The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2019, 22:04
Deteinate napisał(a):Wyświetl post
Co do Vanny:
http://www.paroisse2lyon.fr/paroisse...le/vanna-ly-2/

To jest strona parafii w Lyonie, gdzie facet wygladajacy jak ten typ, ktory widzial sie z Majchrowskim, jest przedstawiony jako "czlowiek ekipy parafialnej"

Wrzucalem tego linka na shoutboxa, ale ktos chyba odpowiedzial mi, ze "bylo". Ja na forum nie spotkalem sie z tym, a czytam je bardzo wnikliwie. W kazdym razie ciekawe, ze dziennikarze potrafia po 50 razy powtarzac te sama historyjke o kambodzanskim czlonku rodziny krolewskiej, a nikt nie zweryfikuje tak oczywistej informacji.
To już było przerabiane jak Vanna przyjechał do Krakowa. Zresztą jakie to ma znaczenie?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.01.2019, 22:13
Cytat:
Zresztą jakie to ma znaczenie?
Może takie, że ten lyoński ministrant ma 60% akcji Wisły Kraków S.A hyhy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 06.01.2019, 22:17
jabadabaryba napisał(a):Wyświetl post
Najpierw Leśny rozmawiał z Bońkiem (piątek), później napisał na twitterze.
Skąd wiesz, że w piątek rozmawiał? Według mnie raczej w sobotę, wpis Leśnego jest z soboty i program "Prawda Futbolu" w którym Boniek to powiedział, też jest z soboty, ale mniejsza z tym. Problem nadal pozostaje.
Ostatnio edytowane przez heoij : 06.01.2019 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.01.2019, 22:22
Uuu temperatura spada tylko 9 stron na forum dziś co jest Panowie?
?
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.01.2019, 22:22
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Może takie, że ten lyoński ministrant ma 60% akcji Wisły Kraków S.A hyhy
Przecież ta umowa nie weszła w życie, jak LSW jeszcze to potwierdzi to nawet w przypadku gdyby Gang Olsena chciał się sądzić nie będzie to problemem z ich opinią i nowy właściciel będzie mógł przejąć spółkę.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.01.2019, 22:27
Głupota osób z TSu a propos sprzedaży klubu tym frajerom jest wręcz nieprawdopodobna.
Jeśli Stanowski pisze na swoim profilu,że szanse na uratowanie klubu są i to nie jakieś mizerne to jestem w to skłonny uwierzyć. Nielegalnie posiadane akcje można przecież z tego co pisał unieważnić. Jeśli natomiast będzie ogłoszona upadłość i za odradzanie weźmie się TS będziemy gnić latami w niższych ligach, a ruch Socios,który uważam za wspaniałą ideę umrze zanim zdąży się w ogóle rozkręcić.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 06.01.2019, 22:33
blanco napisał(a):Wyświetl post
Głupota osób z TSu a propos sprzedaży klubu tym frajerom jest wręcz nieprawdopodobna.
Jeśli Stanowski pisze na swoim profilu,że szanse na uratowanie klubu są i to nie jakieś mizerne to jestem w to skłonny uwierzyć. Nielegalnie posiadane akcje można przecież z tego co pisał unieważnić. Jeśli natomiast będzie ogłoszona upadłość i za odradzanie weźmie się TS będziemy gnić latami w niższych ligach, a ruch Socios,który uważam za wspaniałą ideę umrze zanim zdąży się w ogóle rozkręcić.
Ciekawe co ty byś zrobił mając nóż na gardle i fakt że sztab szkoleniowy i zawodnicy domagają się sprzedaży klubu tym osobnikom. Wiesz co byś pisał jakby TS im tego nie sprzedał? Że TS nie chce oddać stołków i klubu miliarderowi z kambodży, bo takie plotki chodziły i gdyby podpis nie padł dopiero zaczęła by się propaganda jaki to zajebisty inwestor chciał nas kupić, i nikt by tego nie mógł zweryfikować, prawda jest taka że dopiero zweryfikował ich brak przelewu, nikt nie miał pewności wcześniej 100 % bo dezinformacja na ten temat szła ogromna. Każdy mądry po fakcie.
Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.01.2019, 22:41
Biedny zarząd chciał dobrze a wyszło jak zwykle .
Klub trzebabylo sprzedać odrazu po Meresiu a nie robić kartel
My Psy musimy trzymać się razem!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.01.2019, 22:44
Rience napisał(a):Wyświetl post
(...) i fakt że sztab szkoleniowy i zawodnicy domagają się sprzedaży klubu tym osobnikom. (...)

To tylko świadczy, że osobnicy zarzadzający gabinetem luster w namiocie o nazwie "Cyrk Wisła" nie nadają się nawet do zbierania ryżu na kambodżańskich tarasach.

Szkoda, że sztab szkoleniowy i zawodnicy nie założyli jeszcze zwiazków zawodowych ...

Nie pisżę teraz o sensowności podjętej decyzji, tylko o uleganiu wpływowi pracowników przez pracodawców.
Tak, wiem, że pracowali za darmo - ale nie w zamian za możliwość podejmowania decyzji w omawianej sprawie.
Powód: Literówki + doprecyzowanie.
Ostatnio edytowane przez yarow : 06.01.2019 o godz. 23:05.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.01.2019, 22:45
Ale jeśli wszystko się uda tj przyjdzie inwestor z zewnątrz, klub pozbędzie się niekorzystnych umów i wpływów, choć 70% piłkarzy zostanie, to ta cała kambodżańska afera wyjdzie nam na dobre. Będziemy mieć bękę z kibiców sąsiadki bo #Wisłanigdyniezginie, a wiadomo, że gdyby syt. dotyczyła ich to nikogo by to nie przejęło No i w końcu może uda się wyjść z tego marazmu i powalczyć o puchary. Nowe otwarcie, nowy model biznesowy, sponsorzy. Szczególnie cieszy akcja 50kdlaWisły, młody biznes się angażuje, możemy tylko zyskać. Sisusoide wy.ebało więc się rozmarzyłem...

Wcześniej obawiałem się, że jeszcze nam ta trojka zaszkodzi, po lekturze listu Hartlinga do Kwietnia jestem na 90% pewny, że będą raczej omijać Kraków autostradą, a nie procesować się w Szwecji. A co do VL to co raz bardziej zaczynam myśleć, że znalazła go i podstawiła Marzena. Czemu nagle zniknęła w ten sam dzień? Musiała wiedzieć, że pierdyknie.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Jery : 06.01.2019 o godz. 22:46.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.01.2019, 22:46
Ciekawe co ty byś zrobił mając nóż na gardle i fakt że sztab szkoleniowy i zawodnicy domagają się sprzedaży klubu tym osobnikom.
Wytłumaczył publicznie, jak się sprawy mają i, jeśli wciąż byłoby oburzenie, zrezygnował ze stanowiska.

Nie skazywał klubu na zagładę, bo trener bramkarzy jest gorącym zwolennikiem sprzedaży, a kibice mają złe zdanie o zarządzie i pomyśleliby, że brak transakcji jest kolejnym błędem/szkodą wyrządzoną spółce. Zresztą, o czym my mówimy, kibice od początku patrzyli na tę spółkę z Anglii, jak na coś podejrzanego, a gdyby trener bramkarzy miał chody w świecie biznesu i wiedzę, której nie mają inni, to nie byłby trenerem bramkarzy.

Sarapata i jej sojusznicy w TS odrzucili Wisłę jak gorącego kartofla, byle szybciej się jej pozbyć.

Ta decyzja, zwłaszcza biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności, jest nie do obrony.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.01.2019, 22:48
w uproszczeniu:

Właścicielem Klubu jest TS,
Prezes Wisłocki, nazwisko idealne
Prawnikiem Bogusław Leśnodorski,
Trener i sztab zakładam, że obecnie są,
Piłkarze - częściowo są, BL będzie z nimi rozmawiał,

Pozostaje:
Dług do spłaty -> 12 mln lub 3 mln euro,
Pozyskanie nowego/nowych inwestora/inwestorów - Miasto, p. Kwiecień i ...

Sam Klub musi poprosić inny większy Klub o pomoc (niekoniecznie polski klub). Znalezienie inwestora na bardzo, ale to bardzo dobrych dla niego (właściciela) warunkach.
Są firmy, które zawodowo zajmują się pozyskiwaniem inwestorów. Może w tym przypadku potrzeba nie 1-2, a 8-10 inwestorów.. tylko jak oni się dogadają...

Kurcze czekam na dalszy rozwój sytuacji. Jestem dobrej myśli
Powód: jak zwykle
Ostatnio edytowane przez gizmo : 06.01.2019 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Stary 06.01.2019, 23:06
[/QUOTE]Wcześniej obawiałem się, że jeszcze nam ta trojka zaszkodzi, po lekturze listu Hartlinga do Kwietnia jestem na 90% pewny, że będą raczej omijać Kraków autostradą, a nie procesować się w Szwecji. A co do VL to co raz bardziej zaczynam myśleć, że znalazła go i podstawiła Marzena. Czemu nagle zniknęła w ten sam dzień? Musiała wiedzieć, że pierdyknie.[/QUOTE]
To już nie jest trójka "gang olsena" tu już jest trzech graczy : TS , Hogan i Wanna który ma akcje i na razie siedzi cicho w dziurze
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Stary 06.01.2019, 23:14
Zastanawiam się ,kto jest największym wygranym tej całej akcji jak dotychczas, PSM bo pozbyła sie gorącego kartofla , a może wanna,bo nic nie stracił ,nagadał głupot, zabrał za friko 100% akcji i się z nimi ulotnił . Skok stulecia?
Odpowiedz cytując
gooralos
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 06.01.2019, 23:19
Wg mnie akcji nie zabrał, był słupem, do przedłużenia agonii i szybkiego posprzątania spółki po machlojkach,
ponadto do wybielenia się oraz ucieczki Pani prezes.
Choć wydaje mi się, że mądra prokuratura i tak znajdzie dowody i postawi jej oskarżenia.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 06.01.2019, 23:25
gooralos- wg Hartlinga całość akcji ma Vanna Ly

Odpowiedz cytując
gooralos
Junior Member

Stary 06.01.2019, 23:34
heoij napisał(a):Wyświetl post
gooralos- wg Hartlinga całość akcji ma Vanna Ly

Olsenowi i Łysemu można tak wierzyć, jak Wannie, że zrobił przelew.
Prosiłem znajomych ze Szwecji, aby poszukali jakiś danych na temat Olsena, niestety brak
Kolejny don Pedro Wanna

Wracając do Wanny, to ten nasz kupiec słabo podobny do tego ministranta z Lyon.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez gooralos : 06.01.2019 o godz. 23:36.
Odpowiedz cytując
avitus
Member

Od: 09.2005

Stary 07.01.2019, 00:57
TS Wisła nie jest sądem który może orzec że umowa jest ważna czy nieważna to może potwierdzić jedynie sąd szwedzki,a to potrwa co najmniej parę miesięcy w tym czasie kto zaryzykuję inwestowanie ?Nasz drogi Azjata ozdrowieje w sytuacji gdy pojawi się szansa na wyciągnięcie kasy za zrzeczenie się roszczeń ,a także zwrot akcji które są w jego posiadaniu (ciekawe jak zmusić go do ich zwrotu?)
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Stary 07.01.2019, 01:39
"Pan skośnooki" jak okaże się idiotą takim jak hogan,to mamy szczęście. ale coś inaczej mi to wygląda.Zabrał to o co mu chodziło(akcje) i game over, zniknął.Niby zawał , może nieprzytomny , zaniemówił, może nawet chwilowo nie żyje - robi dobrą robotę aby o nim zapomnieć. i tu przepraszam( za teorie spiskową dziejów) bo to tak może wyglądać .rozważamy wszystkie opcje
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.01.2019, 04:53
Odnośnie tego maila:

1) wynika z niego że Hartling też stracił jakieś pieniądze na transakcji z Ly. (drugi paragraf)

2) Ja mam wątpliwości czy ten e-mail jest prawdziwy. Za dużo w nim błędów.
Ostatnio edytowane przez RAF : 07.01.2019 o godz. 05:09.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
StarożytnyWiślak
Member

Stary 07.01.2019, 05:58
RAF napisał(a):Wyświetl post
2) Ja mam wątpliwości czy ten e-mail jest prawdziwy. Za dużo w nim błędów.
Przy tych klaunach to żaden argument.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 07.01.2019, 07:22
Ciekawe co ty byś zrobił mając nóż na gardle i fakt że sztab szkoleniowy i zawodnicy domagają się sprzedaży klubu tym osobnikom. Wiesz co byś pisał jakby TS im tego nie sprzedał? Że TS nie chce oddać stołków i klubu miliarderowi z kambodży, bo takie plotki chodziły i gdyby podpis nie padł dopiero zaczęła by się propaganda jaki to zajebisty inwestor chciał nas kupić, i nikt by tego nie mógł zweryfikować, prawda jest taka że dopiero zweryfikował ich brak przelewu, nikt nie miał pewności wcześniej 100 % bo dezinformacja na ten temat szła ogromna. Każdy mądry po fakcie.
Bycie pod scianą nie zwalnia z myślenia. Wystarczyło się zgłosić do renomowanych kancalarii prawnych wczesniej. Pokazac wszystkie dokumenty, zaczac desharkizację. Dzis bylibysmy w innym miejscu. Nikt by nie rozwiazal kontraktu. Ale ludzie z zarządu obu spółek chcieli "swój sposób zarządzania i wydawania"
kasy" ukryć. I tyle, to dawało 5 % szans, ze jednak "przejdą Wisłę bosą stopą". Gdyby chcieli sprzedać poważnemu partnerowi, to wiedzieliby, że On zrobiłby czystkę i ujawnienie dokumentów tak, jak to się teraz robi, ale ze 100% pewnością. Woleli zaryzykować Wisłą, ale starali się ratować wlasne DUPSKA. Dlatego sprzedali Gangowi Olsena...wydali akcje przed zapłatą, wpisali ze sad szwedzki bedzie rozstrzygał i zgodzili się na dziwne zapisy. Do tego umowa była tylko po angielsku...

Zwyczajnie nie broń tych ..... własnie kogo ? Każdy ma na nich odpowiednie słowo.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.01.2019, 08:14
Wiekszosc bylo ale sa perełki "Wisla rodzinna"

http://sportdziennik.pl/wisla-krakow...a-na-sprzedaz/

"I tak – w ostatnich dniach analizowano umowy z firmą należącą do męża Sarapaty. Pod lupę trafiła współpraca z firmą K&A SC, która jest odpowiedzialna za sprzątanie na stadionie Wisły. Z dokumentów firmy dowiadujemy się, że powstała we wrześniu 2016 roku, trzy tygodnie po tym jak Towarzystwo Sportowe zostało właścicielem spółki piłkarskiej. Siedziba spółki mieści się w hali TS (ul. Reymonta 22), a jednym z dwóch właścicieli jest dziewczyna (narzeczona?) byłego wiceprezesa, Damiana Dukata. Iwona Stankiewicz na stanowisko rzecznika prasowego została zatrudniona będąc w ciąży. Wkrótce trafiła na urlop macierzyński, a jej mężem jest… były członek rady nadzorczej, Mateusz Stankiewicz."
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.01.2019, 08:45
Nie wierze, że są jeszcze ludzie broniący tej transakcji
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 07.01.2019, 09:03
Rience to albo ktos z zarządu, albo ktoś na polecenie zarządu lub rekinowatych. Innej opcji nie ma...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 07.01.2019, 09:04
dzień dobry na dobudzenie szpileczka od konkurencji naszego sponsora
https://twitter.com/TotolotekPL/stat...15637724327936
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.01.2019, 09:44
Spokojna wasza rozczochrana jak trzeba bedzie to Sarapata w odpowiednin oswiadczeniu potwierdzi ze dostala zlotowke.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Stary 07.01.2019, 09:53
podejrzewam, że jej nie ma w Krakowie, wyjechała pewnie na długie wczasy.
Jak na konferencji mówili, że nie mają z nią kontaktu.
Odpowiedz cytując
rzodkiewka
Member

Od: 07.2013

Stary 07.01.2019, 09:55
Pomyśleć,że gdyby potraktowano poważnie informacje Jadczaka,to moglibyśmy być teraz w innej sytuacji.Powinna była zainteresować się prokuratura,kibice poważnie potraktować informacje zamiast krytykować Jadczaka.A tak złodzieje mogli w spokoju działać i wyprowadzać kolejne pieniądze,kończąc na ustawce ze sprzedażą klubu.
Mam nadzieję,że winni zostaną ukarani i trafią do pierdla.
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Stary 07.01.2019, 09:57
https://www.youtube.com/watch?v=4hjTgSy5H-k - polecam

czy on się kiedyś uczesze .. ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów