|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przypadek? Nie sondze. To tak pół żartem pół serio, wcale bym się nie zdziwił gdyby za tym wszystkim stała ta sama banda aczkolwiek tu nawet nie chodzi o to. Pojawiają się ludzie znikąd, bez kasy, bez nazwiska, no name'y, i wy wierzycie, ze na prawde tacy ludzie coś zrobią? Przeciez widac, że to jacyś oszuści albo ciamajdy i nic więcej. Osoba, która nie ma nic do ukrycia jest wiarygodna, jest gdzies znana, jeśli ją stać na wylozenie 12 czy 112 mln to musi obracać setkami mln złotych więc trudno wtedy być anonimowa osobą. A o tych naszych bogaczach nic nigdzie nie słychać. Tzn słychać coś ale na pewno nie w biznesach poważnych gdzie się takie kwoty przewijają. Nie nakrecajcie więc tego cyrku bo sami sobie krzywde robicie. Jak ktoś ma kasę nie wypraną i nie prowadzi ciemnych interesów to działa jawnie a nie schowany za parasolem, niezależnie czy jest tylko chuliganem, który ma kase z jakichś porwań czy dilowania czy kimś większym, który robi jakieś wałki gospodarcze itp Także zacznijcie myśleć 2 razy zanim się kolejny raz będziecie łudzić. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
No wiadomo, ale napisałem, że jak chcesz mieć większy wgląd w historię to prosisz bank, płacisz i czekasz, a to trwa..
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
To jeszcze dorzucę kolejną sprawę z ustawianymi meczami, w których grały polskie kluby... na obozach na Cyprze i w Turcji : https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...k-i-ruch-chorz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Siedzę dość poważnie w tej branży, gwarantuje, że zakup Wisły pod kątem ustawiania meczów jest niemożliwy. Zbyt duże kwoty na rozruch, zbyt duże ryzyko wtopy (duża baza kibiców + zainteresowanie mediów), zbyt małe ewentualne zyski. Abstrahując, że pierwszą decyzją byłaby zmiana trenera, a jak wiemy to zostało wykluczone. Trop bukmacherski jest według mnie całkowicie nietrafiony. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Kodeks postępowania karnego mówi, że "każdy dowiedziawszy się ...". Socios jest zarejestrowaną w KRS osobą, posiada osobowość prawną. Takie zawiadomienie może Socios złożyć zgodnie z zasadami reprezentacji zapisanymi w swoim Statucie. W przypadku Socios prawdopodobnie minimum 2 członków zarządu musiałoby reprezentować Socios, w tej i zresztą w każdej innej poodbnej sytuacji, gdzie jest wymagane złożenie oświadczenia woli przez to stowarzyszenie ... Bez pokazania twarzy się nie obejdzie ale oficjalna twarz jest po to aby pokazywać. Pewną polisą na zdrowie Powód: Literówka.
Ostatnio edytowane przez yarow : 29.12.2018 o godz. 23:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jedno jest pewne nnawet jak wplaca te 12 mln i przejma klub to przez te ich zagrywki dalej bede wielce zaniepokojony co tu sie bedzie odpierdzielac. Bo moze byc jeszze gorzej niz niz za marzenki....
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Z pewnością po wpłaceniu tych mitycznych 12 milionów troszkę zyskają sympatii wśród kibiców. Pytanie jaki mają dalszy plan na Wisłę i jak ta wizja ma się wobec oczekiwań kibiców. Tutaj mogą się pojawić różnice, ale uważam że kibice powinni być wyrozumiali wobec osób, które wyciągnęły pomocną dłoń. Nie wiem jakie mają intencje, co chcą zyskać, ale jeśli wyprowadzą klub na prostą to powinniśmy być im wdzięczni. Nie wiem o co chodzi w tej całej sytuacji, jest ona bardzo tajemnicza i zawiła. Jeden lub drugi komunikat szybko rozwiałby wątpliwości i byłoby po temacie.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Trafił im się diamencik. Klub sportowy z uznaną europejska marką. Fakt lekko skażony wcześniejszym układem właścicielskim, ale oczyszcza i sprzedadzą z zyskiem. Czego innego się spodziewasz ? Ewentualnie baza azjatyckich konsorcjów menagerskich. Oba scenariusze pozytywne w moim odczuciu. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ok, przemyślałem to,co napisał kolega filipski. Zaraz skrobnę moją interpretację. Jedno jest pewne, za bardzo podniecamy się tym czy przelew będzie czy nie będzie. Dziennikarze to podgrzewają, bo clickbajtują, ale kibice? Za dużo emocji. Na pewno nie jest tak, że przelew to Liga Mistrzów, a brak przelewu 4 liga.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ciekawe jak się ma etyka Pani ex prezes (jeśli potwierdzą się zarzuty).
Opisane choćby tutaj: http://weszlo.com/2018/12/29/prezes-...a-zapamietamy/ Aż się przykro robi jak się człowiek czegoś takiego naczyta... :( |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Pełna zgoda. Wiśle w tej chwili potrzeba resetu, zaraz potem stabilizacji, a potem wzrostu. Na wszystkich polach i w każdej dziedzinie. Spełnienie tych przesłanek uczyni z Klubu atrakcyjny i drogi towar na rynku. Możemy się na to obrażać, ale takie są realia piłkarskiego biznesu dzisiaj. Ja nie ukrywam, że tego właśnie Klubowi życzę. Jeśli chcemy liczyć się w kraju i w Europie, musimy dbać o tę biznesową stronę przedsięwzięcia, co do tego chyba już nikt nie ma wątpliwości. Wyznawcom filozofii "against modern football" zapewne wystarczy 4 liga.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Poczytajcie jeszcze raz posty @filipski . Postarajcie się je przeczytać ze zrozumieniem. A teraz pytanie, wcale nie retoryczne: kto obecnie ogarnia cokolwiek w TS? Prezesa nie ma. Wiceprezes (podobno) na nartach. Członek zarządu? Który? Ten który dementuje fakenewsy (podrobione potwierdzenie przelewu) z którego bekę ma wcześniej pol Polski? A może ktoś z ekipy miśka? Załóżmy prawdopodobne zdarzenie polegające na wysłaniu do TS-u potwierdzenia przelewu. Na maila byłej pani prezes? Ktoś czyta obecnie tego maila? A może w inny sposób? Jakie mamy gwarancje, ze to potwierdzenie nie zostało przejęte i chwilowo schowane przez kogoś komu zależy na podkręcaniu zamieszania. Niemożliwe? Nie sądzę. Więc może potwierdzenie dotarło do TS-u tylko mało kto o tym wie? Nie mam żadnych wtyk w TS-ie i niczego na poparcie moich słów. Nie wiem czy tak się stało ale mogło się tak stać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Niektórzy to w niezłym matrixie żyją...
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
https://www.onet.pl/?utm_source=spor...31b623&utm_v=2
EDIT: http://weszlo.com/2018/12/29/prezes-...a-zapamietamy/
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 30.12.2018 o godz. 01:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie ma sensownych argumentów, to jest powielanie chorych snów Stanowskiego i innch dziennikarskich dzbanów. Zabezpieczenie żeby mieli o czym pisać w razie jakby te 12 mln rzeczywiście przyszło. A ci co to powtarzają po Stanowskim to jeszcze większe dzbany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
No więc moja interpretacja postów pana filipskiego. Z góry dwie uwagi. Pierwsza mogę się mylić, w ogóle, albo szczególe. Druga, ważniejsza: to nie jest moje zdanie, proszę ze mną nie polemizować, bo sam mam wątpliwości. To znaczy można polemizować co do interpretacji, ale nie, że uważam to za prawdę objawioną.
Zarówno panowie Hartling i Pietrowski, jak i pan Vanna to ludzie zajmujący się inwestycjami wysokiego ryzyka. Czyli oni wiedzą, że część z tych inwestycji się nigdy nie zwróci, ale per saldo wychodzą na plus. Dajmy na to, strzelam, na 10 takich inwestycji wypala tylko 5, pozostałe 5 to pieniądze wrzucone do sedesu, ale ważne, że koszty tych dziesięciu łącznie są dużo niższe niż zysk na dalszej odsprzedaży tych pięciu udanych. Czyli to są kolesie od finansowej mokrej roboty. Czy tacy kolesie potrzebują ogólnie pojętej wiarygodności i transparetności? No jasne, że nie. Zwłaszcza, że zapewne często działaja ostro, na granicy prawa. Dlatego też kupują spółki krzaki, zarejestrowane w sklepach z cygarami, obracające kapitałami jak warzywniak. Po to , by w razie wtopy nie odpowiadać majątkiem czy nazwiskiem. A te wtopy są częste, są immanentnym elementem tego biznesu, który jedzie na niskich kosztach, wysokim zysku i wysokim ryzyku straty wkładu początkowego. Czy ci goście są wiarygodni? I tak i nie. Pod względem ogólnie pojętym nie, ale pod względem tego, że są tymi o kim piszę wyżej, a nie Meresińskimi, tak. Dlaczego tak? Bo pan filipski twierdzi, że ma takie info. Skąd? Nie wiadomo do końca, ale pan filipski daje do zrozumienia, że info jest pewne, wie o tym też prezydent Majchrowski. Dodatkowo wie o tym informator zbymak, którego "nie nalezy lekceważyć". Facet blisko Telefoniki, a sam filipski twierdzi, że wiele razy Wisła się przewijała w jego pracy. Daje do myślenia, nie? Tak, wiem, Telefonika zaprzecza, ale każdy będzie zaprzeczał oficjalnie Bo panowie Ly, Hartling i Pietrowski wiedzą, że nie są tymi, z którymi interesy ktoś będzie potwierdzał ![]() Pan filipski pisze, ze temat jest grany od wielu miesięcy. A ludzie tutaj się burzą po co nagle w ostatniej chwili wyskakuje próba ratowania Wisły przez czwórkę krakowskich biznesmenów. To akurat banalne. Ta próba to ostatnia szansa na "normalne" przejęcie. Ale jeśli nawet poważni przedsiębiorcy będący naszymi fanatycznymi kibicami, dodatkowo finansowo zaangażowanymi jak Ziętek i Kwiecień wymięka, to znaczy, że nie ma już innego wyjścia. Jedyną szansą są ludzie od wysokiego ryzyka. Tutaj uwaga na marginesie. Kolejna spójność to wypowiedź Włodarskeigo. Powiedział, że mimo ich wycofania liczy na to, że ktoś to weźmie. Pozornie sprzeczność, bo skoro kibice biznesmeni nie mogą, bo ryzykują majątkami swoich firm, to niby kto? No właśnie nie ma sprzeczności. Ktoś od finansowej mokrej roboty. Tu pozdrowienia dla Stanowskiego. On razem z tym pajacem Leśnodorskim myśli, ze Wisła to okazja inwestycyjna. Ale nie biora pod uwagę faktu, ze to nie jest czysta marka Wisła. Tylko Wisła S.A. z gigantycznym syfem wewnątrz, o którym malo kto wie. Ja nawet wierzę, że jakiś biznesmen dzwonił do Stanowskiego. Ale Stanowksi nie bierzę pod uwagę, ze skoro Kwiecień czy Ziętek tego nei biorą, to ten biznesmen po ogarnieciu choćby części audytu spieprzalby gdzie pieprz rośnie. A zatem dochodzi do samej transakcji, na ktorą TS się decyduje, bo już nie ma innej alternatywy. Czy nasi inwestorzy mogliby po prostu przelać kasę i z dnia na dzień stać się właścicielami? Tak, pewnie. Ale ci goście nie są miękkimi robieni i wiedzą w jaką stajnie Augiasza wchodzą, zatem stawiają kilka warunków, zanim wejdą fizycznie. TS musi zrobić to i to, a na koniec inwestorzy puszczają przelew i finalnie transakcja dochodzi do skutku. TS się godzi, ale umowa jest obwarowana klauzulami tajności ze strony inwestorów, ale nie ze strony TS. Tutaj, szczerze przyznaję,moja największa wątpliwość. Bo przeciez to TS był na musiku, anie inwestorzy, więc nie wiem dlaczego tamci się na to zgodzili. No ale jest jak jest. TS ma spełnic warunki, a na koniec, 28 grudnia pan Vanna puszcza przelew i zaczynamy nowe rozdanie. Niestety TS w ostatniej chwili robi totalną obstrukcję. Nie spełnia swoich klauzul, a nadchodzi 28 grudnia. Inwestorzy nie puszczają kasy, ale nie moga powiedzieć dlaczego. Hartling nie może złamać warunków umowy i odtajnić jej zapisów, więc wymyśla bajeczkę o tym, że nie ma kontaktu z panem Vanną. Media oczywiście szaleją, a co dalej? Nie wiemy. Widać, ze inwestorzy nie odpuszczą i biora TS na przetrzymanie (bo mogliby przelać i pracować w nowym rozdaniu bez spełnienia klauzul przez TS). Ale wiedzą, ze szanse powodzenia wtedy znacząco zmalałyby. Podsumowując Inwestorzy to nie jeźdzcy na białym koniu. To wyrachowani biznesmeni, w dodatku od mokrej roboty. Idą w niepewne inwestycje po korzystnych oddsach. Nawet jak TS odpuści to nie ma pewności, że się im uda, ale TO JEST NASZA JEDYNA SZANSA. TS robi wszystko by zachować swoje wpływy w spółce. Niezależnie od ich intencji to obniża szanse na finalny sukces Wisły. Jak będzie? Nie wiadomo. Filipski twierdzi, że inwestorzy pójdą na całość i za przeproszeniem, zajebią TS, byle przejąć spółkę. Ale równie dobrze moga odpuścić już teraz, choć raczej neiwiele a to wskazuje. Aha, no i nie wiadomo, czy tak czy siak im się uda, więc satysfakcja redaktora Stanowskiego, mimo, ze nei ma pojęcia co się dzieje, niestety jest możliwa. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
filipski napisał(a):
Ale cieszę się, że pojawił się solidny głos w dyskusji. Jeśli sprawa zakończy się pozytywnie na co mam nadzieje to umeblowanie tego klubu na nowo będzie trudne ale miejmy nadzieje, że cale środowisko Wiślickie uderzy się w pierś. Nie może być tak że trud, piłkarzy, trenerów, właścicieli, pracowników marketingu znajdzie się w cieniu jakiegoś miśka czy panów którzy chcą sobie zrobić zdjęcie na golą klatę i wrzucić na FB, już nie mówiąc o oprawach z brudnymi treściami takie rzeczy nie mogą się dziać. Kolejna kwestia czy ta sytuacja zjedna wiślicką społeczność czy dalej będzie podział na januszy, kumatych itd.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 30.12.2018 o godz. 01:13.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Mnie ciekawi, skąd dziennikarze mają informacje na temat tego że przelew jest w ruchu i będzie na kontach Wisły w poniedziałek. RMF FM, Ćwiąkała, Pol i pare innych dziennikarzy podało te informacje, i myślę że nie jest to kopiuj-wklej tylko informacje mają ze swoich źródeł, i są dosyć tego pewni. RMF FM co by nie mówić ma długie łapska i często "breaking newsy" podają pierwsi w Polsce. więc chyba jedyną logiczną opcją jest to że po prostu wiedzą w jakim banku Vanna Le stworzył swoje konto, bo że stworzył w poniedziałek przed wylotem z Polski do Luksemburga wiemy od Janexa. Więc info muszą mieć od kogoś kto tam pracuje, innej opcji nie ma bo nawet Hartlings & Pietrowski nie za bardzo mają pewność co do tego, w klubie/TS'ie też nic nie wiedzą. Dziwna sprawa.
Valencia, kto będzie decydował o tym jaka oprawa jest brudna jaka nie? Jak zakażą opraw, i będą próbowali ingerować w sprawy Ultras na stadionie to znowu zrobi się syf. Odciąć kibiców od S.A. jestem na TAK. Wojenki z sektorem C? Idiotyzm, głupota, debilizm wzmacnianie podziałów i oderwanie od rzeczywistości. Jeżeli myślisz że tylko Sharksom coś takiego się nie spodoba to się grubo mylisz. Takim działaniem nigdy nikt nic na Wiśle nie zbuduje, koniec kropka a jak ktoś myśli inaczej żyje w innym świecie, albo za dużo Premier League się naoglądał.. Współpraca i zdrowe relacje muszą być pomiędzy klub-kibice i tyle w temacie. Nie zależnie czy to klub-socios, klub-skwk, klub- stow. reymonta22 czy cokolwiek innego...
Ostatnio edytowane przez Rience : 30.12.2018 o godz. 01:34.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@Rience
Zaryzykuję stwierdzenie, że akurat Hartling doskonale wie, co dzieje się z kasą, tylko niekoniecznie chce, aby każdy inny chętny wiedział. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dokładnie tak będzie. Z tym, że nie będzie to sytuacja podobna do tej za rządów Bednarza gdzie do bojkotu kumatych przyłączyła się większość niekumatych. Według mnie teraz mogłoby powstać na trybunach coś co byłoby ewenementem w skali całej Polski. Nie mówię tu o wyrzuceniu z trybun tych określających się ,, najwierniejszymi i najbardziej fanatycznymi'' ale o doprowadzeniu do sytuacji, że przestaną robić na stadionie co chcą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
Powtórze się, ty myślisz że jak właściciele zaczną zaostrzenia robić chociażby w kwestii Ultras, to tylko Sharksom się to nie spodoba? Wisła to nie tylko Sharksi, masz osiedla, fancluby, inne grupy kibicowskie chociażby Ultra Wisła, zwykli kibice co chodzą na mecze głównie żeby poczuć tą atmosfere. Na innych sektorach też jest dużo osób starszych z klimatu którym się to także nie spodoba, więc powodzenia... A każdy kto ma takie pomysły w głowie źle życzy Wiśle. Powtarzam nigdy nic tu się nie zbuduje z takim tokiem myślenia, ani piłkarsko, organizacyjnie czy kibicowsko. Wyczyścić klub, odciąć kibiców z klubu, ale kibicowanie zostawić kibicom, i prowadzić dialog na zdrowych relacjach. Piłka w Polsce jest na beznadziejnym poziomie, dużo ludzi tu na mecze nie chodzi żeby sobie pooglądać kopiących zawodników na marnym poziomie, ale dla atmosfery, dopingu i żeby poczuć klimat trybun.
Ostatnio edytowane przez Rience : 30.12.2018 o godz. 01:47.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|