The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2019, 18:53
RAF napisał(a):Wyświetl post
A ja z innej beczki: kto ewentualnie otrzyma ten milion euro?
To oczywiste, że Marzenka! nasza zuch prezeska... Prezeska milenium
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.01.2019, 18:57
Pytanie do Socios,a sarapacie macie zamiar odpuścić?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Stary 02.01.2019, 19:05
Jezu, ludzie. Co Wy po tym socios tak jedziecie? Co Wam zrobili? Ktoś sam z siebie daje kasę, chce mieć na coś wpływ więc się decyduje dołączyć. Serio, co Was w tym tak boli? Wasze pieniądze wydają? A niech zdecydują wydać to na 3 tony bananów - jeśli większość tak zdecyduje to będą wpierdalać banany resztę roku. A jak się mniejszości nie spodoba to się wypisują i nie dają składki na następny miesiąc.

Taka zawiść i to w stosunku do ludzi, którzy chcą dać coś z siebie. Już nie macie na kim skupiać swojej nienawiści?
Odpowiedz cytując
messu1906
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 02.01.2019, 19:08
problem socios polega na tym ze glos jednego "miśka" kupiony za zdefraudowane pieniądze moze byc wart cztery razy wiecej niz glos przecietnego kibica, z tego powodu stwarza to olbrzymie pole do powtorki z historii i podazenia przez Socios droga SKWK
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.01.2019, 19:09
Od kiedy ten temat dotyczy Socios?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.01.2019, 19:12
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie tak to sobie wyobrazam widzac jakie tsunami szamba nas obecnie rowna z ziemia. Powinni tam siedziec i 15h bez przerwy i odpowiedziec na absolutnie kazde pytanie.
Powiedzmy sobie szczerze:
Adresatów wielu pytań tam nie będzie, ani Dukata, ani Sarapaty, pewnie ani Mietty, Czerwińskiego, żadnych Zielakow, Miśków , będzie te kilka osób które obiektywnie maja najmniej za uszami, a jako ostatnie chcą ratować Wiśle. Ja tak to widzę .

Po drugie bądźcie powazni. Wiele pytań jest na zasadzie " czy jesteście złodziejami ?" Jak Ty sobie to wyobrażasz zadanie takiego pytania np Wislockiemu? Który do tej pory zajmował się wyłącznie akademia a na działania Sarapaty miał znikomy wpływ?

I kończąc mój wywód : nie spodziewam się wiele po tej konferencji, ale nie dlatego że padną tam słabe pytania, ale dlatego że winni tej sytuacji w nie mają odpowiedzialności cywilnej by się tam stawić
Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.01.2019 o godz. 19:15.
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Tavez napisał(a):Wyświetl post
Jezu, ludzie. Co Wy po tym socios tak jedziecie? Co Wam zrobili? Ktoś sam z siebie daje kasę, chce mieć na coś wpływ więc się decyduje dołączyć. Serio, co Was w tym tak boli? Wasze pieniądze wydają? A niech zdecydują wydać to na 3 tony bananów - jeśli większość tak zdecyduje to będą wpierdalać banany resztę roku. A jak się mniejszości nie spodoba to się wypisują i nie dają składki na następny miesiąc.

Taka zawiść i to w stosunku do ludzi, którzy chcą dać coś z siebie. Już nie macie na kim skupiać swojej nienawiści?
1906% poparcia ;D
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Ktoś jeszcze wierzy w te brednie, że Hartling i Pietrowski są uczciwi i zostali oszukani przez złego Wannę? Gra na zwłokę nie tylko z ich strony, ale też osób, które chcą przykryć swoje występki. Teraz będziemy odliczać czas na sb do 1 lutego i co 5 min ktoś będzie pytał "przelew jest?"?

PS
Mam bardzo gorącą prośbę do moderatorów. Nie można zamknąć forum dla osób postronnych i jednocześnie zablokować rejestrację nowych użytkowników? Cała Polska to czyta i z nas się śmieje, chyba nie muszę mówić którzy kompleksiarze najbardziej.. Osobiście mam bardzo krytyczny stosunek do pewnej grupy osób,ale też i duże opory przed wylewaniem na nich zasłużonych pomyj, bo to trochę jak sranie do własnego gniazda. Nawet jeśli sra się w słusznej sprawie, to nie musi dawać uciechy nieżyczliwym.
Odpowiedz cytując
gibSON
Schodowicze'05

Od: 03.2005

Stary 02.01.2019, 19:13
messu1906 napisał(a):Wyświetl post
problem socios polega na tym ze glos jednego "miśka" kupiony za zdefraudowane pieniądze moze byc wart cztery razy wiecej niz glos przecietnego kibica, z tego powodu stwarza to olbrzymie pole do powtorki z historii i podazenia przez Socios droga SKWK
tak bo każdy kto wpłaca składkę 200 złotych dorobił sie tych pieniędzy na cudzej krzywdzie ....
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Stary 02.01.2019, 19:14
messu1906 napisał(a):Wyświetl post
No to reszcie się nie spodoba, wypiszą się i przestaną dokładać. A te "Miśki" o których mówisz będą wydawać po prostu swoją kasę. Jakim sposobem to nagle powód do afery? Co innego jakby składki były odkładane niewiadomo jak długo i nagle wchodzi "ekipa" i sobie wydaje. Tutaj składki są zbierane na konkretne i transparentne inicjatywy więc serio nie wiem skąd te kontrowersje.

Ja do socios się nie zapisałem bo nie czuje potrzeby. Ale uważam to za inicjatywę fajną i taką która nie zasługuje na bezsensowne insynuacje pod tytułem "wszyscy to i tak bandyci" - za co to? Zrobili coś nie tak do tej pory żeby sobie zasłużyć?
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 02.01.2019, 19:23
A wlasnie, ktos mi dal do myslenia co do glosow w Socios - rozumiem, ze sa glosowania droga mailowa. A czy pozniej poza samymi suchymi wynikami jest mozliwosc sprawdzenia faktycznego kto jak glosowal? Wiecie, zgodnie ze zlota zasada Stalina, ze nie wazne kto glosuje, wazne kto liczy glosy. Czy takie podsumowanie jest robione i do wgladu dla kazdego? I ja nie mam na mysli szczegolowych danych osobowych tylko jakiegoś tak jakby wypisu/podsumowania ze np. czlonek nr 284 - 4 glosy na tak i na tej zasadzie po przejrzeniu glosow wszystkich wynik jest taki i kazdy sam sobie moze to policzyc i widziec, ze jego glos zostal odpowiednio policzony.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.01.2019, 19:23
Widze ze po Socios jada ludzie zarejestrowani 12.2018. Np Toomo, Messu1906 optowal za fuzja z Nieciecza/Garbarnia Mistrz.
Troling albo krecia robota albo glupota.
Ale poniewaz nowe nicki raczej glupota odpada.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 02.01.2019, 19:26
A wlasnie, ktos mi dal do myslenia co do glosow w Socios - rozumiem, ze sa glosowania droga mailowa. A czy pozniej poza samymi suchymi wynikami jest mozliwosc sprawdzenia faktycznego kto jak glosowal? Wiecie, zgodnie ze zlota zasada Stalina, ze nie wazne kto glosuje, wazne kto liczy glosy. Czy takie podsumowanie jest robione i do wgladu dla kazdego? I ja nie mam na mysli szczegolowych danych osobowych tylko jakiegoś tak jakby wypisu/podsumowania ze np. czlonek nr 284 - 4 glosy na tak i na tej zasadzie po przejrzeniu glosow wszystkich wynik jest taki i kazdy sam sobie moze to policzyc i widziec, ze jego glos zostal odpowiednio policzony.
Jest takie podsumowanie, każdy członek Socios ma do niego wgląd.
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Stary 02.01.2019, 19:27
No to czemu nie zadasz tego pytania samemu Socios? Oferowali kilka razy że odpowiedzą na wszystkie pytania, jest status, różne źródła kontaktu - dla chcącego naprawdę nic trudnego.

A jak nie satysfakcjonuje Cie odpowiedź to mówisz "to nie dla mnie", nie zapisujesz sie/wypisujesz i zapominasz. Bo to przecież nie Twoje pieniądze wtedy wydają
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 02.01.2019, 19:30
Może by się admin jakiś zainteresował rozmyciem tematu TS, jest temat o Socios to tam podjerzliwi niech się wypowiadają, szukając już całkiem dziury w całym.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 02.01.2019, 19:30
Tavez napisał(a):Wyświetl post
No to czemu nie zadasz tego pytania samemu Socios? Oferowali kilka razy że odpowiedzą na wszystkie pytania, jest status, różne źródła kontaktu - dla chcącego naprawdę nic trudnego.

A jak nie satysfakcjonuje Cie odpowiedź to mówisz "to nie dla mnie", nie zapisujesz sie/wypisujesz i zapominasz. Bo to przecież nie Twoje pieniądze wtedy wydają
Ale przepraszam bardzo czy ja tu jakies pretensje zglaszalem? I przeciez przed chwila wlasnie zapytalem sie osob, ktore to robia, bo 2/3 z tu piszacych jest w Socios z tego co widze. I juz mam odpowiedz od jednego z nich 2 posty wyzej. Wiec w czym problem?
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.01.2019, 19:31
kbr napisał(a):Wyświetl post
Nie można zamknąć forum dla osób postronnych i jednocześnie zablokować rejestrację nowych użytkowników?
Dołączam się do prośby. 1906% poparcia! Zablokować rejestrację do czasu wyjaśnienia sprawy.
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Stary 02.01.2019, 19:32
Ale przepraszam bardzo czy ja tu jakies pretensje zglaszalem? I przeciez przed chwila wlasnie zapytalem sie osob, ktore to robia, bo 2/3 z tu piszacych jest w Socios z tego co widze. I juz mam odpowiedz od jednego z nich 2 posty wyzej. Wiec w czym problem?
Żaden problem, użyłem Twoich słów żeby odpisać poprzednim panom. Bardzo Cie przepraszam, że dostałeś rykoszetem - moja wina
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 02.01.2019, 19:32
IndykTSW napisał(a):Wyświetl post
Dołączam się do prośby. 1906% poparcia! Zablokować rejestrację do czasu wyjaśnienia sprawy.
To trzeba bylo zrobic 20 grudnia..... teraz to juz i tak za pozno. Kto mial sie zarejestrowac to juz to zrobil.
Odpowiedz cytując
toomo
Member

Od: 12.2018

Stary 02.01.2019, 19:51
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Widze ze po Socios jada ludzie zarejestrowani 12.2018. Np Toomo, Messu1906 optowal za fuzja z Nieciecza/Garbarnia Mistrz.
Troling albo krecia robota albo glupota.
Ale poniewaz nowe nicki raczej glupota odpada.
No niby fakt sam nie wiem czy lepiej zostać nazwany trollem, kretem czy mieć bódyń w łebku.
Nie jechałem, nie jadę i jechał po nikim nie będę, udowadniał że nie jestem wielbłądem też nie.
Za to zwyczaje propagowane przez co po niektórych userów którym wydaje się że długi staż upoważnia ich do ubliżania innym to żenada. Bardzo słabo.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.01.2019, 19:58
Zawał
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...ml#MT_1Zdjecie
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 02.01.2019, 20:00
1.Co do Socios. Na razie się nie zapisałem - powiedzmy, że to dlatego, że miałem zawał. ALE uważam, że jest to organizacja bardzo sensownie pomyślana i potencjalnie pożyteczna. Siłą Socios, prócz zasad pełnej finansowej transparentności opisanych w regulaminie, jest "aksjologiczny minimalizm". Można być ultrasem, piknikiem, lewakiem kosmopolitą, nacjonalistą, kosmonautą i pewnie nawet volkswagenem garbusem - jeśli tylko kibicujesz Wiśle, Socios jest dla Ciebie otwarte. Dobrze rozumiem?

Niebezpieczeństwo przejęcia oczywiście istnieje, ale im więcej członków, tym jest ono mniejsze. Żeby przegłosować sześciuset, trzeba by wprowadzić powiedzmy dwustu nowych członków po 4 głosy każdy. A żeby przegłosować 6 tys. członków, to tych lewych powinno już być ze 2 tysiące. Proste.

2. Co do Miski Ly i spółki, to ciągle umyka nam najważniejsze, to znaczy logika całej tej szopki. Żadne tłumaczenie nie wydaje mi się przekonywające: ani że Miska jest od Miśka i został podstawiony, żeby wybielić Sarapatę, ani że jest oszustem działającym na własną rękę.

Widzę jedną przerażającą możliwość. Czy ktoś wie, gdzie są karty zawodników? Gdyby np. 27 grudnia zostały zastawione jako zabezpieczenie jakiejś pożyczki zaciągniętej przez Jego Królewską Mość Vannę, bylibyśmy za siedmioma dupami. Czy to mógłby być ukryty cel całej tej szopki?

3. Co do Miśka, Zielaka i ich kompanów oraz sympatyków. Całe to towarzystwo trzeba usunąć z klubu, trybun, ulic. To jest robota dla MSW i sądów. Pojawiające się tutaj głosy relatywizujące zło wyrządzone Wiśle przez Pawła M. są smutnym dowodem tego, że próchnica weszła za głęboko.
Odpowiedz cytując
Terry266
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 02.01.2019, 20:03
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Masiota o odpowiedzialności Sarapaty:
https://sport.se.pl/pilka-nozna/ekst...vtG7-wU3h.html
Jak dla mnie kompletne bzdury.
Od kiedy Zarząd Spółki Akcyjnej (a Pani Sarapata jest przecież prezesem SA) odpowiada prywatnym majątkiem za zobowiązania spółki ? Z tego mi wiadomo art. 299 KSH mówi jedynie o odpowiedzialności zarządu Sp. Z o.o.
Dla miernoty dziennikarskiej z SE podpartej jakimś pseudo-ekspertem to chyba bez znaczenia ..
Odpowiedzialność karna już prędzej w tym przypadku ale to temat znacznie szerszy.
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.01.2019, 20:03
Ten zawał to niezły kit. Ciekawe co jeszcze wymyślą ?
Jak faktycznie jest ta klauzula o odszkodowaniu to będą grać na czas i przeciągać negocjacje w nieskończoność.
Najprawdopodobniej myśleli że robią interes życia.
Nie zapominajmy jednak kto doprowadził Wisłe na skraj przepaści
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 02.01.2019, 20:06

Reakcja obronna organizmu po ligowym klasyku z Lechem.

Ciekawe czego by dostał. gdyby musiał oglądać mecz z Sosnowcem albo Legnicą....
Ostatnio edytowane przez Vinci : 02.01.2019 o godz. 20:09.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 02.01.2019, 20:12
Davey777 napisał(a):Wyświetl post
Nie zapominajmy jednak kto doprowadził Wisłe na skraj przepaści
O to, to...
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.01.2019, 20:21
Terry266 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie kompletne bzdury.
Od kiedy Zarząd Spółki Akcyjnej (a Pani Sarapata jest przecież prezesem SA) odpowiada prywatnym majątkiem za zobowiązania spółki ? Z tego mi wiadomo art. 299 KSH mówi jedynie o odpowiedzialności zarządu Sp. Z o.o.
Dla miernoty dziennikarskiej z SE podpartej jakimś pseudo-ekspertem to chyba bez znaczenia ..
Odpowiedzialność karna już prędzej w tym przypadku ale to temat znacznie szerszy.
Nie jest tak do końca, że zarząd S.A. nie odpowiada własnym majątkiem. Co prawda odnośnie spółki akcyjnej nie ma odpowiednika 299 ksh, ale i tak zarząd może odpowiadać wobec wierzycieli za szkody związane z brakiem złożenia wniosku o upadłość w odpowiednim czasie.

Także nie można powiedzieć, że byli członkowie zarządu mogą w tym wypadku spać spokojnie.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.01.2019, 20:23
Ciekawe czy te firemki sprzatajace karmiace i inne co wyprowadzaly kase zrezygnuja z czesci pieniedzy.
Oczywisice pytanie retoryczne. Odpowiedz: Nie
Bo jak w polityce "im sie nalezały"
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.01.2019, 20:25
Co tu się ....a odpierdala w ostatnich dniach to aż wstyd. Przerzucacie się wszyscy gównem jak stajenni, kto bardziej szkodzi Wiśle, doszukujecie się w ludziach, którzy własne cięzko zarobione pieniądze dają na jedyną realną alternatywę dla SKWK, doszukujecie się w nich spiskowców i z pewnością ukrytej opcji Sharków. Czy Wam się wszystkim sufit na głowę s.......ił ?

Skoro wszyscy mają takie wielkie głowy pełne absurdalnych rozkmin, proszę zacząć myśleć nad REALNĄ pomocą, którą możemy zaproponować klubowi poza SOCIOS, a nie atakować ich tylko dlatego, że przegłosowali pieniądze na remont AP, a następnie na pożyczkę na cel spłacenia kontraktu Arsenicia. A Wy, co już dla Wisły zrobiliście w tych trudnych chwilach ? A no tak, zaatakowaliście ją, jej kibiców, zaczęliście dzielić i jątrzyć na tym forum zakładając przy okazji kilka kont.

Brzydzę się takimi s....ysynami, którzy przychodzą tylko dolewać oliwy do ognia.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
francesc92
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 02.01.2019, 20:34
Mam pytanie do osób reprezentujacych Socios.
W KRS jako adres siedziby stowarzyszenia Socios widnieje Reymonta 22.
W takim razie, jaki tytuł prawny ma stowarzyszenie Socios do obiektu nalezacego do TS? Czy podpisano jakas umowe najmu pomieszczeń? Pytam serio
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów