The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2018, 19:55
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Zbastuj. Filipski akurat wniósł względnie wartościowe wątki do tej dyskusji. Chociaż rozumiem, że dla części tu zgromadzonych łatwiejsze w obsłudze są infantylne krzyki o "kitajcach"

I wynika z nich, ze juz wszystko zalatwione tylko my tu sie sami zywimy swoimi wizjami wzietymi z kosmosu.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2018, 19:57
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Ale do jakiej północy? Który bank to zaksięgujeChyba ,że konto byłoby w tym samym banku i to chyba nie przy takiej kwocie.Zaraz się zaczną rozkminy,że liczy się data przelewu ,a nie wpłynięcia na konto...
Takimi deadlinami to można się podniecać przy transferach ,a nie przy zakupie klubu.
Jakby coś było to przynajmniej ktoś z TS powinien zamieścić informacje o potwierdzeniu...tyle się kibicom przynajmniej należy.
No wlasnie z tego co pisza niektorzy, np Filipski, to wszystko jest juz dopiete, a reszta to tylko dezinformacja TSu. Chociaz w takim wypadku dlaczego zaden Pietrowski, Hartling po prostu nie wyjda i nie powiedza, ze sprawa zalatwiona?
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.12.2018, 19:59
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...arz_28495.html

W pełni zgadzam się z artykułem. Okazuje się, że piłkarze nie dostawali pensji od czerwca. W tym okresie klub miał wpływy z biletów, z dnia meczowego (reklamy na meczu, sponsorzy itp) oraz z praw wideo od C+. To nie są małe pieniądze. Po stronie wydatków była oplata za stadion (mniej niż 10 razy po 123 tyś = około 1 mln złotych), opłata za utrzymanie www i mecze wyjazdowe (autokar itp), oraz utrzymanie bazy w Myślenicach (prąd, gaz, woda, sprzątaczka, gość od trawy), i chyba tyle (skoro innych zobowiązań od czerwca nie regulowano)

Tak jak autor zalinkowanego artykułu mam nadzieję, że nowe władze, a jeśli będzie trzeba to także i odpowiednie służby sprawdzą, dokąd i na jakie konta jakich osób wychodziły z klubu pieniądze. Co więcej uważam, że w związku z niejasnymi powiązaniami z chuligańską (lub jak ktoś inny tu stwierdził "gangsterską") częścią kibiców, odpowiednie organy same z urzędu rozpoczną właściwe postępowanie wyjaśniające.
Kontynuując wątek dziwnej czarnej dziury w jakiej znikały pieniądze w klubie, dodam jeszcze coś :

Cytat:
Wielce zastanawiające jest, że była prezes Wisły Marzena Sarapata nie wygospodarowała środków choćby na lipcową wypłatę dla piłkarzy, choć na ostatnie dwa mecze z Jagiellonią i Lechem klub sprzedał sporo biletów. Na spotkanie z "Jagą" zjawiło się 13811 widzów, a na mecz z "Kolejorzem" aż 22 491. Zyski ze sprzedaży wejściówek na obydwa spotkania powinny przekroczyć milion złotych, a Sarapata i jej zarząd nie dość, że nie zapłacili za lipiec drużynie, to jeszcze nie uregulowali opłaty za wynajem stadionu na drugie spotkanie, w wysokości 122 tys. zł.
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/klub-wisla-...mpaign=firefox
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.12.2018, 20:00
Myślicie ze by Ts nie ujawnil tego, że ma potwierdzenie. Nie chce mi sie wierzyć. Gdzie tu logika. Pewnie juz wszyscy sa w....ieni. Kazdy komi zalezy na Wiśle, kibice, pilkarze, sponsorzy... W dodatku mysle ze jesliby poszedł przelew to by juz nam jakies potwierdzenie pokazal ten Pietrowski
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 28.12.2018, 20:01
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
I wynika z nich, ze juz wszystko zalatwione tylko my tu sie sami zywimy swoimi wizjami wzietymi z kosmosu.
Co wg mnie jest wiadome od dnia wydania przez TS oświadczenia w sprawie http://www.tswisla.pl/komunikat-towa...isla-krakow-2/
Oświadczenie jest dość jednoznaczne i nie ma w nim mowy o żadnym dodatkowym warunku.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Od: 06.2010

Stary 28.12.2018, 20:02
No dobra, w prawdzie El'kabat kazał mi się zamknąć, ale jednak pozwolę sobie.

Chociaz w takim wypadku dlaczego zaden Pietrowski, Hartling po prostu nie wyjda i nie powiedza, ze sprawa zalatwiona?
To jest bardzo dobrze postawione pytanie. Odpowiedź zawarta jest w słynnej już umowie, o której TS napisało w oświadczeniu (!!!), że jest objęta klauzulą poufności.
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.12.2018, 20:06
,,Jeśli po północy do księgowego Wisły nie wpłynie dowód przelewu, formalnie właścicielem klubu znowu stanie się Towarzystwo Sportowe Wisła''. - Szanowny Panie księgowy proszę sprawdzić pocztę, bo my tu zaraz pie.dolca dostaniemy.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.12.2018, 20:07
Savik napisał(a):Wyświetl post
Co wg mnie jest wiadome od dnia wydania przez TS oświadczenia w sprawie http://www.tswisla.pl/komunikat-towa...isla-krakow-2/
Oświadczenie jest dość jednoznaczne i nie ma w nim mowy o żadnym dodatkowym warunku.
Przecież rzecznik mówiła później, że umowa jest dalej warunkowa, a Filipskiemu chodzi, że jest sprawa załatwiona, bo przelew już dawno puszczony.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2018, 20:08
filipski napisał(a):Wyświetl post
No dobra, w prawdzie El'kabat kazał mi się zamknąć, ale jednak pozwolę sobie.

To jest bardzo dobrze postawione pytanie. Odpowiedź zawarta jest w słynnej już umowie, o której TS napisało w oświadczeniu (!!!), że jest objęta klauzulą poufności.
To ta klauzula poufnosci jest nalozona na inwestora? Bo wczesniej narracja byla, ze jest całkiem odwrotnie. Inwestor ustami Pietrowskiego papla na lewo i prawo, a TSa buzia na kłodke, bo jeszcze tamci sie wycofaja...
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 28.12.2018, 20:11
W praktyce działań typu mergers & acquisitions wszelkiego typu umowne klauzule poufności dotyczą nie tylko zakresów podmiotowych, ale i przedmiotowych.

Po polsku: nie chodzi tylko o to, kto ma milczeć, ale przede wszystkim o czym. W umowach nie zapisuje się dlaczego ma milczeć, a - moim skromnym zdaniem - to jest w tej sprawie kluczowe i najsmutniejsze.

No ale już, zamykam się, bo co bardziej kumaci na tym forum nałożyli na mnie jednostronną klauzulę milczenia
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2018, 20:12
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Przecież rzecznik mówiła później, że umowa jest dalej warunkowa, a Filipskiemu chodzi, że jest sprawa załatwiona, bo przelew już dawno puszczony.
Tylko dlaczego w oświadczeniu nie ma o tym słowa - to mnie zastanawia.
Paplanie to paplanie, a tutaj mamy zero-jedynkowe stwierdzenie.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.12.2018, 20:13
"filipski" pisz nie patrz na "kumatych".
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 28.12.2018, 20:14
Tylko dlaczego w oświadczeniu nie ma o tym słowa - to mnie zastanawia.
Paplanie to paplanie, a tutaj mamy zero-jedynkowe stwierdzenie.
No ja wiem, ale idąc tym tropem to w żadnym oświadczeniu nie jest napisane, że to Vanna Ly i spółka podpisali umowę sprzedaży.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
daniel123
Member

Od: 07.2006

4 liga byłaby niektórym na rękę...małym kosztem zostaliby "bohaterami" osobami które odradzają Wisłę - świetna reklama małym kosztem...a wówczas to niech pocal..nas w dupę bo na 4 ligę nie potrzebni nam właściciele typu pan K czy W...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

filipski napisał(a):Wyświetl post
W praktyce działań typu mergers & acquisitions wszelkiego typu umowne klauzule poufności dotyczą nie tylko zakresów podmiotowych, ale i przedmiotowych.

Po polsku: nie chodzi tylko o to, kto ma milczeć, ale przede wszystkim o czym. W umowach nie zapisuje się dlaczego ma milczeć, a - moim skromnym zdaniem - to jest w tej sprawie kluczowe i najsmutniejsze.

No ale już, zamykam się, bo co bardziej kumaci na tym forum nałożyli na mnie jednostronną klauzulę milczenia
Ale Ty w końcu myślisz/masz wiedzę, że ten przelew poszedł?
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 28.12.2018, 20:15
Cytat:
"Wiem, że na razie tajemniczość wpływa na nasz obraz negatywnie, ale wkrótce wszyscy zrozumieją nasze działania. Na ten moment nie ma już możliwości, by transakcja nie doszła do skutku"

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...-wisly-krakow/

Ja nie wiem, czy przelew był, czy nie. Mam nadzieję, że będzie, bo inaczej Wisłe czeka katastrofa juz na dniach.
Ale parę oczywistych faktów.
Jest klauzula, że umowa sprzedaży może być unieważniona, jeżeli pieniądze nie wpłyną na konto. Ale to TS decyduje, czy ją wykorzysta. Jeżeli zależy na sprzedaży i uratowaniu klubu, to można poczekać pare dni. To nie prawo karne, tylko umowa między dwoma podmiotami. Ewentualnie zrobić aneks do umowy.
Zwolnienie Sarapaty z funkcji prezesa TS akurat teraz może być tu znaczące.
Ale zobaczymy co się stanie.
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 28.12.2018, 20:16
leszekm napisał(a):Wyświetl post
"filipski" pisz nie patrz na "kumatych".
leszekm

Nie zorientowałeś się jeszcze, że wszystko to, co się dzieje, jest zasługą wszelakich kumatych? Dlatego, szczerze pisząc, wolę pozostać przy tym, co napisałem dotychczas. Za chwilę i tak się wszystko rozstrzygnie. Wtedy chętnie się przedstawię i napiszę to, co będę mógł, a co wszystkim kibicom Wisły po prostu się należy.
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.12.2018, 20:17
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...campaign=sport
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2018, 20:17
A Sarapata to mam nadzieje, ze bez wzgledu na koniec tej historii bedzie sie bardzo gesto tlumaczyc u prokuratora. To nie moze tej losze pojsc plazem!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 28.12.2018, 20:18
daniel123 napisał(a):Wyświetl post
4 liga byłaby niektórym na rękę...małym kosztem zostaliby "bohaterami" osobami które odradzają Wisłę - świetna reklama małym kosztem...a wówczas to niech pocal..nas w dupę bo na 4 ligę nie potrzebni nam właściciele typu pan K czy W...
heh... jak chcemy się wygrzebać z 4 ligi to OWSZEM są potrzebni i mam głęboką nadzieję, że jeśli do tego dojdzie to jakoś rak zostanie wycięty(winni osądzeni), a K i W pomogą nam po raz kolejny.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 28.12.2018 o godz. 20:22.

Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 28.12.2018, 20:20
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem, czy przelew był, czy nie. Mam nadzieję, że będzie, bo inaczej Wisłe czeka katastrofa juz na dniach.
Ale parę oczywistych faktów.
Jest klauzula, że umowa sprzedaży może być unieważniona, jeżeli pieniądze nie wpłyną na konto. Ale to TS decyduje, czy ją wykorzysta. Jeżeli zależy na sprzedaży i uratowaniu klubu, to można poczekać pare dni. To nie prawo karne, tylko umowa między dwoma podmiotami. Ewentualnie zrobić aneks do umowy.
Zwolnienie Sarapaty z funkcji prezesa TS akurat teraz może być tu znaczące.
Ale zobaczymy co się stanie.
No i według artykułu z przeglądu sportowego, o ile Vanna Le i Hartlings nie zapadną się pod ziemie to TS jest gotowy zrobić aneks do umowy

Cytat:
W drugim, pieniądze przychodzą, ale z opóźnieniem. Jak usłyszeliśmy w kręgach zbliżonych do byłego właściciela Wisły, wiele w takiej sytuacji będzie zależało od tego, jak będą się zachowywać nowi inwestorzy. Jeśli ciągle będą w kontakcie z ludźmi z TS-u (w piątek utrzymywano, że tak jest) i przedstawią sensowne wytłumaczenie powstania opóźnienia, Towarzystwo prawdopodobnie będzie skłonne, by sporządzić stosowny aneks do umowy i umożliwić inwestorom kupno akcji. Nikomu nie zależy bowiem na tym, by transakcja nie doszła do skutku.

Inaczej będzie się przedstawiać sytuacja, jeśli Vanna i Hartling okażą się zwykłymi oszustami i po minięciu terminu ślad po nich przepadnie. Wtedy Towarzystwo Sportowe ponownie stanie się właścicielem piłkarskiej spółki i na posiedzeniu w pierwszych dniach 2019 roku będzie musiało powołać jej nowy zarząd, bo przed tygodniem prezes Marzena Sarapata i wiceprezes Daniel Gołda podali się do dymisji. W piątek Sarapata złożyła także rezygnację z prezesowania w TS-ie.
Odpowiedz cytując
qpalz
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 28.12.2018, 20:20
Ja jestem jedynie ciekawy (bez względu na to czy kasa wpłynie czy nie) jak cała sprawa się zakończy. Czy Pani Sarapata trafi za kraty wraz z całą świtą, która "rządziła" w Wiśle w ostatnim czasie. Czy wyjdą na jaw te wszystkie "poufne negocjacje" i dowiemy się w końcu o co na prawdę w tej całej układance chodziło. Nie martwi mnie już tak bardzo wizja gry w IV lidze. Chce tylko jawności i uczciwego komunikowania się na linii kibice-klub.

Wisła nigdy nie zginie !
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.12.2018, 20:22
Jednego nie zrozumiem po co cały ten cyrk
?
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2018, 20:22
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
No ja wiem, ale idąc tym tropem to w żadnym oświadczeniu nie jest napisane, że to Vanna Ly i spółka podpisali umowę sprzedaży.
w oświadczeniu nie ma mowy w ogóle mowy o umowie tylko "Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA." tyle i aż tyle.
To mnie dziwi, bo po co robić cyrk z sprzedażą i odsprzedażą akcji jeśli teoretycznie Umowa byłaby warunkowa. Nie za dużo roboty? Przecież TS mógł przed podpisaniem zażądać ustanowienia depozytu, który się uprawomocni bo zbyciu akcji.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.12.2018, 20:25
Pan Vanna ucieka do Nowego Jorku i mu zwisa już wszystko, ale jeszcze pozwolił sobie na krotochwilę i polecił Hartlingowi spłacić dlug wobec Wojtkowskiego. A nie ... sorry, zrobił to po to aby Sarapata et consortes zyskali na czasie
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.12.2018, 20:26
Walek to dopiero bylby gdyby dzis od 16:00 nie bylo pieniedzy, klubu i dlugow w rekach TS'u.

Tfu Tfu...
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Abes
Junior Member

Od: 11.2012

Stary 28.12.2018, 20:27
A Sarapata to mam nadzieje, ze bez wzgledu na koniec tej historii bedzie sie bardzo gesto tlumaczyc u prokuratora. To nie moze tej losze pojsc plazem!
hehe, a zlozyles zawiadomienie na prokurature?

///

teraz mnie zastanawia ile wzieli pod stolem za Carlitosa...
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Cały TS skończy w niesławie-łącznie z Miętta i Czerwińskim. Nikt im nie kazał rozpościerać parasola nad tą patologią.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

w oświadczeniu nie ma mowy w ogóle mowy o umowie tylko "Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA." tyle i aż tyle.
To mnie dziwi, bo po co robić cyrk z sprzedażą i odsprzedażą akcji jeśli teoretycznie Umowa byłaby warunkowa. Nie za dużo roboty? Przecież TS mógł przed podpisaniem zażądać ustanowienia depozytu, który się uprawomocni bo zbyciu akcji.
Gdybam, brak zaufania do TS i SA. Zakładając, że mają dobre intencje.

Zakładając, że mają złe intencje tych powodów jest dużo więcej.

O umowie było napisane w pierwszym oświadczeniu i tam też tylko pada określenie luksembursko-brytyjskie konsurcjum, a nie żadne konkrety.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2018, 20:28
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Walek to dopiero bylby gdyby dzis od 16:00 nie bylo pieniedzy, klubu i dlugow w rekach TS'u.

Tfu Tfu...
Ale tak jest, i to nie od dzisiaj tylko od 22.12 - no chyba, że TS na swojej oficjalnej kłamie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów