The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2018, 20:31
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wraca do TSu... Który nie ma prezesa, Wisła nie ma rady nadzorczej, ma tylko p.o. Prezesa. To farsa.
Tylko wraz z powrotem na łono TS-u p.o. Prezesa przestanie nim być. Wówczas w SA panuje bezkrólewie. Następnie jutro lub 31 piłkarze wyślą wezwania do zapłaty, a od połowy stycznia trenujemy juniorami. I ten wariant jest już niestety coraz bliższy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.12.2018, 20:32
No to by bylo juz na tyle .....szacun dla tych ktorzy do tej pory naprawde wierzyli i łudzili sie happy endem
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.12.2018, 20:39
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
No to by bylo juz na tyle .....szacun dla tych ktorzy do tej pory naprawde wierzyli i łudzili sie happy endem
Dziękuję ale uważam, że to nie koniec.
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.12.2018, 20:42
efekt napisał(a):Wyświetl post
Jednego nie zrozumiem po co cały ten cyrk
Żeby Marzenka ugrała 2 tygodnie - zeby nie musiała być obecna na opłatku ani meczu z Lechem. Żeby można było odegrać szopke że wszystko jest OK. No i żeby zamiast złosc po tym jak audyt wykazał 80 mln PLN długu można było skupić na nadziei że Filip z Konopii pomimo tego totalnego turborozpirzu chciałby wejsc w ten bajzel.

To wymyslono na prędce plan rezerwowy ( albo był cały czas w w pogotowniu) że łysemu , kozakiewiczowi i chińczykowi z kontyneru odpali się za przedstawienie jakaś sumke...
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.12.2018, 20:42
yarow napisał(a):Wyświetl post
Dziękuję ale uważam, że to nie koniec.
no pewnie że nie koniec życie toczy się dalej czekamy na nowego prezesa TS i jego plan na ten cały burdel po Tarapacie. Mam nadzieję że będzie miał jaja i skieruje jej sprawę do sądu za niegospodarnosć.
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Stary 28.12.2018, 20:43
efekt napisał(a):Wyświetl post
Jednego nie zrozumiem po co cały ten cyrk
Mogą być różne scenariusze np. szykują większy wał a chwilowe posiadanie klubu było im potrzebne dla uwiarygodnienia innym zakątku świata, minie rok wszystko się zatrze a oni zwalą brak transakcji na kibiców i całe środowisko piłkarskie w Polsce.
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.12.2018, 20:43
A z drugiej strony ten cały Pietrowski to ....a co kolejny Citko? Przecież jak to mu nie wypali to na polskim rynku już nawet pietruszki nie sprzeda.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.12.2018, 20:47
JacekFan napisał(a):Wyświetl post
A z drugiej strony ten cały Pietrowski to ....a co kolejny Citko? Przecież jak to mu nie wypali to na polskim rynku już nawet pietruszki nie sprzeda.
I tak nikt w tym kraju o tym gościu wcześniej nie słyszał.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2018, 20:47
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post

O umowie było napisane w pierwszym oświadczeniu i tam też tylko pada określenie luksembursko-brytyjskie konsurcjum, a nie żadne konkrety.
Dokładnie tak jak piszesz, oświadczenie 1 - umowa warunkowa sprzedaży, oświadczenie -2 - Nie jesteśmy właścicielami - czyli warunki blokujące wejście w życie Umowy zostały spełnione.
I dla mnie to są dwa jedyne pewniaki - reszta to jest beletrystyka dziennikarska...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.12.2018, 20:52
"Obyś zyl w ciekawych czasach" jak to mawia Chinskie przyslowie.

JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 28.12.2018, 20:54
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
"Obyś zyl w ciekawych czasach" jak to mawia Chinskie przyslowie.

A to akurat jest przekleństwo Edit: chyba, że w Kambodży to są życzenia
Odpowiedz cytując
martinho04051993
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 28.12.2018, 20:57
Savik napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak jak piszesz, oświadczenie 1 - umowa warunkowa sprzedaży, oświadczenie -2 - Nie jesteśmy właścicielami - czyli warunki blokujące wejście w życie Umowy zostały spełnione.
I dla mnie to są dwa jedyne pewniaki - reszta to jest beletrystyka dziennikarska...
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...er,nId,2754415

Cytuję:

Cytat:
Zgodnie z naszym komunikatem i klauzulą w umowie na zakup akcji klubu, do godz. 23:59 ma przyjść na adres naszego księgowego w Wiśle potwierdzenie przelewu z banku. I na to potwierdzenie wszyscy czekamy - powiedział Interii p.o. prezesa Wisły SA Adam Pietrowski.
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 28.12.2018, 20:58
Pietrowski to przypomina tego brodacza z filmu Konsul. Konsul Wisniak dawno s.......ił, a ten dalej urzędował w lipnym konsulacie.

Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2018, 21:01
To dla mnie właśnie beletrystyka, a oświadczenie TSu na oficjalnej stronie to fakt.
Odpowiedz cytując
martinho04051993
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 28.12.2018, 21:04
Savik napisał(a):Wyświetl post
To dla mnie właśnie beletrystyka, a oświadczenie TSu na oficjalnej stronie to fakt.
Czyli sfałszowali wypowiedź Pietrowskiego? Przyjemnego zaklinania rzeczywistości życzę.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.12.2018, 21:05
Pietrowski wszystko na to wskazuje,że będzie kozłem ofiarnym chyba tej smutnej historii.
Ale jeszcze poczekajmy.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.12.2018, 21:06
martinho04051993 napisał(a):Wyświetl post
Czyli sfałszowali wypowiedź Pietrowskiego? Przyjemnego zaklinania rzeczywistości życzę.

Przy 2,5 rocznych przekrętach na miliony zlotych TS -su ,czymze jest sfalszowanie,mataczenie i obecne dziwne zachowania tego pseudo Ts-sowego zarządu?A gdzie obecny milion za mecze z Jaga i Lechem?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.12.2018, 21:07
yarow napisał(a):Wyświetl post
A to akurat jest przekleństwo Edit: chyba, że w Kambodży to są życzenia
W zasadzie 'klątwa'.

A tak przy okazji - myślałem że Sorina czy Meresińskiego nic nie przebije ale myliłem się. Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiadomo na co się trafi.

Jeśli jakiś dziennikarz czyta co piszę - poproszę o złapanie Pana Meresińskiego i prośbę o komentarz do bieżącej sytuacji w formie wywiadu - rehabilitacji. I przeprosiny z mojej strony, kibica. Gdy widziałem jak wchodził na palmę na FB - myślałem: co za klasyczny słup z niego. I nie wpadłem że przecież mógł wchodząc na tą palmę twarz zasłaniać parasolem, czego w łaskawości swej nie zrobił. Bóg mu zapłać za to.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.12.2018 o godz. 21:10.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.12.2018, 21:12
U babci Maliny się na nich poznali. I zażądali zapłaty gotówką Brawo.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 28.12.2018, 21:12
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
W zasadzie 'klątwa'.

A tak przy okazji - myślałem że Sorina czy Meresińskiego nic nie przebije ale … myliłem się. Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiadomo na co się trafi.

(...)
Miałem wtedy napisać, że złorzeczenie ale ... nie chciałem się bawić w piękne słówka ...

Dopóki piłka w grze ... Głowa do góry
Powód: techniczne
Ostatnio edytowane przez yarow : 28.12.2018 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 28.12.2018, 21:19
Czyli po 24 kto będzie właściwie odpowiedzialny za Wisłę? TS nie ma nawet prezesa aktualnie, a nasi inwestorzy zgodnie z umową też już nie będą u władzy. Czyli z kim w razie czego muszą negocjować nowa umowę? ale burdel ja .......e...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.12.2018, 21:19
A pewnie, głowa do góry, w życiu wiele trzeba przeżyć.
Co więcej, zmieniłem sobie stopkę gdyż dzień dzisiejszy to (następna) przełomowa chwila. I dlatego też tu dziś jestem.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2018, 21:21
martinho04051993 napisał(a):Wyświetl post
Zaklinanie rzeczywistości? Odnoszę się tylko do faktów, a nie wypowiedzi w nieautoryzowanych wywiadach.
Mało razy, jeden czy drugi, portal napisał bzdury podpierając się "wypowiedziami"? - interia nie jest wyjątkiem pod tym względem.
I jak się zastanowić to każdy scenariusz jest możliwy - zarówno to, że TS sprzedał zadłużoną spółkę byle komu, żeby mieć problem długów z głowy, jak i to, że znalazł się filantrop, który Wisłę uratuję....
Czas pokaże...
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.12.2018, 21:21
Dla tych, którzy dalej uważają, że problemem Wisły jest Stanowski, Weszło, Jadczak, a nie TS. Sierpień 2016. Sama prawda, zakrzykiwana przez "najwierniejszych"
http://weszlo.com/2016/08/22/wisla-k...zgasi-swiatlo/
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.12.2018, 21:23
Jedyne wytłumaczenie to chyba takie, że oni faktycznie wierzyli, że kupując Wisłę nabywają też grunty TSu, później ich uświadomiono i postanowili się grzecznie ulotnić a Piotrowski mógł o niczym nie wiedzieć i tylko go wykorzystali.
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Od: 06.2010

Stary 28.12.2018, 21:24
https://twitter.com/KuchKuba/status/1078747254561955840
Odpowiedz cytując
Martineq
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.12.2018, 21:24
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Jedyne wytłumaczenie to chyba takie, że oni faktycznie wierzyli, że kupując Wisłę nabywają też grunty TSu, później ich uświadomiono i postanowili się grzecznie ulotnić a Piotrowski mógł o niczym nie wiedzieć i tylko go wykorzystali.
Ja dokładnie tak samo uważam.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.12.2018, 21:26
Jeśli tak, to fakt że im Błoni przy okazji nie sprzedali należy traktować w kategoriach zwykłego 'przeoczenia'.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 28.12.2018, 21:26
Stelio napisał(a):Wyświetl post
(...) TS nie ma nawet prezesa aktualnie(...)
Prezesi nie stanowia samodzielnych władz stowarzyszenia. Prezes nie jest organem stowarzyszenia. Jesli jest zarząd - jest władza.

Jeśli stowarzyszenie nie posiadałoby komisji rewizyjnej, to wtedy byłby problem. Nie może funkcjonować bez organu kontroli wewnętrznej.
Ostatnio edytowane przez yarow : 28.12.2018 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.12.2018, 21:33
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Czyli po 24 kto będzie właściwie odpowiedzialny za Wisłę? TS nie ma nawet prezesa aktualnie, a nasi inwestorzy zgodnie z umową też już nie będą u władzy. Czyli z kim w razie czego muszą negocjować nowa umowę? ale burdel ja .......e...
TS ma wciąż czteroosobowy zarząd, do dymisji podała się tylko Sarapata.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów