The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lonia
Member

Od: 08.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2018, 20:56
Ufff jutro 31.12 i nareszcie skończy się ten rok i skończy sie ta szopka.klub wydojony, papiery posprzątane znikną przebierańcy a z forum filipskie i jemu podobni a ja z ciekawością będe czekał na to co dalej...
Odpowiedz cytując
WoJa
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 30.12.2018, 20:57
Dwa pytania:

1. Dlaczego Vanna Ly ma zapłacić cała kasę skoro ma tylko 60%? Dlaczego nikt nie pyta Hartlinga o jego wkład? Nikt z was o tym nie pomyślał? - to jest tylko potwierdzenie, że żadnej kasy nie będzie, bo nikt nie płaci całej kasy mają 60% udziałów. Zwykła ściema.

2. Dlaczego T.S. Wisła mając grunty warte 100 MPLN nie sprzeda ich i nie zainwestuje w klub

WoJa
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.12.2018, 20:57
jean_meslier napisał(a):Wyświetl post
Drodzy i wierni kibice Wisły, broniacy Zarządu, nienawidzący Jadczaka.. Czy będziecie znowu głosować na Panią Sarapatę jako na osobowość roku w Małopolsce "Marzena Sarapata, prezes TS Wisła oraz Wisła Kraków SA, została Osobowością Roku Małopolski w kategorii Samorządność i Społeczność Lokalna. Doceniono jej działania, dzięki które doprowadziły do uratowania jednego z najstarszych klubów piłkarskich w Polsce." Czytaj więcej: https://gazetakrakowska.pl/osobowosc...my/ar/12988277
Tak a teraz wypi.erdalaj.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.12.2018, 20:58
Ja cos czuje, ze to jeszcze nie koniec tego emocjonujacego serialu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.12.2018, 20:59
Czy jest ktoś mądry i powie o co w tym wszystkim chodzi ? Nic się kupy nie trzyma, pośmiewisko na całą Polskę, klub upada, zaraz odejdzie pół drużyny , akcja z Meresińskim przebita 10x.

Prosze, niech to się w końcu skończy .
Odpowiedz cytując
bevierek
Member

Od: 09.2010

Stary 30.12.2018, 21:04
Mam nadzieję, że jutro ostatni odcinek...
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 30.12.2018, 21:05
Kupiłem przed świętami nowy tablet Samsung Galaxy tag s4 wydałem kupę kasy ale jak przeczytałem oświadczenie Wisły to naprawdę mało brakowało a rozje....bym go o ścianę. Żona o mało zawału nie dostała jak zacząłem kląć. CO ONI Z NASZYM KLUBEM DO ....Y NEDZY ZROBILI!!!!
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 30.12.2018, 21:06
master17 napisał(a):Wyświetl post
Nhitman prawdopodobnie tą osobą z NH jest Pan S i nie jest pomazańcem Miśka tylko Zielaka i na obecną chwilę on stanowi problem jeśli chodzi o WSH. W samym WSH członkowie są podzieleni i działają w tej sprawie osobno. Tak jest w każdym środowisku, że nie można wszystkich wsadzić do jednego wora.

Wiem, że zaraz za ten post dostanę pewnie jakieś inwektywy, że mam czelność stać za Miśkiem, będzie wyszydzanie, że biedny itp. ale mam, to głęboko w dupie. M nie jest święty, ale największy gwałt na klubie zrobiła opcja Zielaka i dalej robi (oni też stanęli w obronie DD, gdy na jednym ze spotkań druga strona domagała się linczu). M poszedł siedzieć, to wtedy poszły wszelkie hamulce w dojeniu z klubu i nawet można, to wywnioskować z wywiadu Bońka, gdzie w czerwcu sytuacja nie była tragiczna.

Odnośnie przelewu na 300 tyś już pewna osoba napisała, że trafił na konto TS, a nie SKWK i z tego poszło 130 tyś dla Marzenki i 100 dla DD.

Nie, nie bronię M, ale nie jest winien całego zła i kilka osób nawet wspominało tutaj o całej tej sytuacji.
Dobra teraz możecie mnie atakować.
W końcu rozsądny głos.
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Oto dzieło Piggy. Zrobiła ze wszystkich świńskie balony.

[IMG][/IMG]
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

bevierek napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że jutro ostatni odcinek...
Niby jak? Chyba tylko poprzez ogloszenie upadlosci i wycofanie sie z rozgrywek. Kazde inne rozwiazanie - czy przelew bedzie, czy nie oznacza tylko dalszy ciag cyrku, tylko, ze z innymi klaunami.
Odpowiedz cytując
bevierek
Member

Od: 09.2010

Stary 30.12.2018, 21:09
Ale to już będzie inny serial
Odpowiedz cytując
jean_meslier
Member

Stary 30.12.2018, 21:10
@Wehrmacht. Upadłość SA może ogłościć tylko Sąd i trwać to może wiele miesięcy. 4 liga też niczego nie uzdrowi. Nikt nie zna umowy, ale prawdopodobnie można przypuszczać, że SA nie wróci do TS. TS wyrazi ubolewanie i wjedzie na białym koniu reanimując drużynę pod auspicjami Towarzystwa. MZPN zgodzi się na start w lidze 4. W takiej sytuacji od klubu odwrócą się normalni kibice i media. Zawsze tak jest. Zostanie tylko 'kibice wykleci'. Będzie gorzej niż było...
Odpowiedz cytując
Tarasunio28
Junior Member

Stary 30.12.2018, 21:18
Oświadczenie Vanna Lub chory po przelocie nad Atlantykiem a jutro napiszą że nie przeżył i fikcyjny Vanna ly uśmiercony , winny za rozpad klubu bo przecież martwemu co mają zrobić a Sarapata i klika czyści prosty przekręt by uniknąć zarzutów
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.12.2018, 21:20
jean_meslier napisał(a):Wyświetl post
(..)TS wyrazi ubolewanie i wjedzie na białym koniu reanimując drużynę pod auspicjami Towarzystwa. MZPN zgodzi się na start w lidze 4. (..)
Może i zgodzi, tylko pytanie czy musi i od którego sezonu.

Bo jeżeli TS bedzie na cenzurowanym za to co zrobił o 'wale' będzie głośno siądzie na tym prokuratura i reszta służb to może dla 'ochłody' w Krakowie być przez jakiś czas tylko jeden 'wiekszy' klub.

Nie jestem znawcą, jest to fantastyka ale moim zdaniem zakładanie ze Wiśle/TS należy się z automatu sekcja piłkarska jest troche na wyrost. Przynajminej dziś.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

To teraz moja spiskowa teoria dziejów. Sarapata w umowie sprzedaży wymyśliła sobie, że cała akcja przejęcia ma wyglądać groteskowo, żeby dziennikarze wyśmiewali, a potem już po tej szopce przyjedzie Vanna i naprawdę zrobi z tego klubu hegemona na Nasze warunki i wszyscy dziennikarze wyjdą na skończonych idiotów. Teraz główny powód dlaczego ta teoria ma 0,001 % szans realizacji - zemsta na dziennikarzach za reportaż Jadczaka, który to reportaż wg mnie zawiera dużo prawdy, ale jest też kilka manipulacji poza tym to ja twierdzę że kilka, Sarapata mogła to odbierać jako jedną, wielką manipulację.
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

To jest jakiś zupełnie inny poziom ... nieprawdopodobne.

Co z tego wyniknie chyba nie wie nikt. Co dalej. Po prostu ...

Brak słów. Ale prawie wszystko można odbudować.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 30.12.2018, 21:21
Nie oceniam sam- sam nie wiem o co chodzi i nie próbuje udawać, że coś wiem. Jeśli okaże się że tego komunikatu nie napisał nikt z właścicieli. Bo brzmi on groteskowo i można dopatrzyć się tu celowości. Rzecz jasna stawiam tu znak zapytania ? Czy słowa użytkownika flipski, że tam dochodzi do jakiejś wojny mają sens ? Czy może ktoś po prostu jest niezbyt mądry i w przypływie emocji po prostu to puścił (Pietrowkski) ?
Ostatnio edytowane przez wester : 30.12.2018 o godz. 21:28.
FC CHOLERZYN
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Ale co da ew. ta IV liga?
Nie będzie kasy == piłkarze odchodzą a i tak trzeba będzie im zapłacić to co by zarobili do końca kontraktu.
Do tego:
- już istniejące zobowiązania.
- reputacja dno == brak sponsorów
- brak stadionu (dla przypomnienia: aby grać na obecnym trzeba robić przedpłatę w chorej wysokości)
- marne szanse, że "środowisko" się odczepi od klubu
- kto miałby prowadzić Wisłę od tej IV ligi i wszystko ogarnąć?

Jak jeszcze dojdzie to tego niejasna sytuacja prawna (kto jest obecnie właścicielem klubu?) ...

Ktoś widzi JAKIEKOLWIEK światełko w tunelu?
Odpowiedz cytując
Tonamini
Senior Member

Od: 08.2013

Pele77 napisał(a):Wyświetl post
To teraz moja spiskowa teoria dziejów. Sarapata w umowie sprzedaży wymyśliła sobie, że cała akcja przejęcia ma wyglądać groteskowo, żeby dziennikarze wyśmiewali, a potem już po tej szopce przyjedzie Vanna i naprawdę zrobi z tego klubu hegemona na Nasze warunki i wszyscy dziennikarze wyjdą na skończonych idiotów. Teraz główny powód dlaczego ta teoria ma 0,001 % szans realizacji - zemsta na dziennikarzach za reportaż Jadczaka, który to reportaż wg mnie zawiera dużo prawdy, ale jest też kilka manipulacji poza tym to ja twierdzę że kilka, Sarapata mogła to odbierać jako jedną, wielką manipulację.
I to ma sens!
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.12.2018, 21:22
Sacha Baron Cohen: Ali G, Brüno, Borat, Dyktator...

Tak mi się luźno skojarzyło. Mam nadzieję, że jutro wszystko się wyjaśni. Od ponad tygodnia czytam wasze posty i każde zakończenie tej żenującej sprawy sprzedaży klubu przyjmę z ulgą. Poprostu chcę mieć już pewność do miejsca w którym się obecnie znajdujemy.

Moi drodzy, wszystkiego dobrego w nowym roku. Obyśmy się nawzajem nie pozagryzali i mieli jeszcze okazje świętować piłkarskie sukcesy naszej Wisełki.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.12.2018, 21:26
@filipski jakiś komentarz? Jako osoba z kręgu inwestorów?
Odpowiedz cytując
monkey
Junior Member

Stary 30.12.2018, 21:26
Pytałem na Sb zapytam i tu co zmienia choroba Vanny ? Jak przelew który podobno już zlecony i tylko czeka na sesję w banku ok godz 11,15 w poniedziałek . W który zresztą bardzo bardzo wątpię ale nadzieja umiera ostatnia .
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 30.12.2018, 21:28
Jak to ktoś pięknie na tt ujął:
" Klub piękny tylko ludzie ....y" nic dodać nic ująć.
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 30.12.2018, 21:28
Pele77 napisał(a):Wyświetl post
Jesteś jakimś dzieciakiem, że tak śmiesznie gaworzysz?
Odpowiedz cytując
ostatecznybłysk
Junior Member

Stary 30.12.2018, 21:29
Poziom absurdu wbił na nieznany dotąd szczebel. Przykre jest to co się od dłuższego czasu dzieje zaczęło się od M. i Citki a skończy się na Wannie i czwartej lidze - przy czym czwarta liga to i tak optymistyczny scenariusz.

Nasza jedyna szansa na uratowanie ekstraklasy się wycofała, teraz to już tylko taplanie się w Wannie pełnej błota.
Odpowiedz cytując
jean_meslier
Member

Stary 30.12.2018, 21:30
@Lukasz. Tylko TS Wisla może zarządzać logiem Wisły, więc tylko TS Wisła może odtworzyć klub jako sekcję piłkarską, gdy SA upadnie. Zakładam, że SA nie wróci do TSW. A nawet jak wróci to po co startować od 4 ligi z takimi długami? Od strony finansowej lepiej zbankrutować SA i wystartować pod auspicjami TS.
Odpowiedz cytując
sepot
Member

Od: 06.2003

Stary 30.12.2018, 21:30
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Ale co da ew. ta IV liga?
Nie będzie kasy == piłkarze odchodzą a i tak trzeba będzie im zapłacić to co by zarobili do końca kontraktu.
Do tego:
- już istniejące zobowiązania.
- reputacja dno == brak sponsorów
- brak stadionu (dla przypomnienia: aby grać na obecnym trzeba robić przedpłatę w chorej wysokości)
- marne szanse, że "środowisko" się odczepi od klubu
- kto miałby prowadzić Wisłę od tej IV ligi i wszystko ogarnąć?

Jak jeszcze dojdzie to tego niejasna sytuacja prawna (kto jest obecnie właścicielem klubu?) ...

Ktoś widzi JAKIEKOLWIEK światełko w tunelu?
IV liga to gra od nowa, bez zobowiązań. Tak było z Pogonią. Myślisz że Polonia Warszawa uregulowała długi po starych właścicielach? A mimo to grają od IV ligi
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.12.2018, 21:31
WoJa napisał(a):Wyświetl post
Dwa pytania:

1. Dlaczego Vanna Ly ma zapłacić cała kasę skoro ma tylko 60%? Dlaczego nikt nie pyta Hartlinga o jego wkład? Nikt z was o tym nie pomyślał? - to jest tylko potwierdzenie, że żadnej kasy nie będzie, bo nikt nie płaci całej kasy mają 60% udziałów. Zwykła ściema.

2. Dlaczego T.S. Wisła mając grunty warte 100 MPLN nie sprzeda ich i nie zainwestuje w klub

WoJa
1. A skąd wiesz jaki jest układ między tymi podmiotami? Pietrowski powiedział, że kasa zostanie przelana z konta Vanna Ly. Może Szwed wcześniej przelał mu 40%? Albo rozliczył się z nim w inny sposób?

2. Czy ty byś sprzedał swój dom, żeby ratować biznes który od lat nie przynosi zysków i jest na skraju upadku? Te tereny mają przynosić regularne zyski w perspektywie lat ( dlaczego to się jeszcze nie dzieje to pytanie do TSu), a nie sprzedać jednorazowo by ratować trupa.
Ostatnio edytowane przez Sinoos : 30.12.2018 o godz. 21:35.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.12.2018, 21:31
Najlepsze w tym wszystkich, że Pietrowski naprawdę dalej wierzy, że kasa przyjdzie i ten Vanna faktycznie jest chory. Wygląda, że on od początku wierzył w to wszystko i dlatego całkiem nieświadomie robił z siebie pajaca.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
sepot
Member

Od: 06.2003

Stary 30.12.2018, 21:32
Zastanawia mnie, ile jeszcze my kibice jesteśmy w stanie znieść, zanim zademonstrujemy swoje niezadowolenie pod siedzibą TS
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów