The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2019, 21:40
Kawus napisał(a):Wyświetl post
Błaszczu16 -
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...przedaz/d4mre2
A Jednak mówili
Ale to jest tytuł wyrwany z kontekstu. Tam bylo cos w stylu, ze jak ktos poważny pojawi sie na horyzoncie to sprzedadzą Wisle, w przeciwnym wypadku nie zrobią tego.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.01.2019, 21:42
Tomy napisał(a):Wyświetl post
Jakże odmienne wtedy nastroje panowały,
2002 - vicemistrzostwo 1 punkt za "eLką", Żuraw z 21 ukłuciami w lidze, Parma, Schalke.
2003 - Wisła na tronie, Wisła w podwójnej koronie. Szalony mecz z Lazio na lodzie.
2004 - Wisła nr 1 w lidze, inni daleko daleko w tyle..
Ba, w tamtych czasach w temacie pomeczowym potrafiło powstać kilkanaście stron postów użytkowników oburzonych beznadziejną grą zespołu gdy laliśmy przeciwnika przykładowo 3:1.

A jaka żałoba forumowa było po przerwanej passie meczy bez porażki u siebie z Bełchatowem.

A pamiętacie rundę, gdy nie można było biletów kupić, bo cały stadion był wykupiony przez karnetowiczów?

Ech ...
:/
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.01.2019, 21:53
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
ze szweckiej stolicy kambodży
A myślałem,że z choinki SKWK
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Danielek1906
Member

Od: 07.2016

Stary 08.01.2019, 21:56
Chyba nie było. TO już wiemy skąd mówiło się, że Alelega podlega pod Adie

https://twitter.com/MateuszMiga/stat...24593436110854
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.01.2019, 21:58
Najgorsze i najbardziej kuriozalne ruchy Sarapaty

http://weszlo.com/2019/01/08/najgors...uchy-sarapaty/
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 08.01.2019, 21:59
Cześć

Naprawdę ostatni raz już piszę

1. Kwestia własności Spółki i :

Nie jest oczywista o czym doskonale wie Prezydent Majchrowski. Opinie prawne przyznające je TS-owi abstrahują od faktu , iż akcje zostały wydane Gangowi Olsena i co najwyżej mogą być podstawą do żądania ich wydania bądź umorzenia ( oczywiście przed sądem w Sztokholmie ) . Ciekaw jestem czy sąd wpisze zmiany -przede wszystkim Rady Nadzorczej - do KRS i czy statucie Spółki Akcyjnej było prawo TS do bezpośredniego powołania członków RN bez Walnego Zgromadzenia. A jeżeli było Walne to który notariusz potwierdził na oświadczenie iz TS jest dalej jedynym akcjonariuszem spółki.

2. Marzena :

Uważam , iż od dłuższego okresu czasu szykuje sobie żółte papiery. Jeżeli wszystko dobrze przygotowała pociągnięcie jej do odpowiedzialności jest naprawdę ciężkie. Cała operacja jest naprawdę świetnie przygotowana . PMS musiał a się do tego także tego przygotowywać . Ja na jej miejscu wybrał bym taką linię ochrony.

3. Pilnujcie ziemi TS
Jak na początku piątkowej konferencji dwóch dżentelmenów po boku twierdziło , iż zmienia TS jest święta to zapaliły mi się żarówki ostrzegawcze. Oczywiście teraz jest nie do ruszenia ale w IV lidze poza fleszami kamer już tak.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 08.01.2019, 22:02
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Ale to jest tytuł wyrwany z kontekstu. Tam bylo cos w stylu, ze jak ktos poważny pojawi sie na horyzoncie to sprzedadzą Wisle, w przeciwnym wypadku nie zrobią tego.
Polemizowałbym z tym kontekstem...

Dziś Wisła absolutnie nie jest na sprzedaż. Bardzo nie chcemy, by powtórzyła się historia, która w klubie wydarzyła się kilka miesięcy temu. Sto procent akcji należy do Towarzystwa Sportowego Wisła. Nie twierdzę, że tak będzie zawsze, ale w tej chwili nie szukamy inwestora, tylko rozmawiamy o źródłach dofinansowania. To co innego.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 08.01.2019, 22:02
Przy aktualnym stanie wiedzy chyba nie mamy wątpliwości, że nikt o zdrowych zmysłach nie miał prawa się pojawić.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.01.2019, 22:16
Analizowanie oświadczeń i zawartych w nich intencji miało sens, gdy domniemywaliśmy dobrą wiarę tych ludzi. Teraz motyw jest już znany.

pete29 napisał(a):Wyświetl post
2. Marzena :
Uważam , iż od dłuższego okresu czasu szykuje sobie żółte papiery. Jeżeli wszystko dobrze przygotowała pociągnięcie jej do odpowiedzialności jest naprawdę ciężkie. Cała operacja jest naprawdę świetnie przygotowana . PMS musiał a się do tego także tego przygotowywać . Ja na jej miejscu wybrał bym taką linię ochrony.
Ciekawy wątek. To dlatego Miętta-Mikołajewicz wspominał o "przykrym stanie Marzeny" i gdzieniegdzie słychać było o depresji.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.01.2019, 22:26
Sam Mietta też jest mocno ubabrany w tym g... Przez samo zaniechanie i udawanie ślepego !!!!!
?
Odpowiedz cytując
StarożytnyWiślak
Member

Od: 12.2018

Stary 08.01.2019, 22:48
Z wizytówki Vanny:
http://adia-investment.com/
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 08.01.2019, 23:00
StarożytnyWiślak napisał(a):Wyświetl post
Z wizytówki Vanny:
http://adia-investment.com/
Pan Hartling się z tego śmieje.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
gooralos
Junior Member

Stary 08.01.2019, 23:03
dlaczego @filipski już nie włącza się do rozmowy? jeżeli jest blisko sprawy, mógłby puścić jakiś przeciek
Odpowiedz cytując
radok
Junior Member

Od: 11.2002

Stary 08.01.2019, 23:04
kotyrek napisał(a):Wyświetl post
A ja swoje oddam za 12,2 mln PLN

P.S.
A sie nazlatywało rocznika 2002-2004 Ja juz myślałem że wszyscy poumierali......
Niemała niespodzianka, że ludzie z tamtych lat jeszcze tu bywają.
Wiele kont z 2002 jest dużo starsza. W 2002 weszlo nowe forum...
DAWNO DAWNO TEMU ...
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.01.2019, 23:12
Cytat:
Początkowo nie wykluczała pani sprzedaży akcji lub ich części zewnętrznemu inwestorowi. Jak sytuacja wygląda dzisiaj?

Gdy przejmowaliśmy klub, zrobiliśmy to, co należało. Nikt nie miał dokładnej wizji, co będzie dalej, bo przejęcie było, jakie było. Nie odbyło się tak, jak odbywa się normalnie. Nie było przeprowadzonego audytu, przekazania dokumentów etc. Zaczęliśmy pracować. Dziś Wisła absolutnie nie jest na sprzedaż. My bardzo nie chcemy, by powtórzyła się historia, która się tu wydarzyła. Sto procent akcji należy do TS Wisła. Nie twierdzę, że tak będzie zawsze, ale w tej chwili Wisła nie szuka inwestora, tylko rozmawia o źródłach dofinansowania. To co innego.
Dalej twierdzisz, że wyrwane z kontekstu? Pozbyła się akcji kiedy zaczęło się jej robić ciepło.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Piter8787
Member

Stary 08.01.2019, 23:30
Ciekawe dlaczego szwedzki Hogan milczy przecież jego klub upada? Jeszcze tego durnia powinni pod sąd postawić co kupuje 40 % akcji a nie ma nawet 40 groszy że złotówki. I jeszcze nasz P.O prezesa przecież też mógłby się wypowiedzieć a zamilkł na amen ostatnią jego wypowiedzią było chyba że hogan się z tego śmieje. Jak jest takim P.O prezesa to powinien pomoc ratować sytuację a nie milczeć. Pieprzone Gołodupce jeszcze oni zamieszania narobili
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.01.2019, 23:37
Po tym co Ziobro dzisiaj odwalil Hulk Hogan i lysy robia w pory i juz sie z nimi nie spotkamy.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 08.01.2019, 23:37
Sprawa firm powiązanych z osobami z otoczenia złodziejki i jej asystenta pokazują, że to była zaplanowana akcja od samego początku i tu nie można mówić o przypadku.

Po raz kolejny muszę się zgodzić z Iwanem.

To było świadome uwłaszczenie się na Wiśle, na jej majątku i to dojenie trwałoby dalej.

To tylko potwierdza fakt, że Meresiński był podstawiony i że nikomu nie chcieli oddać klubu.

Już we wrześniu 2017 r. pisałem, że ówczesny zarząd powinien odejść, gdy trwała błazenada Ramireza i pralnia menedżerska Junco oraz związana z tym zabawa złodziejki.

Okazało się, że miałem rację jako jeden z pierwszych, gdy TS miał 99% poparcia.

Obrońcy zarządu TS-u mnie atakowali.

Teraz okazało się kto miał rację, choć nie spodziewałem się, że ta patologia TS-u była tak mocna.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 08.01.2019 o godz. 23:47.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.01.2019, 23:57
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Po tym co Ziobro dzisiaj odwalil Hulk Hogan i lysy robia w pory i juz sie z nimi nie spotkamy.
a cóż on takiego zrobił?co nie zmienia faktu że 40% udziałowiec klubu powinien się odnieść do całej sytuacji
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Stary 09.01.2019, 00:06
Jak masz mlot w lapie, a Ziobro go ma, to wszystko wyglada na gwozc. Na miejscu Hartlinga nie podnosilbym lapy do gory.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 09.01.2019, 00:20
pete29 napisał(a):Wyświetl post
Cześć

Naprawdę ostatni raz już piszę

1. Kwestia własności Spółki i :

Nie jest oczywista o czym doskonale wie Prezydent Majchrowski. Opinie prawne przyznające je TS-owi abstrahują od faktu , iż akcje zostały wydane Gangowi Olsena i co najwyżej mogą być podstawą do żądania ich wydania bądź umorzenia ( oczywiście przed sądem w Sztokholmie ) . Ciekaw jestem czy sąd wpisze zmiany -przede wszystkim Rady Nadzorczej - do KRS i czy statucie Spółki Akcyjnej było prawo TS do bezpośredniego powołania członków RN bez Walnego Zgromadzenia. A jeżeli było Walne to który notariusz potwierdził na oświadczenie iz TS jest dalej jedynym akcjonariuszem spółki.

2. Marzena :

3. Pilnujcie ziemi TS
Jak na początku piątkowej konferencji dwóch dżentelmenów po boku twierdziło , iż zmienia TS jest święta to zapaliły mi się żarówki ostrzegawcze. Oczywiście teraz jest nie do ruszenia ale w IV lidze poza fleszami kamer już tak.
Ad 1
Majchrowski w przeciwieństwie do Lesnodorskiego umowy nie widział więc w kwestii ważności umowy raczej opierałby się na Lesnodorskim
Sąd w Sztokholmie to jedynie odnośnie kwestii umowy i sporów jej dotyczących a kwestia umorzenia zniszczonego lub utraconego dokumentu reguluje albo statut spółki albo ar 357 ksh
Nie wiem czy Rezygnacje ze stanowisk w RN Wisła SA były a jeśli były to czy nie warunkowe jak podobno jest z rezygnacją Głowackiego
Co do notariusza - notariusz protokołuje WZA i czuwa nad prawidlowym przebiegiem WZA - art 343 ksh za akcjonariusza wobec spółki uznaje się osobę która jest wpisana do księgi akcyjnej lub posiadacza akcji na okaziciela
Pajace w księdze raczej nie figurują wiec nie ma z nimi problemu
Ad 2
MS jest skończona nie tylko jako kibic Wisły , zawodowo jako prawnik ale przede wszystkim jako człowiek na bakier z uczciwością. Nawet jeśli okaże się ze nie udowodnią jej żadnych przekrętów to przylgnie do niej latka oszustki
Ad 3
A co ma do tego 4 liga TS jest osobnym podmiotem prawnym i to TS jest walscicelem gruntów, a podejrzewam ze jakby to kolesie mieli ruszyć to już dawno byłyby te grunty w spółce celowej z udziałem odpowiednich osób bez względu ma status ligowy Wisła SA
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
jacob
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 09.01.2019, 00:41
Jak w ogóle jeszcze ktoś może myśleć, że Meresiński nie był podstawiony i, że przedstawienie z trzema gołodupcami-przebierańcami nie było wyreżyserowane?

Wisłę konsekwentnie niszczono jeszcze za Cupiała, każda próba normalności była pacyfikowana przez "prawdziwych kibiców patriotów" a kiedy przejęto klub, to dojono z Wisły kasę i wbijano kolejne gwoździe do trumny. Brak reakcji ludzi, którzy rzeczywiście mogli rozgonić tę patologię powodował, że bandyci czuli się bezkarni i pozwalali sobie na coraz więcej.

Na trybunach dno. Hasła, które u normalnego kibica powodowały coraz większe poczucie zażenowania. Zgoda z Ruchem to kolejny absurd. Wtedy osobiście straciłem ochotę na przychodzenie na stadion. (nota bene, czy to nie niebiescy kumple sypnęli naszego wiślackiego guru Miśka?)

Jadczak pokazuje reportaż we wrześniu ubiegłego roku. Umoczeni w to bagno ludzie plus kibice co mają whiskas zamiast mózgu oburzeni. No bo przecież tvn nienawidzi Wisły. ( tak w ogóle ktoś pamięta jeszcze czasy jak tvn miał licencję na transmisję meczów Wisły u siebie? ) Sarapata siada do stołu i zaczyna pisać pozew (podobno teraz się gdzieś zaszyła w ustronnym miejscu, żeby móc go spokojnie dokończyć).

To co się stało teraz z Wisłą jeszcze jakiś czas temu byłoby nie do pomyślenia, ale z drugiej strony cieszę się, że zaczęto o tym mówić głośno. Pytanie czy teraz wreszcie uda się wygrać z tymi grabarzami Wisły? No, ale jeśli nie teraz to kiedy.

Mimo, że wciąż są tu zaślepione osoby, to widzę, że spora rzesza fanów otworzyła oczy. Wisełka nigdy nie zginie!
Odpowiedz cytując
Byku
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.01.2019, 00:48
Oby wam sharki, dzieci kukurydza obrosly.
Swój klub tak roz.......ić...
Ostatnio edytowane przez Byku : 09.01.2019 o godz. 00:51.
Wściekły byk!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 09.01.2019, 04:07
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Jak masz mlot w lapie, a Ziobro go ma, to wszystko wyglada na gwozc. Na miejscu Hartlinga nie podnosilbym lapy do gory.
Pan Hartling, Pietrowski czy Ly Vanna sobie nie zdają jeszcze sprawy, ale beda musieli za własne przyjechać do Krakowa na spowiedź. To wtedy, jesli bedą chcieli wrócic do siebie (za własne), bedą musieli dokładnie wyjaśnic kto im zlecił tę błazenadę, za ile, itp.

Będzie ciekawe. Bałwany myślaly, że łatwa kasa będzie, szybka akcja i wszyscy zapomną. A tu do akcji wchodzi Minister Sprawiedliwości i Prokurator Krajowy. Ja na ich miejscu byłbym posrany...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 09.01.2019 o godz. 04:13.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 09.01.2019, 04:31
Taka mała prośba do Was od Legionisty - nie srajcie we własne gniazdo do czasu jakichkolwiek wyroków. Pewne kurtyzany pasiaste tylko na takie wpisy czekają.
Osobiście obawiam się, że ten cały cyrk uderzy w cały nasz kibicowski klimat. Wykoszą kogo mogą bo im pewne dywagacje pykną.
Jest syf, ale nie dodawajcie gówna do tego syfu.
Ziemie obok stadionu powinny dla Was być w tej chwili priorytetem. Sąd może wycenić co chce i jak chce.
Kolejne dni w ciszy będą jedynie paliwem dla polityków, którzy chcą ugrać cokolwiek w wielkim mieście jakim jest Kraków.
Nie ma win win jest lose lose - Sharksi zostaną zaorani, a reszta braci kibicowskiej dostanie odłamkami.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
pico4
Member

Od: 01.2004

Stary 09.01.2019, 04:37
Jestem całym serem za Wisełką, liczę, że jakimś cudem p. Leśniodorskiemu uda się doprowadzić do transparentności i uratować klub...
Ostatnio edytowane przez pico4 : 09.01.2019 o godz. 04:41.
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 09.01.2019, 07:15
radok napisał(a):Wyświetl post
Niemała niespodzianka, że ludzie z tamtych lat jeszcze tu bywają.
Wiele kont z 2002 jest dużo starsza. W 2002 weszlo nowe forum...
Moje konto wcześniejsze poszło w .... Kosmos
A tak w temacie to moim skromnym zdaniem pan Królewski powinien dostać propozycję zasiadania w radzie nadzorczej S.A. i patrzeć na ręce każdemu zarządowi jaki on by nie był.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.01.2019, 08:15
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Już we wrześniu 2017 r. pisałem, że ówczesny zarząd powinien odejść, gdy trwała błazenada Ramireza i pralnia menedżerska Junco oraz związana z tym zabawa złodziejki.

Okazało się, że miałem rację jako jeden z pierwszych, gdy TS miał 99% poparcia.

Obrońcy zarządu TS-u mnie atakowali.

Teraz okazało się kto miał rację, choć nie spodziewałem się, że ta patologia TS-u była tak mocna.
Mamy ostatnio wysyp w tym temacie osób ktore zdaje się przedstawiać siebie jako Nostradamusa mówiąc : "miałem rację, a nie mówiłem " .
Jakie to teraz ma znaczenie? Jakbyś jeszcze stal twardo od początku na swoim stanowisku jak Jadczak to miałbyś się czym "chwalić ". Nawet weszło które wróżyło nam upadek w 2 lata dało się omamić w pewnym momencie władzom Wisły. Nikt poza władzami i osobami pokroju Jadczaka nie wiedział o skali przestępstw i
Całe środowisko wraz z przyjściem lepszych wyników uwierzyło że również sprawy poza sportowe ulegają wyprostowaniu.

Dowody są jednak takie, że od początku wszystko było planowane Meresinski był podstawiony , DD i PMS od samego początku kręcili walki i chcieli upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. A to że już od 2013 kibole przepchnęli 1 zł od biletu to jakie skandal i dlaczego o tym NIKT nie wiedział ? Może dlatego że prawdziwych kibiców krew by zalala?

Błazenada Ramireza i pralnia Junco miała w tym wszystkim najmniejsze znaczenie.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 09.01.2019, 08:47
Szkoda ze pzpn niezareagowal we wrzesniu-pazdzierniku na brat wyplat, moze gdyby wtedy postraszyli nasze gangsterskie wladze zawieszeniem licencji to Matka Chrzestna z Dukatem by cos chlopakom wyplacili, a nie zaj...li dla siebie
Odpowiedz cytując
semion
Junior Member

Od: 03.2017

Stary 09.01.2019, 09:03
Cytat:
Nie ma win win jest lose lose - Sharksi zostaną zaorani, a reszta braci kibicowskiej dostanie odłamkami.
I niech wylecą na śmietnik historii i sharksi i cała "reszta braci kibicowskiej". Naprawdę mecze bez darcia ryja, wyzwisk, przymusowej gimnastyki w stylu "wszyscy wstają i śpiewają", momentów kiedy ludzi na trybunie C pozbawia się możliwości oglądania spotkania zasłaniając trybunę płachtą albo każąc skakać obróconym tyłem do murawy (w ogóle wtf ) mogą być tym atrakcyjniejsze dla przeciętnego kibica, który chce po prostu obejrzeć mecz.

Co do bieżącej sytuacji Wisły, to wg mnie pola do rozmów nie ma, dopóki prokuratura nie oczyści całego środowiska. Czyt. dopóki klub nie zostanie spuszczony do IV ligi/B klasy, nie powstanie całkiem nowy zarząd, całkiem nowy właściciel. Teraz oglądamy jedynie kolejne przepoczwarzenie TS-u.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów