarapaty,ona nie przejmuje się tym,że jest spalona w zawodzie.Tyle co nakradła +zarobiła w Wiśle,wystarczy jej na długie lata na wysokim poziomie.W świecie gangusów ma poważanie,więc w przyszłości może ich reprezentować . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
chłopaki adfurle oraz Valencia jeśli brniecie dalej w dyskusję o Meresińskim jako słupie WSH, to powiedźcie kogo słupem miał być w Koronie? Senegalskiego cyrku, Stecherta czy Ly Vanna? Trzeba jakoś spiąć tą historię. Jak już wymyślicie to możecie się podzielić z tym prokuraturą, która prowadzi sprawę Jakuba M. Szkoda to dłużej ciągnąć tutaj na forum.
BTW adfurle przekroczyłeś granicę absurdu z tą Genuą... ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Te pieniądze które uzbieral kolega Królewski przeznacza na wypłaty piłkarzom. To jedynie % należności. Resztę pewnie otrzymają z kolejnych wpływów. Leśny może przygotował specjalne umowy czy aneksy do ich kontraktów. Jestem ciekaw jego przemówienia do sztabu trenerskiego i samych piłkarzy.
Mam nadzieję że Wislocki powie czy nadal są konkretne oferty od inwestorów. Trzymam kciuki!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
BTW
nie uważacie że całe ta sprawa to absolutna kompromitacja przede wszystkim dziennikarzy? Bo słuchajcie kurna, jak Szymon ciśnie materiał miesiącami to jakim cudem nie udaje mu się dotrzeć do informacji o mężu Sarapaty, dziewczynie Dukata i zapewne kilku innych tematach? Gdzie był Knura, Miga, Trela, Kania, Karcz, Iwan nasi eksperci od Wisły ? Wypłyniecie tematu gospodarczego rozpieprzyło by ten zarząd w sekundę w każdym momencie. A tak daliśmy im czas na sprowadzenie pana który się z tego śmieje jego kambodżańskiego księcia i zdefraudowania lub złego wydania kolejnych tysięcy lub milionów. Naprawdę nikt z dziennikarzy nie podejrzewał, nie słyszał o tych umowach ? NIkt nie umiał tego sprawdzić? ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na dziś najważniejsza rzecz to dogadać się z piłkarzami. Jeśli rozwiążą kontrakty to SA jest biedniejsza o kolejne kilka $ i szansa, ze jakiś inwestor w to wejdzie znowu spadnie. Trzymajmy kciuki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
![]() Gdzie niby ten absurd akurat w tym wypadku,hmm? Widząć pogmatwanie wokół klubu i to, że sytuacja po jej podpisaniu jest gorsza niż przed, można domniemywać, że był to sposób na ucieczkę przed odpowiedzialnością prezesa i reszty.
Ostatnio edytowane przez adfurle : 09.01.2019 o godz. 10:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Według mnie to jedno i to samo gówno jak cała polska piłka.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Tak to dalej hipoteza która łączy kilka rzeczy. Meresinski gadał z SKWK w trakcie "negocjacji" by opuscil klub. Pamiętam jak dziś jak DD "chwalił " się tym że tylko z nim chciał rozmawiać Meresinski.. przypadek? Poza tym to temat rzeka i pewnie się nigdy nie dowiemy prawdy. @szprotson jestem za absolutnym rozliczeniem winowajców. Ja jako i setki kibiców zostałem oszukany przez Marzene "osobowość roku w Małopolsce 2017" Sarapacie. Dowody sa że od początku zarząd kłamał i kradł za pomocą swoich ziomków. Nawet jeśli ulegał wpływom to mógł w każdym momencie odejść . A to że polityka Junco jebnie akurat wielu na jesień 2017 przewidywało i na pewno nie można się chwalić że 99% forum myślało inaczej bo rozbieżności nie były aż takie duże. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Myślę, że każdy potencjalny nowy właściciel zdaje sobie sprawę z tego że czeka go wymiana kadr, w mniejszym lub większym stopniu. Tak by klub nie miał w swoich szeregach pracowników związanych z obecnym układem. Pytanie czy o to nie idzie walka? W jakim kierunku to pójdzie? Swego rodzaju lustracja
Do tego świadomość i twarde podejście do tematu zakazu stadionowego wśród kibiców. Nowe otwarcie - każdy ma prawo przyjść na mecz. Ale przy tym twarde i bezwzględne przestrzeganie zasad. ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Prawda to, jak klub w potrzebie, to trzeba ruszyć tyłki
![]() witajcie ![]() ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Podsumowywujac, zysk z takiego artykułu żaden, tylko kłopoty. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
No ale na logike, dlaczego dziennikarz Y bał się w np. w czerwcu węszyć ? Bo może sie ...bał? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
jak widać dawna data przy rejestracji , nie gwarantuje umiejętności logicznej dedukcji a może nawet posiadania mózgu ? ![]() jak wogle ktoś może jeszcze rozkminiać czy akcja Meresinski byla autorstwa TSu cui bono panowie , cui bono ! a argument o koronie jest śmieszny, czy założenie że Meresia wstawił TS implikuje że za wszystkimi jego wczesniejszymi przekretami stoją sharksi ? oczywiście że nie , ludzie "w branży" się znają , uslyszeli o takim cwaniaczku i wydałsie odpowiedni do swej roli , i trzeba przyznać że wszystko udało się wysmienicie fakt, analogia adfurle a propos vanny to czysta spekulacja ,raczej nieprawda, ale w niczym to nie dezawuuje faktu komu i po co potrzebny był rowerzysta powiadam: chce sie komus rozkminiać to wyjasnijcie stecherta bo to jest do dziś zagadką , chociaż jeden trop mam ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Gdybym miał postawić pieniądze na tego typu zakład to bym obstawiał: tak WSH podstawiło Mersia aby przejąc klub.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 09.01.2019 o godz. 10:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Ok lokalni się bali niech będzie. to czemu nie użyli Jadczaka i tak jechał grubo i "ryzykował"
A byś może użyli i pytanie czemu Jadczak to pominął? przecież 90% krytyków Jadczaka zmieniła by proporcje w ocenie materiału przy konkretach o finansowych przekrętach. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
To jest to. Przecież te "rewelacje" podane wczoraj przez Trelę na temat działalności gospodarczej byłych członków zarządu i osób powiązanych są dostępne dla każdego. Wystarczy wejść na Centralną Ewidencję i Informację o Działalności Gospodarczej, wpisać imię i nazwisko i ewentualnie miasto i wszystko jest na tacy. Oczywiście samo założenie działalności i jej przedmiot to żaden dowód. Ale już korelacja czasowa może budzić pewne podejrzenia. Gdyby komukolwiek z dziennikarzy naprawdę zależało na wyjaśnieniu tego, to nie sądzę żeby był to wielki problem. No ale właśnie, wtedy była obawa, że lepiej nie ruszać tego syfu. Teraz mleko się rozlało, cała Polska widzi co się dzieje, prokuratura jest w akcji, więc można ujawniać kolejne rewelacje. I żeby nie było. Nie uważam że temu syfowi winni są dziennikarze. Winni są tu wszyscy, ze szczególnym naciskiem na kibiców. Co prawda od lat udzielam się na forum coraz rzadziej, jednak czytam je w miarę regularnie. Wystarczy wrócić sobie do wpisów niektórych użytkowników po ostatnim meczu z Lechią, kiedy wyemitowano reportaż Jadczaka. Mamy tam prawdziwą galerię sław idiotów krzyczących o spisku Warszawy, komunistycznym TVNie i kibicu Legii Stanowskim. Po prostu wszyscy uwzięli się na Wisełkę, bo jej dobrze idzie sportowo. Żeby wypisywać takie brednie trzeba było być albo kompletnym debilem i ignorantem, albo mieć w tym jakiś interes. Skoro taka postawa dominowała nawet w sytuacji gdy gówno wybiło, to co się dziwić, że było przyzwolenie dużej części środowiska na całe lata patologii. Jedyny pozytyw tej całej sytuacji to to, że teraz już raczej większość wie kto ma Wisłę w sercu, a kto w dupie. ![]()
:/
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|