|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
EEE a kiedy oni reprezentowali kibiców?
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wisła de facto jest bankrutem czy nikt tego nie widzi ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Trzeba zacząć od nowa. Widzew założył Reaktywację Towarzystwa Sportowego. Tu trzeba zrobić coś w tym stylu. Nowa Wisła albo jakoś tak. Odciąć się od tych złych rzeczy bo one nie odejdą nawet w 4 lidze. I żadne akcje socios itp. tu nie pomogą. Chirurgiczne cięcie.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Na miejscu zarządu TS, szukałbym paktu z PZPN, po czym wspólnie uderzałbym do Prezydenta Krakowa.
To także w interesie tych dwóch instytucji jest to aby Wisła grała w Ekstraklasie. Brak Wisły to obniżenie poziomu atrakcyjności Ligi z wszelkimi tego konsekwencjami oraz duże straty dla Miasta z tytułu niezagospodarowania stadionu. Ale samo się to nie zrobi i mam wrażenie że ludzie z TS totalnie sobie nie radzą z sytuacją. Przecież tutaj trzeba działać na kilku płaszczyznach jednocześnie, z jawną deklaracją odcięcia się od niechlubnych procederów jakie miały miejsce wewnątrz Klubu a które dla wszystkich stały się chlebem codziennym. I to nie jest działanie na zasadzie wykonania telefonu lub wysłania maila, to powinny być setki przejechanych kilometrów na linii Krk - Waw i dzesiątki odbytych spotkań. A wychodzi na to że TS cały czas czaruje. Dodatkowo, Ci którzy pozostali u sterów, powinni także ujawnić jaki mają pomysł na pociągnięcie do odpowiedzialności tych którzy doprowadzili do tej sytuacji, a jeżeli sami byli w to zamieszani - podać się do dymisji. Boję się niestety że w chwili obecnej mamy na to za mało czasu. Swoją drogą wychodzi na to iż Marzena Sarapata wraz z innymi bliżej nie określonymi osobami sprytnie to sobie wymyśliła. Czy na tyle jednak aby spać spokojnie ? Na pewno pierwsze co się powinno pojawić to zgłoszenie jej osoby do Okręgowej Izby Radców Prawnych, z którego w oka mgnieniu powinna zostać wykluczona co wiąże się ze stratą możliwości wykonywania zawodu. Tylko co z tego skoro wychodzi na to że przytuliła sporo $$ za czas bytności Prezesem Wisły SA oraz TS... Najgorsze słowa przychodzą człowiekowi na myśl gdy sobie pomyśli jak wszyscy daliśmy się oszukać.
Ostatnio edytowane przez Smuga85 : 03.01.2019 o godz. 12:57.
![]()
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn Najlepszy mecz na którym byłem: 14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede Najlepszy wyjazd na którym byłem: 18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
nie obraź się to nie do Ciebie personalne tylko do ogółu tak myślących. Czy wy naprawdę jesteście tak tępi że nie rozumiecie że upadek SA to nie upadek TS? Że puki TS istnieje zawsze to on jest prawdziwą Wisłą Kraków. Chcecie zakładać nowe kluby to sobie to róbcie tylko nie na tym forum.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Na żądnego inwestora nie ma co liczyć bo po co kupować klub w gigantycznych kłopotach umoczony po uszy w kontaktach z gangsterami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Smutne, ale niestety prawdziwe, komentarz z wykopu, pod którym się podpisuję.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez heoij : 03.01.2019 o godz. 12:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
A według mnie od IV ligi można i trzeba startować tylko jako TS Wisła, bo to jest właśnie ciągłość 112 lat tradycji, a nie piłkarska spółka powstała w latach dziewięćdziesiątych! Oczywiście wcześniej trzeba zrobić w stowarzyszeniu rewolucję personalną, bo samo Towarzystwo Sportowe nie jest splamione, tylko niektórzy ludzie, którzy w nim "pracowali" i niszczyli klub od środka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tekst z wykopu - samo sedno.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niestety ale widzę to dokładnie tak samo jak w tym komentarzu...
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Witam. Do tej pory się nie odzywałem śledziłem to forum od kiedy pamiętam. Jednak konto postanowiłem założyć dopiero teraz w tym trudnym czasie. Moja skromna opinia jedynym wyjściem jakie teraz jest poza wnioskiem o upadłośc jest pomoc miasta. Tylko że to nie jest taka prosta sprawa bo na to wszystko muszą się zgodzić radni. Zresztą klub z drugiej strony Błoński mógłby tego zazdrościć. Ale to jest jedyna możliwość żeby klub nie upadł. No chyba że na prętce znalazłby się nowy inwestor, który by to wszystko sfinansował ale tj. Dla niego jak zabawa z ogniem. Wszystko musiałoby miasto wyczyścić zorganizować na nowo i dopiero wtedy ktoś by się na to znalazł bo nie wątpię że Wiśłe by ktoś kupił ale nie w tym stanie co teraz. Tylko jest jeden szkopuł miasto nie może przejąć klubu, który de facto nie wiadomo do kogo należy czy do sławnej trójki czy TSu. To jest tak wszystko pogmatwane i pokrecone że odkręcenie tego może chwilę zająć a tutaj praktycznie nie ma czasu.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wszyscy piszą o jakiś niekorzystnych umowach, w dodatku paroletnich?
Co to mogą być za umowy których nie było za czasów pana Cupiała? P.S. Może chociaż tymczasowa przepustka dla Miska by poukładał chłopaków? Przypomnijcie mi za co on ma zarzuty? ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dlatego tak, jak napisałem wyżej: tylko podmiot publiczny może realnie przejąć SA i odciąć ją od wszelkich powiązań. JEst nim Gmina Miejska Kraków lub też spółka komunalna.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Tradycja jest umowna, a kto Ci da gwarancję że z nowymi ludźmi w TSie nie będzie znowu Kumatych w klubie? NIKT. Tak samo jak nowy właściciel siłowni jest nieskazitelnie czysty. Wierzysz w to? Nowy klub musi mieć wsparcie kibiców. A czy TS zjednoczy kibiców? Tak jak zjednoczył w ostatnich 2.5 roku? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Umowa z karą za wypowiedzenia będącą równowartością kilku letniego wynagrodzenia. To są oczywiście sprawy, z którymi można iść do sądu, ale to trwa, a płacić trzeba... A i wyrok sądu jest niewiadomą. A za czasów Cupiała nie musiało ich być, nawet rok temu, aneksy mogły np. powstać jak zaczęto rozważać sprzedaż klubu
Ostatnio edytowane przez Savik : 03.01.2019 o godz. 13:16.
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
To wszystko da się poukładać ale bez tych kontraktów co tam podpisywali. Przecież to wszystko jest do ułożenia to nie jest duża suma zadłużenia to tylko 10 milionów euro
Dla firmy z zagranicy to praktycznie grosze tylko nie w takim układzie jaki tam panuje, że każdy tylko pobiera z Wisły to wszystko trzeba zorganizować od początku a jedyną instytucją przy której by to się udało jest Miasto. I umowy napewno można porozwiazywac ale to są sprawy w sądzie że podpisanie tej umowy było działaniem na szkodę spółki. Tylko nikt poważny nie będzie się w to gmatwał to wszystko musi być wyczyszczone a później sprzedane i inwestorzy jak będzie pełna przejrzystość będą się pruć do Wisły drzwiami i oknami bo jakby nie mówic wisła i legła to są dwa najbardziej medialne kluby w kraju. Tylko otrzymam tam kogoś z miotłą kto to posprząta. Jest tylko jeden problem właśnie z tą własnością do kogo to kur... należy. Do miasto czy do tych trzech króli |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |