|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Zgadza się że są inne trybuny, ale zawsze najgłośniej na C wyrażali swoje zdanie. Smutne to że klub umiera na naszych oczach a na trybunach jakby nigdy nic cisza w tym temacie.
Jedynie na meczu z Jagiellonią parę okrzyków na sarapate i to wszystko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Znowu skupiacie się na rzeczach pobocznych zamiast najważniejszych.
W nawiązaniu do mojego poprzedniego wpisu odnośnie umowy to nasuwają się mi następujące pytania, odnośnie tego wycinka, który Jadczak wrzucił. Czy numery kont są zawarte w harmonogramie? Bo jeżeli nie to umowa dalej jest ważna, ponieważ Wisła nie spełniła swoich klauzul i uniemożliwiła tym samym realizację zobowiązań. W oświadczeniu TS Wisła nie ma żadnego zdania, że druga strona wycofała się z transakcji: "Uznano, że na chwilę publikacji komunikatu warunki umowy nie zostały spełnione", natomiast druga strona może się z tym nie zgodzić i uważać inaczej. "W poniedziałek 31 grudnia odbyły się spotkania Zarządu Towarzystwa Sportowego "Wisła" Kraków m.in. z przedstawicielem kancelarii prawnej, która analizuje zapisy w umowie sprzedaży Wisły Kraków SA". Analizowanie umowy po jej podpisaniu, a nie przed? Czyli sprawa nie jest jednoznaczna i nie mają całkowitej pewności co podpisali? Możliwa jest też sytuacja, że Panowie Wanna Ly i Hartling zdążyli sprzedać już swoje udziały kolejnej spółce, żeby jeszcze bardziej skomplikować obecny stan prawny Wisły Kraków S.A. Dlaczego nie zastosowano umowy sprzedaży tylko zobowiązania udzielenia pożyczki? Żeby zostawić sobie furtkę do postępowania sądowego. A spór prawny może trwać kilka miesięcy, a dla Wisły Kraków liczy się każdy dzień. Panowie Wanna Ly i Hartlng wyjdą z propozycją zrzeknięcia się roszczeń, ale oczywiście nie za darmo, przyszły nowy inwestor będzie im musiał za to zapłacić tyle ile sobie powiedzą. 29 grudnia Hartling powiedział w rozmowie z Piotrem Majchrzakiem takie słowa: "Są pewne klauzule, o których nikt nie wie" Nie chcę być złym wróżbitą, ale czarno to dla nas widzę. Nikt teraz nie kupi klubu, który nie wiadomo do kogo należy, a taki spór przed Arbitrażem w Szwajcarii z tego co sprawdzałem trwa około 3 miesięcy. Teraz pojawi się pewnie oświadczenie Pietrowskiego, że po analizie umowy przez ich prawników to oni są nadal właścicielami, ponieważ TS Wisła nie spełniła jakiś klauzul i czeka nas wielomiesięczny spór sądowy. Najgorsze jest to, że w tym całym zamieszaniu straciliśmy najważniejszą rzecz w naszym przypadku: czas. Piłkarze dłużej nie będą czekać na wyjaśnienie tej sprawy, a oni w tym momencie są naszą przyszłością.
Ostatnio edytowane przez heoij : 01.01.2019 o godz. 11:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@bobo ładnie nakreślił ewentualny scenariusz jak można dotrwać do końca rundy. Widać nadzieję że Arsenić na to pójdzie , później Wojtkowskiego, Imaz , może Kostal? 2-2.5 mln za nich wszystkich dały by nam kroplówkę do końca marca. W międzyczasie może znajdą się mądrzejsi jak uratować ten klub...
Dodatkowo dziwię się że nikt z Wisły nie negocjuje (?) że spółka ekstraklasy wcześniejszą wypłatę środków za ten sezon. Oczywiście tych które nam zostały do rozdysponowania ... A co do aktualnego zamieszania to mamy ogromne deja vu. PS. Czy sylwester mi namieszał w głowie czy gdzieś wczoraj czytałem że jakoby Pietrowski i Hartling szukali kogoś zamiast Vanny kto sfinansuje zakup klubu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
||
Chyba,że specjalnie,mając inny cel do osiągnięcia od początku.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 01.01.2019 o godz. 12:09.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Tak sie zwykle robi w takich sytuacjach. Każda inna wpłata rodzi zobowiązania podatkowe. Tu bym nie doszukiwał się drugiego dna.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@mr_kwolf
Niestety masz rację i jest to jeden ze scenariuszy. Niestety tak jak pisałem bodajże 2 dni temu, najgorsza część tej "sagi sprzedażowej" jest przed nami. I to jest w tym wszystkim najsmutniejsze. @Griszka30KR Niestety jeśli bądź co bądź dużo większa i bardziej profesjonalna spółka ze stadem prawników (TF) przejechała się na Meresińskim to co dopiero my możemy się przejechać na Vannie i Hartlingu. Może i Meresiński to cfaniaczek, ale przy w/w panach jest małym chłopczykiem. Po tym jak Panowie inwestorzy ustami Pietrowskiego nam wszystkim pięknie naopowiadali cudownych historii nie mam już złudzeń.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 01.01.2019 o godz. 12:22.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Przypomnę, że TS przejął zadłużony klub na 12 mln zł bez żadnych środków na rachunkach za to z kolejnymi nie zapłaconymi kwotami za lipiec i sierpień bo Rowerzysta co mógł to wyprowadził. Do tego TFK zabezpieczyła sobie zapłatę za akcje na wpływach z ekstraklasy -4 mln zł. TS we wrześniu musiał się zapożyczyć aby normalnie funkcjonować. Po sprzedaży Guzmicsa i Jovicia zamiast dalej zaciskać pasa zaczęło się dalsze rozpasanie Najpierw zimowy zaciąg ze Stiliciem na czele bo przecież kibice żądali wzmocnień. TS cały czas balansował długami a doszły do tego sprawy Jovanovicia i Joavnicia a zdołowanie budżetu sprawiło TS rozbuchaniem kadry 30 zawodników i sprawa Carrillo. Liczono na zysk ze sprzedaży lopeza i to ze miasto nie będzie dochodziło zadłużenia. Gdyby lopeza sprzedano za 1,5 mln euro a dodatkowo nie byłoby kłopotów ze stadionem to spokojnie dalej by to trwało. TS zapomniał o tymże nie można 2 razy wydawać tych samych pieniędzy najpierw pod zwrot pożyczek a jednocześnie planować wydać te same pieniądze na nowych zawodników. TS płaci za swoje błędy popełnione w sezonie 2017/2018 zamiast po sprzedaży Brleka dalej zaciskać pasa sprowadzono 10 zawodnikow, a potem zwolniono Ramireza i rzucono się na puchary. Większość kibiców w tym czasie wręcz entuzjastycznie reagujących na te działania ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Co się stało z tym informatorem jak mu tam było co obiecywał prywatne wiadomości odnośnie sytuacji i sam był powiązany z inwestorami? Zapił, umarł czy s.......ił z resztą ferajny ?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Tylko mi nie chodzi o buczenie w trakcie meczu bo to może być źle odbierane, ale transparenty na których można przesłać jakiś sygnał
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@funkykoval
Jesteś pewien? O ile dobrze pamiętam kwoty dla miasta oraz dla TF zostały zabukowane rozłożone na 2 sezony, po to by właśnie nie odciąć Wisły całkowicie od wpływów telewizyjnych. Wystarczy powiedzieć że za poprzedni sezon dostaliśmy bodajże 9 mln złotych. Dług w stosunku do miasta to ok 5 mln złotych rozłożone na 2 lata. "trochę" tej kasy zostało.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Dzięki jego wymyslom nagonka na TS wzrosła kilkukrotnie i osiąga himalaje absurdu w niejednym wypadku. Nikt nie jest święty jak widać gołym okiem ale nie łykajcie wszystkiego i nie nakręcajcie się sami jeszcze bardziej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jakaś część długu to pożyczki Kwietnia i inne na działalność bieżącą. Smutne jest to że udało im się zejść z pensjami żeby zaraz je rozbujać ściągając hiszpanów na kilogramy - przy czym to zawodnicy od Kiko ostatecznie się sprawdzili. Którego zwolniono akurat w momencie kiedy umowa gwarantowała mu automatyczne przedłużenie, bo był w 8-ce. No ale histeria była, bo oczy krwawiły... Tak czy siak przeraża niegospodarność Sarapaty & Co, ale czy Wislę dało się w ogóle wyprowadzić na prostą bez masy farta i genialnych wyników ponad stan (w stylu awans do fazy grupowej LE co było czystą fantastyką)? Kreatywna księgowość pozwalała nam uzyskiwać licencje, ale gdyby sprzedać Carlitosa za sensowną sumę i miasto nadal nie upominało się o pieniądze to ile jeszcze byśmy pociągnęli? Sezon?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.01.2019 o godz. 12:56.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dopiero teraz dokładnie sprawdzają umowy, to sarapata pchnęła klub pierwszym lepszym by tylko uniknąć odpowiedzialności. Ciekawe co wyjdzie, możliwe że już są właścicielami bez wpłacania pożyczki, i w takim razie to oni dysponują kartami zawodników.
A ten cały filipski, zaginął jak tylko się okazało że to oszuści bez kasy, bo jakoś teraz nic nie komentuje |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
"Trwa analiza zapisów umowy"
1. Jak można analizować umowę, którą dopiero co się podpisało. Ją po prostu powinno się znać. 2. Warunek nie został spełniony. Jeśli tak jest to analiza jest niepotrzebna, bo umowa jest po prostu nie ważna i nie trzeba jej analizować Moim zdaniem znaczy to, że nie ma w niej mowy o zwrocie akcji, lub warunek spłaty nie był konieczny do przejęcia spółki. Czekam na dalszy rozwój wypadków, jednocześnie wiem, że takie dywagacje nie znając całości zapisów to tylko i wyłącznie hipotezy. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Widzieliście to...
https://www.facebook.com/39903176692...6166160208861/ To przestaje być zabawne... ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Post z 23.08.2016.
Kto nie zna historii, jest skazany by powtórzyć ja ponownie. pasjonat napisał(a):Wyświetl post Taki komentarz wisi na forum GW: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...l#BoxSportLink "Buahaha, czyli od słupa Meresińskiego wreszcie odkupi ten kto tego słupa podstawił, czyli Piotrek Wawro wraz z Miskiem z kolegami z WSH. Teraz to dopiero bieda jaja, bandyterka dorwała się do klubu i będzie sprzedawać kopaczy i przejmować kasę z NC+. Za 2 lata Wisła w 4 lidze." Nie wszystko w tym poście rozumiem, nie wiem co to WSH. Z panem Wawro zetknąłem się od strony biznesowej. Jego spółka jest właścicielem firmy Terpen w Czechowicach. Może się nie znam, ale dość straszne rzeczy dzieją się z Terpenem pod względem ekonomicznym i środowiskowym |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
KRW - WSH to Wisła Sharks Hooligans
Wawro teraz ma raczej nie po drodze z WSH, pozmieniało się troche przez ostatnie 2 lata |
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Wawro to inaczej Wesoły (tak znają go starsi kibice).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
I nabieraja sie na falszywe konta na TT Vanna Ly. Koles trolował, skonczyl sie watek na troling i tyle. Jak sie pojawi nowy inwestor to nawet jakby zaczal robic to z tego samego konta i tak by sie znalezli co by wierzyli. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, że ryzykuje banem, bo to oczywiście czyste "bajkopisarstwo" Jadczaka, a Wisła zaraz pod rządami TS wróci do walki o mistrzostwo, ale i tak wrzucam:
http://weszlo.com/2019/01/01/doprowa...mona-jadczaka/ ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Ten,kto splamił honor zasłaniając się tradycją 112 letniej Wisły jest winny i nie godny podania ręki.Niech sumienie każdemu odpowiedzialnemu za obecny stan rzeczy codziennie o tym przypomina.Wisła dla mnie i dla wielu to coś więcej niż klub,to część życia.Celem jest krzewienie idei patriotycznych,oraz zdrowego stylu życia wśród młodzieży.Nie wierzę że w porachunkach mafii są dobrzy i zli bandyci.Są Ci co jeszcze się nie zdążyli dorobić.Walka o wpływy,a traci na tym Wisła.Jakakolwiek działalność przestępcza zawierająca narkotyki,zabójstwa ludzi pod przykrywką klubu ,nawet jeśli poprowadziłaby nas do dobrobytu i ligi mistrzów jest na równi ze sprzedawaniem spotkań.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
a tu jest drugie k.o.: http://weszlo.com/2019/01/01/wtorek-...-stanowski-62/
Ostatnio edytowane przez emjot : 01.01.2019 o godz. 16:04.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
tylko tyle mogę napisać ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Jeżeli nie znajdzie się ktoś na uratowanie klubu to trzeba wywierać presję na TS niech pospłacają swoje długi,a jak ? terenami.I niech nikt nie pisze żeby nie ruszać terenów,skoro TS narobił długów,nakradł pieniędzy to powinni wziąć na siebie odpowiedzialność i spłacić w przybliżeniu 20 milionów,można zakładać,że tyle kasy utopiono pod ich rządami.Po spłaceniu swoich długów niech oddają klub Kwietniowi a on wtedy spłaca pozostałe długi w zamian za 100% akcji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|