The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2019, 11:07
WHITE*STAR
Jaki prawami dysponuje do Wisły co ty gadasz jak bedzie zgłoszony wniosek o upadłość liwidacyjną to syndyk zlicytuje wszystko nawet puchary i logo karty zawodników , cały majątek

i spółka zniknie z KRS-u

potem kazdy bedzie sobie mógł założyć klub z Wisła Kraków w nazwie
?
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 03.01.2019, 11:07
Ja sadze tak - skoro taki klubik (w porownaniu do Wisly, w porownaniu do miast i mozliwosci) jak Ruch potrafil sie dogadac ze wszystkim i splaca te swoje dlugi, ktore swoja droga sa mniej wiecej takie jak nasze, to dlaczego Wisla ma tego nie zrobic?

Socios - jezeli beda caly czas transparentni, jezeli gdy tylko pojawiaja sie przy nich zlodzieje z krotkimi spodenkami beda od razu bic na alarm, to beda rosnac w sile. Bedzie wiecej ludzi ergo wieksza kasa beda dysponowac. Gdy Wisle spotka, to co jest juz chyba nieuniknione, gdy wypierdÂŁ"% sie odpowiedzialnych za to na zbite mordy, tym bardziej mysle wszyscy sie w idee Socios zaangazuja. Majac takie srodki plus sponsorzy - bo jacys na pewno sie pojawia zwlaszcza gdy odetniemy tego raka, musi byc sposob na restrukturyzacje zadluzenia i powolne splacanie.

Najgorsza opcja, ale nadal uczciwa i zachowujaca tradycje i tozsamosc jest opcja Radzionkowa. Dac spobie 1,5 roku spokoju z graniem w pilke ale dzialac administracyjnie, zalatwiac sprawy finansowe i formalne i majac porzadek w papierach za 1,5 roku zaczac od tej IV ligi czy ktorejs i grac i splacac wszystko. Wole 20 lat katharsis w IV lidze, ale jako ta prawdziwa Wisla Krakow, niz skompromitowac sie zostawiajac wszystkich wierzycieli na lodzie i powstrzymywac sie od plucia sobie co rano w twarz w lazience wiedzac, ze oszukuje siebie mowiac, ze kibicuje Wisle gdy tak naprawde bede kibicowal innemu klubowi.

Znak czasow kur#a. Zepsulo sie? Wypierd%lmy i kupmy nowe, po chu*j starac sie naprawic. Ale przy okazji wez zostaw obudowe ze starego, naloze na to nowe i bede sobie wmawiał, ze mam to samo co przedtem. Mozliwosci sa, trzeba tylko chciec, a nie majaczyc o najlatwiejszej drodze. Serio, kur@a ktos sie bedzie czul dobrze chodzac na mecze Wisla Nowa Krakow czy Wisla 1906 Krakow, albo moze zrobmy Reaktywacje Towarzystwa Sportowego RTS Wisla Krakow. Tragedia. Trzeba myslec jak z tego wyjsc, nawet jesli mialoby to trwac 20 lat, a nie jak z tego uciec i sie przemalowac.
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 03.01.2019 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 03.01.2019, 11:19
Chorążka - Bartosz, Młody, Wasilewski, Młody - Boguski Wojtkowski Kort Kosowski - Imaz Brożek tak to widzę na wiosnę
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2019, 11:22
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Chorążka - Bartosz, Młody, Wasilewski, Młody - Boguski Wojtkowski Kort Kosowski - Imaz Brożek tak to widzę na wiosnę
Z takim skladem to sie jestem w stanie zalozyc, ze na luzaku sie utrzymujemy.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.01.2019, 11:26
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Ja sadze tak - skoro taki klubik (w porownaniu do Wisly, w porownaniu do miast i mozliwosci) jak Ruch potrafil sie dogadac ze wszystkim i splaca te swoje dlugi, ktore swoja droga sa mniej wiecej takie jak nasze, to dlaczego Wisla ma tego nie zrobic?

Najgorsza opcja, ale nadal uczciwa i zachowujaca tradycje i tozsamosc jest opcja Radzionkowa. Dac spobie 1,5 roku spokoju z graniem w pilke ale dzialac administracyjnie, zalatwiac sprawy finansowe i formalne i majac porzadek w papierach za 1,5 roku zaczac od tej IV ligi czy ktorejs i grac i splacac wszystko. Wole 20 lat katharsis w IV lidze, ale jako ta prawdziwa Wisla Krakow, niz skompromitowac sie zostawiajac wszystkich wierzycieli na lodzie i powstrzymywac sie od plucia sobie co rano w twarz w lazience wiedzac, ze oszukuje siebie mowiac, ze kibicuje Wisle gdy tak naprawde bede kibicowal innemu klubowi.
Ruch Chorzów to zupełnie inna sytuacja - tam były i są w największej mierze zaangażowane miejskie pieniądze a co za tym idzie środek ciężkości był i jest zupełnie w innym miejscu niż u nas.
Tych dwóch sytuacji wręcz nie można porównywać...

Piszesz też o Ruchu Radzionków - Wisła, żeby myśleć o powolnej spłacie długów musiałaby grać przez następne 2 sezony (nie licząc obecnego) w Ekstraklapie. Wszystko poniżej nie wystarczy nawet na spłatę odsetek, przychody na poziomie 1 czy 2 ligi to są groszowe sprawy w porównaniu do wysokości naszych zobowiązań...

Dlatego też JEDYNA na szansa na pełną uczciwość to uratowanie Ekstraklasy - tylko że nie bardzo widzę, jak to zrobić.
W prywatnych inwestorów nie wierzę - przy tej skali szeroko rozumianych problemów, nie tylko finansowych, nie jest to możliwe, nikt się na to nie porwie.
Pozostaje miasto - podmiot publiczny, który stosunkowo łatwo odcina się od wiadomych powiązań i zatrudniając sprawnych menadżerów w przeciągu 3-5 lat jest w stanie wyprowadzić klub na prostą. Tylko ciężko w taki scenariusz uwierzyć...Z jednej strony - patrząc na ogromny potencjał Wisły, przede wszystkim biznesowy - jest to pod względem finansów opcja stosunkowo bezpieczna, na której nie można przegrać. Jedynym elementem ryzyka byłby tutaj spadek z Ekstraklasy. Patrząc na skalę wydatków miasta i jego spółek - wymagane zaangażowanie finansowe wcale nie jest takie duże.
Z drugiej strony - miasto Kraków ma naprawdę wywalone na sport zawodowy. Tutaj musiałaby nastąpić radykalna wręcz zmiana nastawienia.

Żadna inna opcja nie wchodzi moim zdaniem w grę.

Ja też z wielkim niesmakiem przyjąłbym opcję taką jaka miała miejsce w przypadku Widzewa czy Lecha.
Pytanie tylko co zrobić w bardzo ale to bardzo prawdopodobnej sytuacji, w której obecna Wisła Kraków S.A po prostu upadnie?
Zostawić to tak po prostu? Bo tak jak napisałem wcześniej - jakakolwiek restrukturyzacja poniżej Ekstraklapy jest NIEMOŻLIWA ze względów finansowych.
Najprawdopodobniej ta 4 liga to jest właśnie nasz scenariusz i trudno. Nie chcę teraz rozważać szczegółów, na to przyjdzie czas. Ale to, co powinno nas odróżniać od przykładowego Lecha to fakt, że nie możemy ukrywać tego fragmentu naszej historii.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Stary 03.01.2019, 11:29
Kosowski xD chyba jesli go postawimy w jednym miejscu i bedziemy liczyc ze ten jeden sprint w meczu sobie walnie
Odpowiedz cytując
toomo
Member

Od: 12.2018

Stary 03.01.2019, 11:30
Jakieś pomysły jak nie stracić licencji ?
Przecież na obecną chwilę nie ma szans na kontynuację rozgrywek.
Obym się mylił.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.01.2019, 11:31
Przecież TS robi nas w balona. Począwszy od akcji z Kwietniem. Gość z Antrasu powiedział, że chodziło o niekorzystne, długoterminowe umowy (pewnie jeszcze podpisywane gdy myśleli, że opchną jednak komuś SA). To Czerwiński nie wiedział? A teraz? Co to za oświadczenia (?!), zero informacji od tygodnia, ciągła kompromitacja, teraz pewnie jeszcze ściemniali Bońkowi, umowy nie chcą pokazać. Gdyby tam była choć jedna uczciwa osoba już dawno byłby wniosek do prokuratury. Koniec amen. Jedyna "szansa" teraz to ten Szwed z łysym. Taka prawda.
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.01.2019, 11:34
Gdzie bedziemy grac skoro nie stac nas na stadion?

Jesli Socios maja dobre intencje to powinni kupic licencje od jakiegos klubu w IV lidze i zaczac wszystko od nowa, bez zwiazkow z TSem i SKWK. Mozemy grac na stadionie Gabrani. W tym momencie taki klub mialby budzet okolo 1-2mln zl. Spokojnie starczy na awans do II ligi.

Wedlug mnie musimy zaczac wszystko on nowa- o tym mowilem juz dwa lata temu.
Nawiasem mowiac, Wolfy mieszal wtedy z blotem wszystkich, ktorzy tak uwazali.
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Wszyscy wartościowi zawodnicy odejdą. Wojtkowski, Kort? Poważnie ?

Dostaniemy groszę za nich i tyle ich widzieli.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

JacekFan napisał(a):Wyświetl post
Nie nie mają i nie rozumieją. Śmieją się z kuchenkowego Lecha a sami tak chcą. Niestety prawdziwa Wisła tylko z TS ale z innymi ludźmi. Wisła to 113 lat tradycji i w tej chistori były różne dzieje dzisiaj są takie... ja wieże że to napewno nie koniec klubu jako klubu. Niemniej kontynuacja musi być zachowana. Nowy klub to nowy klub nie stary. A ja na zmianę barw nie mam ochoty. Jako dzieciak wolałem kocham GTS byłem dzieckiem i kochałem ten klub i dzisiaj się tego nie wstydzę chociaż poznałem historię. Bo ja .......ę politykę i poprawność dla mnie liczy się tylko Wisła i piłka. Jak wczoraj pisałem raz milicyjna raz bandycka ale tylko Wisła.
Niestety to jest życzeniowe podejście. W TS ludzie się nie zmienia. Misiek. Zielak ect się nie zmienia.
Klub powinno odbudować socios. Wykupić nazwę, znak towarowy i szukać sposnsorow. Na 4 ligę to już w tej chwili socios stać.

I już widzę jak grabarzom Wisły Małopolski związek pozwoli na start od IV ligi. Niedoczekanie. Jak TS chce budować klub to od B klasy.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 03.01.2019, 11:35
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Kolego , przestań mnie denerwować swoją ignorancją . Dorosła osoba , z wykształceniem prawniczym nie wie jaką ma odpowiedzialność na stanowisku prezesa zarządu . Nie wie na co prawnie się naraża !
Nawet jeśli zgodziła się pełnić rolę pacynki to nie zdejmuje z niej odpowiedzialności ! A już wtrętem o tym że "chciała dobrze" to rozwalasz mnie ponownie . Prowadzenie biznesu polega na osiąganiu celów a nie dobrych chęciach. Chyba że pani prezes osiągnęła cel który zaplanowała
Kolegami nigdy nie byliśmy. Proszę przeczytać mój post ponownie i zastanowić się jeszcze raz czy poruszałem temat braku odpowiedzialności prezesa za obecną sytuacje czy po prostu sobie Pan to jakoś dopowiedział. Uważam że Pani Sarapata wraz ze swoimi "kingmakerami" powinna ponieść odpowiedzialność za tą zabawę. A nie wskazywać jako jedyną winna całego tego bałaganu.
Ostatnio edytowane przez wester : 03.01.2019 o godz. 11:47.
FC CHOLERZYN
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 03.01.2019, 11:36
Pewnie jutro znowu TS będzie kłamać w żywe oczy kibicom, bo w tym są najlepsi. Tutaj to powinien być komisaryczny zarząd i CBŚ, CBA i prokuratura ... Niech sobie już dadzą spokój z Wisłą. Lepiej zacząć już od IV ligi bez tego szemranego towarzystwa powiązanego ze Sharksami ... Dlatego nie ma znaczenia kto będzie prezesem, dopóki się do tych grabarzy nie dobiorą to dalej będzie ta sama patologia.
Powód: Poprawa komentarza
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 03.01.2019 o godz. 11:37.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.01.2019, 11:41
to wszystko jedna wielka sciema, kpina i zamierzona gra sarapaty na czas, zeby uniknac odpowiedzialnosci za ten caly szwindel , ciekaw jestem czy ona wogole jest w Krakowie po tej imprezce na zanibarze czy gdzie to tam bylo ......przestanmy sie łudzic na cokolwiek ....jedyna realna szansa byl Kwiecien z Wlodarskim i Zietkami ...ale nic z tego nie wyszlo ...heh, jesczemialy byc jakies chinole od tego Gricuka hahahha .....trzeba przyznac ze sarapata rozegrala to wszystko idealnie , i smiem twierdzic ze skonczy sie tak ze nikomu z winnych wlos z glowy nie spadnie .....od miesiaca to forum ( ten temat) powinno byc gleboko monitorowane i usuwane idiotyzmy ....ze o SB nie wspomne bo powinien byc wylaczony juz dawno ....trzeba umiec umrzec z godnoscia a przez te pieprzenia i smieszki-heheszki i nne pomysly tylko robimy cyrk i szyde z wlasnego pogrzebu
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Pozostaje miasto - podmiot publiczny, który stosunkowo łatwo odcina się od wiadomych powiązań i zatrudniając sprawnych menadżerów w przeciągu 3-5 lat jest w stanie wyprowadzić klub na prostą. Tylko ciężko w taki scenariusz uwierzyć...Z jednej strony - patrząc na ogromny potencjał Wisły, przede wszystkim biznesowy - jest to pod względem finansów opcja stosunkowo bezpieczna, na której nie można przegrać. Jedynym elementem ryzyka byłby tutaj spadek z Ekstraklasy. Patrząc na skalę wydatków miasta i jego spółek - wymagane zaangażowanie finansowe wcale nie jest takie duże.
Z drugiej strony - miasto Kraków ma naprawdę wywalone na sport zawodowy. Tutaj musiałaby nastąpić radykalna wręcz zmiana nastawienia.
Ale przeciez tam musi byc ktos rozsadny, kto to po prostu wie? Musi sie jakos dac z nimi dogadac, po prostu musi. Moze naiwny jestem, ale nie wierze, ze ludzie moga byc tak glusi na argumenty, to chyba tylko kwestia kto z nimi rozmawia. Wisle probowano nawet teraz w tym szambie przejac. Nie mam oczywiscie na mysli tych 3 idiotow. Jezeli weszloby miasto, ktore ma wydatki na poziomie 5 MILIARDOW zlotych, oczyscilo klub, bo kto jak to, ale miasto ma do tego srodki i mozliwosci, to juz za pol roku bedziemy miec nowego wlasciciela pokroju Pana Kwietnia. Zalozmy, ze koszt wlacznie z uzyskaniem licencji to do czerwca 30mln zlotych. Ile bedzie generowac rocznie strat stojacy pustostan przy R22? Po 5 latach braku Wisly, a nie bedzie jej nie 5 lat, a jakies 10, wyjdzie na to samo.

Kur## to naprawde jest proste. Wchodzi ktos taki jak miasto - wypier***** wszystkich pracownikow, by miec pewnosc, ze nikt nie ma powiazan z tymi obecnymi grabarzami. Poparcie spoleczne jest teraz takie jakie juz nigdy nie bedzie. Mysle, ze mogli by zabronic nawet stania w przejsciach na trybunach i flag wiadomych organizacji i jeszcze by wszyscy przyklasneli tylko. Oczyszcza klub doszczetnie i niczym Bednarz wypala poprzez zakazy stadionowe itp kazdego kto probuje robic dymy. I za pol roku mamy czysty klub, z nowym wlascicielem, zawodnikami, ktorzy juz na starcie sa aktywami. Czy naprawde musimy upasc, zeby wszyscy doszli do wniosku, ze kompletnie nic to nie dalo i wszyscy tylko na tym stracili? Ja nie moge i nie chce w to uwierzyc.
Odpowiedz cytując
dzidek1983
Junior Member

Od: 01.2019

Może warto dograć jednak Juniorami i zgarnąć na koniec 1,5 mln pln z Pro Junior system?
Odpowiedz cytując
Tonamini
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 03.01.2019, 11:42
Wy wszyscy naprawdę myślicie ze jak zaczniemy od 4 ligi to WSH magicznie zniknie? Śmiać mi się chce z waszej naiwnej wiary
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.01.2019, 11:44
Czarno to widzę. Co z tego jak nawet zaczniemy od IV ligi, jak z tymi samymi ludźmi z TS. Nie wydaje mi się żeby nagle zechcieli ustąpić. Dalej będą kręcić wałki na klubie tylko na dużo mniejszą skalę bo i kasa będzie niewielka.
Drugi problem to stadion. Nie będziemy grać na R22 bo po prostu nas nie będzie stać, a miasto jest na ten moment nieprzychylne. Syuacja wygląda na patową, upadek i odbudowa przez tych co zaorali naszą Wisełke
Odpowiedz cytując
dzidek1983
Junior Member

Od: 01.2019

Stary 03.01.2019, 11:46
Davey777 napisał(a):Wyświetl post
Czarno to widzę. Co z tego jak nawet zaczniemy od IV ligi, jak z tymi samymi ludźmi z TS. Nie wydaje mi się żeby nagle zechcieli ustąpić. Dalej będą kręcić wałki na klubie tylko na dużo mniejszą skalę bo i kasa będzie niewielka.
Wcale nie trzeba kraść kasy (niewielkiej w 4 lidze) zarobionej przez klub, żeby dobrze na tym klubie zarabiać.
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.01.2019, 11:47
Może tego na pierwszy rzut oka nie widać, ale w drużynie piłkarskiej konieczni są również rezerwowi na jako takim poziomie. Szczególnie w przypadku tych ostatnich 7 meczy w grupie spadkowej. Niestety tutaj by zabrakło tego bardzo ważnego elementu układanki, więc nie dawał bym zbyt wielu szans na utrzymanie
Odpowiedz cytując
was
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2006

Stary 03.01.2019, 11:48
max TS napisał(a):Wyświetl post
Gdzie bedziemy grac skoro nie stac nas na stadion?

Jesli Socios maja dobre intencje to powinni kupic licencje od jakiegos klubu w IV lidze i zaczac wszystko od nowa, bez zwiazkow z TSem i SKWK. Mozemy grac na stadionie Gabrani. W tym momencie taki klub mialby budzet okolo 1-2mln zl. Spokojnie starczy na awans do II ligi.

Wedlug mnie musimy zaczac wszystko on nowa- o tym mowilem juz dwa lata temu.
Nawiasem mowiac, Wolfy mieszal wtedy z blotem wszystkich, ktorzy tak uwazali.
Czyli założyć nowy klub bez kontynuacji tradycji?
Weź proszę pod uwagę, że aktualnie jedynym podmiotem, który może wystąpić w IV lidze z bezsprzecznym zachowaniem prawa do kontynuacji tradycji (Mistrzostwa, Puchary, cała historia) jest Towarzystwo Sportowe.
Wg mnie działania wszystkich powinny być skierowane na oczyszczenie Towarzystwa Sportowego, które dla nas kibiców Wisły powinno mieć wartość nadrzędną. Dyskutujemy nad upadkiem sekcji piłkarskiej, a do zamiecenia jest cała stajnia augiasza.
Socios jest pięknym ruchem, wg mnie powinno dążyć do wsparcia zmian, które dokonywać się muszą w ramach TS.
Dopiero po wyczyszczeniu sytuacji w TS, powininny być realizawany jeden z 2 scenariuszy: jesli się da, to kontynuacja gry w ekstraklasie przy sprzedaży zawodników i zmniejszaniu systematycznym długów (przy nowych władzach w SA), lub start od IV ligi pod patronatem TS Wisła (pod rządami nowych ludzi w TS).
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.01.2019, 11:52
Ale przeciez tam musi byc ktos rozsadny, kto to po prostu wie? Musi sie jakos dac z nimi dogadac, po prostu musi. Moze naiwny jestem, ale nie wierze, ze ludzie moga byc tak glusi na argumenty, to chyba tylko kwestia kto z nimi rozmawia. Wisle probowano nawet teraz w tym szambie przejac. Nie mam oczywiscie na mysli tych 3 idiotow. Jezeli weszloby miasto, ktore ma wydatki na poziomie 5 MILIARDOW zlotych, oczyscilo klub, bo kto jak to, ale miasto ma do tego srodki i mozliwosci, to juz za pol roku bedziemy miec nowego wlasciciela pokroju Pana Kwietnia. Zalozmy, ze koszt wlacznie z uzyskaniem licencji to do czerwca 30mln zlotych. Ile bedzie generowac rocznie strat stojacy pustostan przy R22? Po 5 latach braku Wisly, a nie bedzie jej nie 5 lat, a jakies 10, wyjdzie na to samo.

Kur## to naprawde jest proste. Wchodzi ktos taki jak miasto - wypier***** wszystkich pracownikow, by miec pewnosc, ze nikt nie ma powiazan z tymi obecnymi grabarzami. Poparcie spoleczne jest teraz takie jakie juz nigdy nie bedzie. Mysle, ze mogli by zabronic nawet stania w przejsciach na trybunach i flag wiadomych organizacji i jeszcze by wszyscy przyklasneli tylko. Oczyszcza klub doszczetnie i niczym Bednarz wypala poprzez zakazy stadionowe itp kazdego kto probuje robic dymy. I za pol roku mamy czysty klub, z nowym wlascicielem, zawodnikami, ktorzy juz na starcie sa aktywami. Czy naprawde musimy upasc, zeby wszyscy doszli do wniosku, ze kompletnie nic to nie dalo i wszyscy tylko na tym stracili? Ja nie moge i nie chce w to uwierzyc.
Problem w tym że Wisła Kraków S.A. to nie jest związek państwowy jak np PZPN gdzie można z ulicy wprowadzić kuratora .
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.01.2019, 11:53
robert777 napisał(a):
z tym Kosowskim to się poplułem ze śmiechu
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.01.2019, 11:56
Powrót pod skrzydłami TS to może 1 liga po 5-6 latach jak dobrze pójdzie, i wegetacja.
A jeżeli chodzi o odpowiedzialność karną zarządu to pewnie prokurura się tym nie zainteresuje.
Ciekawe czy Czerwińskiego urobią i zgodzi się jednak zostać prezesem. Jedyny plus to dobre relacje z majchrowskim. Natomiast jako członek rady nadzorczej SA jest totalnie skompromitowany, przymykał oko na niegospodarność i lawinowe powiększanie długów. Czerwiński jako prezes to inna fasada dla tej samej grupy i żadnych zmian
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 03.01.2019, 11:56

Zgadzam się z Tobą w pełni. Nawet z punktu widzenia ustawy o finansach publicznych takie działanie miasta jest - w mojej ocenie - celowe. Tak naprawdę byłaby to realizacja ustawowych zadań samorządu terytorialnego, wszak Wisła jest tak naprawdę istotnym elementem lokalnej społeczności Krakowa.
Tak jak napisałem wcześniej - element ryzyka to wyłącznie spadek Wisły z Ekstraklapy.
Realnie - miasto mogłoby nie tylko uniknąć strat (pustostan na R22 oraz konieczność umorzenia wierzytelności) ale i zarobić. O realizacji podstawowych zasad ustawowych nie wspominając.

Pomimo to - ciężko mi w taki scenariusz uwierzyć. Choć z drugiej strony - sprawa jest bezprecedensowa....
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2019, 11:57
https://twitter.com/UEFAComPiotrK/st...75303612547073
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.01.2019, 12:00
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Nie, po prostu ogłosi się upadłość spółki S.A., a nowa spółka zostanie utworzona przez TS. To TS dysponuje prawami do Wisły. Tu też nikt nie ucieka od odpowiedzialności jak to było w Lechu. Po prostu nie da się dostrzec finansowych możliwości spłacenia tego. Pieniądze nie wezmą się znikąd.

Mnie bardziej zastanawia to, czy po upadku i starcie w IV lidze nagle SKWK, ekipy Miśka i Zielaka będą kibicować Cracovii? Bez działań policji i prokuratury za kilka lat znów będziemy w tym samym punkcie.
Jak SA będzie w upadłości to prawami do Wisły będzie decydował syndyk.
Co jak dla mnie jest nadzieją na wyjście z kryzysu.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 03.01.2019, 12:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym że Wisła Kraków S.A. to nie jest związek państwowy jak np PZPN gdzie można z ulicy wprowadzić kuratora .
Wystarczy, żeby spółka miejsca (celowa) nabyła akcje od TS.
Oczywiście pamiętam o tym, że miasto jest udziałowcem KSC.

Pytanie tylko - czy jest możliwe, aby spółka miejska (formalnie odrębny podmiot) miała akcje w jednym klubie a miasto (odrębny podmiot) udziały w innym?
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2019, 12:02
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z Tobą w pełni. Nawet z punktu widzenia ustawy o finansach publicznych takie działanie miasta jest - w mojej ocenie - celowe. Tak naprawdę byłaby to realizacja ustawowych zadań samorządu terytorialnego, wszak Wisła jest tak naprawdę istotnym elementem lokalnej społeczności Krakowa.
Tak jak napisałem wcześniej - element ryzyka to wyłącznie spadek Wisły z Ekstraklapy.
Realnie - miasto mogłoby nie tylko uniknąć strat (pustostan na R22 oraz konieczność umorzenia wierzytelności) ale i zarobić. O realizacji podstawowych zasad ustawowych nie wspominając.

Pomimo to - ciężko mi w taki scenariusz uwierzyć. Choć z drugiej strony - sprawa jest bezprecedensowa....
To moze potrzeba tylko zeby ktos to wladzom miasta uswiadomil? Co do ryzyka spadku.... W tym sezonie zatrzymujac chocby polowe skladu, ktory jest nie ma opcji zebysmy spadli. Wiec mamy co najmniej 1,5 roku. A tak naprawde ze Stolarczykiem na czele kompletnie sie o spadek nie boje, zwlaszcza, ze jak mowie - tez uwazam, tak jak twierdza wszyscy wokol z Bonkiem, Stanowski, Lesnodorskim itd na czele, ze Wisle to wrecz chcialby przejac kazdy. Tylko Wisle bez tych gangsterkich kul u nogi. Wiec miasto po wypaleniu nowotowru mysle maks do konca roku znalazloby nowego wlasciciela.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 03.01.2019, 12:02
mesjasz napisał(a):Wyświetl post
rozmowa tyczy sie zorganizowania kibiców, jak wiemy skwk tego nie zrobi
Właśnie dlatego mam żal do SKWK, że przestali reprezentować NAS kibiców Wisły Kraków, tylko reprezentują swoje interesy.
Ostatnio edytowane przez heoij : 03.01.2019 o godz. 12:08.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów