|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Pan filipski już nic ciekawego nie napisze? Skończyły mu się pomysły na bajki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
W ramach końca roku ponawiam propozycję, wszyscy WYPIIERDDALAĆ.
I niech ktoś w końcu z tej bandy wychoduje jaja, stanie i powie prawdę jak było z dopuszczeniem bandyterki do rządzenia w klubie , szukaniem kambodżańskich królów i szwedzkich hulków. pan pietrowski i jego nieposzlakowana opinia mam nadzieje poszła się jebac na zawsze Osobiście jest mi wstyd za siebie, za swoją inteligencję, do której straciłem zaufanie, że uwierzyłem że ludzie powiązani z gangsterami są w stanie przedłożyć Klub nad interesy. Danielu Gołda, liczę na Twój, tfu, honor, z nich wszystkich jako jedyny nie wyglądasz jak patola, ale pozory chyba mylą, wracaj robić zdjęcia - bo chyba jako prawnik to możesz jedynie wejść w spółkę z Marzeną i bronić bandytów. Wypierdalajjcie i nie wracajcie nigdy. |
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jadczak zostaje prezesem. Stanowski to jego prawa ręka.
![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mnie tylko zastanawia jak to się stało, że Pan Vanna nie przesłał tej kasy. Taki on był hamerykański, to znaczy kambodżański, taki zweryfikowany na wszystkie sposoby, od miesiąca go filtrowali, taki pewniak poważny inwestor był, zbawiciel Wisły, książę no i co?
Jak to wyjaśni TS? Tak, TS, bo to oni takiego zajebistego kupca znaleźli i firmowali. To oni tego cyrkowca wpuścili na salony. I na .... to było komu? Tak zajebiście TS przefiltrował ludzi, takie umowy podpisywał, tak to pieknie miało wyglądać, profesjonalnie, prawnicy, Zurych, Baszczu rozpływający się o przyszłości, rozmowy z Kubą. Chcieliście razem z WSH kraść i kłamać to .... wam w dupę, ale nie w taki sposób żeby takie perfidne ustawki robić i jeszcze dupę zawracać Baszczom czy Kubie. Takiego ....a pewnego inwestora znaleźli, że nie ma z nim kontaktu i do dziś .......ą, że CZEKAJĄ na przelew. Hehe. Jakie zaufanie do Pana Vanny, jak powiedział, że kase wyśle to wyśle więc na co czekać A po tym Pietrowskim i Hartlingu też słuch juz zaginął. Bo o tym chorym to już nie ma co wspominać. Ciekawe czy nowego roku dożyje. Jebac to i .... wam do dupy na nowy rok, za Wisłę, za nasz TS! ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Ja od początku nie wierzyłem w całą tą historyjkę z Wanną za co pare osób typu antymod chciało mnie skompromitować bo nie wierzę w smoka wawelskiego i mikołaja, ale poczytać jaką ludzie mają wyobraźnie moge zawsze - swoje wnioski wyciągnę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Witam, czytałem temat od dłuższego czasu. Chciało się mieć nadzieję wiadomo, bo to chodzi o swój Klub nie cudzy... coś na zasadzie "niby człowiek wiedzioł, a jednak trochę się łudził"
W tym momencie nie widać szansy na pozytywne rozstrzygnięcie, więc trzeba próbować wykorzystać ostatnie dobro, jedyne co się ma, przyzwoitych grajków, którzy jakimś cudem wciąż są w zespole. Pomijam tu, kto ma być za to odpowiedzialny bo jeżeli będą prawne jajca co do własności to brak osoby decyzyjnej nas pogrzebie na amen. Z tego co było informowane, to spłaceni są Imaz, Kort i Wojtkowski... Ich sprzedaż musi nastąpić w ciągu tygodnia, albo nawet szybciej, tak by móc za to spłacić następnych zawodników. Trzeba reszcie otwarcie powiedzieć że sprzedajemy spłaconą trójkę i cała kasa za transfery idzie na ich wypłaty, a potem każdy kolejny który chce odejść będzie sprzedawany i takim łańcuszkiem trzeba spłacić możliwie jak najwięcej zawodników - powiem tak, skoro zawodnicy jeszcze są w zespole to na to pójdą. Lepiej po kolei odejść za kasę i dostawać zaległe pensje, niż odejść za darmo, Klub upada i kasy nie dostaną nigdy - im też to będzie na rękę, bo tylko tak odzyskają pieniądze. Cel - z transferów uzyskać te 12 milionów, by móc uzyskać licencję. Kolejne kilka byłoby oczywiście wskazane na wiosenne funkcjonowanie. Zapytacie kim grać? Wszyscy tu mówią o naszych Seniorach i pewnie słusznie. Mimo wszystko są zawodnicy, dla których ta runda to może być jedyna szansa na pokazanie się. Czy Bartosz ze swoimi statystykami z Ekstraklasy (w Wiśle prawie nie gra, na wypożyczeniu furory nie zrobił) ma coś do stracenia? Ktoś z Eklapy go weźmie? A w Wiśle runda w pierwszym składzie i jak się pokaże to zasłuży, by być w "poważnej" piłce. Taki Drzazga, któremu wiek też już leci, miałby coś do stracenia jeżeli byłaby opcja ściągnąć go z wypożyczenia? Albo teraz błyśnie w Eklapie albo na zawsze pozostanie na obrzeżach profesjonalnej piłki. Ktoś już tu poruszał ten temat i właśnie tych zawodników wymieniał. Była też mowa o Małeckim, ale jego pewnie z wypożyczenia nie będzie jak ściągnąć. Może się okazać, że przy exodusie piłkarzy z Wisły zgłosi się jeszcze kilku "anonimowych" zawodników z kartą w ręku, którzy uznają tak samo, że to dla nich najlepsza szansa by się pokazać. Tutaj uważam że trener Stolarczyk i cały Sztab zasłużyli na zaufanie, że wybraliby najlepszych i skleciliby z nich zespół, który na boisku zdoła się utrzymać. Pytanie, czy prościej będzie pozyskać inwestora teraz, póki jeszcze mamy piłkarzy i pilny dług 12 mln, czy za pół roku z zupełnie inną drużyną, ale potencjalnie bez tego długu? Jeżeli te pół roku pozwoliłoby poprawić PR wokół Wisły to może się udać... Czy mamy jeszcze czas na szukanie jakiegokolwiek innego rozwiązania? Czy to jest ostatnia szansa by uratować się przed upadkiem? Jak za tydzień zawodnicy odejdą za darmo i zostaniemy bez Drużyny z długiem to amen... Jeżeli zostaniemy bez Drużyny ale i bez długu, to sytuacja będzie i tak o niebo lepsza... Bo straciłem już wiarę, że tą Drużynę można ocalić... Z tego miejsca wielkie ukłony i wyrazy szacunku i wdzięczności dla Zawodników za ostatnie pół roku. I najbardziej Wasyla mi żal, mamy w Klubie k...wa mistrza Anglii, który to chciałby osiągnąć jakiś sukces z Klubem z własnego miasta, wejść do pucharów czy coś... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...ec-problem.amp Jest chyba jak przypuszczałem że było, czyli wniosek o upadłość powinien być złożony dwa lata temu, niedługo po przejęciu Wisły przez TS. Jeżeli twierdzi tak Masiota to ja mu wierzę. Nie Białoński, Miga albo dowolny inny pokemon twittera, tylko znany prawnik specjalizujący się w prawie sportowym. Czyli jednak teoria o tym że Cupiał zostawił Wisłę praktycznie bez długów jest śmieszna. Druga sprawa to fakt że chyba cały ten cyrk z p.o. prezesem Pietrowskim jest bezprawny, a odpowiadać i tak będzie Sarapata. Czyli marzenia niektórych tutaj się spełnią. Osobiście mi to wisi. W sumie to byliśmy i jesteśmy w dupie od dwóch lat i wreszcie to pierd... Szkoda mi bardzo piłkarzy i tenerów którzy takimi działaniami zostali okradzeni z należnych im zarobków. TS powinien był zbankrutować spółkę jeśli było wiadomo że nie ma szans na reanimację a nie oszukiwać ludzi. We właścicieli odstraszanych przez WSH nie wierzę, nie wierzę że ktokolwiek na serio myślał w to wchodzić po sprawdzeniu rachunków. Tylko menty stojące za cyrkiem ze Stechertem i Vanną. Kiedy TS przejął Wisłę byłem za tym żeby ogłosić bankructwo i zaczynać od 4 ligi. Teraz i tak pewno nas to czeka, ale w atmosferze syfu i skandalu. Jeżeli ktoś coś ukradł to wyjdzie to chyba w postępowaniu upadłościowym (pytanie do prawników)? Podejrzewam że to co widzimy to ostatnie momenty utrzymywania Wisły SA na siłę przy życiu. Nie wierzę w teorie spiskowe.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.12.2018 o godz. 23:11.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wolfy, Odniose sie tylko do czesci Twojej wypowiedzi: Naprawde jest Ci obojetne to czy osoby odpowiedzialne za to ze klub ze 112 letnia tradycja moze lada dzien przestac istniec, o ile to prawnie mozliwe, poniosly za to odpowiedzaialnosc? To nie zemsta czy kara, tylko sprawiedliwosc. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Czas pokaże jaka była jej rola. Tak jak napisałem - nie interesują mnie teorie spiskowe. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Na prawdę jest Ci obojętne czy ktoś poniesie karę za rozpieprzenie 112 lat tradycji? 112 lat!!! nie 2, nie 12 tylko 112 lat !!!! K..urwa przecież to jest niewyobrażalne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja tylko z okazji nowego roku chciałbym nam wszystkim życzyć, żebyśmy z tych jaselek mogli się za rok śmiać, wspominając je jako krótki epizod prowadzący do wyprostoeania sytuacji Wisły
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
pytanie tylko czy będzie Zmartwychwstanie ![]() ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
No teraz jest Ci obojętne A kto lzyl ludzi którzy na forum próbowali takim wałkom jak ty tłumaczyć. Wtedy byłeś mocny w gębie a teraz jest ci obojętne. Ty również przylozyles rękę do tej sytuacji w jakiej jesteśmy. Chociaż mógłbyś posypać głowę popiołem i przeprosić za swoje wyzwiska ale po co lepiej napisać że ci ....a wisi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Panie i Panowie.
Normalności w Nowym Roku. Pasjonowania się meczami a nie zmianami właścicielskimi. Szybkiego zamknięcia tego tematu na forum. I dobrego humoru. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
lukaszsz86 - a tak od Nowego Roku mam prosbe , mozesz tą zaklamaną hiszpanska ku..e zdjac ze swojego afisza
|
|
|
|
Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Identyczny schemat kupno-sprzedaz Wisly powtorzyl sie 3 raz w ciagu 30 miesiecy od czasu odejscia Cupiala.Nie znamy warunkow umowy Cupiala z Meresinskim podobnie jak i pozostalych za wyjatkiem klauzuli 40 mil + 1 zl z ktorej chcial skorzystac nijaki Stechert o ile to cala prawda ?.O domniemanym milionerze Ly wiemy domyslnie to samo co o pozostalych. Bernatzky w wywiadzie narzekal na medialna nagonke i sledztwo.Pietrowski pewnie jak Citko i Bernatzky powtorzy to samo i zniknie jak nikt podobnie jak poprzednicy.Te same proby i schematy,oparte o wyimaginowanych bogaczy, bylych pilkarzy,agentow oraz nawiedzonych informatorow ze swiatka pilkarsko dziennikarskiego.Bernatzky w jednym z wywiadow zalil sie ze nagle w klubie znalazly sie pieniadze na pilkarzy ?.Tym razem wyglada na to,ze moga sie nie znalezc. Tak jak pisalem matka burdelu z podejrzanymi kupcami byla umowa Cupiala z Meresinskim numer 1 i z TS nr2. Ich upublicznienie wiele by wyjasnilo w sprawie owczesnego oraz obecnego zadluzenia Wisly.Jest to niezbedne do wyjasnienia i zrozumienia wszystkiego co sie dzieje z Wisa od tego czasu.Albo jakis nowy miliarder straci rozum dla Wisly raz jeszcze albo pospolite ruszenie regionalne moze jeszcze uratowac Wisle.Pojedynczy milionerzy jak widac po audycie zwyczajnie wymiekli. TS oglosil dzis ze straszacych innych juz nie ma,co odbieram jako zachete do pospolitego ruszenia regionu na pomoc Wisle i co powinno ja odmienic na lepsze.
Szczesliwego Nowego Roku Wislo |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Wiślacy, cokolwiek by teraz nie napisać...Wybrnijcie z tej całej chorej sytuacji jak najmniej ranni. Tego Wam od serca życzę. Tylko tyle...Przypominam sobie lata 90- te i moje treningi pod okiem panów Kmiecika czy Kusto...Wspaniali ludzie, Wiślacy z krwi i kości...O Kapce nie wspominam , bo wówczas jeszcze nie każdy wiedział, że był sbeckim śmieciem. Potem moją wizytę w restauracji "U Wiślaków" w 2010 roku z moją Lechią... Mimo wszystko sentyment mi zawsze do Was pozostanie i dlatego wszystkiego dobrego Wam życzę.
Ostatnio edytowane przez Wieszczu1906 : 01.01.2019 o godz. 02:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Dobrego Roku 2019 Nam Wszystkim! |
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Zastanawiam się dlaczego na trybunach na meczu ludzie nie wyrażają swoje dezaprobaty, na Amice to atmosfera jak nic by sie nie działo a klub na skraju przepaści...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Też dla mnie to dziwne, ale jak decyzyjni stoją za tragiczną sytuacją finansową to na C oraz skwk udają że nie ma tematu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|