The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2019, 02:39
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Nie szanuję tej Pani. Ale zrobiłem to specjalnie dla Ciebie. Jest lepiej?
Myślę że nie o taką zmianę avatara nam chodziło, ale widzę postęp. Dodaj jeszcze kraty i będzie tu akceptowany
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 06.01.2019, 02:42
InQ napisał(a):Wyświetl post
Nie stawiam ich na równi (bo skala czynów jest inna)... stawiam ich w tym samym rzędzie (bo mają ten sam cel)

Po prostu są osoby które:
1. Dążą do upadku, lub likwidacji klubu
2. lub dążą do uratowania klubu (nie mylić klubu z bandytami - bo chcemy ich wykopać nie likwidując klubu)
3. lub osoby które nie zdefiniowały swoich intencji.

Nie chcę pisać o wojnie z bandytami, tylko o ratowaniu klubu.

U pana Szymona i bandyci muszą oberwać (tu się zgadzam) i klub powinien upaść (tu jest mój radykalny sprzeciw - A O TYM ASPEKCIE MOWA).

----
Po prostu chcę aby od klubu odsunąć całą grupę działająca na szkodę Wisły. Tyle...
Pytanie brzmi: Kto jest zleceniodawcą Szymona J.? Kto płaci za próbę zniszczenia Wisły i pozbawienia jej szans na pozyskanie poważnego inwestora? Bo to, że koleś robi to z uporem maniaka, i nie robi tego bezinteresownie, jak dla mnie, nie podlega dyskusji.
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Stary 06.01.2019, 02:45
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Nie szanuję tej Pani. Ale zrobiłem to specjalnie dla Ciebie. Jest lepiej?
na szybko po flaszce zrobiłem ci gotowca
Załączone obrazki
Typ pliku: gif avatar242648_12.gif (8,4 KB, 151 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.01.2019, 02:50
Piotr777 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie brzmi: Kto jest zleceniodawcą Szymona J.? Kto płaci za próbę zniszczenia Wisły i pozbawienia jej szans na pozyskanie poważnego inwestora? Bo to, że koleś robi to z uporem maniaka, i nie robi tego bezinteresownie, jak dla mnie, nie podlega dyskusji.
W jego przypadku wszystko jest możliwe - ale takie pytanie to trochę przegięcie.

Natomiast bardziej mnie interesowałaby możliwość pozyskania pełnej historii konta twitterowego (przynajmniej 2 razy byłem świadkiem zbyt absurdalnych wpisów, które potem musiał kasować xD)

---
Oraz mnie interesuje to co wydarzyło się w 2015 roku (inna sprawa przed erą sharksów, a pan Szymon według mnie może wiedzieć tutaj dość sporo - co akurat nie byłoby dla niego chlubą)
Ostatnio edytowane przez InQ : 06.01.2019 o godz. 02:59.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.01.2019, 08:17
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Wszystko dobitnie i klarownie napisane na temat tej całej bandy.

https://twitter.com/BoniekZibi/statu...62704304181248
Jedna uwaga. Teraz nie ma mozliwosci aby ludzie dolaczylido bojkotu. Bojkotowali by ci co interes by mieli (kasa). Reszta nie. Drugi raz jak za Bednarza nikt by sie nie dal nabrac. Teraz jest czarno na bialym widac kto polozyl.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.01.2019, 08:32
Kuba miał przyjść pod dwoma warunkami,że Wisła się nie osłabi i nie będzie grała w IV lidze
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.01.2019, 08:39
Jak mnie wku..ia sytuacja do której doprowadzili panowie w krótkich spodenkach i za to powinni odpowiedzieć oraz mieć zakaz wstępu na Reymonta, tak ręce mi opadają na wpisy, że ktoś komu się podoba atmosfera na meczach nie kibicuje Wiśle.

Niektórych to już nieco pojebało w chęci czyszczenia trybun.

Mimo, że chodzę na sektor E, to nie wyobrażam sobie meczów bez dopingu, bębnów, opraw, jakby niektórzy tu chcieli. I tak, będę nadal wrzucał na oprawy.

Tak samo z SKWK. Pogonić, zaorać, zlikwidować. Znacie chociaż kogoś kto należy do SKWK? Pewnie nie. Myślicie, że kto np. zajmuje się sektorem szkolnym albo dziecięcym?

Wisła i trybuny stadionu muszą być wyczyszczone z osób odpowiedzialnych za sytuację w jakiej znalazł się klub. Osoby te nie powinny już nigdy mieć wstępu na Reymonta.
Ale nie godzę sie na stosowanie odpowiedzialności zbiorowej, bo ktoś tak chce.

p.s. zanim ktoś się przypierdzieli - nie należę do SKWK, ani nie mam kolegów w WSH.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Jasq
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.01.2019, 08:53
Jeżeli koniecznym kosztem uzdrowienia Wisły byłoby "obrażenie" się części kibiców to jest to do zaakceptowania. Bo mecze ze słabym dopingiem w ekstraklasie sobie wyobrażam a w IV lidze np. na Hutniku już nie.
40 lat minelo ...
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Od: 12.2018

Stary 06.01.2019, 09:12
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Jak mnie wku..ia sytuacja do której doprowadzili panowie w krótkich spodenkach i za to powinni odpowiedzieć oraz mieć zakaz wstępu na Reymonta, tak ręce mi opadają na wpisy, że ktoś komu się podoba atmosfera na meczach nie kibicuje Wiśle.

Niektórych to już nieco pojebało w chęci czyszczenia trybun.

Mimo, że chodzę na sektor E, to nie wyobrażam sobie meczów bez dopingu, bębnów, opraw, jakby niektórzy tu chcieli. I tak, będę nadal wrzucał na oprawy.

Tak samo z SKWK. Pogonić, zaorać, zlikwidować. Znacie chociaż kogoś kto należy do SKWK? Pewnie nie. Myślicie, że kto np. zajmuje się sektorem szkolnym albo dziecięcym?

Wisła i trybuny stadionu muszą być wyczyszczone z osób odpowiedzialnych za sytuację w jakiej znalazł się klub. Osoby te nie powinny już nigdy mieć wstępu na Reymonta.
Ale nie godzę sie na stosowanie odpowiedzialności zbiorowej, bo ktoś tak chce.

p.s. zanim ktoś się przypierdzieli - nie należę do SKWK, ani nie mam kolegów w WSH.
SKWK jest organizacją martwą. Uważam, że działały tam osoby, które mają Wisłę w sercu natomiast w pewnym momencie cel oraz kierunek tej organizacji wyznaczyli "kumaci" i te "zwykle" osoby weszły, że tak powiem w bliskie relacje z nimi. Druga sprawa co z tego, że ktoś męczył się nad organizacja wyjazdów, robieniem zapisów itd jak przychodziło co do podejmowania strategicznych decyzji, zajmowania jakiegoś stanowiska w ważnej sprawie to do klawiatury siadali panowie w krótkich spodenkach wypisując swoje oderwane od rzeczywistości brednie.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 06.01.2019, 09:49
A ja bym tak tego filipskiego nie odsądzał od czci i wiary. Coś było jednak na rzeczy z tym Ly, zbyt wiele osób go uwiarygodniało. Majchrowski, Baszczyński, Kuźba, z TS-u też były przecieki, że papiery były sprawdzane i wyglądąły wiarygodnie. To jednak coś zupełnie innego niż Meresiński, który miał tylko jednego jedynego przygłupa Citkę.
Oczywiście wątpliwości budzi zachowanie Hartlinga, który z pewnością nie jest poważnym człowiekiem, no i jego kumpel Pietrowski tym bardziej.
Ale coś się tu w międzyczasie odjaniepawliło, co, pewnie już sie nigdy nie dowiemy.

Co do haczyka, to filipski pije, że dajemy się kupić temu niby nowemu rozdaniu. O TS jego zdanie znamy, o czystych pobudkach Stanowskiego też już zdążył wyrazić zdanie.

Oczywiście, filipski może być trollem, który zrywa z nas boki, no jest taka opcja. Ale to musiałby być troll na poziomie agenta wywiadu, naprawdę. Sposób jego wypowiedzi i zachowania wskazują na to, że jednak pisze to w co sam wierzy. Niewykluczone oczywiście, że sam został wkręcony.
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Stary 06.01.2019, 09:55
JA sobie nie wyobrażam żebym już kiedykolwiek wrzucił cokolwiek do puszki na oprawy, umierającego ,,Marka'' czy inne domy dziecka, chyba że stargo peta. Co innego przelanie kasy na konto nowego stowarzyszenia które będzie się rozliczać jak robi to socios. Wiadomo, że będzie trochę lipa bez opraw i zorganizowanego dopingu, ale jak to ma pomóc uzdrowić klub to jest to strata do przełknięcia. Kibole nie mają teraz żadnych kart w ręku. Tylko naiwni i dzieci widzą to inaczej.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 06.01.2019, 09:59
A dlaczego sądzisz, że nie będzie zorganizowanego dopingu?
Czyżbyś chciał cały sektor C zamknąć i wszystkich którzy tam chodzili wywalić ze stadionu?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 06.01.2019, 10:01
Czyli co?
Wszystko wina Jadczaka.
No trochę Bednarza , może jeszcze Cupiała .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
sepot
Member

Od: 06.2003

Stary 06.01.2019, 10:02
Delgado napisał(a):Wyświetl post
A ja bym tak tego filipskiego nie odsądzał od czci i wiary. Coś było jednak na rzeczy z tym Ly, zbyt wiele osób go uwiarygodniało. Majchrowski, Baszczyński, Kuźba, z TS-u też były przecieki, że papiery były sprawdzane i wyglądąły wiarygodnie. To jednak coś zupełnie innego niż Meresiński, który miał tylko jednego jedynego przygłupa Citkę.
Oczywiście wątpliwości budzi zachowanie Hartlinga, który z pewnością nie jest poważnym człowiekiem, no i jego kumpel Pietrowski tym bardziej.
Ale coś się tu w międzyczasie odjaniepawliło, co, pewnie już sie nigdy nie dowiemy.

Co do haczyka, to filipski pije, że dajemy się kupić temu niby nowemu rozdaniu. O TS jego zdanie znamy, o czystych pobudkach Stanowskiego też już zdążył wyrazić zdanie.

Oczywiście, filipski może być trollem, który zrywa z nas boki, no jest taka opcja. Ale to musiałby być troll na poziomie agenta wywiadu, naprawdę. Sposób jego wypowiedzi i zachowania wskazują na to, że jednak pisze to w co sam wierzy. Niewykluczone oczywiście, że sam został wkręcony.
Przeanalizowałeś jego wypowiedzi, to może wskażesz jeden konkret z jego wypowiedzi który się sprawdził?
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 06.01.2019, 10:06
kristos napisał(a):Wyświetl post
Czyli co?
Wszystko wina Jadczaka.
No trochę Bednarza , może jeszcze Cupiała .
Po czym to wywnioskowałeś?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 06.01.2019, 10:08
@sepot

Nic się nie sprawdziło. Ale rozumiem, ze w takim razie Majchrowski, Baszczyński, Kuźba, Łaciak to też trolle, które postanowiły się zabawić kosztem klubu i kibiców? Bo im się tez nic nie sprawdziło, mało tego, do dilu doszło dzięki nim, a nie dzięki filipskiemu.
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Stary 06.01.2019, 10:10
A dlaczego sądzisz, że nie będzie zorganizowanego dopingu?
Czyżbyś chciał cały sektor C zamknąć i wszystkich którzy tam chodzili wywalić ze stadionu?
Bo z tego co się orientuje to zorganizowany doping jest prowadzony przez kumatych jak oni się obrażą to może trochę potrwać zanim ktoś nowy to ogarnie, ale w końcu ogarnie. To jest tylko gdybanie bo cały czas wierzę, że jak pojawi się nowy właściciel to dogada się z decyzyjnymi z tym, że na starcie musi pokazać ,,kto rządzi'' NA razie jesteśmy w miejscu, że rozmowy na temat który teraz toczymy są bez sensu bo niewiadomo czy lub gdzie bedziemy za miesiąc.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 06.01.2019, 10:11
przypominam że krążyła po forum plotka jakiś 1-2 miesiące temu że to spisek Satnowskiego żeby klub przejął Leśny

była nawet dość popularna , ale każdy ją wtedy traktował w kontekście żartu
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 06.01.2019, 10:20
Po czym to wywnioskowałeś?
Po wpisach osób ,które wypowiadały i wypowiadają przeciwko nim.
Tylko nie pisz bym przedstawił dowody ,czy cytaty , bo nie mam czasu w tej chwili.
Jeśli uważasz , że niema takich osób - trudno Twoje zdanie.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.01.2019, 10:25
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
przypominam że krążyła po forum plotka jakiś 1-2 miesiące temu że to spisek Satnowskiego żeby klub przejął Leśny

była nawet dość popularna , ale każdy ją wtedy traktował w kontekście żartu
Bo nikt zdrowy na umyśle nie bierze takich głupot na poważnie
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 06.01.2019, 10:34
burki napisał(a):Wyświetl post
Adass
Jako czlowiek w miare ogarniety,zastanow sie co Cie popycha w strone dyskusji na poziomie NSDAP?

Zadam Ci pytanie,czy bedac przypadkowym czlonkiem SKWK mozna czuc sie obecnie przynajmniej zawstydzonym tym faktem i czy jesli tak,to warto nadal tej organizacji bronic ? Twierdze,ze byli czlonkowie SKWK moga nalezec do Socios,ale nie powinni zajmowac zadnych decyzyjnych funkcji ani w Socios ani w jakichkolwiek innych strukurach klubu,nawet jesli byli wylacznie biernymi czlonkami SKWK, bo oni maja wypaczona filozofie kibicowania.Oni tam glosowali za takimi miedzy innymi sprawami, jak n/w przykladowe pytania do Socios :

czy Socios potrzebuja 1 zl na oprawy itp ? Czy Socios potrzebuja na zakup bebnow lub petard ? Czy Socios potrzebuja kar dla klubu za bluzganie dopingu skaczacych tylem do boiska? Czy Socios potrzebuja dyrektyw kierownictwa tej organizacji np o bojkocie klubu? Czy Socios potrzebuja zbierac do puszek na cokolwiek Czy Socios potrzebuje itd.itp etc

A jesli Socios nie potrzebuja,tego o co walczylo SKWKi,to po co komu SKWK ? Jesli Socios placa ogromne skladki na rozwoj klubu,to potrzebuje nowych miskow z nozami na meczach, czy obrzucania stadionu petardami lub innych karnych oplat od PZPN za takie czy inne abstrakcje idiotow ? Chyba w Socios nie ma idiotow ,aby wlasne pieniadze wyrzucac w bloto.Mam taka nadzieje

Na sam koniec powiem,ze nie chce przyjmowac postawy Bednarza i dokonywac oskarzen zbiorowych,ktore zle sie przysluzyly szczytnej sprawie,dlatego wiec przyjmuje Twoja uwage jako sluszna ale chce przedstawic jak wazny jest problem,aby usunac sposrod nas rzeczywistych winawajcow zla wylacznie.Choc zobacz ile jest pytan jak dalej kibicowac,aby zmadrzec przed faktem a nie po fakcie
Napisałeś, że niby rozumiesz o co chodziło w mojej prowokacji, po czym dalej traktujesz SKWK jakby było od początku organizacją jawnie lub przynajmniej pół-jawnie przestępczą.
Odpowiedz cytując
bobo
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 06.01.2019, 10:44
Stelio napisał(a):Wyświetl post
I jeśli masz z którymś z nim kontakt to możesz przekazać i mam nadzieję, że 99% ludzi mnie poprze, że kibice Wisły serdecznie proszą ich o zaprzestanie w tych chwilach mieszania bo nawet jakby ostatecznie mieli zostać właścicielami jednocześnie opóźniając odblokowanie licencji, dopuszczając do spadku do 4 ligi i blokując normalne wyjscie z sytuacji, to każdy będzie ich tutaj nienawidził...
Tyle, że w ostatnim poście Filipski odnosi się moim zdaniem tylko do Ly...

Gdyby od początku pisał bajeczki, teraz zaczepiając się o wywiady Hertlinga mógłby spokojnie dalej cisnąć bekę, że jemu i Pietrowskiemu faktycznie chodzi o Wisłę, że faktycznie szukają nowego inwestora w miejsce kitajca itd...

Jeżeli miał jakieś dojścia to raczej z Vanną Ly związane, więc pozostałym nic nie przekaże, a jak cisnął bekę to tym bardziej nie ma żadnego dojścia do tych ludzi.
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.01.2019, 10:50
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
OSTATNI PLAN RATUNKOWY

1. Klub w trybie pilnym otrzymuje od kogoś (np. od Miasta, PZPNu lub firm) pożyczkę 12-13 mln. pod zastaw kart zawodniczych, z terminem spłaty np. 20.02.2018
2. Z pożyczki tej spłaca zaległości wobec piłkarzy, unikając najgorszego, czyli ich odejścia za darmo
3. Po spłaceniu piłkarzy rozesłana zostaje informacja do wszystkich klubów z ekstraklasy, że kilku piłkarzy klub potrzebuje sprzedać do 15.02.2018 i oczekuje na składanie ofert
4. Po sprzedaży kilku piłkarzy (np. Imaz do Lecha, i jeszcze 3-4 innych których ktoś będzie chciał), Wisła spłaca udzieloną pożyczkę.

Punkty 1 i 2 operacji musiałaby jednak zostać przeprowadzone szybko.

Do krytyków tej opcji - lepiej spłacić ich, i następnie sprzedać oddając forsę pożyczoną na ich spłatę, niż żeby odeszli za darmo.
I co się zmieni w sytuacji finansowej klubu? Wisła ma 40 mln długu. Po pożyczce będzie miała 52 mln długu. Zapłaci zaległości, sprzeda zawodników za 12 mln. W efekcie nie będzie zawodników, a dług wróci do poziomu 40 mln. Czy ja czegoś nie rozumiem?
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
GenerałTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2009

Stary 06.01.2019, 10:51
Harting&Pietrowski spóła z Kwietniem 50/50 taka propozycja Hulka, najlepsze ze bez wkładu własnego NCP .... umarłem ze śmiechu .
Kabaretu nie ma końca. Niech ktoś wreszcie sprowadzi na ziemię tych idiotów .
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.01.2019, 11:02
O, widzę, że niewiele musi się dziać w temacie, bo do głosu dochodzą dyżurni idioci znów bijąc w Jadczaka.
Lekarz Wam zdiagnozował terminalne stadium nowotworu, a Wy zamiast refleksji nad ostatnią dekadą, w której sami, własnym działaniem doprowadziliście do jego gwałtownego rozwoju, spuszczacie się nad tym, kto temu lekarzowi płaci, dlaczego jest dla Was niemiły, dlaczego nie kibicuje Wiśle i dlaczego Was blokuje na twitterze.

W długiem perspektywie to nie Sharksi są największym problemem tego Klubu - z nich Klub wcześniej czy później się otrząśnie. Większym problemem jest intelektualny niedowład większości jego Kibiców. TO WY JESTEŚCIE GŁÓWNYM PROBLEMEM. To Wy dajecie się od lat manipulować pospolitym przestępcom, to Wy nad dobro Klubu przedkładacie interes bandy prymitywów, to Wy kolportujecie jakieś żenujące gadki o kibicowskim honorze i zasadach, które chichotem zbywa co bystrzejszy gimnazjalista.
Czytam k.a ten temat i szlag mnie trafia, że nie dotarło do Was jeszcze, że jesteście współodpowiedzialni. Ja kumam, że ktoś się mógł nabrać na gadkę o dobrych intencjach sarapaty 2 lata temu, że ktoś się mógł pomylić w sporze Bednarza z SKWK. Ale k.a, fakt, że przy obecnym stanie wiedzy 1/3 tego tematu wciąż poświęcona jest "diabolicznemu planowi Jadczaka żeby zniszczyć Wisłę" dowodzi, że dla Was matoły nie ma już żadnego ratunku.
Wy jesteście tymi samymi ludźmi, którzy kupują garnki przez telefon, nie wierzą w globalne ocieplenie i śpią pod pościelą z wełny z merynosów kupioną na Mango TV na raty. Jebnij.cie się w puste łby.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.01.2019, 11:04
nvm..............................
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 06.01.2019 o godz. 11:10.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.01.2019, 11:17
kowalkowskij napisał(a):Wyświetl post
I co się zmieni w sytuacji finansowej klubu? Wisła ma 40 mln długu. Po pożyczce będzie miała 52 mln długu. Zapłaci zaległości, sprzeda zawodników za 12 mln. W efekcie nie będzie zawodników, a dług wróci do poziomu 40 mln. Czy ja czegoś nie rozumiem?
Przecież jak spłaci się zawodnikom 12 mln złotych to automatycznie z długu zejdzie 12 mln złotych...
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 06.01.2019 o godz. 11:19.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.01.2019, 11:18
sepot napisał(a):Wyświetl post
Przeanalizowałeś jego wypowiedzi, to może wskażesz jeden konkret z jego wypowiedzi który się sprawdził?
Mogę podać taki którego nie można wykluczyć.

Ly Vanna to usługa.
'Mafia/fundusz' kupująca spółkę od podobnych sobie i jeśli faktycznie ma doświadczenie w tym co robi odsprzeda ją 'frajerowi' a brudy tak przykopie że nie będzie do kogo wysłać listu poleconego by stawił się na rozprawę. Mniej więcej 2-3 miesiące i nowy właściciel. Im bogatszy frajer tym większy zarobek 'Ly'. Im większe doświadczenie struktury świadczącej usługę tym większe prawdopodobieństwo że akcje zostaną 'oddane' komuś sensownemu.

Klub może został kupiony, może też w 'samolocie' impuls powiedział że 'nie'. Problem w tym że na tym poziomie załatwiania spraw reguły nie istnieją i ciężko o weryfikację. Biorąc pod uwagę wypowiedzi Hartlinga, on i Ly to 'inwestorzy'. Kto gra na giełdzie ten wie co to inwestor - chciwość, chciwość ^n i zero skrupułów. Innych bodźców nie ma, nie przetrwają.

I na koniec - nie wieszałbym psów na koledze Filipskim. To tak słabe jak plucie na portrecik pani M. Sarapaty z ex ołtarzyka. Jutro, za tydzień za rok z info od kolegi może być zgoła inaczej (ba nawet na pewno będzie). Zycie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiadomo na co się trafi.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.01.2019 o godz. 11:20.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 06.01.2019, 11:20
Szwed miał jakieś plany względem Wisły, nawet pewnie nie takie bez sensu, miał też pewnie zapewnienia, że jak mu się uda zdobyć klub to te plany będą realizowane i ktoś mu za to zapłaci. Pamiętajcie, że oni Wisłę chcieli kupić od dawna, a teraz zachowują się jak goście serio zrobieni w balona, czyli wierzyli, że to się uda. Szły już przecieki wcześniej, że w tym wszystkim chodzi o giełdę, Iwan mówił to samo - Szwed zadzwonił do Kwietnia i mówił dokładnie o wprowadzeniu SA na giełdę i zebraniu kasy z akcji, o tym, że Wisła na świecie ma 4 mln fanów.

Co do Ly... Wygląda na oszusta, pewnie zawodowego. Można sobie go znaleźć w sieci jako "dyrektora" z 20 spółek krzaków rejestrowanych w UK/Francji/Szwajcarii, jednak nawet z deklarowanym kapitałem 100 mln franków: http://www.monetas.ch/htm/647/en/Fir...m?subj=1972336. Filipski z tego co pisał, był przedstawicielem Ly, pracował dla niego kiedyś przy wielkich projektach i pracuje tu w KRK i twierdził, że da się na niego pokroić . Wydaje mi się, że mógł wierzyć w to co pisze, bo to nieprawdopodobne, żeby coś takiego wymyślić. Pisał też o umowie - w skrócie, Wisła nie wypełniła swoich zobowiązań np dot. rozwiązania umów wynajmu pomieszczeń na stadionie, czy przekazania dokumentów i innych. A to było warunkiem przelewu i dlatego nie ma przelewu. SKASOWANE. Ale pisał też, że "działają" i Pan Ly na pewno udowodni wszystkim, że nie warto z nim pogrywać... Jak na razie o Ly są już rapsy i to całkiem niezłe, a broni jakoś się tylko Szwed, zresztą przez atak.

Wisła mimo, że niestety na 99% umowa jest tak napisana, że o klub trzeba się będzie sądzić przyjęła strategię faktów dokonanych. Tj dziąłamy tak jakby umowy nie było, była nieważna, być może BL uważa, że np. z powodów formalnych umowa nie została zawarta w ogóle. Ale to niestety jeśli ktoś się zgłosi (Ly lub Szwed) trzeba będzie udowadniać w sądzie...

Tak więc nie wygląda to zbyt ciekawie. Tak czy siak mityczna Alelega ma 60% akcji, a Ly akcje w formie papierowej. Mógł już je komuś sprzedać i ten ktoś się do kluby kiedyś zgłosi. Wypada mieć nadzieję, że nie. Gdyby nie ta sytuacja to jestem przekonany, że BL ma już plan jak z tego wyjść, może ma też już plan jak uniknąć procesów i z tego co widać po postach na Stanowskiego, są osoby, które do Wisły chcą wejść z $$. Na plus na pewno sytuacja wokół Wisły się oczyściła, nie ma Sarapaty, wpływy osób wiadomych na pewno zostały ograniczone/zniwelowane. Może jest jakiś sposób, żeby unieważnić niekorzystne umowy SA. Tak więc Wisła jest do uratowania, wypada mieć tylko nadzieję, że nic już nas nie zaskoczy...

Tak to widzę .
Ostatnio edytowane przez Jery : 06.01.2019 o godz. 11:32.
Odpowiedz cytując
rmar
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 06.01.2019, 11:22
Tak, tak Majchrowski uwiarygadniał tego Ly, że finalnie nazwał go "skośnookim", a Hartlinga "Szwedem". Nie róbcie z ludzi idiotów...

Moim zdaniem te wszystkie "głosy uwiarygadniające" Kuźby, Baszczyńskiego etc. brały się tak naprawdę z jednego źródła, któremu zależało na jakimś w miarę sensownym uzasadnieniu Vanny. Stara sztuczka.

@Krotochwila ma rację. Nacieranie na Jadczaka świadczy o Waszej inteligencji jak najgorzej i - sorry - dowodzi tego, że nie jesteście zdolni nie wpakować się w podobną historię jak z WSH, nawet gdy klub zostanie "oczyszczony". Napuścić Was na kogokolwiek spoza Waszego środowiska jest łatwiej, niż mojej ciotce wmówić, że szpitale dostają premie od NFZ za każdego umarłego (a to naprawdę megaidiotka).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów