|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Zwykla kibolka co biega z maczetami i obcina rece.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
https://twitter.com/MajchrzakP/statu...59859708710912
"Mats Hartling dzisiaj powinien wydawać oświadczenie w sprawie (braku) przelewu. "Są pewne klauzule, o których nikt nie wie" Ly Vanna jest jednak nieuchwytny." Tak to widzę: Dali się wyhuhać TSowi na umowie i teraz grają ostro - wersja optymistyczna i potwierdza to co pisał Filipski. Vanna Ly (lub ktoś kto go podstawił) wyhuhał Pietrowskiego i Hartlinga to wersja nr dwa (teorie o spisku Sarapaty itd)... No i wersja nr 3, patrząc na zachowanie Pietrowskiego najmniej prawdopodobna, że cała 3ka to oszuści... Powód: Tak to widzę...
Ostatnio edytowane przez Jery : 29.12.2018 o godz. 11:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję, jeśli oni się z tego wycofują, że odtajnią pewne zapisy umowy. W czyste intencje ludzi z TS nie jestem już w stanie uwierzyć. Zbawcy, ....a ich mać.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tak, tak.
A Bernatzkemu TS straszył dzieci w szkole. W wakacje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Zakładając, że to prawda - to słabo to rozegrali, skoro w mediach było trąbienie o przelewie, a zero informacji, że TS też ma obowiązki, przez które umowa może nie dojść do skutku
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Fakt, najlepiej byłoby uznać od początku, że kupno tej spółki to jednak gra, w której wszyscy próbują wszystkich wymanewrować. Ciekawe dlaczego tego nie założyli?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No to wszystko się układa w logiczną całość. Nowi właściciele dogrzebali się do gówna tak wielkiego, że już im się odechciało pompować kasę.
Ciekawe kiedy te klauzule/aneksy powstały. Pewnie koniec zeszłego tygodnia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Pusty śmiech człowieka ogarnia jak sobie przypomnieć jak Sarapata po pozbyciu się Szymańskiego mówiła, że nadużył zaufania
. Co za bezczelne babsko. Teraz będzie zgrywała biedną, szantażowaną istotę. Wystarczy na nią spojrzeć i widzi się wyrachowaną babę. Wlazła między wrony i krakała jak i ony.Pewnie jednym z aneksów jest nie ruszanie nawet kijem tego gówna w papierach. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez adfurle : 29.12.2018 o godz. 12:07.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Ludzie znów się podzielą, sprawa będzie trudna do ocenienia czy TS zawalił czy Kambodża się wycofała. Wiele wątpliwości, żadnych jednoznacznych odpowiedzi, oto chodzi Każdym powie swoje, jak coś zasłonią się umową i karami w niej zawartej. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Czyli co jest taka klauzula, że pieniądze może są, ale Ts nie ma prawa o tym informować?
Ostatnio edytowane przez Pele77 : 29.12.2018 o godz. 12:07.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zaraz zaraz.
Naprawdę wierzycie w to, że poważny inwestor kupił klub bez dogłębnego audytu i dopiero w ostatni dzień gdy już miał przelać mityczne 12,2 mln znalazł gówienko w piwnicy? Oczywiście, że jeśli to miało być oszustwo (nie pytajcie jakie) to teraz najłatwiej zwalić na TS, który ma opinie szorującą po dnie. Tak jak pisałem - to samo próbował uskutecznić Bernatzky, tylko wtedy jeszcze opinia o TS była zgoła inna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
Audytor nie jest też bóstwem, które przenika wszystkie ściany, czyta w myślach i widzi wszystko, niezależnie jak głęboko jest ukryte. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Podejrzewam, że pewnie TS zobowiązał się do rozwiązania wszystkich niekorzystnych umów, typu sprzątanie, drukowanie programów meczowych itd, a drugie strony tych umów nie widzą powodów dla których mieliby to zrobić.
To by wyjaśniało słowa Filipskiego. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie dajcie już spokój z czekaniem na przelew . Ja sam bardzo wierzyłem i byłem optymistą .Jednak od samego początku twierdziłem , że wszystko zweryfikuje zapowiedziany termin przelewu czyli 28.12 . Przelew nie dotarł i sprawa jest jasna . Nie mam pojęcia po co to wszystko było robione , jakie korzyści miało to przynieść tym potencjalnym kupcom ? Nadal nie wiem bo nic mądrego mi do głowy nie przychodzi . Co raz bardziej jestem jednak skłonny uwierzyć w wersję , ze oni faktycznie byli pionkami , którzy robili to wszystko na polecenie naszych gangusów i poprzedniego zarządu . Innego rozsądnego tłumaczenia nie znajduję . Ale to już temat dla prokuratury i tych wszystkich trzy literowych służb . Mam nadzieję , że ktoś się tym zajmie na serio i to wyjaśni .
Teraz jest jednak ważniejszy temat czyli co dalej z Wisłą ? W obecnej sytuacji nie ma się co okłamywać rozpadu drużyny nie da się już powstrzymać . W połowie stycznia nie mamy już kim grać . Teoretycznie punktów powinno nam jakoś wystarczyć na utrzymanie chociaż grając juniorami będzie ciężko nawet o te 17 pkt potrzebnych do utrzymania . Ale to sprawa jakby drugorzędna bo ma sens tylko wtedy jeśli uda się znaleźć jakieś rozwiązania na funkcjonowanie kluby . Widać , że dobra wola środowiska jest i nawet PZPN ma interes w tym , żeby Wisłę ratować . Ale sama wola nie wystarczy trzeba zrobić coś żeby umożliwić np naszym lokalnym biznesmenom bezpieczne przejęcie klubu czyli pozbyć się gangreny w postaci naszych "kumatych" i zrobić coś z zadłużeniem które na start jest zbyt duże /jak mówił Włodarski / I tu musi włączyć się miasto innej opcji nie widzę . 5 mln długu za stadion to pokaźna kwota , koszty dnia meczowego 123 tys to tez jakaś forma gangsterki , nikt tyle nie płaci . Może trzeba wziąć wzorce z Wrocławia ? Przynajmniej na okres startowy , dla nowego otwarcia . Gdyby uregulować sprawę bandytów i w jakiś sposób uregulować , odroczyć dług to chętni na przejęcie klubu pewnie by się znaleźli . |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@mr_kwolf Plus choćby lista numerów kont do przelewów, które zgodnie z umową miała zostać przekazana inwestorom... @Filipski najlepiej pisz co wiesz bo nie ma już czasu na domysły, a jeśli masz pewne info to rzuć to jakiemuś pismakowi bo jeśli jest jak piszesz to Marzena nas tu wszystkich znowu r.cha...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dajcie już spokój co poniektórzy z tym mitycznym juz przelewem. Ja wiem że serce podpowiada jedno a rozum drugie ale na boga nie bądźmy naiwni. Sarapata rozmyła wszystko to idealnie
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dawajcie screeny, bo niektóre twitty usuwają. Tyle jest u niego.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Pytanie, mamy jakies mozliwosci skierować zainteresowanie skarbówki/prokuratury na klub? W sensie w celu "sprawdzenia".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Uprzejmie donosze że mój somsiad....
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Myslę ze za bardzo się czepiacie Pani Marzeny i jej wypłat.
Ma dostęp do irracjonalnie dużych pieniędzy to i z tego korzysta po to tam się pojawiła. Nie wierze też ze tylko ona tak robiła i skorzystała najbardziej (i na sam koniec). Myślę że te pieniądze jej (nam) się po prostu należały Taki mamy obecnie klimat. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
W razie nieudzielenia odpowiedzi, niedokonania zmiany wartości lub niewskazania przyczyn, które uzasadniają podanie ceny znacznie odbiegającej od wartości rynkowej, organ podatkowy określi wartość z uwzględnieniem opinii biegłego lub biegłych. Jeżeli wartość określona w ten sposób odbiega co najmniej o 33% od wartości wyrażonej w cenie, koszty opinii biegłego lub biegłych obciążą podatnika. Może kontrola cen transferowych?
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 29.12.2018 o godz. 12:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
proponuje zaśmiecić marzence trochę skrzynkę mailową - na adres [email protected] niech każdy Wiślak napisze parę cierpkich słów typu złodzieje szumowina gdzie pieniądze za las. Jak dostanie 100 000 maili to będzie miała problem dokopać się do spraw dotyczących jej działalności
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|