The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2018, 15:41
To może inaczej - nic nowego. Zebranych parę informacji, dodanych kilka przemyśleń. Może to prawda, a może nie.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 29.12.2018, 15:41
@filipski To ja inaczej wprost... Twoim zdaniem przejmą klub czy zostaniemy przy TS?
Święte Barwy Swe Wznieś i Zaśpiewaj Tę Pieśń, Niech Patrzy Cały Świat, Jak Nasza Wisła Gra.
Więc, Naprzód W Bój, Kochany Klubie Mój, Przy Tobie Nasza Brać, Na Wieki Będzie Trwać.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.12.2018, 15:42
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
To mi się nie klei. IV liga na restrukturyzacje lepsza.
Przecież środowisku, które do tej pory okradało Wisłę i traktowało ją jako słup, nie chodzi o restrukturyzację, ale o utrzymanie żłoba, za który odpowiedzialność będzie ponosił ktoś inny.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 29.12.2018, 15:43
MaciekJ87 napisał(a):Wyświetl post
@filipski To ja inaczej wprost... Twoim zdaniem przejmą klub czy zostaniemy przy TS?
Jako nowy hiper informator powiem.

Chcom ale nie mogom!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.12.2018, 15:44
MaciekJ87 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem, przejmą klub, ale pewne grupy nie będą chciały pozbyć się swoich korzyści.
Będzie pewnie na noże.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 29.12.2018, 15:44
To wszystko jest chore. Czy u nas nigdy nie może być normalnie? I komu tu wierzyć? Można zwariować w ostatnie pół roku, mając ten klub w sercu.
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Od: 06.2010

Stary 29.12.2018, 15:47
MaciekJ87

Prędzej czy później, takim czy innym sposobem, mniej lub bardziej boleśnie dla klubu - ale przejmą.

No, to teraz macie powód, żeby mnie zlinczować w razie czego Swoją drogą, to zastanawiające, że:

A) To, co napisałem, uznajecie za mało konkretne. Nieskromnie powiem, że poprzednie władze i ich organy wydające oświadczenia mogłoby się ode mnie uczyć.

B) Spodziewacie się niewiadomo jakich rewelacji od człowieka piszącego na forum. Raz jeszcze napiszę (który to?) - kto chce wierzyć, wierzy, kto nie chce, nie wierzy. Nikomu od tego nie ubędzie. Nie prowadzę tutaj kampanii politycznej, ani nawet marketingowej, lecz dzielę się swoim punktem widzenia.
Odpowiedz cytując
andej
Junior Member

Stary 29.12.2018, 15:47
@filipski

Dzięki za ten post, dużo dzięki niemu zrozumiałem. Jak myślisz kiedy ta sprawa się w końcu rozstrzygnie, w tę lub w drugą stronę?
Odpowiedz cytując
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 29.12.2018, 15:50
filipski napisał(a):Wyświetl post
MaciekJ87

Prędzej czy później, takim czy innym sposobem, mniej lub bardziej boleśnie dla klubu - ale przejmą.

No, to teraz macie powód, żeby mnie zlinczować w razie czego Swoją drogą, to zastanawiające, że:

A) To, co napisałem, uznajecie za mało konkretne. Nieskromnie powiem, że poprzednie władze i ich organy wydające oświadczenia mogłoby się ode mnie uczyć.

B) Spodziewacie się niewiadomo jakich rewelacji od człowieka piszącego na forum. Raz jeszcze napiszę (który to?) - kto chce wierzyć, wierzy, kto nie chce, nie wierzy. Nikomu od tego nie ubędzie. Nie prowadzę tutaj kampanii politycznej, ani nawet marketingowej, lecz dzielę się swoim punktem widzenia.
Dzięki, ja szczegółów nie potrzebuje, bo fora, TT czy facebooki to nie miejsca na pisanie szczegółów. Pozostaje mieć nadzieję że niektórzy w TS się opamiętają a nowi Ly i Hartling są tak wiarygodni jak piszesz.
Dzięki i pozdrawiam
Święte Barwy Swe Wznieś i Zaśpiewaj Tę Pieśń, Niech Patrzy Cały Świat, Jak Nasza Wisła Gra.
Więc, Naprzód W Bój, Kochany Klubie Mój, Przy Tobie Nasza Brać, Na Wieki Będzie Trwać.

Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Czytając filipskiego i mając ogólne pojęcie o tym co mogło się wewnątrz klubu dziać to szczerze mówiąc włos się jeży, ale też zero zaskoczenia. Zaatakował nas rak, pasożyt, i trawi od środka.

Tutaj to by się przydał jakiś arabski szejk śpiący na ropie, do tego lekko walnięty. W momencie gdyby przyszli do niego ci z obecnego układu i próbowali coś wymusić po prostu wyjąłby z pod biurka kałacha i roz.jebał ich w ....u. Nie widzę innej opcji na oczyszczenie.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Zamykać interes i rozliczać. Tylko to pozostało. TS WISŁA i jego zarząd doprowadził do zrujnowania klubu. Nikt inny. Miastu nie chcieli płacić a miasto powiedziało stop i cały ciąg zdarzeń. Wykradli jeszcze ile mogli i uciekli. Czysta kasa u będą spokojnie siedzieć. Najgorsze że zaczynając od IV ligi i wracając na szczyt jestem przekonany, że oni dalej będą chcieli mieć wpływ na Wisłę. No masakra by taki klub przez dwa lata nie sprzedać. No ale sami mówili, że klub jest nie na sprzedać bo leży w odpowiednich rękach. Teraz pytanie czy warto grać do końca sezonu juniorami. Moim zdaniem nie. Nie warto się ośmieszać i dostawać bęcki a ogłosić upadłość i przez pół roku szykować nowe podwaliny struktur pod IV ligę. Szukać piłkarzy, boiska oraz wyznaczyć przedstawicieli. Co do starej Wisły i gry na stadionie miejskim to już nie nasz problem na najbliższe lata. Niech się Majcher martwi. 3 lata i będziemy zapleczu. W to wierzę i innej drogi nie widzę. Ta głupia krowa Sarapata mogła dać zapis o karach w przypadku nie wpłacenia gotówki. Normalna sprawa ale nie bo kobyła patrzyła tylko by się zwijać. Straciliśmy tylko czas i dostaliśmy na pożegnanie ogromną porcję wstydu. Tak jak przez ostatnie lata. Liczą się fakty a nie piękne słowa. Tych drugich było za dużo.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.12.2018, 15:51
Obiecany post.

Obawiam się, że nic więcej nie jestem w stanie Wam przekazać, nie narażając się na kłopoty. Zapewne większość rozczarowałem, trudno. Ze swojej strony podsumuję to, za co mogę zaręczyć.

1. Konsorcjum nowych właścicieli to nie słupy.
2. To wiarygodni inwestorzy, choć niekoniecznie wymarzeni przez kibiców.
3. Nowi właściciele mają wobec Wisły czyste, biznesowe intencje.
4. Nowi właściciele są świadomi ryzyka.
5. Wisła jest w tragicznym stanie – jako klub sportowy, jako spółka, jako środowisko.
6. Całą i wyłączną odpowiedzialność ponoszą Ci, którzy klubem zarządzali dotychczas.
7. Poprzedni właściciele, delikatnie rzecz ujmując, nie ułatwiają procesu przejęcia klubu przez inwestora oraz nie przyczyniają się, delikatnie rzecz ujmując, do stworzenia wokół niego dobrego klimatu, bardzo przydatnego do skutecznej realizacji planów.
8. Cokolwiek się stanie w najbliższych dniach, w najlepiej pojętym interesie kibiców Wisły jest, aby mieli pełną świadomość, że zawdzięczają to środowisku, które Wisłę trzymało w garści przez ostatnie lata. Tylko wtedy, jako kibice, będziemy mogli realnie wspierać Klub.
9. Co do przyszłości Klubu w kontekście nowych inwestorów – pozostaję optymistą. Nawet jeśli Hartling dzisiaj zrobi mi z.....o

Z mojej strony temat się wyczerpuje. Proszę, abyście mnie nie ciągnęli już za język. Jeśli coś więcej będę mógł napisać – zrobię to. Hejtować, oczywiście, możecie mnie do woli – na zdrowie

PS. Zbymaka bym nie lekceważył, janekx jednak już jest celebrytą.

PS2. Z ostatniej chwili. Wiem, co powie Hartling. Oj, będzie wizg na tym forum…
1. Dlatego Wisłę kupują przez podmioty, które sami nabyli niedawno(czytaj firmy krzak).
2. Na czym polega ich wiarygodność? Proszę o linki do biznesów tych panów. Proszę o nazwy firm, które do nich należą. Proszę o linki do informacji nt. dochodów tych firm.
3. Nic o tym nie wiemy, bo dwójka z potencjalnych właścicieli nie rozmawia z mediami(jeden ukrywa się pod parasolką).
7. Nie ułatwiają? Książe nawet nie ruszył tyłka ze Szwajcarii, tylko trzeba było do niego polecieć . Dodatkowo ze strony TSu całkowita cisza medialna. Z drugiej strony absurdalne, głupie i bezsensowne wywiady pana Pietrowskiego, który okazał się totalnym kretynem i osobą niewiarygodną(np. znajomości z ludźmi, którzy nic o tym panu nie wiedzą, czy też wymienianie klubów Pana Ly, z którymi ten pan nie ma nic wspólnego, itd.).

P.S - Jeśli dla Ciebie zbymak(człowiek, który kilka razy kazał szampany, m. in. wtedy kiedy Iwan informował że sprawa upadła) jest wiarygodny to na tym można skończyć dyskusję .
P.S 2 - Pracujesz dla Pietrowskiego? Ogólnie dla tych ludzi ?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.12.2018, 15:52
Cytat:
Nie wierzę że to się dzieje. Podczas podpisywania dokumentów z Zurich jeden z członków zarządu SSA miał wątpliwości co do tego czy pan Ly Vanna jest prawdziwy bo na zdjęciach pokazywano inną osobę. Zgłosił to Sarapacie ale umowę podpisano.

coraz śmieszniej
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dobcio
Member

Od: 07.2010

Stary 29.12.2018, 15:52
Po dłuższej nieobecności potwierdzam to co pisze filipski. Jest szansa natomiast, że do 2 stycznia ten cyrk się skończy. Jednak zależy to od TSu
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.12.2018, 15:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przecież środowisku, które do tej pory okradało Wisłę i traktowało ją jako słup, nie chodzi o restrukturyzację, ale o utrzymanie żłoba, za który odpowiedzialność będzie ponosił ktoś inny.
Co to za róznica czy biznez robi się 'z' TS, Cupiałem czy Li? Paryż wart jest mszy.

Pani Marzena dostała pieniądze więc ktoś stwierdził wykonała dobrze swoją pracę i należą się jej uczciwie zarobione pieniądze. Moim zdaniem ten kto to reżyseruje, dobrze wynagradza swoich współpracowników i co za tym idzie, nic mu się nie wali - to początek innego pomysłu na biznes. W tym świetle wszystko jest ok i inwestorzy są wiarygodni, co na forum można wyczytać. I wszystko się domyka w całość.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2018, 15:53
Obiecany post.

.......
Dzięki - jak ktoś chociaż trochę wie jak wyglądają takie przejęcie i rozumie co się działo w klubie za PMS, to to co napisałeś jest bardzo klarowną informacją.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.12.2018, 15:55
Oj, będzie wizg na tym forum
To napewno, pytanie tylko czy będzie to okrzyk radości, czy lament?
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 29.12.2018 o godz. 15:58.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Dobcio napisał(a):Wyświetl post
Po dłuższej nieobecności potwierdzam to co pisze filipski. Jest szansa natomiast, że do 2 stycznia ten cyrk się skończy. Jednak zależy to od TSu
Co tu może zależeć od TS jeśli warunki umowy inwestorzy spełniają? Niech tu wjadą ze swoją mafią i robią porządki z tymi pasożytami.
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

@filipski, nie jesteś Ty aby kandydatem konsorcjum na nowego prezesa SA?
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 29.12.2018, 15:56
heoij napisał(a):Wyświetl post
Do skasowania.
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
1. Dlatego Wisłę kupują przez podmioty, które sami nabyli niedawno(czytaj firmy krzak).
2. Na czym polega ich wiarygodność? Proszę o linki do biznesów tych panów. Proszę o nazwy firm, które do nich należą. Proszę o linki do informacji nt. dochodów tych firm.
3. Nic o tym nie wiemy, bo dwójka z potencjalnych właścicieli nie rozmawia z mediami(jeden ukrywa się pod parasolką).
7. Nie ułatwiają? Książe nawet nie ruszył tyłka ze Szwajcarii, tylko trzeba było do niego polecieć . Dodatkowo ze strony TSu całkowita cisza medialna. Z drugiej strony absurdalne, głupie i bezsensowne wywiady pana Pietrowskiego, który okazał się totalnym kretynem i osobą niewiarygodną(np. znajomości z ludźmi, którzy nic o tym panu nie wiedzą, czy też wymienianie klubów Pana Ly, z którymi ten pan nie ma nic wspólnego, itd.).

P.S - Jeśli dla Ciebie zbymak(człowiek, który kilka razy kazał szampany, m. in. wtedy kiedy Iwan informował że sprawa upadła) jest wiarygodny to na tym można skończyć dyskusję .
P.S 2 - Pracujesz dla Pietrowskiego? Ogólnie dla tych ludzi ?
Na Twoje pytania pozwolę sobie nie odpowiedzieć - takie moje zbójeckie prawo, jak i zresztą inwestorów też. inna sprawa, że odpowiedź na trzy pierwsze zawarta jest w moim poście.

Co do zbymaka, napisałem wyraźnie, że nie lekceważyłbym i tyle.
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

@filipski wedle informacji przekazywanych to nowi inwestorzy nie spełnili warunków nabycia Spółki Wisła S.A., tak więc nie powinni mieć nic do powiedzenia nadchodzącym czasie. O tych inwestorach możesz pisać w czasie przeszłym.

Wszyscy piszą pod adresem Vanna LY gdzie 12.2 banie? Czy ktoś się zastanowił nad faktem, że teoretycznie Vanna powinien spłacić 7 320 000pln a pozostałe 4 880 000 PLN stanowiło na logikę sumę do spłaty dla drugiego z udziałowców ?
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

@filipski: Piszesz sensownie, trzyma się to kupy. Jeśli jest jak mówisz, to trzeba wypalić to wszystko co dzieje się w kluboe gorącym żelazem. TS Wisła myślało, że inwestorzy są tak napaleni, że przeleją hajs, bez względu na to, czy TS wywiąże się z klauzul. Trwa przeciąganie liny i ogólna dezinformacja.
Odpowiedz cytując
filipski
Member

kowalkowskij napisał(a):Wyświetl post
@filipski, nie jesteś Ty aby kandydatem konsorcjum na nowego prezesa SA?
Bardzo bym chciał, ale jestem za cienki w uszach
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 29.12.2018, 15:57
abcabc napisał(a):Wyświetl post
C

W komentarzach też ostatnio czytałem, że Kwiecień jest blisko z "Zielakiem" (cytat: "Kwiecień był zafascynowany zielakiem i był w niego wpatrzony jak w Boga."). Nie wiem, czy to prawda, ale pasowałoby.
ahahahhaah Kwiecień wpatrzony... dziecko ty nawet nie wiesz kto to jest Z i jak wygląda, może jakbyś to wiedział to nie powialałbyś takich bzdur... Boże chroń nas od takich spiskowców... Telefonika nas przekręciła... Cupiał oddaj moje 100 milionów !!! Ktoś orientuje się czy są jakieś wolne miejsca na Babińskiego? Chyba, że Choroszcz koło Białegostoku wchodzi w grę... byle jak najdalej ...

Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 29.12.2018, 15:58
rafaello56 napisał(a):Wyświetl post
@filipski wedle informacji przekazywanych to nowi inwestorzy nie spełnili warunków nabycia Spółki Wisła S.A., tak więc nie powinni mieć nic do powiedzenia nadchodzącym czasie. O tych inwestorach możesz pisać w czasie przeszłym.

Wszyscy piszą pod adresem Vanna LY gdzie 12.2 banie? Czy ktoś się zastanowił nad faktem, że teoretycznie Vanna powinien spłacić 7 320 000pln a pozostałe 4 880 000 PLN stanowiło na logikę sumę do spłaty dla drugiego z udziałowców ?
Uuuu, Kolega, widzę, bierze się za bary z logiką. Obstawiam porażkę w tej konfrontacji.

Raz jeszcze - rozumiem, że szukanie dziury w moich słowach jest fajne. Nieśmiało upraszam o co najmniej taką samą przenikliwość i zawziętość względem poprzednich właścicieli.
Odpowiedz cytując
dizzy
Member

Od: 05.2013

Stary 29.12.2018, 16:00
Cupiał chyba zdawał sobie sprawę do czego przejęcie Wisły SA przez TS prowadzi i dlatego nie chciał im oddać klubu.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 29.12.2018, 16:01
Uuuu, Kolega, widzę, bierze się za bary z logiką. Obstawiam porażkę w tej konfrontacji.

Raz jeszcze - rozumiem, że szukanie dziury w moich słowach jest fajne. Nieśmiało upraszam o co najmniej taką samą przenikliwość i zawziętość względem poprzednich właścicieli.
Ok czyli jeśli dziś nie będzie żadnego oświadczenia Hartlinga to ja mogę być nowym informatorem? Proooszzzeeeee
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 29.12.2018, 16:03
Na Twoje pytania pozwolę sobie nie odpowiedzieć - takie moje zbójeckie prawo, jak i zresztą inwestorów też. inna sprawa, że odpowiedź na trzy pierwsze zawarta jest w moim poście.

Co do zbymaka, napisałem wyraźnie, że nie lekceważyłbym i tyle.
Przeczytałem i nic na ten temat nie ma . Także nic po prostu nie wiesz, a zgrywasz mądrego. Przykre lekko. Ciężko z kimś takim dyskutować. Konkrety vs bajdurzenie.
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 29.12.2018, 16:03

Skoro to poważni biznesmenii, to dlaczego Pietrowski i Hartlings sami twierdzą że nie wiedzą czy kasa została wysłana z Luksemburgu, i nie mają żadnego kontaktu z panem Vanna Le, który (ponoć) wczoraj wyleciał do Nowego Jorku? Co jest poważnego w obiecaniu zawodnikom w poprzedni piątek kasy na kontach do wczoraj i nie wywiązaniu się z obietnicy? Nie tylko kibice mogą się czuć oszukani, ale przede wszystkim zawodnicy i sztab szkoleniowy, którzy w żywe oczy usłyszeli że dostaną upragnioną kasę i wszystko będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 29.12.2018, 16:04
dizzy napisał(a):Wyświetl post
Cupiał chyba zdawał sobie sprawę do czego przejęcie Wisły SA przez TS prowadzi i dlatego nie chciał im oddać klubu.
Odpowiedź na to może zawierać się w pewnej niemiecko brzmiącej nazwie, niekoniecznie popularnej tutaj od lipca 2017.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów