|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Myślicie ze by Ts nie ujawnil tego, że ma potwierdzenie. Nie chce mi sie wierzyć. Gdzie tu logika. Pewnie juz wszyscy sa w....ieni. Kazdy komi zalezy na Wiśle, kibice, pilkarze, sponsorzy... W dodatku mysle ze jesliby poszedł przelew to by juz nam jakies potwierdzenie pokazal ten Pietrowski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Oświadczenie jest dość jednoznaczne i nie ma w nim mowy o żadnym dodatkowym warunku. ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
No dobra, w prawdzie El'kabat kazał mi się zamknąć, ale jednak pozwolę sobie.
To jest bardzo dobrze postawione pytanie. Odpowiedź zawarta jest w słynnej już umowie, o której TS napisało w oświadczeniu (!!!), że jest objęta klauzulą poufności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
,,Jeśli po północy do księgowego Wisły nie wpłynie dowód przelewu, formalnie właścicielem klubu znowu stanie się Towarzystwo Sportowe Wisła''. - Szanowny Panie księgowy proszę sprawdzić pocztę, bo my tu zaraz pie.dolca dostaniemy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To ta klauzula poufnosci jest nalozona na inwestora? Bo wczesniej narracja byla, ze jest całkiem odwrotnie. Inwestor ustami Pietrowskiego papla na lewo i prawo, a TSa buzia na kłodke, bo jeszcze tamci sie wycofaja...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
W praktyce działań typu mergers & acquisitions wszelkiego typu umowne klauzule poufności dotyczą nie tylko zakresów podmiotowych, ale i przedmiotowych.
Po polsku: nie chodzi tylko o to, kto ma milczeć, ale przede wszystkim o czym. W umowach nie zapisuje się dlaczego ma milczeć, a - moim skromnym zdaniem - to jest w tej sprawie kluczowe i najsmutniejsze. No ale już, zamykam się, bo co bardziej kumaci na tym forum nałożyli na mnie jednostronną klauzulę milczenia ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Paplanie to paplanie, a tutaj mamy zero-jedynkowe stwierdzenie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
"filipski" pisz nie patrz na "kumatych".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ja wiem, ale idąc tym tropem to w żadnym oświadczeniu nie jest napisane, że to Vanna Ly i spółka podpisali umowę sprzedaży.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
4 liga byłaby niektórym na rękę...małym kosztem zostaliby "bohaterami" osobami które odradzają Wisłę - świetna reklama małym kosztem...a wówczas to niech pocal..nas w dupę bo na 4 ligę nie potrzebni nam właściciele typu pan K czy W...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Cytat:
Ja nie wiem, czy przelew był, czy nie. Mam nadzieję, że będzie, bo inaczej Wisłe czeka katastrofa juz na dniach. Ale parę oczywistych faktów. Jest klauzula, że umowa sprzedaży może być unieważniona, jeżeli pieniądze nie wpłyną na konto. Ale to TS decyduje, czy ją wykorzysta. Jeżeli zależy na sprzedaży i uratowaniu klubu, to można poczekać pare dni. To nie prawo karne, tylko umowa między dwoma podmiotami. Ewentualnie zrobić aneks do umowy. Zwolnienie Sarapaty z funkcji prezesa TS akurat teraz może być tu znaczące. Ale zobaczymy co się stanie. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
leszekm
Nie zorientowałeś się jeszcze, że wszystko to, co się dzieje, jest zasługą wszelakich kumatych? Dlatego, szczerze pisząc, wolę pozostać przy tym, co napisałem dotychczas. Za chwilę i tak się wszystko rozstrzygnie. Wtedy chętnie się przedstawię i napiszę to, co będę mógł, a co wszystkim kibicom Wisły po prostu się należy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A Sarapata to mam nadzieje, ze bez wzgledu na koniec tej historii bedzie sie bardzo gesto tlumaczyc u prokuratora. To nie moze tej losze pojsc plazem!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
heh... jak chcemy się wygrzebać z 4 ligi to OWSZEM są potrzebni i mam głęboką nadzieję, że jeśli do tego dojdzie to jakoś rak zostanie wycięty(winni osądzeni), a K i W pomogą nam po raz kolejny.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 28.12.2018 o godz. 20:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Ja jestem jedynie ciekawy (bez względu na to czy kasa wpłynie czy nie) jak cała sprawa się zakończy. Czy Pani Sarapata trafi za kraty wraz z całą świtą, która "rządziła" w Wiśle w ostatnim czasie. Czy wyjdą na jaw te wszystkie "poufne negocjacje" i dowiemy się w końcu o co na prawdę w tej całej układance chodziło. Nie martwi mnie już tak bardzo wizja gry w IV lidze. Chce tylko jawności i uczciwego komunikowania się na linii kibice-klub.
Wisła nigdy nie zginie ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jednego nie zrozumiem po co cały ten cyrk
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To mnie dziwi, bo po co robić cyrk z sprzedażą i odsprzedażą akcji jeśli teoretycznie Umowa byłaby warunkowa. Nie za dużo roboty? Przecież TS mógł przed podpisaniem zażądać ustanowienia depozytu, który się uprawomocni bo zbyciu akcji. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Pan Vanna ucieka do Nowego Jorku i mu zwisa już wszystko, ale jeszcze pozwolił sobie na krotochwilę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Walek to dopiero bylby gdyby dzis od 16:00 nie bylo pieniedzy, klubu i dlugow w rekach TS'u.
Tfu Tfu... ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Cały TS skończy w niesławie-łącznie z Miętta i Czerwińskim. Nikt im nie kazał rozpościerać parasola nad tą patologią.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zakładając, że mają złe intencje tych powodów jest dużo więcej. O umowie było napisane w pierwszym oświadczeniu i tam też tylko pada określenie luksembursko-brytyjskie konsurcjum, a nie żadne konkrety. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale tak jest, i to nie od dzisiaj tylko od 22.12 - no chyba, że TS na swojej oficjalnej kłamie...
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|