The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2018, 20:01
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...ml#MT_1Zdjecie

mistrzostwo świata.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.12.2018, 20:05
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Już się przyzwyczaiłem, że na forum są "znafcy", którzy wymyślaja swoje teorie, ale nie znają podstawowych rzeczy. Albo opowiadaja o spiskach, w których każdy potencjalny kupiec to słup "Miśka", czy Sarapaty, albo opowiadają że spisków i mafii nie ma w ogóle.

A tu problem z transferem grosiwa.

Jak robisz, albo przyjmujesz przelew, to pieniądze nie pojawiają się od razu na koncie. Nawet przy kilkuset dolarach. Najpierw pojawia się wpis na historii aktywności konta, który ma taki dopisek "pending" (i to między kontami już zweryfikowanymi). Oznacza to, że przelew dostał dokonany, ale pieniądze nie są jeszcze do dyspozycji. Czyli pieniądze niby są na koncie, a niby ich jeszcze nie ma. Trwa weryfikacja.
No ale na forum krzyki: 'dawaj piniendzory, kurła'.

Podobnie dziennikarze i ci z TS chyba nierozgarnięci. Co to za środowisko o kurzym rozumie? Bardziej to chybaproblem z ludćmi zatrudnionymi w SA.
Ok, ale czy istnieje możliwość wglądu przez pracownika banku do takiego info?
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.12.2018, 20:05
Rience napisał(a):Wyświetl post

mistrzostwo świata.
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Już się przyzwyczaiłem, że na forum są "znafcy", którzy wymyślaja swoje teorie, ale nie znają podstawowych rzeczy. Albo opowiadaja o spiskach, w których każdy potencjalny kupiec to słup "Miśka", czy Sarapaty, albo opowiadają że spisków i mafii nie ma w ogóle.

A tu problem z transferem grosiwa.

Jak robisz, albo przyjmujesz przelew, to pieniądze nie pojawiają się od razu na koncie. Nawet przy kilkuset dolarach. Najpierw pojawia się wpis na historii aktywności konta, który ma taki dopisek "pending" (i to między kontami już zweryfikowanymi). Oznacza to, że przelew dostał dokonany, ale pieniądze nie są jeszcze do dyspozycji. Czyli pieniądze niby są na koncie, a niby ich jeszcze nie ma. Trwa weryfikacja.
No ale na forum krzyki: 'dawaj piniendzory, kurła'.

Podobnie dziennikarze i ci z TS chyba nierozgarnięci. Co to za środowisko o kurzym rozumie? Bardziej to chybaproblem z ludćmi zatrudnionymi w SA.

Warunki umowy były inne.
Wystarczyłoby przesłać potwierdzenie do TS i poprosić o ogłoszenie zmiany.
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 29.12.2018, 20:10

mistrzostwo świata.
ale gównonews. ktoś odpalił photoshopa, wrzucił do sieci a dziennikarz na podstawie tego pisze artykuł, że zarząd TS zaprzecza, że przelew doszedł...

Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 29.12.2018, 20:13
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
Warunki umowy były inne.
Wystarczyłoby przesłać potwierdzenie do TS i poprosić o ogłoszenie zmiany.
Dobrze że Ty znasz te warunki. Chyba jako jedyny.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.12.2018, 20:16
Radwi napisał(a):Wyświetl post
ale gównonews. ktoś odpalił photoshopa, wrzucił do sieci a dziennikarz na podstawie tego pisze artykuł, że zarząd TS zaprzecza, że przelew doszedł...

Z tym bardzo szybkim dementowaniem to tez ciekawa sprawa ze ktos od razu chce zeby dalej nic nie bylo wiadomo

wczoraj pewna osoba tutaj dala wyrazne znaki ze ma sygnaly ze zarzad TS otrzymal potwierdzenie przelewu ale nie podaje tego,a dzis moze RMF do tego dotarl?

nie wiem,ale to wszytsko to juz jest hardkor
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 29.12.2018, 20:20
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Z tym bardzo szybkim dementowaniem to tez ciekawa sprawa ze ktos od razu chce zeby dalej nic nie bylo wiadomo

wczoraj pewna osoba tutaj dala wyrazne znaki ze ma sygnaly ze zarzad TS otrzymal potwierdzenie przelewu ale nie podaje tego,a dzis moze RMF do tego dotarl?

nie wiem,ale to wszytsko to juz jest hardkor
to inna sprawa z TS i zaprzeczaniem. bardziej mi chodziło o to, że wszyscy wiedzieli, że to "pisemko" z przelewem jest spreparowane, a na jego podstawie powstaje news w sport.pl ... żenada
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.12.2018, 20:21
jean_meslier napisał(a):Wyświetl post
@dziki. To jest własnie Polska cała. Trzeba było składać wnioski po rzetelnym reportażu Jadczaka, to wtedy go opluwaliście. Polacy jak zwykle budzą się z ręką w nocniku. Kwestia może być wyjaśniana, gdy niespłaceni piłkarze złożą wniosek do Sądu o ogłoszenie upadłości SA i wtedy Sąd będzie badał okoliczności.
Po pierwsze reportaż nie był rzetelny. M.in. całkowicie pomięto w nim to jak Misiek wrócił do TS. Obaj panowie Piotr W. i Robert Sz., prezesi TS, pominięci przez Jadczaka, zaopiekowali się nim po wyjściu z pierdla, a potem jeden z nich zainwestował w siłownię.
Jadczak też ma swoje ograniczenia. Nawet jak zrzyna z Newsweeka https://www.onet.pl/?utm_source=spor...31b623&utm_v=2
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 29.12.2018 o godz. 20:26.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.12.2018, 20:26
Jakis leb strollowal twitter tym fejkiem, czlonek zarzadu postanowil zareagowac zeby fejk sie nie rozszedl, a kretyn dziennikarz robi news o „podwazaniu wiarygodnosci”. To sie nie dzieje.

PS. Mam nadzieje ze idiota, ktory to zrobil ma swiadomosc, że za podrabianie podpisow sa grube kary, lacznie z odsuadka.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 31.12.2018 o godz. 00:25.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.12.2018, 20:37
Kitajec pozdrawiam Cie serdecznie ! Gdzie jest hajs za las ?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 29.12.2018, 20:43
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Krzysiek Targosz wyjaśnia Wam to wszystko jednym twittem jako partner i sponsor klubu, pierwszy który w to wszedł jak nikt nie chciał. Nie trzeba tu wielkiego odkrycia, gangsterka dalej trzyma łapę i robi wszystko żeby tego nie oddać. 4 liga to nie będzie katharsis. To będzie okradanie i gwałcenie trupa.
Tego właśnie się obawiam najbardziej.... sama 4 liga nie byłaby zła - byłby to czyścieć, z którego w kilka lat wyszlibyśmy ze zdwojoną siłą...

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.12.2018, 21:03
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Tego właśnie się obawiam najbardziej.... sama 4 liga nie byłaby zła - byłby to czyścieć, z którego w kilka lat wyszlibyśmy ze zdwojoną siłą...
Śmiem twierdzić że wtedy nawet byśmy nie spadli do 4 ligi bo niby jak i za co.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 29.12.2018, 21:09

Borek najlepiej podsumował całą tą akcję, naprawdę to już przestaje być śmieszne, a staje się tragiczne.

Następni w kolejce do rozwiązania kontraktu ustawiają się Kolar, Halilović i Kostal, a my dalej czekamy na przelew, czy to jest normalne?

To jest kpina z tego klubu, jego historii i kibiców, a dotyczy to zarówno starych jak i nowych właścicieli!
Ostatnio edytowane przez heoij : 29.12.2018 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
MatMax
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 29.12.2018, 21:09
A no chyba nic ważnego
".. Rafał Wisłocki, członek zarządu TS, na Twitterze podważa wiarygodność dokumentów, które trafiły do klubu. „Podpisy na tym dokumencie oraz parafki i sam podpis na umowie nie są zgodne. Poza tym wg mojej wiedzy nie miał wyjść z Zurychu” – napisał o potwierdzeniu przelewu..."

https://twitter.com/Wislocki_R/statu...166248960?s=09
Ostatnio edytowane przez MatMax : 29.12.2018 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.12.2018, 21:14
Za Borkiem nie przepadam ale trafia w punkt.To co sie dzieje od 2 tygodni to zwyczajny wstyd i hańba.
Tak sie nie traktuje 13 krotnego Mistrza Polski.Nie zasluzyl na to.A 3/4 tych pseudo internautow jedyne co potrafi robic to szydzic z klubu i wstawiac memy zamiast zastanowic sie czy przypadkiem nie smieją sie z samych siebie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2018, 21:15
WannaBe napisał(a):Wyświetl post
wbrew jakimkolwiek zasadom bankowości. Jeżeli raz na koncie została dokonana jakakolwiek operacja, to jest ona w historii konta forever.
w bzwbk historia do DWÓCH LAT !! mam/miałem bo teraz santander... dwoch lat ! straszny badziew i syf, tak wiec nie FOREVER, musisz prosic bank o historie - 10zł za miesiac

Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 29.12.2018, 21:19
Na moje, albo to są słupy, albo likwidatorzy którzy cały ten bałagan wezmą na klatę. Innego wyjścia nie widzę. Tak czy siak musimy czekać do poniedziałku.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.12.2018, 21:21
w bzwbk historia do DWÓCH LAT !! mam/miałem bo teraz santander... dwoch lat ! straszny badziew i syf, tak wiec nie FOREVER, musisz prosic bank o historie - 10zł za miesiac
Ty mówisz o historii w bankowości elektronicznej a nie o przechowywanej przez bank historii...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.12.2018, 21:23
Wszystko wskazuje na to że to nie są właściciele w klasycznym wydaniu, tylko to jest ekipa sprzątająca.
Po co maja przeć na szkło? Przecież klub nie kupują po to by reklamować jakaś markę bo za nimi zaden znak towarowy nie stoi ani też nie są twarza zadnego przedsiewziecia.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.12.2018, 21:39
@heoij

Wisła nie jest normalnym klubem, tylko klubem zarządzanym przez gangsterkę.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
qpalz
Junior Member

Stary 29.12.2018, 21:41
Powoli dobiega końca kolejny dzień tej sinusoidalnej przygody. Czyta się to wszystko na tyle dobrze, że w międzyczasie musiałem wyskoczyć do sklepu po popcorn ��.

Ciekawy jestem jakie rewelacje i newsy przyniesie jutrzejszy, bo z sinusoidy wynika, że zaczniemy dzień zła informacja. Po południu będzie ok, pod wieczór znowu smutek ale do spania info dające nadzieję i wiarę pozwalające na przetrwanie kolejnych zmagań.

Jedyną osobą na tym forum, która mogła w jakiś sposób przedstawić rzetelne sprawę jest Filipski, jednak mam wrażenie, że niechęć niektórych ludzi z forum skutecznie go od tego pomysłu odwiodła. Szkoda. Z dzisiejszych wpisów tylko jego długa wypowiedź dało się jakoś na chłodno przeczytać i nawet część osób się z nim zgodziła, że tu nie chodzi o sam przelew, ale o beton który zalega wciąż w Wiśle. Niestety chwilę później pojawiły się niepotwierdzone info, że jest przelew i zaczęła się fetą jak na rynku po zdobyciu mistrza.

Szkoda, bo liczyłem, że niektórzy z tego forum pojmą o co chodzi w tej całej układance.

Drogi kolego Filipski, jeśli to czytasz to wiedz, że każda informacja w jakiś sposób potwierdzona jest tu na wagę złota, między innymi po to, aby nie siać takiego zamętu i dezinformacji. Opublikuj coś od czasu do czasu aby ostudzić niektóre głowy, a jeśli nie możesz tu pisać o niektórych sprawach to czekam na prywatną wiadomość.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2018, 21:43
filipski napisał(a):Wyświetl post
Raz jeszcze napiszę (który to?) - kto chce wierzyć, wierzy, kto nie chce, nie wierzy
To ja

Chce niech pisze, kto chce łykać niech łyka, kto nie ten nie. Przecież nie pisze, że tak będzie, tylko że ma takie info...

Odpowiedz cytując
WannaBe
Junior Member

Stary 29.12.2018, 21:43
@filipski - po przemyśleniu tego, co napisałeś w swoim długim poście, mam jeszcze takie pytanie.

Piszesz o inwestycjach wysokiego ryzyka, z których ponoć mają kasę nowi właściciele Wisły, i o tym, że mają wobec Wisły konkretne plany biznesowe.
Czy te plany biznesowe nie dotyczą aby tematu, który już tu był przez kogoś poruszany na forum zaraz na początku, kiedy rozniosła się wiadomość o tych inwestorach? A mianowicie ustawiania meczów? Czy to nie jest aby biznes, w którym działa pan Ly?
Przypomnę linka, który ktoś tu już wrzucał - https://www.polityka.pl/tygodnikpoli...kie-mecze.read . Warto poczytać. W trochę krótszej wersji tutaj: https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-dzialaja-mist

W Polsce był już taki przypadek, dotyczył Floty Świnoujście: http://weszlo.com/2015/02/14/czy-flo...e-towarzyskie/ . Ciekawe, że ustawione mecze w tym przypadku były rozgrywane podczas... obozu treningowego za granicą.

Wykorzystanie Wisły do rozgrywania ustawianych meczów to byłby fatalny scenariusz dla klubu, gorszy niż 4 liga. Prędzej czy później sprawa wyjdzie na jaw, a wtedy śledztwo, kary dla zawodników i dla klubu, inwestorzy się oczywiście zawiną, a co najważniejsze - drużyna straci reputację, będzie się za nią ciągnął smród drużyny, która ustawia mecze.

Ustosunkujesz się jakoś do tego?
Odpowiedz cytując
jean_meslier
Member

Stary 29.12.2018, 21:44
@PAWEŁ. Jeszcze tydzień temu wzywałeś moderatora forum na ludzi, którzy używali rzeczownika "słup" w wiadomym kierunku. Tydzień na załapanie, że 2 + 2 jest 4... Ten temat to żywy dowód, że powszechny sytem edukacji nie działa, a przynajmniej nie uczy myślenia.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 29.12.2018, 21:47
jean_meslier napisał(a):Wyświetl post
Ten temat to żywy dowód, że powszechny sytem edukacji nie działa, a przynajmniej nie uczy myślenia.
generalnie można to powiedzieć o 85% internetu.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.12.2018, 21:55
yarow napisał(a):Wyświetl post
Do wyboru, do koloru a również telefonicznie

Może być nawet jeden bohater. A dla bezpieczeństwa indywidualnego jeśli są obawy przed kuksańcami, osoba prawna czyli: Socios. No niestety - taki los zarządów , że ktoś się musi podpisać pod dokumentem a na zarząd składają się konkretne z imienia, nazwiska, osoby.

Chyba, że zrobicie Walne i zobowiążecie zarząd całą ferajną, w taki sposób rozkładajac odpowiedzialność.
Czyli krótko mówiąc Socios byliby w stanie złożyć takie zawiadomienie i wtedy de facto postawić się jako twarz takiego działania?

Niestety (jeszcze) do socios nie należę, więc nie mam jak Im tego zaproponować, ale czytający to ludzie z tej organizacji: mam nadzieję, że rozważycie tę.opcję.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Revenge_vo2
Member

Stary 29.12.2018, 21:59
Cytat:
Za Borkiem nie przepadam ale trafia w punkt.To co sie dzieje od 2 tygodni to zwyczajny wstyd i hańba.
Tak sie nie traktuje 13 krotnego Mistrza Polski.Nie zasluzyl na to.A 3/4 tych pseudo internautow jedyne co potrafi robic to szydzic z klubu i wstawiac memy zamiast zastanowic sie czy przypadkiem nie smieją sie z samych siebie.

Nie, nie trafia w punkt. Ba, nawet bardzo chybia. Porównuje transakcje przejęcia zadłużonej spółki, z nieuczciwymi kontrahentami do zakupu bułek w sklepie. To ma być punkt?

http://mctgroup.eu/blog/jakie-konsek...lki-z-dlugami/

Dla przykładu, jaja przy przejmowaniu fabryki łożysk w Kraśniku. Przejęcie trwało 3 miesiące. Tam były jaja nawet z tym, że ginęli ludzie z list pracowniczych. osoba, która jeszcze dzień wcześniej miała UoP na czas nieokreslony przychodziła do pracy a tam informacja, że nigdy nikt taki nie pracowal.

Także Borek bredzi.
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 29.12.2018, 21:59
Gdyby ktoś chciał tu kręcić wały z ustawianiem meczów bylibyśmy świadkiem czystego jak łza i transparentnego przejęcia, jak ktoś chce robić wały to baczna uwaga mediów jest mu zdecydowanie zbędna, wydaje mi się, że racje może mieć filipinski pisząc o betonie w TS, nie jest to bynajmniej dla mnie niespodzianką, instytucja ta stała się rakiem Wisły S.A
Odpowiedz cytując
MatMax
Junior Member

Stary 29.12.2018, 22:13

mistrzostwo świata.
Jaki to jest wielki problem: wysłanie potwierdzenia dokonania przelewu.
Nawet gdyby było coś w nim do ukrycia i tajemniczego to zarząd napisał by oficjalnie: mamy potwierdzenie, przelew wyszedł na nasze konto. Jednak okazuje się że nawet potwierdzenie jest jakimś problemem.
Krótko na temat, nie ma potwierdzenia, bo nie było i nie ma żadnego przelewu. Każda myśląca istota wie i potrafi zrozumieć, że pokazanie potwierdzenia przelewu nie jest żadnym problemem i że jego ujawnienie a tym samym potwierdzenie dokonania wpłaty działałoby na korzyść wszystkich włącznie z nowymi właścicielami. Gdyby facet miał cocones to zadzwoniłby i krótko wyjaśnił co i jak zostało wykonane i gdzie leży problem. Tego jednak też nie ma, więc nie może powiedzieć: "jest ok przelew zrobiłem", bo nie zrobił i skłamałby i odwrotnie, nie może powiedzieć: "zrobię w poniedziałek" bo prawdopodobnie również byłoby to kłamstwo.
Pozostaje spokojnie czekać, aż umowa zostanie rozwiąza z uwagi na niespełnienie głównego warunku w niej zawartego.
Odpowiedz cytując
lucker
Member

Od: 08.2018

Stary 29.12.2018, 22:14
Tylko nie rozumiem tego betonu. Co oni chcą jeszcze ugrać? Wydawało mi się, że upchną spółkę byle komu i uciekną w siną dal. A więc tak jak zrobiła była pani prezes. A tu mówicie, że oni nie chcą się pozbyć Wisły. Chyba nie nadążam...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów