The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MackoKurko
Member

Od: 05.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2018, 17:36
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Zwróciliście uwagę na treść tego oświadczenia Hartingsa? Pietrowski też jest akcjonariuszem?
AP może być przez nich traktowany na zasadzie "komplementariusza" jako wspólnik, który wkłada w spółkę pracę (choć nie ma czegoś takiego naszym prawie dla sp. kapitałowych). Skoro brał udział w podpisywaniu umowy, to chyba można go wspólnikiem nazwać.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.12.2018, 17:37
Jeśli prawdą jest co napisał RMF (piłkarze i miasto mają kasę) to ta mogła także pójść z innego konta, bezpośrednio na konta wierzycieli. Lub 12 mln poszło na konto SA, ale wcale nie to wspomniane w umowie, tylko np to o którym była mowa po meczu z Lechem tj, że Ly zakładał tu jakieś konto dla przewalutowania etc.

No nic, czekamy na oficjalne potwierdzenie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.12.2018, 17:38
sedonh napisał(a):Wyświetl post
A może poczekajcie na oficjalke zanim się pospuszczacie?
Oficjalkę Wisła SA?
To Pietrowski teraz pisze n tej stronie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.12.2018, 17:39
Nie żebym marudził, bo cieszę się, że Wisła wyjdzie na prostą, ale z treści oświadczenia Hartlinga nie wynika, że są już pieniądze, a tylko tyle że Ly obiecał wczoraj wysłać. To, że nie ma z nim kontaktu niestety też jest zastanawiające....
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.12.2018, 17:41
Cytat:
właśnie przelali 12M więc wierzymy
Ja już w nic w tym klubie nie uwierzę dopóki nie będzie Wisły realnie bogatej, dobrze grającej itd. Od 5 lat ciągnie się dramat ze spłacaniem długów, każdy mówi, ze już wychodzimy na prostą, od 3 lat trwa przejmowanie Wisły, która trafia w co raz to lepsze ręce i chca się nią zaopiekować co raz to lepsi ludzie.
Także tu już nie wiadomo czy dobra informacja na prawde jest dobra i czy za x czasu nie okażę się, ze to był jakiś przekręt... No ale jeśli kasa jest to jest to jeden z niewielu pozytywów od dawna.

Cytat:
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Jaroo1 na Twój długi post wcześniej odpowiedział filipinski .Mam wrażenie jakbyś nie czytał tego tekstu albo czytał bez zrozumienia bo to o co pytasz już tam wyjaśnił . Nikt nie wierzył w zbawiciela na białym koniu i autor tamtego postu jasno to opisał a Ty teraz używasz tego jako zarzuty ....
Wtórny analfabetyzm jest na tym forum powszechny.
Ja wiem, że Wy potrzebujecie kolejnego bożyszcze na tym forum, który Was podniesie na duchu. Bo co nam innego w tej sytuacji pozostaje? Nic tylko zawierzyć komuś i mieć nadzieję. Ale ja już się obawiam, ze jak już się zrobi dobrze to zaraz znowu będzie źle (vide Cupiał > Meresiński, Meresiński > TS, WSH). Także lepiej ważyć każde słowo.
Do kolegi filipski nic nie mam, po prostu sobie komentuję co napisał, a napisał:
Cytat:
Dziś wszystkie odpowiedzi są po stronie nowych inwestorów – w tym sensie, że oni podejmą decyzje, co zrobić z brakiem odpowiedzi w pewnych kwestiach. Hartling już spruł się o klauzulach zawieszających, o których wcześniej nie informowano. Są to klauzule po stronie sprzedającego, które nie zostały zrealizowane do wczoraj (jak jest dziś – nie wiem – powtarzam: jeszcze nie siedzę przy stole, podobnie zresztą jak obecny prezes). Nie umiem odpowiedzieć, czy sprawa na pewno zakończy się pomyślnie, bo nie ja jestem inwestorem, to nie są moje pieniądze i nie moje ryzyko. Powtórzę jednak raz jeszcze – z całą stanowczością – przelew nie jest zagadnieniem, która rozstrzygnie sprawę.
Cytat:
PS2. Z ostatniej chwili. Wiem, co powie Hartling. Oj, będzie wizg na tym forum…
Inny użytkownik, daniel123 napisał
Cytat:
Jak adaś stwierdził „są pewne klauzule w umowie, o których opinia publiczna nie wieâ
Już macie to oświadczenie Hartlinga i te klauzule czy nagle przelew się znalazł pomimo urwanego kontaktu z Panem Vanną?
A przepraszam, czy całe to oświadczenie Hartlinga, które miało narobić tyle szumu i odsłonić rąbek tajemnicy mówi o tym, że kasa powinna wyjść, okaże się to w sumie 31 grudnia a kontak z Vanną się urwał?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 29.12.2018 o godz. 17:53.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.12.2018, 17:47
Spłacenie 12 mln długu to byłby realny krok a nie obietnica jak za czasów Sarapaty . Póki co czekam na oficjalne potwierdzenie bo naszym dziennikarzom nie wierzę bez względu to czy piszą w jedną czy w druga stronę . Mam nadzieję , że to prawda z tym przelewem ale jeszcze nie skacze z radości .
Pytanie do filipskiego co tak miało wstrząsnąć tym forum po oświadczeniu szweda ?
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 29.12.2018, 17:47
Błagam nie kompromituj się już bardziej ! Pomijając szopkę jakiej teraz jesteśmy świadkami o działalności TS mówią fakty . I mimo , że nie cierpię Majchra to prawda jest taka , że nie miasto zaczęło robić szopki ze stadionem ale zwyczajnie straciło cierpliwość . 5 mln długu....co mieli czekać aż wzrośnie do 15 ? Przy okazji widząc co się dzieje w klubie ? Dług jaki został po TF został potrojony . W zeszłym roku mało kto miał tego świadomość i dlatego teraz o tym rozwmawiamy .
Nie widzę tu kompromitacji. Dostrzegam podobieństwa co do akcji że stechertem. A za tą szopkę nie wiem czy TS jest całkowicie odpowiedzialny - oni chcieli oddać klub krakowskim bussinesmanom a że nie pyklo to pozostali inwestorzy z nadania chvj wie kogo.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.12.2018, 17:50
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ja już w nic w tym klubie nie uwierzę dopóki nie będzie Wisły realnie bogatej, dobrze grającej itd. Od 5 lat ciągnie się dramat ze spłacaniem długów, każdy mówi, ze już wychodzimy na prostą, od 3 lat trwa przejmowanie Wisły, która trafia w co raz to lepsze ręce i chca się nią zaopiekować co raz to lepsi ludzie.
Także tu już nie wiadomo czy dobra informacja na prawde jest dobra i czy za x czasu nie okażę się, ze to był jakiś przekręt... No ale jeśli kasa jest to jest to jeden z niewielu pozytywów od dawna.
Przeczytaj sobie Tuzimka, całkiem sensownie napisał, jeszcze przed info o przelewie.
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...lewem-felieton
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.12.2018, 17:51
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Nie widzę tu kompromitacji. Dostrzegam podobieństwa co do akcji że stechertem. A za tą szopkę nie wiem czy TS jest całkowicie odpowiedzialny - oni chcieli oddać klub krakowskim bussinesmanom a że nie pyklo to pozostali inwestorzy z nadania chvj wie kogo.

W tym momencie mam nadzieje ze ten chvj wie kto to nie TS
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

a Jadczak swoje
https://twitter.com/SzJadczak/status...51788995698688

każdy ma swojego informatora czy Jadczak jest z tych co nigdy nie przyznają się do błędu
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Spłacenie 12 mln długu to byłby realny krok a nie obietnica jak za czasów Sarapaty . Póki co czekam na oficjalne potwierdzenie bo naszym dziennikarzom nie wierzę bez względu to czy piszą w jedną czy w druga stronę . Mam nadzieję , że to prawda z tym przelewem ale jeszcze nie skacze z radości .
Pytanie do filipskiego co tak miało wstrząsnąć tym forum po oświadczeniu szweda ?
Nie napisałem, że wstrząśnie, lecz że będzie wizg. Przeglądając shoutboxa utwierdzam się, że miałem zupełną rację. To, co się tam dzieje, to jest podręcznikowa definicja wizgu. Aż mnie korci, żeby znowu zachęcić do wyobrażeń, np.

wyobraźmy sobie, czysto teoretycznie rzecz jasna, że w tym momencie ten portal przegląda pewna osoba, która zdecydowanie nie powinna czytać pewnych opinii o sobie? Gdy sobie to wyobrazimy, zrozumiemy, że słowo "wizg" może być dość uprzejmym wyjściem z niezręcznej sytuacji.

Ale to tylko takie moje dyrdymały, nie chłopaki?
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 29.12.2018, 17:53
Bronienie TS i poprzedniego zarządu w świetle faktów jakie wychodzą na jaw to jednak kompromitacja . Ci krakowscy biznesmeni też wyrażali chęć przejęcia Wisły ale po audycie się wycofali ....to też mówi wiele o osiągnięciach "kumatych" w zarządzaniu tym klubem .
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 29.12.2018, 17:56
filipski napisał(a):Wyświetl post
Nie napisałem, że wstrząśnie, lecz że będzie wizg. Przeglądając shoutboxa utwierdzam się, że miałem zupełną rację. To, co się tam dzieje, to jest podręcznikowa definicja wizgu. Aż mnie korci, żeby znowu zachęcić do wyobrażeń, np.

wyobraźmy sobie, czysto teoretycznie rzecz jasna, że w tym momencie ten portal przegląda pewna osoba, która zdecydowanie nie powinna czytać pewnych opinii o sobie? Gdy sobie to wyobrazimy, zrozumiemy, że słowo "wizg" może być dość uprzejmym wyjściem z niezręcznej sytuacji.

Idze, idze Bajoku
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 29.12.2018, 17:57
@filipski przestań już pieprzyc.

Oświadczenie Hartlinga miało spowodować kwik na forum.

Przelew nie miał być problemem, tylko jakieś tylko tobie znane zapisy w umowie.
Teraz jednak świętujesz, ze przelew jest.

Zdecyduj się panie Kasztelaniec.
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 29.12.2018, 17:58
Snow napisał(a):Wyświetl post
@filipski przestań już pieprzyc.

Oświadczenie Hartlinga miało spowodować kwik na forum.

Przelew nie miał być problemem, tylko jakieś tylko tobie znane zapisy w umowie.
Teraz jednak świętujesz, ze przelew jest.

Zdecyduj się panie Kasztelaniec.
Próbuj dalej. Może trafisz. Także z argumentacją. Jestem cierpliwy, taką mam pracę.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 29.12.2018, 17:59

Ja Cię nie atakuję bo akurat traktuje Twoje posty poważnie i widzę w nich sens . Może źle zdefiniowałem słowo wizg A zapytałem o to oświadczenie dlatego , że spodziewałem się czegoś bardziej drastycznego np szczegółów o klauzulach .
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 29.12.2018, 18:03
Ja Cię nie atakuję bo akurat traktuje Twoje posty poważnie i widzę w nich sens . Może źle zdefiniowałem słowo wizg A zapytałem o to oświadczenie dlatego , że spodziewałem się czegoś bardziej drastycznego np szczegółów o klauzulach .
Kolega Snow wie jak jest, jego trzeba zapytać. Zauważył wiele - np. to, że cieszę się z przelewu. Potrafi też bezbłędnie interpretować komunikaty - jak o rzekomym kwiku na forum. O zdolnościach demaskatorskich nie wspomnę.

Ja spodziewałem się, że na takie a nie inne oświadczenie Hartlinga forum zareaguje niedowierzaniem, szukaniem dziury w całym i wrzeszczeniem, że dalej nic nie wiemy. Spodziewałem się, że kilka osób napisze o LM. Spodziewałem się też, że Snow po mnie pojedzie. No i jak - sprawdziło mi się?

Z uporem maniaka utrzymuję, że mnie żaden przelew nie zajmował i nie zajmuje, dlatego też nie mam powodu, by zmieniać swoje nastawienie do sprawy. Natomiast przyznaję, że nie chce mi się już odpowiadać na zaczepki, więc sobie trochę śmieszkuję.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.12.2018, 18:03
zozo napisał(a):Wyświetl post
Marek Balawajder dyrektor indornacji RMF FM potwierdza że kasa jest na kontach miasta i piłkarzy. Za RMF FM.
Ten Balawajder to sam nie wie co wygaduje/wypisuje.

W nagłówku napisał:

Obiecane pieniądze od inwestorów będą na koncie Wisły Kraków w poniedziałek - ustalili nieoficjalnie reporterzy RMF FM.

a w tekście

Jak dziś nieoficjalnie ustalili reporterzy RMF FM, pieniądze od inwestorów są już na koncie Wisły Kraków.

https://www.rmf24.pl/fakty/news-pien...-w,nId,2755955
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Stary 29.12.2018, 18:04
....taką mam pracę.
socjotechnik
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 29.12.2018, 18:04
my tu gadu gadu a oni już budują ten hotel

http://lovekrakow.pl/aktualnosci/now...jCu3_B1364-aqg
Odpowiedz cytując
Rafal78
Junior Member

Od: 10.2006

Stary 29.12.2018, 18:05
https://twitter.com/smoczysko66/stat...52554674339841
A to co
Ostatnio edytowane przez Rafal78 : 29.12.2018 o godz. 18:16.
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 29.12.2018, 18:06
Guzik napisał(a):Wyświetl post
socjotechnik
Kafar! (czyli ten, który wbija słupy)
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 29.12.2018, 18:07
Filipski dzięki za odpowiedź . W sumie to Cię rozumiem Jak będziesz miał jakieś istotne info a nie będziesz chciał się zderzać z falą hejtu na forum ,to wrzuć na priva , ja będę wdzięczny .
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.12.2018, 18:07
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Ten Balawajder to sam nie wie co wygaduje/wypisuje.

W nagłówku napisał:

Obiecane pieniądze od inwestorów będą na koncie Wisły Kraków w poniedziałek - ustalili nieoficjalnie reporterzy RMF FM.

a w tekście

Jak dziś nieoficjalnie ustalili reporterzy RMF FM, pieniądze od inwestorów są już na koncie Wisły Kraków.

https://www.rmf24.pl/fakty/news-pien...-w,nId,2755955
A dosłownie przed chwilą na antenie RMF było, że pieniądze mają być w poniedziałek i tę informację biorą z oświadczenia Hartlinga także pośpieszyli się z puszczaniem informacji, że wszystko załatwione.
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Stary 29.12.2018, 18:09
Kafar! (czyli ten, który wbija słupy)
tylko pod co lub kogo je wbijasz ?
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 29.12.2018, 18:10
Guzik napisał(a):Wyświetl post
tylko pod co lub kogo je wbijasz ?
Tego nikt nie wie lepiej, niż koledzy z tego forum.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 29.12.2018, 18:12
Heh ....coś tak czuję , że jak zwykle nasi pseudo dziennikarze jak zwykle wprowadzili jeszcze większe zamieszanie nie rozumiejąc tego co czytają . Na podstawie oświadczenia szweda wydedukowali sobie , że przelew już jest . Póki co bym się jeszcze nie cieszył ale nadzieję można mieć .
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.12.2018, 18:12
Pele77 napisał(a):Wyświetl post
A dosłownie przed chwilą na antenie RMF było, że pieniądze mają być w poniedziałek i tę informację biorą z oświadczenia Hartlinga także pośpieszyli się z puszczaniem informacji, że wszystko załatwione.
Balawajder przeredagował już swój tekst na stronie RMF i usunął cały akapit, gdzie napisał, że pieniądze od inwestorów są już na koncie Wisły. Tyle w kwestii wiarygodności jego informacji.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
ostatecznybłysk
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 29.12.2018, 18:13
Będzie komunikat lub informacja od piłkarzy będzie można otwierać szampany, teraz to te potwierdzenia przez dziennikarzyny można sobie włożyć między bajki, zwłaszcza że wszyscy piszą na oślep i liczą że może uda się trafić... Jedyne co wychodzi wszechwiedzącym w ostatnich dnia to to że bardzo szybko ich rewelacje są dementowane
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 29.12.2018, 18:14
Niestety, kiedyś informacje i newsy były weryfikowane. Teraz liczy się, kto pierwszy coś poda, niezależnie od tego, czy jest napisane po polsku, czy zweryfikowane etc.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów