|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dodam jeszcze do mojej spiskowej, że w przypadku obowiązku zgłoszenia wniosku o upadłosć spółki, zarząd nie móglby już jej doić. Dlatego trzeba było zrobić wszystko aby uwolniić się z obowiązku ogłoszenia upadłosci spólki. Ergo: przekazać ja komuś. A w międzyczasie ... wycisnąć do końca. I uporządkować
po swojemu to, co jeszcze można uporządkować.---------------------------------------------- Tymczasem: kasa przybędzie ![]() Powód: Literówki.
Ostatnio edytowane przez yarow : 29.12.2018 o godz. 01:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Masz moze wiedze ktora pozwoli odpowiedziec na moje pytanie? Z Wislackim pozdrowieniem Powód: Uzupelnienie
Ostatnio edytowane przez RAF : 29.12.2018 o godz. 01:18.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Coś mi się wydaje, że to co pisze "filipski", to nie tylko teoria. Sugeruje, że jakoś dotarły do niego szczegóły tego, co się wydarzyło.
Brzmi to wiarygodnie. Ale ciekawe jest to, że ci sami, którzy pisali o gangu narkotykowym z TS, teraz nagle nie wierzą, w to co on teraz pisze. Tak sobie roztropkują... No jak to możliwe, że Sarapata mogła na koniec popodpisywać umowy w imieniu Wisły dla swojej rodziny i znajomych (z Dukatem płacili sobie 700 tys. zł)? Dziwią się, jak to możliwe, że teraz pracownicy zachowują się dziwnie wobec nowych właścicieli, chociaż niedawno płakali, że Sarapata zatrudnia morderców w klubie. Niedawno mówiono o znalezieniu przez policję w hali Wisły skradzionych przedmiotów, papierosów z przemytu, a nawet narkotyków. No chyba skleroza. Kurza pamięć Ja po prostu jestem zszokowany mitomanią niektórych. Wymysły, że to wałek w stylu Meresińskiego, albo że wręcz Ly to podstawiony człowiek takich tępych ciołków jak Misiek i jego szefowie. To jest coś tak absurdalnego, że trzeba być naprawdę "zdolnym", żeby z czymś takim wyskoczyć. Geniusze obrońcy sarapacizny chwalą się, że niby "obronili" Wisłę przed inwestorami od firmy Stechert. Obronili dla gangu, który Wisłę zadłużył na śmierć. A twierdzą, że dowodem na sukces jest bankructwo Stecherta. ![]() Stechert to była firma-front (czy krzak) kupiona przez kogoś z dużymi pieniędzmi, do operacji kupna Wisły. To było tylko narzędzie, a nie inwestor. Ci ludzie musieli zapłacić 40 mln zł. od razu. Ci ludzie pieniądze musieli mieć. Czy czyste czy nie, to nie ma znaczenia (jak Legia prosperuje?) Stecherta odrzucili po tym, jak kupno Wisły nie wypaliło, bo już nie był do niczego potrzebny. Jak głupim trzeba być, żeby opowiadać kretynizmy o bankructwie Stecherta jako dowodzie na słuszność sarapacizny? Meresiński to kompromitacja, za którą odpowiada Telefonika i Cupiał (o ironio teraz Telefonika wydaje komunikat: "musimy dbać o własną wiarygodność" )Za niego odpowiadałą grupa mafijna, to nie był jednostkowy cwaniaczek. Tylko idiota by w to uwierzył. Pieniędzy nie miał, a od razu ukradł z kasy pół miliona. Ale tutaj akurat "Zielak" i "Misiek" gościa przekonali do spłynięcia (to jest plus). Najprawdopodobniej to Wawro z ludźmi Telefoniki próbowali zrobić biznes na terenach TS. To Telefonika i Cupiał zrobili z Wisły pośmiewisko. Większego wieśniaczka trudno było znaleźć. No a o mafii w Krakowie... Ciekawe, że kiedy Sarapata i niektórzy w TS się pokłócili, to ta wyciągnęła kartę z rękawa i w wywiadzie powiedziała coś takiego: Cytat:
![]() W komentarzach też ostatnio czytałem, że Kwiecień jest blisko z "Zielakiem" (cytat: "Kwiecień był zafascynowany zielakiem i był w niego wpatrzony jak w Boga."). Nie wiem, czy to prawda, ale pasowałoby.
Ostatnio edytowane przez abcabc : 29.12.2018 o godz. 01:23.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wiecie jak działa karuzela VAT?
Wiecie jakie firmy świadomie biorą w niej udział? Z tego co czytałem to właśnie między innymi takie jak te co miały nas kupić. Czyli... kapitał żaden, majtku zero, trudno stwierdzić czym handlują, pod adresem siedziby trudno znaleźć firme, ciągłe rotacje w zarządzie itd... Największa karuzela VAT liczyła ponad 700 firm. Zapewne jedna z nich posłużyła do próby zakupu Wisły, aby zagrać na czas i zrobić sytuacje jeszcze bardziej skomplikowaną. Dodam, że Pani Marzena Sarapata jest z zawodu prawniczką i ogarnia ważne sprawy prawne dużo, dużo lepiej niż większość forumowiczów oraz dziennikarzy sportowych. Dobrze wie jak rozegrać wszystko, aby nie zrobić sobie krzywdy. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obiecałem sobie nic nie pisać, do północy dnia wczorajszego. Wyznaczony czas minął, a przysłowiowego "światełka w tunelu" nie widać. Chyba, że jest to expres pędzący do IV ligi. To prawdopodobnie jeden z najgorszych (najgorszy?) dzień w historii naszego kochanego klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Między wierszami można wyczuć że filipowski nie domniemuje a faktycznie skądś wie co się aktualnie dzieje w klubie. Mam tylko nadzieję, że niezależnie od tego jak sprawa się skończy, sarapata razem z ekipą wyląduje na długie lata w pierdlu, gangusy odczepia się od nas raz na zawsze oraz że wyjdziemy z tego silniejsi. My jako zwykli kibice a nie patologia. Nie będzie już podziałów na "kumatych" i pikników. Możemy stać się ewenementem na polską skalę i odciąć kibolska patologie oraz pozbawić jej jakichkolwiek wpływów i poważania na stadionie. Oby...q
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Stanowski przemówił
![]() https://mobile.twitter.com/K_Stanows...93853912649728
Ostatnio edytowane przez heoij : 29.12.2018 o godz. 01:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Rónież nie jestem prawnikiem Wiem tylko, że w upadłości likwidacyjnej, traci się prawo zarządu i korzystania i rozporządzania mieniem wchodzącym do masy upadłości - w tym gotówka i środkami znajdujacymni sie na rachunku bankowym. W miejsce organów firmy, wchodzi syndyk rozporządza mieniem, moze zawierac umowy. Zawieranie wiec umów ze spółka w upadłosci jest możliwe. Jednak gdy wchodzi syndyk - to ona rozporządza a nie zarząd. Edit: jeśli więc wcześniej przed upadloscią zaplaconoby pieniedzmi z Lecha, to wg mnie, te pieniadze nie zostana zwrócone do kasy Wisły. Pzdr. również Wiślacko ![]() Powód: Literówka.
Ostatnio edytowane przez yarow : 29.12.2018 o godz. 01:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
Powodzenia, tylko skąd na to ludzi weźmiesz? Jeżeli myślisz, że w Krakowie ci się to uda, to chyba nie rozumiesz klimatu kibicowskiego tego miasta. Nawet teraz gdy większość bandy siedzi, nie ma na to żadnych szans a co dopiero jak ludzie zaczną wychodzić. Ale pomarzyć możesz.A co do kibolskiej patologii, to w meczu z Lechem pełen sektor C, świetny doping i atmosfera, podziękowanie piłkarzom w postaci transparentu i sektorówki. Ciach bajera, jak widać "patologia" jak ją nazywasz ma się dobrze ![]()
Ostatnio edytowane przez Rience : 29.12.2018 o godz. 01:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powrot do Ektraklasy z 4 ligi bedzie bardzo, bardzo, bardzo ciezki. Obawiam sie ze moze byc to zadanie niewykonalne.
To nie pesymizm a realizm. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Podsumowując to co napisałeś - taki dokument TS ma. A jak prawdopodobnie wszyscy sobie zdajemy z tego sprawę - jest to celowe działanie. Bardzo bolesne w stosunku do kibiców.. A więc - patrząc poprzez zachowanie też na tym forum pewnych osób - jest pewne, że są tu ludzie, którzy dalej taką dezinformację w okreslonym kierunku muszą prowadzić. Inaczej - czego Ty, stawiając się w naszej pozycji ( kibiców - laików, troszczących się o klub) - spodziewałbyś się po nowych właścicielach ? Wszyscy jak widać grają na czas dla TSu i pytanie, czy nowi właściciele też mieli to w planie ? ( moim zdaniem jest to oczywiste ). Analizując wszystkie informacje - niestety prawda pewnie nigdy nie wyjdzie na światło dzienne. Za dużo osób, zbyt wielkie pieniądze. Czy jest jakakolwiek szansa, że znajdzie się choć mały element tej układanki ,który pozwoli ukazać skalę tych machinacji ?
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 29.12.2018 o godz. 01:48.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MatMax : 29.12.2018 o godz. 02:18.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jak mawiał kiedyś Tomasz Lis: ludzie nie są tak głupi jak myślicie, są jeszcze głupsi. 95% aktywnych uczestników tematu nadal nie rozumie co się stało mimo że scenariusz był wytłumaczony 100 razy od momentu przejęcia klubu przez aktora z parasolką za 10 zł z Rossmana i tego drugiego obwieszonego złotem.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
@jean_meslier
Oświeć nas durnowatych o tym co było wiadomo od początku a co my (czyli te 95% aktywnych) nadal nic nie kuma? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Przeciez jak to nie wyjdzie to i tak największe pretensje bedą do Marzenki, Dukata i reszty. ![]()
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
|
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
Ja to sobie wyobrażam... Tylko dość dziwna jest wymowa tego postu. Bo brzmi on tak jakby Wisłę przejmować miał w tym momencie ktoś uczciwy, kto zszokowany jest dotychczasowymi przekrętami i ewentualna późniejsza współpraca z osobami potencjalnie w nie zamieszanymi. A czy Vanna i reszta faktycznie maja uczciwe zamiary?
Ewentualnie, nowi właściciele, którzy wcale uczciwi nie są, orientują sie w międzyczasie ze gra nie jest warta świeczki bo wdeptują w gówno. Współgra to jednak w pewien sposób z tym co mówił Włodarski po upadku negocjacji - ze rzecz sie nie rozbija o długi, a o uporządkowanie innych spraw w zbyt krótkim czasie. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Kilerów Trzech można kręcić ...
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Tak sobie czytam te wszystkie wywody i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu,że od początku w tym meczu przy piłce jest jedna drużyna i nawet co do zawodnika filipskiego nie mam pewności po której stronie on gra,bo przecież nie można wykluczyć możliwości ,że własnie rozprowadza kolejną akcje w tej jakże pasjonującej rywalizacji.Szkoda tylko ,że sromotnie przegrywamy a mecz juz się kończy i chyba tylko cud mógłby odwrócic to co nieuniknione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Artykuł 299 KSH i wszystko jasne. Nie wiem na co wy liczycie. Powodzenia w dochodzeniu roszczeń od Marzeny.
A tutaj info o Gricuku. Kasę miał,a z jakiś względów nie chciał jej lokować w Wiśle nawet we fragmencie.. Domyślcie się sami co lub kto mu nie pasował... Ursus zawarł ze spółką PG Energy Capital Management, należącą do znanego menedżera Pawła Gricuka, warunkową umowę sprzedaży akcji spółki zależnej Ursus Bus za 34-34,5 mln zł - poinformował Ursus w komunikacie.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 29.12.2018 o godz. 07:42.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Wrócimy na pewno tylko zajmie to z 10 lat. Dekada pałętania się po piłkarskiej prowincji dla Wisły to jest dramat i obelga.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Zastanawiamy się dlaczego inwestor miał przelać kasę do 28.12
Hm... a jak wyglada sprawa odwołania prezesa TS? Można złożyć dymisje w każdej chwili czy trzeba czekać na jakieś zgromadzenie? Bo Pani Marzena przestała być prezesem TS dzień przed data przelewu. Może dlatego taka data? By złożyć dymisje gdy każdy czeka na przelew. Ma to sens? ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
W zasadzie ostatnią deską ratunku pozostało miasto. Bo w to że jakikolwiek przelew dojdzie nie wierzą nawet najwięksi optymiści a czasu zostało niewiele. Mam na myśli pożyczkę od miasta na spłatę bieżących zaległości względem piłkarzy a następnie ich sprzedaż w tym okienku transferowym. Sprzedać kogo tylko się da i zarobione pieniądze przeznaczyć na spłatę miasta i zobowiązań licencyjnych. Zakładam że można by dostać za nich około 10mln zł. W klubie zostanie zapewne stara gwardia wsparta juniorami i 11pkt do zdobycia w 17 meczach do utrzymania. W ten sposób można przygotować grunt pod przejęcie przez Kwietnia, Włodarskiego, firmy Dasta oraz Antrans w lecie. Zakładając oczywiście że są oni nadal zainteresowani. Wydaje mi się że miasto poszłoby na taki układ bo nasze bankructwo spowodowałoby że 5mln długu za najem by przepadło, a byłby to dopiero wierzchołek góry lodowej. Z tego co mi wiadomo miasto na utrzymanie obiektu płaci 5mln rocznie. Zakładając najbardziej optymistyczny scenariusz po bankructwie, czyli nasz awans do ekstraklasy po 5 latach, utrzymanie pustego obiektu wyniosłoby minimum 30mln a przecież jak ktoś wyżej napisał możemy się bujać po niższych ligach nawet 10 lat a stadion stałby przez ten czas pusty i generował koszty. Ja naprawdę myślę że tą sytuacje da się jeszcze uratować ale to już ostatni dzwonek na decyzje. Ktoś z TS'u musi poprowadzić rozmowy, dać sobie szanse bo świadomość tego że klub ostatecznie upadnie przez bierność nie da nam spokoju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ćwiąkale można ufać ?
Cytat:
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Solny masz przerwę w gimnazjum między świętami.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|