|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Myślę że nie o taką zmianę avatara nam chodziło, ale widzę postęp. Dodaj jeszcze kraty i będzie tu akceptowany
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
na szybko po flaszce zrobiłem ci gotowca
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Natomiast bardziej mnie interesowałaby możliwość pozyskania pełnej historii konta twitterowego (przynajmniej 2 razy byłem świadkiem zbyt absurdalnych wpisów, które potem musiał kasować xD) --- Oraz mnie interesuje to co wydarzyło się w 2015 roku (inna sprawa przed erą sharksów, a pan Szymon według mnie może wiedzieć tutaj dość sporo - co akurat nie byłoby dla niego chlubą)
Ostatnio edytowane przez InQ : 06.01.2019 o godz. 02:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kuba miał przyjść pod dwoma warunkami,że Wisła się nie osłabi i nie będzie grała w IV lidze
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak mnie wku..ia sytuacja do której doprowadzili panowie w krótkich spodenkach i za to powinni odpowiedzieć oraz mieć zakaz wstępu na Reymonta, tak ręce mi opadają na wpisy, że ktoś komu się podoba atmosfera na meczach nie kibicuje Wiśle.
Niektórych to już nieco pojebało w chęci czyszczenia trybun. Mimo, że chodzę na sektor E, to nie wyobrażam sobie meczów bez dopingu, bębnów, opraw, jakby niektórzy tu chcieli. I tak, będę nadal wrzucał na oprawy. Tak samo z SKWK. Pogonić, zaorać, zlikwidować. Znacie chociaż kogoś kto należy do SKWK? Pewnie nie. Myślicie, że kto np. zajmuje się sektorem szkolnym albo dziecięcym? Wisła i trybuny stadionu muszą być wyczyszczone z osób odpowiedzialnych za sytuację w jakiej znalazł się klub. Osoby te nie powinny już nigdy mieć wstępu na Reymonta. Ale nie godzę sie na stosowanie odpowiedzialności zbiorowej, bo ktoś tak chce. p.s. zanim ktoś się przypierdzieli - nie należę do SKWK, ani nie mam kolegów w WSH. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jeżeli koniecznym kosztem uzdrowienia Wisły byłoby "obrażenie" się części kibiców to jest to do zaakceptowania. Bo mecze ze słabym dopingiem w ekstraklasie sobie wyobrażam a w IV lidze np. na Hutniku już nie.
![]()
40 lat minelo ...
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
A ja bym tak tego filipskiego nie odsądzał od czci i wiary. Coś było jednak na rzeczy z tym Ly, zbyt wiele osób go uwiarygodniało. Majchrowski, Baszczyński, Kuźba, z TS-u też były przecieki, że papiery były sprawdzane i wyglądąły wiarygodnie. To jednak coś zupełnie innego niż Meresiński, który miał tylko jednego jedynego przygłupa Citkę.
Oczywiście wątpliwości budzi zachowanie Hartlinga, który z pewnością nie jest poważnym człowiekiem, no i jego kumpel Pietrowski tym bardziej. Ale coś się tu w międzyczasie odjaniepawliło, co, pewnie już sie nigdy nie dowiemy. Co do haczyka, to filipski pije, że dajemy się kupić temu niby nowemu rozdaniu. O TS jego zdanie znamy, o czystych pobudkach Stanowskiego też już zdążył wyrazić zdanie. Oczywiście, filipski może być trollem, który zrywa z nas boki, no jest taka opcja. Ale to musiałby być troll na poziomie agenta wywiadu, naprawdę. Sposób jego wypowiedzi i zachowania wskazują na to, że jednak pisze to w co sam wierzy. Niewykluczone oczywiście, że sam został wkręcony. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
JA sobie nie wyobrażam żebym już kiedykolwiek wrzucił cokolwiek do puszki na oprawy, umierającego ,,Marka'' czy inne domy dziecka, chyba że stargo peta. Co innego przelanie kasy na konto nowego stowarzyszenia które będzie się rozliczać jak robi to socios. Wiadomo, że będzie trochę lipa bez opraw i zorganizowanego dopingu, ale jak to ma pomóc uzdrowić klub to jest to strata do przełknięcia. Kibole nie mają teraz żadnych kart w ręku. Tylko naiwni i dzieci widzą to inaczej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A dlaczego sądzisz, że nie będzie zorganizowanego dopingu?
Czyżbyś chciał cały sektor C zamknąć i wszystkich którzy tam chodzili wywalić ze stadionu? ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli co?
Wszystko wina Jadczaka. No trochę Bednarza , może jeszcze Cupiała . ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
![]()
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po czym to wywnioskowałeś?
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
@sepot
Nic się nie sprawdziło. Ale rozumiem, ze w takim razie Majchrowski, Baszczyński, Kuźba, Łaciak to też trolle, które postanowiły się zabawić kosztem klubu i kibiców? Bo im się tez nic nie sprawdziło, mało tego, do dilu doszło dzięki nim, a nie dzięki filipskiemu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bo z tego co się orientuje to zorganizowany doping jest prowadzony przez kumatych jak oni się obrażą to może trochę potrwać zanim ktoś nowy to ogarnie, ale w końcu ogarnie. To jest tylko gdybanie bo cały czas wierzę, że jak pojawi się nowy właściciel to dogada się z decyzyjnymi z tym, że na starcie musi pokazać ,,kto rządzi'' NA razie jesteśmy w miejscu, że rozmowy na temat który teraz toczymy są bez sensu bo niewiadomo czy lub gdzie bedziemy za miesiąc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
przypominam że krążyła po forum plotka jakiś 1-2 miesiące temu że to spisek Satnowskiego żeby klub przejął Leśny
była nawet dość popularna , ale każdy ją wtedy traktował w kontekście żartu ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po wpisach osób ,które wypowiadały i wypowiadają przeciwko nim.
Tylko nie pisz bym przedstawił dowody ,czy cytaty , bo nie mam czasu w tej chwili. Jeśli uważasz , że niema takich osób - trudno Twoje zdanie. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Gdyby od początku pisał bajeczki, teraz zaczepiając się o wywiady Hertlinga mógłby spokojnie dalej cisnąć bekę, że jemu i Pietrowskiemu faktycznie chodzi o Wisłę, że faktycznie szukają nowego inwestora w miejsce kitajca itd... Jeżeli miał jakieś dojścia to raczej z Vanną Ly związane, więc pozostałym nic nie przekaże, a jak cisnął bekę to tym bardziej nie ma żadnego dojścia do tych ludzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Harting&Pietrowski spóła z Kwietniem 50/50 taka propozycja Hulka, najlepsze ze bez wkładu własnego NCP .... umarłem ze śmiechu .
Kabaretu nie ma końca. Niech ktoś wreszcie sprowadzi na ziemię tych idiotów . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
O, widzę, że niewiele musi się dziać w temacie, bo do głosu dochodzą dyżurni idioci znów bijąc w Jadczaka.
Lekarz Wam zdiagnozował terminalne stadium nowotworu, a Wy zamiast refleksji nad ostatnią dekadą, w której sami, własnym działaniem doprowadziliście do jego gwałtownego rozwoju, spuszczacie się nad tym, kto temu lekarzowi płaci, dlaczego jest dla Was niemiły, dlaczego nie kibicuje Wiśle i dlaczego Was blokuje na twitterze. W długiem perspektywie to nie Sharksi są największym problemem tego Klubu - z nich Klub wcześniej czy później się otrząśnie. Większym problemem jest intelektualny niedowład większości jego Kibiców. TO WY JESTEŚCIE GŁÓWNYM PROBLEMEM. To Wy dajecie się od lat manipulować pospolitym przestępcom, to Wy nad dobro Klubu przedkładacie interes bandy prymitywów, to Wy kolportujecie jakieś żenujące gadki o kibicowskim honorze i zasadach, które chichotem zbywa co bystrzejszy gimnazjalista. Czytam k.a ten temat i szlag mnie trafia, że nie dotarło do Was jeszcze, że jesteście współodpowiedzialni. Ja kumam, że ktoś się mógł nabrać na gadkę o dobrych intencjach sarapaty 2 lata temu, że ktoś się mógł pomylić w sporze Bednarza z SKWK. Ale k.a, fakt, że przy obecnym stanie wiedzy 1/3 tego tematu wciąż poświęcona jest "diabolicznemu planowi Jadczaka żeby zniszczyć Wisłę" dowodzi, że dla Was matoły nie ma już żadnego ratunku. Wy jesteście tymi samymi ludźmi, którzy kupują garnki przez telefon, nie wierzą w globalne ocieplenie i śpią pod pościelą z wełny z merynosów kupioną na Mango TV na raty. Jebnij.cie się w puste łby. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
nvm..............................
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 06.01.2019 o godz. 11:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przecież jak spłaci się zawodnikom 12 mln złotych to automatycznie z długu zejdzie 12 mln złotych...
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 06.01.2019 o godz. 11:19.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ly Vanna to usługa. 'Mafia/fundusz' kupująca spółkę od podobnych sobie i jeśli faktycznie ma doświadczenie w tym co robi odsprzeda ją 'frajerowi' a brudy tak przykopie że nie będzie do kogo wysłać listu poleconego by stawił się na rozprawę. Mniej więcej 2-3 miesiące i nowy właściciel. Im bogatszy frajer tym większy zarobek 'Ly'. Im większe doświadczenie struktury świadczącej usługę tym większe prawdopodobieństwo że akcje zostaną 'oddane' komuś sensownemu. Klub może został kupiony, może też w 'samolocie' impuls powiedział że 'nie'. Problem w tym że na tym poziomie załatwiania spraw reguły nie istnieją i ciężko o weryfikację. Biorąc pod uwagę wypowiedzi Hartlinga, on i Ly to 'inwestorzy'. Kto gra na giełdzie ten wie co to inwestor - chciwość, chciwość ^n i zero skrupułów. Innych bodźców nie ma, nie przetrwają. I na koniec - nie wieszałbym psów na koledze Filipskim. To tak słabe jak plucie na portrecik pani M. Sarapaty z ex ołtarzyka. Jutro, za tydzień za rok z info od kolegi może być zgoła inaczej (ba nawet na pewno będzie). Zycie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiadomo na co się trafi.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.01.2019 o godz. 11:20.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szwed miał jakieś plany względem Wisły, nawet pewnie nie takie bez sensu, miał też pewnie zapewnienia, że jak mu się uda zdobyć klub to te plany będą realizowane i ktoś mu za to zapłaci. Pamiętajcie, że oni Wisłę chcieli kupić od dawna, a teraz zachowują się jak goście serio zrobieni w balona, czyli wierzyli, że to się uda. Szły już przecieki wcześniej, że w tym wszystkim chodzi o giełdę, Iwan mówił to samo - Szwed zadzwonił do Kwietnia i mówił dokładnie o wprowadzeniu SA na giełdę i zebraniu kasy z akcji, o tym, że Wisła na świecie ma 4 mln fanów.
Co do Ly... Wygląda na oszusta, pewnie zawodowego. Można sobie go znaleźć w sieci jako "dyrektora" z 20 spółek krzaków rejestrowanych w UK/Francji/Szwajcarii, jednak nawet z deklarowanym kapitałem 100 mln franków: http://www.monetas.ch/htm/647/en/Fir...m?subj=1972336. Filipski z tego co pisał, był przedstawicielem Ly, pracował dla niego kiedyś przy wielkich projektach i pracuje tu w KRK i twierdził, że da się na niego pokroić . Wydaje mi się, że mógł wierzyć w to co pisze, bo to nieprawdopodobne, żeby coś takiego wymyślić. Pisał też o umowie - w skrócie, Wisła nie wypełniła swoich zobowiązań np dot. rozwiązania umów wynajmu pomieszczeń na stadionie, czy przekazania dokumentów i innych. A to było warunkiem przelewu i dlatego nie ma przelewu. SKASOWANE. Ale pisał też, że "działają" i Pan Ly na pewno udowodni wszystkim, że nie warto z nim pogrywać... Jak na razie o Ly są już rapsy i to całkiem niezłe, a broni jakoś się tylko Szwed, zresztą przez atak.Wisła mimo, że niestety na 99% umowa jest tak napisana, że o klub trzeba się będzie sądzić przyjęła strategię faktów dokonanych. Tj dziąłamy tak jakby umowy nie było, była nieważna, być może BL uważa, że np. z powodów formalnych umowa nie została zawarta w ogóle. Ale to niestety jeśli ktoś się zgłosi (Ly lub Szwed) trzeba będzie udowadniać w sądzie... Tak więc nie wygląda to zbyt ciekawie. Tak czy siak mityczna Alelega ma 60% akcji, a Ly akcje w formie papierowej. Mógł już je komuś sprzedać i ten ktoś się do kluby kiedyś zgłosi. Wypada mieć nadzieję, że nie. Gdyby nie ta sytuacja to jestem przekonany, że BL ma już plan jak z tego wyjść, może ma też już plan jak uniknąć procesów i z tego co widać po postach na Stanowskiego, są osoby, które do Wisły chcą wejść z $$. Na plus na pewno sytuacja wokół Wisły się oczyściła, nie ma Sarapaty, wpływy osób wiadomych na pewno zostały ograniczone/zniwelowane. Może jest jakiś sposób, żeby unieważnić niekorzystne umowy SA. Tak więc Wisła jest do uratowania, wypada mieć tylko nadzieję, że nic już nas nie zaskoczy... Tak to widzę .
Ostatnio edytowane przez Jery : 06.01.2019 o godz. 11:32.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Tak, tak Majchrowski uwiarygadniał tego Ly, że finalnie nazwał go "skośnookim", a Hartlinga "Szwedem". Nie róbcie z ludzi idiotów...
Moim zdaniem te wszystkie "głosy uwiarygadniające" Kuźby, Baszczyńskiego etc. brały się tak naprawdę z jednego źródła, któremu zależało na jakimś w miarę sensownym uzasadnieniu Vanny. Stara sztuczka. @Krotochwila ma rację. Nacieranie na Jadczaka świadczy o Waszej inteligencji jak najgorzej i - sorry - dowodzi tego, że nie jesteście zdolni nie wpakować się w podobną historię jak z WSH, nawet gdy klub zostanie "oczyszczony". Napuścić Was na kogokolwiek spoza Waszego środowiska jest łatwiej, niż mojej ciotce wmówić, że szpitale dostają premie od NFZ za każdego umarłego (a to naprawdę megaidiotka). |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|