The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2018, 11:29
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Bo nikt z nas nie chce mieć spalonej firmy czy domu, zajebanej matki żony i kochanki etc. Dziwi Cię to? Ciekawe czemu ekipa z biura prasowego nadal gra jak orkiestra na Titanicu. Po ....?
Haha.. To nie jest pruszkowska mafia a zwykla kibolka.. Ludzie..

Myślę, ze na pewno ktos złoży. Z Towarzystwa. Z bylych dzialaczy. Moze jakis biznesmen lub nawet prokuratura z urzedu sie zajmie tym. Mi sie wydaje ze predzej nikt z nas nie ma zamiaru wspolpracowac z prokuratura a nie ze sie boi.
Powód: Bo tak
Ostatnio edytowane przez Chorynatrzykolory : 29.12.2018 o godz. 11:32.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 29.12.2018, 11:31
Zwykla kibolka co biega z maczetami i obcina rece.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.12.2018, 11:33
https://twitter.com/MajchrzakP/statu...59859708710912

"Mats Hartling dzisiaj powinien wydawać oświadczenie w sprawie (braku) przelewu.

"Są pewne klauzule, o których nikt nie wie"

Ly Vanna jest jednak nieuchwytny."

Tak to widzę:

Dali się wyhuhać TSowi na umowie i teraz grają ostro - wersja optymistyczna i potwierdza to co pisał Filipski. Vanna Ly (lub ktoś kto go podstawił) wyhuhał Pietrowskiego i Hartlinga to wersja nr dwa (teorie o spisku Sarapaty itd)... No i wersja nr 3, patrząc na zachowanie Pietrowskiego najmniej prawdopodobna, że cała 3ka to oszuści...
Powód: Tak to widzę...
Ostatnio edytowane przez Jery : 29.12.2018 o godz. 11:52.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.12.2018, 11:51
Mam nadzieję, jeśli oni się z tego wycofują, że odtajnią pewne zapisy umowy. W czyste intencje ludzi z TS nie jestem już w stanie uwierzyć. Zbawcy, ....a ich mać.
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Od: 06.2010

Stary 29.12.2018, 11:52
Jery napisał(a):Wyświetl post

"Mats Hartling dzisiaj powinien wydawać oświadczenie w sprawie (braku) przelewu.

Ach, nareszcie - może Hartling jednak się wyłamie i opowie o klauzulach zawieszających po stronie sprzedającego, z których do wczoraj ŻADNA nie została spełniona? Ale wtedy to już będzie wojna z TS na noże i maczety.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 29.12.2018, 11:58
Tak, tak.

A Bernatzkemu TS straszył dzieci w szkole.
W wakacje.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.12.2018, 11:59
filipski napisał(a):Wyświetl post
Ach, nareszcie - może Hartling jednak się wyłamie i opowie o klauzulach zawieszających po stronie sprzedającego, z których do wczoraj ŻADNA nie została spełniona? Ale wtedy to już będzie wojna z TS na noże i maczety.
Zakładając, że to prawda - to słabo to rozegrali, skoro w mediach było trąbienie o przelewie, a zero informacji, że TS też ma obowiązki, przez które umowa może nie dojść do skutku
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 29.12.2018, 12:01
Fakt, najlepiej byłoby uznać od początku, że kupno tej spółki to jednak gra, w której wszyscy próbują wszystkich wymanewrować. Ciekawe dlaczego tego nie założyli?
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 29.12.2018, 12:02
No to wszystko się układa w logiczną całość. Nowi właściciele dogrzebali się do gówna tak wielkiego, że już im się odechciało pompować kasę.

Ciekawe kiedy te klauzule/aneksy powstały. Pewnie koniec zeszłego tygodnia.
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 29.12.2018, 12:03
Pusty śmiech człowieka ogarnia jak sobie przypomnieć jak Sarapata po pozbyciu się Szymańskiego mówiła, że nadużył zaufania . Co za bezczelne babsko. Teraz będzie zgrywała biedną, szantażowaną istotę. Wystarczy na nią spojrzeć i widzi się wyrachowaną babę. Wlazła między wrony i krakała jak i ony.

Clanowy napisał(a):Wyświetl post
No to wszystko się układa w logiczną całość. Nowi właściciele dogrzebali się do gówna tak wielkiego, że już im się odechciało pompować kasę.

Ciekawe kiedy te klauzule/aneksy powstały. Pewnie koniec zeszłego tygodnia.
Pewnie jednym z aneksów jest nie ruszanie nawet kijem tego gówna w papierach.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez adfurle : 29.12.2018 o godz. 12:07.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 29.12.2018, 12:04
filipski napisał(a):Wyświetl post
Wszystko idzie zgodnie z planem.
Ludzie znów się podzielą, sprawa będzie trudna do ocenienia czy TS zawalił czy Kambodża się wycofała. Wiele wątpliwości, żadnych jednoznacznych odpowiedzi, oto chodzi
Każdym powie swoje, jak coś zasłonią się umową i karami w niej zawartej.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.12.2018, 12:05
Jery napisał(a):Wyświetl post

Czyli co jest taka klauzula, że pieniądze może są, ale Ts nie ma prawa o tym informować?
Ostatnio edytowane przez Pele77 : 29.12.2018 o godz. 12:07.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 29.12.2018, 12:07
Zaraz zaraz.

Naprawdę wierzycie w to, że poważny inwestor kupił klub bez dogłębnego audytu i dopiero w ostatni dzień gdy już miał przelać mityczne 12,2 mln znalazł gówienko w piwnicy?
Oczywiście, że jeśli to miało być oszustwo (nie pytajcie jakie) to teraz najłatwiej zwalić na TS, który ma opinie szorującą po dnie.

Tak jak pisałem - to samo próbował uskutecznić Bernatzky, tylko wtedy jeszcze opinia o TS była zgoła inna.
Odpowiedz cytując
majkelson777
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 29.12.2018, 12:09
Pele77 napisał(a):Wyświetl post
Czyli co jest taka klauzula, że pieniądze może są, ale Ts nie ma prawa o tym informować?
Po prostu jest klauzula o terenach, których Wisła nie spełniła i przelewu nie ma : )
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 29.12.2018, 12:10
Snow napisał(a):Wyświetl post
Zaraz zaraz.

Naprawdę wierzycie w to, że poważny inwestor kupił klub bez dogłębnego audytu i dopiero w ostatni dzień gdy już miał przelać mityczne 12,2 mln znalazł gówienko w piwnicy?
Oczywiście, że jeśli to miało być oszustwo (nie pytajcie jakie) to teraz najłatwiej zwalić na TS, który ma opinie szorującą po dnie.

Tak jak pisałem - to samo próbował uskutecznić Bernatzky, tylko wtedy jeszcze opinia o TS była zgoła inna.
Audyt polega na tym, że audytor sprawdza podmiot w ramach powierzonego mu zakresu. Zakres ten określa również podmiot sprawdzany. Zamawiający może co najwyżej ocenić, czy zakres audytu mu odpowiada.

Audytor nie jest też bóstwem, które przenika wszystkie ściany, czyta w myślach i widzi wszystko, niezależnie jak głęboko jest ukryte.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.12.2018, 12:11
Podejrzewam, że pewnie TS zobowiązał się do rozwiązania wszystkich niekorzystnych umów, typu sprzątanie, drukowanie programów meczowych itd, a drugie strony tych umów nie widzą powodów dla których mieliby to zrobić.

To by wyjaśniało słowa Filipskiego.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 29.12.2018, 12:14
Ludzie dajcie już spokój z czekaniem na przelew . Ja sam bardzo wierzyłem i byłem optymistą .Jednak od samego początku twierdziłem , że wszystko zweryfikuje zapowiedziany termin przelewu czyli 28.12 . Przelew nie dotarł i sprawa jest jasna . Nie mam pojęcia po co to wszystko było robione , jakie korzyści miało to przynieść tym potencjalnym kupcom ? Nadal nie wiem bo nic mądrego mi do głowy nie przychodzi . Co raz bardziej jestem jednak skłonny uwierzyć w wersję , ze oni faktycznie byli pionkami , którzy robili to wszystko na polecenie naszych gangusów i poprzedniego zarządu . Innego rozsądnego tłumaczenia nie znajduję . Ale to już temat dla prokuratury i tych wszystkich trzy literowych służb . Mam nadzieję , że ktoś się tym zajmie na serio i to wyjaśni .
Teraz jest jednak ważniejszy temat czyli co dalej z Wisłą ? W obecnej sytuacji nie ma się co okłamywać rozpadu drużyny nie da się już powstrzymać . W połowie stycznia nie mamy już kim grać . Teoretycznie punktów powinno nam jakoś wystarczyć na utrzymanie chociaż grając juniorami będzie ciężko nawet o te 17 pkt potrzebnych do utrzymania . Ale to sprawa jakby drugorzędna bo ma sens tylko wtedy jeśli uda się znaleźć jakieś rozwiązania na funkcjonowanie kluby . Widać , że dobra wola środowiska jest i nawet PZPN ma interes w tym , żeby Wisłę ratować . Ale sama wola nie wystarczy trzeba zrobić coś żeby umożliwić np naszym lokalnym biznesmenom bezpieczne przejęcie klubu czyli pozbyć się gangreny w postaci naszych "kumatych" i zrobić coś z zadłużeniem które na start jest zbyt duże /jak mówił Włodarski / I tu musi włączyć się miasto innej opcji nie widzę . 5 mln długu za stadion to pokaźna kwota , koszty dnia meczowego 123 tys to tez jakaś forma gangsterki , nikt tyle nie płaci . Może trzeba wziąć wzorce z Wrocławia ? Przynajmniej na okres startowy , dla nowego otwarcia . Gdyby uregulować sprawę bandytów i w jakiś sposób uregulować , odroczyć dług to chętni na przejęcie klubu pewnie by się znaleźli .
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 29.12.2018, 12:16
Tak się robi interesy:

https://mobile.twitter.com/SSzumny/s...55647037816832
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.12.2018, 12:17
@mr_kwolf Plus choćby lista numerów kont do przelewów, które zgodnie z umową miała zostać przekazana inwestorom... @Filipski najlepiej pisz co wiesz bo nie ma już czasu na domysły, a jeśli masz pewne info to rzuć to jakiemuś pismakowi bo jeśli jest jak piszesz to Marzena nas tu wszystkich znowu r.cha...
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.12.2018, 12:20
Dajcie już spokój co poniektórzy z tym mitycznym juz przelewem. Ja wiem że serce podpowiada jedno a rozum drugie ale na boga nie bądźmy naiwni. Sarapata rozmyła wszystko to idealnie
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
maro500
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 29.12.2018, 12:22
Cytat:
Jeżeli dogramy sezon do końca juniorami, zajmiemy miejsce spadkowe, ALE spłacimy te 12 baniek, to 19/20 zagramy w 1 lidze Chodzi mi o nadzieję, żeby nie zaxzynać od 4 ligi...
Nie do końca tylko juniorami. Mogą zostać u nas (z miłości do klubu, chęci wypromowania się lub świadomości, że i tak na więcej niż pierwszą ligę się nie nadają, ewentualnie "ze starości") Buchalik, Wasilewski, Świątko, Boguski, Brożek, Bartosz raczej zostając w Wiśle nie mają absolutnie nic do stracenia. Spłaceni zostali Imaz, Wojtkowski i Kort, sprzedaż Imaza i Wojtkowskiego da Wiśle około 750 tysięcy euro. Jakby jakimś cudem spłacić Arsenicia, Bashę i Sadloka, to z ich sprzedaży dostaniemy w sumie około milion i dwieście pięćdziesiąt tysięcy euro (jakby tych pięciu zawodników poszło za wartości z Transfermarktu, to Wisła by otrzymała 2 miliony 550 tysięcy euro). W takim układzie Kort zostałby te pół roku w Wiśle, potem kończy mu się kontrakt. Jakby udało się do klubu ściągnąć z wypożyczeń Małeckiego i Drzazgę, to w połączeniu z juniorami "jakiś tam" przód mamy. Z obrońcami sprawa przedstawia się o wiele gorzej, bo gra czwórką Grabowski-Wasilewski-Świątko-Bartosz jest jak zaproszenie dla napastników przeciwnika. Rozwiązaniem na pół roku mogłoby być przekonanie Sobolewskiego (moim zdaniem po przepracowanym okresie przygotowawczym wcale by specjalnie od średniej ligowej nie odstawał) oraz szukanie młodych zawodników w czwartej lidze czy okręgówce, zwłaszcza tych, którzy w Wiśle się wychowali. Dla młodych zawodników bez klubu lub łączących kopanie się w czwartej lidze lub okręgówce ze studiami lub pracą nagła oferta "cztery tysiące na miesiąc, dwa treningi dziennie, szansa na zaistnienie w "poważnej" (cudzysłów nieprzypadkowy) piłce" to życiowa szansa nie do odrzucenia. Do tego jeszcze jeden aspekt - szatnia - jakby to byli zwykli najemnicy z jakąś perspektywą po odejściu z Wisły, to w pierwszym dniu po upłynięciu terminów złożyliby wezwania do zapłaty - a złożyli tylko ci, co tą perspektywę faktycznie mają. Możliwe, że na pierwszy trening w styczniu stawi się czternastu-piętnastu seniorów, co nie będzie tragedią. Tragedią byłoby pozostanie tylko Brożka, Boguskiego, Wasilewskiego i Buchalika - wtedy na siłę trzeba znaleźć piętnastu piłkarzy z kartą w ręku lub w okręgówce, którzy będą chętni do walki za parę tysięcy miesięcznie i powrót do piłkarskiego życia. Jak zostanie trzynastu-czternastu piłkarzy, to może nawet Błaszczykowski by wtedy wrócił. Teraz celem Wisły musi być przetrwanie w lidze. Jak się uda, a jednocześnie konsorcjum "krakowskich biznesmenów" z Włodarskim na czele zdoła przygotować firmy do przejęcia Wisły i systematycznej spłaty długów - to wtedy wstajemy z martwych
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.12.2018, 12:24
Dawajcie screeny, bo niektóre twitty usuwają. Tyle jest u niego.

Odpowiedz cytując
Revenge_vo2
Member

Od: 12.2018

Stary 29.12.2018, 12:28
Cytat:
Dajcie już spokój co poniektórzy z tym mitycznym juz przelewem. Ja wiem że serce podpowiada jedno a rozum drugie ale na boga nie bądźmy naiwni. Sarapata rozmyła wszystko to idealnie
Rozum podpowiada, żeby czekać, bo chęć zrobienia rentowengo biznesu jest sliniejsza niż jakaś pseudo mafia
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 29.12.2018, 12:30
Pytanie, mamy jakies mozliwosci skierować zainteresowanie skarbówki/prokuratury na klub? W sensie w celu "sprawdzenia".
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 29.12.2018, 12:33
Uprzejmie donosze że mój somsiad.... i cyk do skrzyneczki pozdrawiam
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.12.2018, 12:34
Myslę ze za bardzo się czepiacie Pani Marzeny i jej wypłat.
Ma dostęp do irracjonalnie dużych pieniędzy to i z tego korzysta po to tam się pojawiła. Nie wierze też ze tylko ona tak robiła i skorzystała najbardziej (i na sam koniec).

Myślę że te pieniądze jej (nam) się po prostu należały
Taki mamy obecnie klimat.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 29.12.2018, 12:35
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie, mamy jakies mozliwosci skierować zainteresowanie skarbówki/prokuratury na klub? W sensie w celu "sprawdzenia".
Dostępne w mediach społecznościowych informacje o powszechnym stosowaniu cen określonych w umowach znacznie odbiegających od wartości rynkowej tych praw lub rzeczy. Według nich Wisła sztucznie zawyża koszty uzyskania przychodów.

W razie nieudzielenia odpowiedzi, niedokonania zmiany wartości lub niewskazania przyczyn, które uzasadniają podanie ceny znacznie odbiegającej od wartości rynkowej, organ podatkowy określi wartość z uwzględnieniem opinii biegłego lub biegłych. Jeżeli wartość określona w ten sposób odbiega co najmniej o 33% od wartości wyrażonej w cenie, koszty opinii biegłego lub biegłych obciążą podatnika.

Może kontrola cen transferowych?
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 29.12.2018 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.12.2018, 12:36
proponuje zaśmiecić marzence trochę skrzynkę mailową - na adres [email protected] niech każdy Wiślak napisze parę cierpkich słów typu złodzieje szumowina gdzie pieniądze za las. Jak dostanie 100 000 maili to będzie miała problem dokopać się do spraw dotyczących jej działalności
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 29.12.2018, 12:36
maro500 napisał(a):Wyświetl post
Nie do końca tylko juniorami. Mogą zostać u nas (z miłości do klubu, chęci wypromowania się lub świadomości, że i tak na więcej niż pierwszą ligę się nie nadają, ewentualnie "ze starości") Buchalik, Wasilewski, Świątko, Boguski, Brożek, Bartosz raczej zostając w Wiśle nie mają absolutnie nic do stracenia. Spłaceni zostali Imaz, Wojtkowski i Kort, sprzedaż Imaza i Wojtkowskiego da Wiśle około 750 tysięcy euro. Jakby jakimś cudem spłacić Arsenicia, Bashę i Sadloka, to z ich sprzedaży dostaniemy w sumie około milion i dwieście pięćdziesiąt tysięcy euro (jakby tych pięciu zawodników poszło za wartości z Transfermarktu, to Wisła by otrzymała 2 miliony 550 tysięcy euro). W takim układzie Kort zostałby te pół roku w Wiśle, potem kończy mu się kontrakt. Jakby udało się do klubu ściągnąć z wypożyczeń Małeckiego i Drzazgę, to w połączeniu z juniorami "jakiś tam" przód mamy. Z obrońcami sprawa przedstawia się o wiele gorzej, bo gra czwórką Grabowski-Wasilewski-Świątko-Bartosz jest jak zaproszenie dla napastników przeciwnika. Rozwiązaniem na pół roku mogłoby być przekonanie Sobolewskiego (moim zdaniem po przepracowanym okresie przygotowawczym wcale by specjalnie od średniej ligowej nie odstawał) oraz szukanie młodych zawodników w czwartej lidze czy okręgówce, zwłaszcza tych, którzy w Wiśle się wychowali. Dla młodych zawodników bez klubu lub łączących kopanie się w czwartej lidze lub okręgówce ze studiami lub pracą nagła oferta "cztery tysiące na miesiąc, dwa treningi dziennie, szansa na zaistnienie w "poważnej" (cudzysłów nieprzypadkowy) piłce" to życiowa szansa nie do odrzucenia. Do tego jeszcze jeden aspekt - szatnia - jakby to byli zwykli najemnicy z jakąś perspektywą po odejściu z Wisły, to w pierwszym dniu po upłynięciu terminów złożyliby wezwania do zapłaty - a złożyli tylko ci, co tą perspektywę faktycznie mają. Możliwe, że na pierwszy trening w styczniu stawi się czternastu-piętnastu seniorów, co nie będzie tragedią. Tragedią byłoby pozostanie tylko Brożka, Boguskiego, Wasilewskiego i Buchalika - wtedy na siłę trzeba znaleźć piętnastu piłkarzy z kartą w ręku lub w okręgówce, którzy będą chętni do walki za parę tysięcy miesięcznie i powrót do piłkarskiego życia. Jak zostanie trzynastu-czternastu piłkarzy, to może nawet Błaszczykowski by wtedy wrócił. Teraz celem Wisły musi być przetrwanie w lidze. Jak się uda, a jednocześnie konsorcjum "krakowskich biznesmenów" z Włodarskim na czele zdoła przygotować firmy do przejęcia Wisły i systematycznej spłaty długów - to wtedy wstajemy z martwych
Wszystko fajnie, ale dlaczego maja wykonywać prace za darmo? Bo z czego chcesz im płacić.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Deteinate
Member

Od: 03.2016

Stary 29.12.2018, 12:37
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Najpierw trzeba przyjąć założenie, ze policja czy prokuratura nie są zinfiltrowane przez grupy przestępcze...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów