|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Skąd wiesz, że w piątek rozmawiał? Według mnie raczej w sobotę, wpis Leśnego jest z soboty i program "Prawda Futbolu" w którym Boniek to powiedział, też jest z soboty, ale mniejsza z tym. Problem nadal pozostaje.
Ostatnio edytowane przez heoij : 06.01.2019 o godz. 22:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Uuu temperatura spada tylko 9 stron na forum dziś co jest Panowie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Głupota osób z TSu a propos sprzedaży klubu tym frajerom jest wręcz nieprawdopodobna.
Jeśli Stanowski pisze na swoim profilu,że szanse na uratowanie klubu są i to nie jakieś mizerne to jestem w to skłonny uwierzyć. Nielegalnie posiadane akcje można przecież z tego co pisał unieważnić. Jeśli natomiast będzie ogłoszona upadłość i za odradzanie weźmie się TS będziemy gnić latami w niższych ligach, a ruch Socios,który uważam za wspaniałą ideę umrze zanim zdąży się w ogóle rozkręcić. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Biedny zarząd chciał dobrze a wyszło jak zwykle .
Klub trzebabylo sprzedać odrazu po Meresiu a nie robić kartel ![]()
My Psy musimy trzymać się razem!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
To tylko świadczy, że osobnicy zarzadzający gabinetem luster w namiocie o nazwie "Cyrk Wisła" nie nadają się nawet do zbierania ryżu na kambodżańskich tarasach. Szkoda, że sztab szkoleniowy i zawodnicy nie założyli jeszcze zwiazków zawodowych ... Nie pisżę teraz o sensowności podjętej decyzji, tylko o uleganiu wpływowi pracowników przez pracodawców. Tak, wiem, że pracowali za darmo - ale nie w zamian za możliwość podejmowania decyzji w omawianej sprawie. Powód: Literówki + doprecyzowanie.
Ostatnio edytowane przez yarow : 06.01.2019 o godz. 23:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale jeśli wszystko się uda tj przyjdzie inwestor z zewnątrz, klub pozbędzie się niekorzystnych umów i wpływów, choć 70% piłkarzy zostanie, to ta cała kambodżańska afera wyjdzie nam na dobre. Będziemy mieć bękę z kibiców sąsiadki bo #Wisłanigdyniezginie, a wiadomo, że gdyby syt. dotyczyła ich to nikogo by to nie przejęło
No i w końcu może uda się wyjść z tego marazmu i powalczyć o puchary. Nowe otwarcie, nowy model biznesowy, sponsorzy. Szczególnie cieszy akcja 50kdlaWisły, młody biznes się angażuje, możemy tylko zyskać. Sisusoide wy.ebało więc się rozmarzyłem... Wcześniej obawiałem się, że jeszcze nam ta trojka zaszkodzi, po lekturze listu Hartlinga do Kwietnia jestem na 90% pewny, że będą raczej omijać Kraków autostradą, a nie procesować się w Szwecji. A co do VL to co raz bardziej zaczynam myśleć, że znalazła go i podstawiła Marzena. Czemu nagle zniknęła w ten sam dzień? Musiała wiedzieć, że pierdyknie. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Jery : 06.01.2019 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nie skazywał klubu na zagładę, bo trener bramkarzy jest gorącym zwolennikiem sprzedaży, a kibice mają złe zdanie o zarządzie i pomyśleliby, że brak transakcji jest kolejnym błędem/szkodą wyrządzoną spółce. Zresztą, o czym my mówimy, kibice od początku patrzyli na tę spółkę z Anglii, jak na coś podejrzanego, a gdyby trener bramkarzy miał chody w świecie biznesu i wiedzę, której nie mają inni, to nie byłby trenerem bramkarzy. Sarapata i jej sojusznicy w TS odrzucili Wisłę jak gorącego kartofla, byle szybciej się jej pozbyć. Ta decyzja, zwłaszcza biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności, jest nie do obrony. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
w uproszczeniu:
Właścicielem Klubu jest TS, Prezes Wisłocki, nazwisko idealne Prawnikiem Bogusław Leśnodorski, Trener i sztab zakładam, że obecnie są, Piłkarze - częściowo są, BL będzie z nimi rozmawiał, Pozostaje: Dług do spłaty -> 12 mln lub 3 mln euro, Pozyskanie nowego/nowych inwestora/inwestorów - Miasto, p. Kwiecień i ... Sam Klub musi poprosić inny większy Klub o pomoc (niekoniecznie polski klub). Znalezienie inwestora na bardzo, ale to bardzo dobrych dla niego (właściciela) warunkach. Są firmy, które zawodowo zajmują się pozyskiwaniem inwestorów. Może w tym przypadku potrzeba nie 1-2, a 8-10 inwestorów.. tylko jak oni się dogadają... Kurcze czekam na dalszy rozwój sytuacji. Jestem dobrej myśli Powód: jak zwykle
Ostatnio edytowane przez gizmo : 06.01.2019 o godz. 22:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[/QUOTE]Wcześniej obawiałem się, że jeszcze nam ta trojka zaszkodzi, po lekturze listu Hartlinga do Kwietnia jestem na 90% pewny, że będą raczej omijać Kraków autostradą, a nie procesować się w Szwecji. A co do VL to co raz bardziej zaczynam myśleć, że znalazła go i podstawiła Marzena. Czemu nagle zniknęła w ten sam dzień? Musiała wiedzieć, że pierdyknie.[/QUOTE]
To już nie jest trójka "gang olsena" tu już jest trzech graczy : TS , Hogan i Wanna który ma akcje i na razie siedzi cicho w dziurze |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zastanawiam się ,kto jest największym wygranym tej całej akcji jak dotychczas, PSM bo pozbyła sie gorącego kartofla , a może wanna,bo nic nie stracił ,nagadał głupot, zabrał za friko 100% akcji i się z nimi ulotnił . Skok stulecia?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Wg mnie akcji nie zabrał, był słupem, do przedłużenia agonii i szybkiego posprzątania spółki po machlojkach,
ponadto do wybielenia się oraz ucieczki Pani prezes. Choć wydaje mi się, że mądra prokuratura i tak znajdzie dowody i postawi jej oskarżenia. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Prosiłem znajomych ze Szwecji, aby poszukali jakiś danych na temat Olsena, niestety brak ![]() Kolejny don Pedro Wanna ![]() Wracając do Wanny, to ten nasz kupiec słabo podobny do tego ministranta z Lyon. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez gooralos : 06.01.2019 o godz. 23:36.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
TS Wisła nie jest sądem który może orzec że umowa jest ważna czy nieważna to może potwierdzić jedynie sąd szwedzki,a to potrwa co najmniej parę miesięcy w tym czasie kto zaryzykuję inwestowanie ?Nasz drogi Azjata ozdrowieje w sytuacji gdy pojawi się szansa na wyciągnięcie kasy za zrzeczenie się roszczeń ,a także zwrot akcji które są w jego posiadaniu (ciekawe jak zmusić go do ich zwrotu?)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Pan skośnooki" jak okaże się idiotą takim jak hogan,to mamy szczęście. ale coś inaczej mi to wygląda.Zabrał to o co mu chodziło(akcje) i game over, zniknął.Niby zawał , może nieprzytomny , zaniemówił, może nawet chwilowo nie żyje - robi dobrą robotę aby o nim zapomnieć. i tu przepraszam( za teorie spiskową dziejów) bo to tak może wyglądać .rozważamy wszystkie opcje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Odnośnie tego maila:
1) wynika z niego że Hartling też stracił jakieś pieniądze na transakcji z Ly. (drugi paragraf) 2) Ja mam wątpliwości czy ten e-mail jest prawdziwy. Za dużo w nim błędów.
Ostatnio edytowane przez RAF : 07.01.2019 o godz. 05:09.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
kasy" ukryć. I tyle, to dawało 5 % szans, ze jednak "przejdą Wisłę bosą stopą". Gdyby chcieli sprzedać poważnemu partnerowi, to wiedzieliby, że On zrobiłby czystkę i ujawnienie dokumentów tak, jak to się teraz robi, ale ze 100% pewnością. Woleli zaryzykować Wisłą, ale starali się ratować wlasne DUPSKA. Dlatego sprzedali Gangowi Olsena...wydali akcje przed zapłatą, wpisali ze sad szwedzki bedzie rozstrzygał i zgodzili się na dziwne zapisy. Do tego umowa była tylko po angielsku... Zwyczajnie nie broń tych ..... własnie kogo ? Każdy ma na nich odpowiednie słowo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wiekszosc bylo ale sa perełki "Wisla rodzinna"
http://sportdziennik.pl/wisla-krakow...a-na-sprzedaz/ "I tak â w ostatnich dniach analizowano umowy z firmą należącą do męża Sarapaty. Pod lupę trafiła współpraca z firmą K&A SC, która jest odpowiedzialna za sprzątanie na stadionie Wisły. Z dokumentów firmy dowiadujemy się, że powstała we wrześniu 2016 roku, trzy tygodnie po tym jak Towarzystwo Sportowe zostało właścicielem spółki piłkarskiej. Siedziba spółki mieści się w hali TS (ul. Reymonta 22), a jednym z dwóch właścicieli jest dziewczyna (narzeczona?) byłego wiceprezesa, Damiana Dukata. Iwona Stankiewicz na stanowisko rzecznika prasowego została zatrudniona będąc w ciąży. Wkrótce trafiła na urlop macierzyński, a jej mężem jest⌠były członek rady nadzorczej, Mateusz Stankiewicz." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie wierze, że są jeszcze ludzie broniący tej transakcji
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Rience to albo ktos z zarządu, albo ktoś na polecenie zarządu lub rekinowatych. Innej opcji nie ma...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dzień dobry na dobudzenie szpileczka od konkurencji naszego sponsora
https://twitter.com/TotolotekPL/stat...15637724327936 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Spokojna wasza rozczochrana jak trzeba bedzie to Sarapata w odpowiednin oswiadczeniu potwierdzi ze dostala zlotowke.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
podejrzewam, że jej nie ma w Krakowie, wyjechała pewnie na długie wczasy.
Jak na konferencji mówili, że nie mają z nią kontaktu. |
|
|
|
Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Pomyśleć,że gdyby potraktowano poważnie informacje Jadczaka,to moglibyśmy być teraz w innej sytuacji.Powinna była zainteresować się prokuratura,kibice poważnie potraktować informacje zamiast krytykować Jadczaka.A tak złodzieje mogli w spokoju działać i wyprowadzać kolejne pieniądze,kończąc na ustawce ze sprzedażą klubu.
Mam nadzieję,że winni zostaną ukarani i trafią do pierdla. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |