The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2018, 01:09
Nie jestem prawnikiem ale czy nie jest tak ze w przypadku upadlosci wszelkie platnosci wykonane pieniedzmi za mecz w Lechem beda musialy, w swietle prawa, byc zwrocone do kasy Wisly SA?
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.12.2018, 01:11
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Radziłbym ostudzić wasze gorące głowy. Kontrolowany przeciek w L+E wcale nie wróży nic dobrego. Według różnych krążących informacji, (tych realnych, a nie z L+E , która powielana była przez cały twitter jak małpki) - żadnego przejęcia nie będzie, a zabieg ten był zrobiony tylko i wyłącznie po to, by wstrzymać jeszcze część piłkarzy od składania wniosków o uregulowanie zaległości.
Pisałem o tym już 17 grudnia. Jak widać, sprawa ma jeszcze inne podłoże. SARAPATA! Ja bym w lustro nie miał odwagi spojrzeć. Wycieraliscie sobie wasze paskudne mordy frazesami o wspólnocie, ludzie oddawali Wam ostatnie ciężko zarobione pieniądze, po to byście mogli się bujać.

Młyny Pańskie mielą powoli...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.12.2018, 01:12
Dodam jeszcze do mojej spiskowej, że w przypadku obowiązku zgłoszenia wniosku o upadłosć spółki, zarząd nie móglby już jej doić. Dlatego trzeba było zrobić wszystko aby uwolniić się z obowiązku ogłoszenia upadłosci spólki. Ergo: przekazać ja komuś. A w międzyczasie ... wycisnąć do końca. I uporządkować po swojemu to, co jeszcze można uporządkować.

----------------------------------------------

Tymczasem: kasa przybędzie
Powód: Literówki.
Ostatnio edytowane przez yarow : 29.12.2018 o godz. 01:15.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 29.12.2018, 01:17
yarow napisał(a):Wyświetl post
Dodam jeszcze do mojej spiskowej, że w przypadku obowiązku zgłoszenia wniosku o upadłosć spółki, zarząd nie móglby już jej doić. Dlatego trzeba było zrobić wszystko aby uwolniić się z obowiązku ogłoszenia upadłosci spólki. Ergo: przekazać ja komuś. A w międzyczasie ... wycisnąć do końca. I uporządkować po swojemu to, co jeszcze można uporządkować.

----------------------------------------------

Tymczasem: kasa przybędzie
Nie jestem prawnikiem ale czy nie jest tak ze w przypadku upadlosci wszelkie platnosci wykonane pieniedzmi za mecz w Lechem beda musialy, w swietle prawa, byc zwrocone do kasy Wisly SA?

Masz moze wiedze ktora pozwoli odpowiedziec na moje pytanie?

Z Wislackim pozdrowieniem
Powód: Uzupelnienie
Ostatnio edytowane przez RAF : 29.12.2018 o godz. 01:18.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 29.12.2018, 01:17
Coś mi się wydaje, że to co pisze "filipski", to nie tylko teoria. Sugeruje, że jakoś dotarły do niego szczegóły tego, co się wydarzyło.
Brzmi to wiarygodnie.

Ale ciekawe jest to, że ci sami, którzy pisali o gangu narkotykowym z TS, teraz nagle nie wierzą, w to co on teraz pisze.
Tak sobie roztropkują... No jak to możliwe, że Sarapata mogła na koniec popodpisywać umowy w imieniu Wisły dla swojej rodziny i znajomych (z Dukatem płacili sobie 700 tys. zł)?
Dziwią się, jak to możliwe, że teraz pracownicy zachowują się dziwnie wobec nowych właścicieli, chociaż niedawno płakali, że Sarapata zatrudnia morderców w klubie. Niedawno mówiono o znalezieniu przez policję w hali Wisły skradzionych przedmiotów, papierosów z przemytu, a nawet narkotyków.

No chyba skleroza. Kurza pamięć

Ja po prostu jestem zszokowany mitomanią niektórych. Wymysły, że to wałek w stylu Meresińskiego, albo że wręcz Ly to podstawiony człowiek takich tępych ciołków jak Misiek i jego szefowie. To jest coś tak absurdalnego, że trzeba być naprawdę "zdolnym", żeby z czymś takim wyskoczyć.

Geniusze obrońcy sarapacizny chwalą się, że niby "obronili" Wisłę przed inwestorami od firmy Stechert. Obronili dla gangu, który Wisłę zadłużył na śmierć. A twierdzą, że dowodem na sukces jest bankructwo Stecherta.
Stechert to była firma-front (czy krzak) kupiona przez kogoś z dużymi pieniędzmi, do operacji kupna Wisły. To było tylko narzędzie, a nie inwestor.
Ci ludzie musieli zapłacić 40 mln zł. od razu. Ci ludzie pieniądze musieli mieć. Czy
czyste czy nie, to nie ma znaczenia (jak Legia prosperuje?)
Stecherta odrzucili po tym, jak kupno Wisły nie wypaliło, bo już nie był do niczego potrzebny.
Jak głupim trzeba być, żeby opowiadać kretynizmy o bankructwie Stecherta jako dowodzie na słuszność sarapacizny?

Meresiński to kompromitacja, za którą odpowiada Telefonika i Cupiał (o ironio teraz Telefonika wydaje komunikat: "musimy dbać o własną wiarygodność" )
Za niego odpowiadałą grupa mafijna, to nie był jednostkowy cwaniaczek. Tylko idiota by w to uwierzył. Pieniędzy nie miał, a od razu ukradł z kasy pół miliona. Ale tutaj akurat "Zielak" i "Misiek" gościa przekonali do spłynięcia (to jest plus).
Najprawdopodobniej to Wawro z ludźmi Telefoniki próbowali zrobić biznes na terenach TS.
To Telefonika i Cupiał zrobili z Wisły pośmiewisko. Większego wieśniaczka trudno było znaleźć.

No a o mafii w Krakowie...
Ciekawe, że kiedy Sarapata i niektórzy w TS się pokłócili, to ta wyciągnęła kartę z rękawa i w wywiadzie powiedziała coś takiego:

Cytat:
"Jako pierwszy o kandydowanie poprosił mnie wcześniej pan Prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz. Nawiasem mówiąc, też słyszałam, że on jest szefem mafii krakowskiej – czuje pan, że przekraczamy granicę absurdu?"

http://laczynaspasja.pl/tylko-u-nas-...-superwizjera/
No nie dziwne?

W komentarzach też ostatnio czytałem, że Kwiecień jest blisko z "Zielakiem" (cytat: "Kwiecień był zafascynowany zielakiem i był w niego wpatrzony jak w Boga."). Nie wiem, czy to prawda, ale pasowałoby.
Ostatnio edytowane przez abcabc : 29.12.2018 o godz. 01:23.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 29.12.2018, 01:22
Wiecie jak działa karuzela VAT?
Wiecie jakie firmy świadomie biorą w niej udział?
Z tego co czytałem to właśnie między innymi takie jak te co miały nas kupić.
Czyli... kapitał żaden, majtku zero, trudno stwierdzić czym handlują, pod adresem siedziby trudno znaleźć firme, ciągłe rotacje w zarządzie itd...
Największa karuzela VAT liczyła ponad 700 firm.
Zapewne jedna z nich posłużyła do próby zakupu Wisły, aby zagrać na czas i zrobić sytuacje jeszcze bardziej skomplikowaną.
Dodam, że Pani Marzena Sarapata jest z zawodu prawniczką i ogarnia ważne sprawy prawne dużo, dużo lepiej niż większość forumowiczów oraz dziennikarzy sportowych. Dobrze wie jak rozegrać wszystko, aby nie zrobić sobie krzywdy.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Kermorvan
Senior Member

Stary 29.12.2018, 01:24
Obiecałem sobie nic nie pisać, do północy dnia wczorajszego. Wyznaczony czas minął, a przysłowiowego "światełka w tunelu" nie widać. Chyba, że jest to expres pędzący do IV ligi. To prawdopodobnie jeden z najgorszych (najgorszy?) dzień w historii naszego kochanego klubu.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 29.12.2018, 01:27
Między wierszami można wyczuć że filipowski nie domniemuje a faktycznie skądś wie co się aktualnie dzieje w klubie. Mam tylko nadzieję, że niezależnie od tego jak sprawa się skończy, sarapata razem z ekipą wyląduje na długie lata w pierdlu, gangusy odczepia się od nas raz na zawsze oraz że wyjdziemy z tego silniejsi. My jako zwykli kibice a nie patologia. Nie będzie już podziałów na "kumatych" i pikników. Możemy stać się ewenementem na polską skalę i odciąć kibolska patologie oraz pozbawić jej jakichkolwiek wpływów i poważania na stadionie. Oby...q
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 29.12.2018, 01:29
Stanowski przemówił tylko na mnie nie krzyczcie

https://mobile.twitter.com/K_Stanows...93853912649728
Ostatnio edytowane przez heoij : 29.12.2018 o godz. 01:34.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.12.2018, 01:34
RAF napisał(a):Wyświetl post

Masz moze wiedze ktora pozwoli odpowiedziec na moje pytanie?

Z Wislackim pozdrowieniem

Rónież nie jestem prawnikiem Wiem tylko, że w upadłości likwidacyjnej, traci się prawo zarządu i korzystania i rozporządzania mieniem wchodzącym do masy upadłości - w tym gotówka i środkami znajdujacymni sie na rachunku bankowym. W miejsce organów firmy, wchodzi syndyk rozporządza mieniem, moze zawierac umowy.

Zawieranie wiec umów ze spółka w upadłosci jest możliwe. Jednak gdy wchodzi syndyk - to ona rozporządza a nie zarząd.

Edit: jeśli więc wcześniej przed upadloscią zaplaconoby pieniedzmi z Lecha, to wg mnie, te pieniadze nie zostana zwrócone do kasy Wisły.

Pzdr. również Wiślacko
Powód: Literówka.
Ostatnio edytowane przez yarow : 29.12.2018 o godz. 01:39.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 29.12.2018, 01:37
yarow napisał(a):Wyświetl post
Rónież nie jestem prawnikiem Wiem tylko, że w upadłości likwidacyjnej, traci się prawo zarządu i korzystania i rozporządzania mieniem wchodzącym do masy upadłości - w tym gotówka i środkami znajdujacymni sie na rachunku bankowym. W miejsce organów firmy, wchodzi syndyk rozporządza mieniem, moze zawierac umowy.

Zawieranie wiec umów ze spółka w upadłosci jest możliwe. Jednak gdy wchodzi syndyk - to ona rozporządza a nie zarząd.

Pzdr. również Wiślacko
Dzieki za odpowiedz W USA jest podobnie z tym ze syndyk moze zarzadac zwrotu pieniedzy jezeli podda w watpliwosc zasadnosc transferu (nazywa sie to preferential payments)
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 29.12.2018, 01:38
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie już podziałów na "kumatych" i pikników. Możemy stać się ewenementem na polską skalę i odciąć kibolska patologie oraz pozbawić jej jakichkolwiek wpływów i poważania na stadionie. Oby...q

Powodzenia, tylko skąd na to ludzi weźmiesz? Jeżeli myślisz, że w Krakowie ci się to uda, to chyba nie rozumiesz klimatu kibicowskiego tego miasta. Nawet teraz gdy większość bandy siedzi, nie ma na to żadnych szans a co dopiero jak ludzie zaczną wychodzić. Ale pomarzyć możesz.

A co do kibolskiej patologii, to w meczu z Lechem pełen sektor C, świetny doping i atmosfera, podziękowanie piłkarzom w postaci transparentu i sektorówki. Ciach bajera, jak widać "patologia" jak ją nazywasz ma się dobrze
Ostatnio edytowane przez Rience : 29.12.2018 o godz. 01:44.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 29.12.2018, 01:41
Powrot do Ektraklasy z 4 ligi bedzie bardzo, bardzo, bardzo ciezki. Obawiam sie ze moze byc to zadanie niewykonalne.

To nie pesymizm a realizm.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.12.2018, 01:45
filipski napisał(a):Wyświetl post
Szybko. Myślę, że przed Nowym Rokiem. I za to trzymam kciuki.

@Revenge_vo2

Nic mi nie wiadomo o tym, aby przelew był wstrzymany. Co więcej, widziałem dokument, który pozwala mi tu pisać to, co piszę od popołudnia. Nie mam miejsca przy stole na tym etapie, więc nie wiem, jak sprawy stoją. Nie mam wglądu w tok rozumowania inwestora, jednak nie spodziewałbym się wstrzymania przelewu. Ale skoro jedna strona może bezkarnie milczeć i przeciągać linę, to może druga też widzi w tym jakąś korzyść?

Ustalmy jedno - żaden z nas nie widział umowy. Bez znajomości jej treści możemy się wszyscy łapać za słówka oraz łapać za nie innych.
Co w takim razie może się stać po tym, jak dokument potwierdzający wpłynięcie wymaganej kwoty, jutro ujrzy światło dzienne ?
Podsumowując to co napisałeś - taki dokument TS ma. A jak prawdopodobnie wszyscy sobie zdajemy z tego sprawę - jest to celowe działanie. Bardzo bolesne w stosunku do kibiców.. A więc - patrząc poprzez zachowanie też na tym forum pewnych osób - jest pewne, że są tu ludzie, którzy dalej taką dezinformację w okreslonym kierunku muszą prowadzić.

Inaczej - czego Ty, stawiając się w naszej pozycji ( kibiców - laików, troszczących się o klub) - spodziewałbyś się po nowych właścicielach ? Wszyscy jak widać grają na czas dla TSu i pytanie, czy nowi właściciele też mieli to w planie ? ( moim zdaniem jest to oczywiste ).

Analizując wszystkie informacje - niestety prawda pewnie nigdy nie wyjdzie na światło dzienne. Za dużo osób, zbyt wielkie pieniądze. Czy jest jakakolwiek szansa, że znajdzie się choć mały element tej układanki ,który pozwoli ukazać skalę tych machinacji ?
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 29.12.2018 o godz. 01:48.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 29.12.2018, 01:49
Rience napisał(a):Wyświetl post
Powodzenia, tylko skąd na to ludzi weźmiesz? Jeżeli myślisz, że w Krakowie ci się to uda, to chyba nie rozumiesz klimatu kibicowskiego tego miasta. Nawet teraz gdy większość bandy siedzi, nie ma na to żadnych szans a co dopiero jak ludzie zaczną wychodzić. Ale pomarzyć możesz.

A co do kibolskiej patologii, to w meczu z Lechem pełen sektor C, świetny doping i atmosfera, podziękowanie piłkarzom w postaci transparentu i sektorówki. Ciach bajera, jak widać "patologia" jak ją nazywasz ma się dobrze
Serio tak zero-jedynkowo? Mówiąc patologia nie mam na myśli ultrasow ani wszystkich ludzi z C... mam na myśli gangusów i powiernikow misiów, zielakow i im podobnych. Czy dla każdej osoby z C liczą się tylko pozdrowienia do więzienia i mają w dupie los Wisły? Bo wydaje mi się, że nie i sami powinni się od nich odwrocic...
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 29.12.2018, 01:56
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Serio tak zero-jedynkowo? Mówiąc patologia nie mam na myśli ultrasow ani wszystkich ludzi z C... mam na myśli gangusów i powiernikow misiów, zielakow i im podobnych. Czy dla każdej osoby z C liczą się tylko pozdrowienia do więzienia i mają w dupie los Wisły? Bo wydaje mi się, że nie i sami powinni się od nich odwrocic...
O tej grupie którą masz na myśli też nie można mówić zero-jedynkowo jeżeli chce się być obiektywnym, nawet jeżeli chodzi o sprawy Wisły S.A.. Nic nie jest czarno-białe. Tam też są różni ludzie.
Odpowiedz cytując
MatMax
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 29.12.2018, 02:15
Rience napisał(a):Wyświetl post

Tak ale pamiętaj z jakim nastawieniem szli ludzie na ten mecz. Z wiarą bo była już wstępna umowa, żeby nowy "inwestor" widział siłę kibiców, żeby piłkarze widzieli że mają dla kogo grać. Gdyby ten mecz miał odbyć się 3 dni wcześniej, nie wiem jak wtedy liczona byłaby frekwencja.
Ostatnio edytowane przez MatMax : 29.12.2018 o godz. 02:18.
Odpowiedz cytując
jean_meslier
Member

Stary 29.12.2018, 02:16
Jak mawiał kiedyś Tomasz Lis: ludzie nie są tak głupi jak myślicie, są jeszcze głupsi. 95% aktywnych uczestników tematu nadal nie rozumie co się stało mimo że scenariusz był wytłumaczony 100 razy od momentu przejęcia klubu przez aktora z parasolką za 10 zł z Rossmana i tego drugiego obwieszonego złotem.
Odpowiedz cytując
MatMax
Junior Member

Stary 29.12.2018, 02:24
@jean_meslier
Oświeć nas durnowatych o tym co było wiadomo od początku a co my (czyli te 95% aktywnych) nadal nic nie kuma?
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.12.2018, 02:39
jean_meslier napisał(a):Wyświetl post
Jak mawiał kiedyś Tomasz Lis:

Noż kur...a ale żeś sobie autorytet znalazł ! Daj już spokój i nie wkur....ludzi . Miałeś rację stękając tu od początku .Cieszysz się ? Człowiek jest załamany bo tu pachnie upadkiem Wisły a ten Ci jeszcze półmózga cytuje ....
Odpowiedz cytując
kubad99
Member

Od: 05.2008

Stary 29.12.2018, 03:29
Kupowałeś kiedyś spółkę akcyjną? Albo przynajmniej spółkę? Albo przynajmniej małą firemkę? Jak uparty osioł, w niemal każdym poście, powtarzam do porzygu, że kwestia nie odbija się o przelew. Wy zaś uparcie, w niemal każdym poście, powtarzacie do porzygu, że tylko przelew, przelew, przelew. Za kim? Za dziennikarzami. A oni za kim? Czy aby na pewno za Pietrowskim?

Jeszcze raz powtórzę - czas nas rozsądzi. Jeśli ci tak bardzo przeszkadzają moje posty, nie czytaj ich. Nie ubędzie Ci od tego.

PS i oftopic - ten Rience?
Mnie tylko zastanawia, bo wg Twoich postów TS, czy ludzie na tylnich siedzeniach chcą za wszelką cenę zdyskredytować nowych czy tam potencjalnych właścicieli. To po co im sprzedawali?
Przeciez jak to nie wyjdzie to i tak największe pretensje bedą do Marzenki, Dukata i reszty.
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
Odpowiedz cytując
Deteinate
Member

Od: 03.2016

Stary 29.12.2018, 03:58

Wyobraźmy sobie, (...)
Ja to sobie wyobrażam... Tylko dość dziwna jest wymowa tego postu. Bo brzmi on tak jakby Wisłę przejmować miał w tym momencie ktoś uczciwy, kto zszokowany jest dotychczasowymi przekrętami i ewentualna późniejsza współpraca z osobami potencjalnie w nie zamieszanymi. A czy Vanna i reszta faktycznie maja uczciwe zamiary?
Ewentualnie, nowi właściciele, którzy wcale uczciwi nie są, orientują sie w międzyczasie ze gra nie jest warta świeczki bo wdeptują w gówno.
Współgra to jednak w pewien sposób z tym co mówił Włodarski po upadku negocjacji - ze rzecz sie nie rozbija o długi, a o uporządkowanie innych spraw w zbyt krótkim czasie.
Odpowiedz cytując
Augustus Romulus
Junior Member

Stary 29.12.2018, 05:38
Kilerów Trzech można kręcić ...
Odpowiedz cytując
Lonia
Member

Od: 08.2018

Stary 29.12.2018, 06:20
Tak sobie czytam te wszystkie wywody i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu,że od początku w tym meczu przy piłce jest jedna drużyna i nawet co do zawodnika filipskiego nie mam pewności po której stronie on gra,bo przecież nie można wykluczyć możliwości ,że własnie rozprowadza kolejną akcje w tej jakże pasjonującej rywalizacji.Szkoda tylko ,że sromotnie przegrywamy a mecz juz się kończy i chyba tylko cud mógłby odwrócic to co nieuniknione.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.12.2018, 06:27
Artykuł 299 KSH i wszystko jasne. Nie wiem na co wy liczycie. Powodzenia w dochodzeniu roszczeń od Marzeny.
A tutaj info o Gricuku. Kasę miał,a z jakiś względów nie chciał jej lokować w Wiśle nawet we fragmencie.. Domyślcie się sami co lub kto mu nie pasował...
Ursus zawarł ze spółką PG Energy Capital Management, należącą do znanego menedżera Pawła Gricuka, warunkową umowę sprzedaży akcji spółki zależnej Ursus Bus za 34-34,5 mln zł - poinformował Ursus w komunikacie.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 29.12.2018 o godz. 07:42.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.12.2018, 07:31
RAF napisał(a):Wyświetl post
Powrot do Ektraklasy z 4 ligi bedzie bardzo, bardzo, bardzo ciezki. Obawiam sie ze moze byc to zadanie niewykonalne.

To nie pesymizm a realizm.
Wrócimy na pewno tylko zajmie to z 10 lat. Dekada pałętania się po piłkarskiej prowincji dla Wisły to jest dramat i obelga.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 29.12.2018, 08:12
Zastanawiamy się dlaczego inwestor miał przelać kasę do 28.12
Hm... a jak wyglada sprawa odwołania prezesa TS? Można złożyć dymisje w każdej chwili czy trzeba czekać na jakieś zgromadzenie? Bo Pani Marzena przestała być prezesem TS dzień przed data przelewu. Może dlatego taka data? By złożyć dymisje gdy każdy czeka na przelew.
Ma to sens?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
solny
Junior Member

Stary 29.12.2018, 08:31
W zasadzie ostatnią deską ratunku pozostało miasto. Bo w to że jakikolwiek przelew dojdzie nie wierzą nawet najwięksi optymiści a czasu zostało niewiele. Mam na myśli pożyczkę od miasta na spłatę bieżących zaległości względem piłkarzy a następnie ich sprzedaż w tym okienku transferowym. Sprzedać kogo tylko się da i zarobione pieniądze przeznaczyć na spłatę miasta i zobowiązań licencyjnych. Zakładam że można by dostać za nich około 10mln zł. W klubie zostanie zapewne stara gwardia wsparta juniorami i 11pkt do zdobycia w 17 meczach do utrzymania. W ten sposób można przygotować grunt pod przejęcie przez Kwietnia, Włodarskiego, firmy Dasta oraz Antrans w lecie. Zakładając oczywiście że są oni nadal zainteresowani. Wydaje mi się że miasto poszłoby na taki układ bo nasze bankructwo spowodowałoby że 5mln długu za najem by przepadło, a byłby to dopiero wierzchołek góry lodowej. Z tego co mi wiadomo miasto na utrzymanie obiektu płaci 5mln rocznie. Zakładając najbardziej optymistyczny scenariusz po bankructwie, czyli nasz awans do ekstraklasy po 5 latach, utrzymanie pustego obiektu wyniosłoby minimum 30mln a przecież jak ktoś wyżej napisał możemy się bujać po niższych ligach nawet 10 lat a stadion stałby przez ten czas pusty i generował koszty. Ja naprawdę myślę że tą sytuacje da się jeszcze uratować ale to już ostatni dzwonek na decyzje. Ktoś z TS'u musi poprowadzić rozmowy, dać sobie szanse bo świadomość tego że klub ostatecznie upadnie przez bierność nie da nam spokoju.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.12.2018, 08:45
Ćwiąkale można ufać ?

Cytat:
Widzę, że pojawiają się pewne nieścisłości odnośnie do legendarnego przelewu - potwierdzenie według umowy ma zostać wysłane NAJPÓŹNIEJ 29.12.2018, czyli dziś. Zweryfikowane.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 29.12.2018, 08:49
Solny masz przerwę w gimnazjum między świętami.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów