|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Jeżeli dobrze rozumiem, to pewnie (sporą?) część zadłużenia stanowi dług wobec firm pozakładanych przez miśków, zielaków, ich konkubiny, siostry i kochanki. Jeżeli mają odrobinę honoru(wiem, jestem naiwny) i naprawdę kochają Wisłę, to niech masowo zgodzą się na rozwiązanie umów za porozumieniem stron.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To już jest sytuacja bez wyjścia i klub niestety upadnie. Nikt inny w tej chwili przy niejasnej sytuacji kto faktycznie jest właścicielem, nie będzie zainteresowany przejęciem Wisły Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ie-nie-poradzi Jeśli TS nie przyjmie pomocy, to sprawa jest postawiona jasno, jak już ktoś pisał wyżej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
i oby jak Wisła upadnie te Zelaki i Miśki zgniły w więzieniu.
![]()
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Kto będzie konkurował o rejestrację klubu? 1. TS, lub osoby które wyznaczy (w tym może Socios) 2. Osoba, prywatna, lub spółka która na licytacji syndyka upadłościowego zakupi prawa (do herbu, puchary etc.). Nie spodziewałbym się ugody i bardzo możliwe że powstaną 2 podmioty piłkarskie nazywające siebie kontynuatorem tradycji Wisly Kraków SA. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zachowanie Aresenica to chyba, najuczciwszy gest jaki mógł w ostatnim czasie spotkać zaangażowanych finansowo kibiców. To jest dla Was (socios i innych składkowiczów) gest poszanowania.
I on zasługuje na grę w normalnym wypłacalnym klubie i Wy zasługujecie na to, by nie łatano Waszymi siłami, dziur po kradzieży. Cytat:
![]() Może filipski coś zaproponuje, skoro ma rękawy pełne asów informacyjnych ![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dług wobec piłkarzy z czasów TF, miasta, UFA (?), obecnych piłkarzy i pracowników, Kwietnia to jest nasz główny problem. Z tym się nie da nic zrobić. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Teraz pozostaje czekać na decyzje miasta a te dla TSu nie będą przyjemne. jak myślicie kiedy TS straci swój największy " skarb " - tereny warte ponoć 100 mln , których dyletanci nie potrafili w żaden sposób wykorzystać tylko każdy czyhał na nie .Normalnie oblężona twierdza . Niech TS zamknie się w tej oblężonej twierdzy i zdechnie z głodu. Mam nadzieję , że wartościowe osoby , którzy jeszcze pozostali w TS i mają w sercu Wisłę zdążą się na czas ewakuować z tego grajdoła. Przydadzą się w odbudowie piłkarskiej Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakim majątkiem ryzykuje? W czwartej lidze zacznie inny podmiot bez długów.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Możliwe, że nie rozegramy już żadnego meczu. Trzy walkowery i dobranoc. Zostało półtora miesiąca, niewiem jak to wytrzymamy bo to będzie jeszcze bardziej burzliwy okres niż ten w grudniu. Mi już psycha siada powoli i poważnie zastanawiam się czy nie odciąć się od tego wszystkiego do połowy lutego. Jeśli jakimś cudem odwieszą nam licencje to wcale nie musi być tak, że będziemy grać juniorami. Wielu piłkarzy będzie chciało się wypromować w ekstraklasie nawet kosztem nie pobierania pensji. Może też być tak, że niektóre kluby wypożyczą nam swoich piłkarzy którzy są teraz wypożyczeni do pierwszych lig. Tak tylko gdybam bo znikąd ratunku nie widać tylko ciągle kolejne ciosy spadają, i jakiś minimalny promyk nadziei jest nam teraz potrzebny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jutro ma być konferencja warto sie wybrać i podziękować Ts-owi za piękna 2,5 roku pod ich władaniem
druga taka okazja juz sie nie powtorzy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Panowie to już koniec, nie ma już czego ratować
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wydaje mi się, ze bardziej ma na myśli scenariusz, w którym pijawki nie odpuszczą i nadal będą blokowały dostęp ludzi ze środkami i czystym / zdrowym modelem finansowania. Wiesz co mam na myśli...
Cytat:
A nawet jeżeli tak, to jakoś nie widzę ich z pochyloną głową ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Grubo
Pewnie okaże się, że Misiek był słupem LMM |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W ten sposób rozumując i szukając wszędzie wrogów Wisła zniknie na zawsze.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Tzn, ze mamy spłacać niekorzystne umowy zawierane z ludźmi z wsh? Przecież kochają ten Klub i chyba zrozumieją, że należy odstąpić od umowy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja piszę o głównych składowych długu, znanych od lat. Żadnych umów z WSH nie znam.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Może TS nie jest święty... ale jeżeli oni nie założą nowej spółki pod grę w IV lidze to kto to ma zrobić?
Zwróćcie uwagę na pewną rzecz. Wiecie w czym była siła SKWK, TS i wszystkich innych frakcji na Wiśle? W tym, że jak postanowili zebrać się pod halą Wisły to się zebrali, jak mówili nie chodzimy bo Bednarz jest zły to kibice nie chodzili. Jak mówili śpiewamy "Ruch Ruch HKS" to śpiewaliśmy. Był przywódca, za którym reszta szła. Jak TS się "obrazi" to się okaże, że nie ma komu założyć spółki i walczyć w sprawach organizacyjnych itd. Wszyscy są nauczeni, że ktoś to zrobi... przecież to oczywiste, zacznijmy od IV ligi bez TS, tylko za chwilę się okaże, że nie ma chętnego by się za to zabrać. Wskażcie proszę tego "silnego" przywódce, który pociągnie wszystko i ludzie za nim pójdą. Konkretnie z imienia i nazwiska. Dlaczego TS ma łatwiej? Bo siedzą w tym od lat. Prezesi, dyrektorzy, rady nadzorcze. Raz jest ten, potem się zamieniają. Dla nich sekcja piłkarska to kolejna sekcja pod skrzydłami i tyle. Źle myślę? ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jest sporo racji w tym co piszesz. Rav mi podobnie odpisał.
Z drugiej strony wydaje mi się, że sytuację komplikuje fakt, że żadna z wymaganych w zdrowym państwie regulacji prawnych nie zadziałała (no może reakcja PZPN jest pierwszą zdrową), podobnie, jak inne czynniki bezpieczeństwa. Prawdopodobieństwo, że sytuacja się powtórzy, gdy na horyzoncie błysną znów duże pieniądze, jest dość wysokie. Nie wiem, jakim tokiem rozumowania i działania pójdzie nowy dobrodziej. Waszym czy moim, gdzie najpierw trzeba by mieć pojęcie co tak naprawdę zaistniało, że się ze.... może tacy ludzie dysponujący milionami mogą więcej i są bardziej odważni. Oby to wszystko udało się jeszcze kiedyś na nogi postawić. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak dla mnie to co dzieje się w naszym klubie nie jest przypadkowe (i daleko wykracza poza świat sharksów) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie zdziwię się, jak przy tej ilości negatywnych wieści jutro żadnej konferencji nie będzie....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wrogów to myśmy szukali wśród Jadczaka, Bednarza i Stanowskiego itd.
Boże chroń mnie od przyjaciół bo z wrogami poradzę sobie sam. Najpierw muszą wkroczyć organy państwowe, oczyścić środowisko z kogo trzeba a następnie można zakładać klub.Następnie trzeba być czujnym i pilnowaćtego co się w okól klubu dzieje , SYGNALIZOWAĆ (tfu) o każdej rodzącej się patologi i nie być głuchym na to co mówią inni. Inaczej za 10-15 lat sytuacja się powtórzy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|