|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
WHITE*STAR
Jaki prawami dysponuje do Wisły co ty gadasz jak bedzie zgłoszony wniosek o upadłość liwidacyjną to syndyk zlicytuje wszystko nawet puchary i logo karty zawodników , cały majątek i spółka zniknie z KRS-u potem kazdy bedzie sobie mógł założyć klub z Wisła Kraków w nazwie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Chorążka - Bartosz, Młody, Wasilewski, Młody - Boguski Wojtkowski Kort Kosowski - Imaz Brożek tak to widzę na wiosnę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przecież TS robi nas w balona. Począwszy od akcji z Kwietniem. Gość z Antrasu powiedział, że chodziło o niekorzystne, długoterminowe umowy (pewnie jeszcze podpisywane gdy myśleli, że opchną jednak komuś SA). To Czerwiński nie wiedział? A teraz? Co to za oświadczenia (?!), zero informacji od tygodnia, ciągła kompromitacja, teraz pewnie jeszcze ściemniali Bońkowi, umowy nie chcą pokazać. Gdyby tam była choć jedna uczciwa osoba już dawno byłby wniosek do prokuratury. Koniec amen. Jedyna "szansa" teraz to ten Szwed z łysym. Taka prawda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Gdzie bedziemy grac skoro nie stac nas na stadion?
Jesli Socios maja dobre intencje to powinni kupic licencje od jakiegos klubu w IV lidze i zaczac wszystko od nowa, bez zwiazkow z TSem i SKWK. Mozemy grac na stadionie Gabrani. W tym momencie taki klub mialby budzet okolo 1-2mln zl. Spokojnie starczy na awans do II ligi. Wedlug mnie musimy zaczac wszystko on nowa- o tym mowilem juz dwa lata temu. Nawiasem mowiac, Wolfy mieszal wtedy z blotem wszystkich, ktorzy tak uwazali. ![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Klub powinno odbudować socios. Wykupić nazwę, znak towarowy i szukać sposnsorow. Na 4 ligę to już w tej chwili socios stać. I już widzę jak grabarzom Wisły Małopolski związek pozwoli na start od IV ligi. Niedoczekanie. Jak TS chce budować klub to od B klasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wester : 03.01.2019 o godz. 11:47.
![]()
FC CHOLERZYN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
Pewnie jutro znowu TS będzie kłamać w żywe oczy kibicom, bo w tym są najlepsi. Tutaj to powinien być komisaryczny zarząd i CBŚ, CBA i prokuratura ... Niech sobie już dadzą spokój z Wisłą. Lepiej zacząć już od IV ligi bez tego szemranego towarzystwa powiązanego ze Sharksami ... Dlatego nie ma znaczenia kto będzie prezesem, dopóki się do tych grabarzy nie dobiorą to dalej będzie ta sama patologia.
Powód: Poprawa komentarza
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 03.01.2019 o godz. 11:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
to wszystko jedna wielka sciema, kpina i zamierzona gra sarapaty na czas, zeby uniknac odpowiedzialnosci za ten caly szwindel , ciekaw jestem czy ona wogole jest w Krakowie po tej imprezce na zanibarze czy gdzie to tam bylo ......przestanmy sie łudzic na cokolwiek ....jedyna realna szansa byl Kwiecien z Wlodarskim i Zietkami ...ale nic z tego nie wyszlo ...heh, jesczemialy byc jakies chinole od tego Gricuka hahahha .....trzeba przyznac ze sarapata rozegrala to wszystko idealnie , i smiem twierdzic ze skonczy sie tak ze nikomu z winnych wlos z glowy nie spadnie .....od miesiaca to forum ( ten temat) powinno byc gleboko monitorowane i usuwane idiotyzmy ....ze o SB nie wspomne bo powinien byc wylaczony juz dawno ....trzeba umiec umrzec z godnoscia a przez te pieprzenia i smieszki-heheszki i nne pomysly tylko robimy cyrk i szyde z wlasnego pogrzebu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kur## to naprawde jest proste. Wchodzi ktos taki jak miasto - wypier***** wszystkich pracownikow, by miec pewnosc, ze nikt nie ma powiazan z tymi obecnymi grabarzami. Poparcie spoleczne jest teraz takie jakie juz nigdy nie bedzie. Mysle, ze mogli by zabronic nawet stania w przejsciach na trybunach i flag wiadomych organizacji i jeszcze by wszyscy przyklasneli tylko. Oczyszcza klub doszczetnie i niczym Bednarz wypala poprzez zakazy stadionowe itp kazdego kto probuje robic dymy. I za pol roku mamy czysty klub, z nowym wlascicielem, zawodnikami, ktorzy juz na starcie sa aktywami. Czy naprawde musimy upasc, zeby wszyscy doszli do wniosku, ze kompletnie nic to nie dalo i wszyscy tylko na tym stracili? Ja nie moge i nie chce w to uwierzyc. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Może warto dograć jednak Juniorami i zgarnąć na koniec 1,5 mln pln z Pro Junior system?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Wy wszyscy naprawdę myślicie ze jak zaczniemy od 4 ligi to WSH magicznie zniknie? Śmiać mi się chce z waszej naiwnej wiary
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Czarno to widzę. Co z tego jak nawet zaczniemy od IV ligi, jak z tymi samymi ludźmi z TS. Nie wydaje mi się żeby nagle zechcieli ustąpić. Dalej będą kręcić wałki na klubie tylko na dużo mniejszą skalę bo i kasa będzie niewielka.
Drugi problem to stadion. Nie będziemy grać na R22 bo po prostu nas nie będzie stać, a miasto jest na ten moment nieprzychylne. Syuacja wygląda na patową, upadek i odbudowa przez tych co zaorali naszą Wisełke |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Wcale nie trzeba kraść kasy (niewielkiej w 4 lidze) zarobionej przez klub, żeby dobrze na tym klubie zarabiać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Może tego na pierwszy rzut oka nie widać, ale w drużynie piłkarskiej konieczni są również rezerwowi na jako takim poziomie. Szczególnie w przypadku tych ostatnich 7 meczy w grupie spadkowej. Niestety tutaj by zabrakło tego bardzo ważnego elementu układanki, więc nie dawał bym zbyt wielu szans na utrzymanie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2006
Offline |
|
Weź proszę pod uwagę, że aktualnie jedynym podmiotem, który może wystąpić w IV lidze z bezsprzecznym zachowaniem prawa do kontynuacji tradycji (Mistrzostwa, Puchary, cała historia) jest Towarzystwo Sportowe. Wg mnie działania wszystkich powinny być skierowane na oczyszczenie Towarzystwa Sportowego, które dla nas kibiców Wisły powinno mieć wartość nadrzędną. Dyskutujemy nad upadkiem sekcji piłkarskiej, a do zamiecenia jest cała stajnia augiasza. Socios jest pięknym ruchem, wg mnie powinno dążyć do wsparcia zmian, które dokonywać się muszą w ramach TS. Dopiero po wyczyszczeniu sytuacji w TS, powininny być realizawany jeden z 2 scenariuszy: jesli się da, to kontynuacja gry w ekstraklasie przy sprzedaży zawodników i zmniejszaniu systematycznym długów (przy nowych władzach w SA), lub start od IV ligi pod patronatem TS Wisła (pod rządami nowych ludzi w TS). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
robert777 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Powrót pod skrzydłami TS to może 1 liga po 5-6 latach jak dobrze pójdzie, i wegetacja.
A jeżeli chodzi o odpowiedzialność karną zarządu to pewnie prokurura się tym nie zainteresuje. Ciekawe czy Czerwińskiego urobią i zgodzi się jednak zostać prezesem. Jedyny plus to dobre relacje z majchrowskim. Natomiast jako członek rady nadzorczej SA jest totalnie skompromitowany, przymykał oko na niegospodarność i lawinowe powiększanie długów. Czerwiński jako prezes to inna fasada dla tej samej grupy i żadnych zmian |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Tak jak napisałem wcześniej - element ryzyka to wyłącznie spadek Wisły z Ekstraklapy. Realnie - miasto mogłoby nie tylko uniknąć strat (pustostan na R22 oraz konieczność umorzenia wierzytelności) ale i zarobić. O realizacji podstawowych zasad ustawowych nie wspominając. Pomimo to - ciężko mi w taki scenariusz uwierzyć. Choć z drugiej strony - sprawa jest bezprecedensowa.... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Co jak dla mnie jest nadzieją na wyjście z kryzysu. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Oczywiście pamiętam o tym, że miasto jest udziałowcem KSC. Pytanie tylko - czy jest możliwe, aby spółka miejska (formalnie odrębny podmiot) miała akcje w jednym klubie a miasto (odrębny podmiot) udziały w innym? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Właśnie dlatego mam żal do SKWK, że przestali reprezentować NAS kibiców Wisły Kraków, tylko reprezentują swoje interesy.
Ostatnio edytowane przez heoij : 03.01.2019 o godz. 12:08.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|