The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2018, 19:04
filipski napisał(a):Wyświetl post
Wspaniałe!

Jednak pragnę zauważyć, że Majchrowski jednak nie życzy Wiśle tak źle, jak się wydaje. Co więcej, to, że nowi właściciele tak bardzo chcieli się z nim spotkać już teraz (a nie np. po domknięciu transakcji), niech będzie jakąś wskazówką odnośnie jego roli w tym wszystkim.
Też tak mi si wydaje, ale temu gimbusowi abcabc nie przemówisz... on wszędzie widzi spisek, każdy mający podejrzenia jest antyWiślakiem... omamy straszne dodajmy do tego jak gość skompromitował się pisząc o tym jak dobrym zawodnikiem jest Hugo Videmont (po JEDNEJ "asyście" w Gliwicach, kiedy kopnął bez pojęcia piłkę na oślep) i będzie komplet.

Odpowiedz cytując
MatMax
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 28.12.2018, 19:10
Sinoos napisał(a):Wyświetl post
https://www.kir.pl/o-nas/aktualnosci...sniej,251.html

Ich strona podaje coś innego. Skąd masz to info
Wszystko się zgadza tylko bierzemy pod uwagę, że ten przelew jeszcze nie został wyksięgowany skoro nie ma potwierdzenia przelewu, więc prawdopodobnie (jeśli został zlecony) nie wyszedł z banku pierwotnego. Jeśli wyjdzie to w systemie rozliczeń KIR pojawi się 31 grudnia i mogę Cię zapewnić że będą to godziny popołudniowe a w ten dzień mamy tylko 2 sesje. Dlatego zakładam, że transfer przelewu przychodzącego wykonany będzie dopiero na dzień 2 stycznia.

Biorę oczywiście pod uwagę bardzo istotną informację z Onet:
"Według naszych informacji, do tego czasu gotówka nie ruszyła w kierunku konta Białej Gwiazdy."
Co z "wolnym tłumaczeniu" oznacza, że przelew nie wyszedł z banku pierwotnego,
Ostatnio edytowane przez MatMax : 28.12.2018 o godz. 19:15.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.12.2018, 19:11
Majchrowski w dupie ma Wisłę, ale nie ma w dupie problemu co dalej ze stadionem.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.12.2018, 19:13
Pele77 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo wierzyłem w ten przelew i nigdy go nie kwestionowałem, ale teraz myślę, że już po ptakach..... Pietrowski przekazuje tylko tyle, że Vanna mu mówił, że księgowy dostanie potwierdzenie przelewu do końca dzisiejszego dnia. Ja to teraz widzę tak, że Pietrowski I Hartling się wykręcą z tej całej sytuacji w taki sposób, że oni tylko przekazywali pomysły Vanna Ly, a ostatecznie się okazało że ten ich oszukał i Ci dwaj będą czyści. Vanna Ly zaś pewnie ma to gdzieś co będą w jakiejś Polsce o nim myśleć. Chciałbym to wszystko odszczekać, ale gdyby sprawa była traktowana poważnie to przelew wczoraj z rana byłby już przygotowany i najpóźniej dziś rano byłoby po sprawie, nie wspomnę już o jakiś przelewach natychmiastowych, które jak komuś zależy to każdy bank ma w ofercie.

To jest niestety idealny opis tej sytuacji.
Prawdopodobnie tak to się skończy.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 28.12.2018 o godz. 19:17.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.12.2018, 19:17
MatMax napisał(a):Wyświetl post
J Warunkiem oczekiwania na przelew który może zaksięgować się dopiero 2 stycznia
Jak to 2 stycznia?

W systemie Elixir w dniach 24 grudnia i 31 grudnia odbędą się 2 sesje rozliczeniowe. Przelewy zlecone w Wigilię i w Sylwestra po godzinie 13:30, zostaną zrealizowane dopiero w trakcie porannej sesji pierwszego dnia roboczego, czyli odpowiednio 27 grudnia i 2 stycznia

Z tego wynika, że przelewy zlecone dzisiaj i 31 stycznia do 13.30 będą zrealizowane 31 stycznia.

Oczywiście, nie chcę czepiać się kolejnej daty.
Chodzi tylko o umiejętność czytania.
Mylę się?

Zresztą, niech będzie kiedy chce.
Byle ktoś zastąpił TS w roli właściciela.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.12.2018, 19:18
Wszystko się zgadza tylko bierzemy pod uwagę, że ten przelew jeszcze nie został wyksięgowany skoro nie ma potwierdzenia przelewu, więc prawdopodobnie (jeśli został zlecony) nie wyszedł z banku pierwotnego. Jeśli wyjdzie to w systemie rozliczeń KIR pojawi się 31 grudnia i mogę Cię zapewnić że będą to godziny popołudniowe a w ten dzień mamy tylko 2 sesje. Dlatego zakładam, że transfer przelewu przychodzącego wykonany będzie dopiero na dzień 2 stycznia.

"Według naszych informacji, do tego czasu gotówka nie ruszyła w kierunku konta Białej Gwiazdy."
Ok, ja tam się kompletnie na tym nie znam, po prostu sprawdziłem, co podaje ich www 😁.

A swoją drogą, w jakich godzinach pracuje Luksemburski odpowiednik KIR I czy ktokolwoek kiedykolwoek oficjalnie powiedział, że pieniążki idą z konta w Luksemburgu
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.12.2018, 19:18
Jakby mieli przelać to zrobili by to wczoraj. Dzisiaj kasę wysłali by do piłkarzy. Nikt nie bawiłby się do ostatniej minuty.
Odpowiedz cytując
Revenge_vo2
Member

Stary 28.12.2018, 19:19
Może poznajcie zasade księgownia przelewow Sorbnet2, SEPA i Swift. I nie mieszajcie do tego przelewów i sesji eleixir.
Odpowiedz cytując
MatMax
Junior Member

Stary 28.12.2018, 19:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jak to 2 stycznia?

W systemie Elixir w dniach 24 grudnia i 31 grudnia odbędą się 2 sesje rozliczeniowe. Przelewy zlecone w Wigilię i w Sylwestra po godzinie 13:30, zostaną zrealizowane dopiero w trakcie porannej sesji pierwszego dnia roboczego, czyli odpowiednio 27 grudnia i 2 stycznia

Z tego wynika, że przelewy zlecone dzisiaj i 31 stycznia do 13.30 będą zrealizowane 31 stycznia.

Oczywiście, nie chcę czepiać się kolejnej daty.
Chodzi tylko o umiejętność czytania.
Mylę się?

Zresztą, niech będzie kiedy chce.
Byle ktoś zastąpił TS w roli właściciela.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.12.2018, 19:20
Jakieś dziwne rozkminy... Od kiedy przedstawione tych panów i ich firmy to było wiadome, że to gołodupce(które nie przeleją nawet 1zł). Potem Pietrowski przypadkowo się wygadał, że chodziło o grunty(które jak się okazało należą do kogoś innego ). Poznaliśmy najgorszych oszustów ever , ale zrobili sobie focie, zjedli, obejrzeli mecz, poznali prezydenta dużego miasta europejskiego, głośno o nich(i o ich firmach krzakach) w mediach(nie tylko w Polsce), a Pietrowski w CV może sobie wpisać p.o prezesa Wisły Kraków . Nie udało się, ale będą próbować gdzie indziej.
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Od: 06.2010

Stary 28.12.2018, 19:20
Wszyscy tylko o przelewie... Niech będzie - tutaj pierwszy z brzegu przegląd informacji na ten temat, dla zabicia czasu: https://bit.ly/2VcaTk6
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.12.2018, 19:22
KIR (Krajowa Izba Rozliczeń) zakończył właśnie transfery przelewów na dzień 28.12.2018
"Kolejne przelewy zostaną zrealizowane dopiero w trakcie porannej sesji pierwszego dnia roboczego, czyli 2 stycznia."
Kolejny dzień roboczy to chyba 31.12.2018....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.12.2018, 19:24
filipski napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy tylko o przelewie... Niech będzie - tutaj pierwszy z brzegu przegląd informacji na ten temat, dla zabicia czasu: https://bit.ly/2VcaTk6
Bo każdy rozumny człowiek wie od dawna, że to wał. Ale pomimo tego, żyje złudzeniami.

Przestań napierdalać swoimi newsami i nowinkami, bo nie o mądrzenie się w tym temacie chodzi.

Owszem, będzie non stop o przelew. Ja .......e skąd Ty się gościu urwałeś ?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 28.12.2018, 19:24
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.12.2018, 19:25
Wszystko się zgadza tylko bierzemy pod uwagę, że ten przelew jeszcze nie został wyksięgowany skoro nie ma potwierdzenia przelewu, więc prawdopodobnie (jeśli został zlecony) nie wyszedł z banku pierwotnego. Jeśli wyjdzie to w systemie rozliczeń KIR pojawi się 31 grudnia i mogę Cię zapewnić że będą to godziny popołudniowe
Skąd ta pewność?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
filipski
Member

Od: 06.2010

Stary 28.12.2018, 19:27
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Bo każdy rozumny człowiek wie od dawna, że to wał. Ale pomimo tego, żyje złudzeniami.

Przestań napierdalać swoimi newsami i nowinkami, bo nie o mądrzenie się w tym temacie chodzi.

Dobra! Przestaję.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 28.12.2018, 19:33
Z tego co czytam, jeżeli dzisiaj do północy nowi właściciele nie dostarczą potwierdzenia przelewu klub wraca do TSu.

Trzeba powoli pogodzić się z tym, że to już jest koniec...
Nic na to nie poradzimy, nic nie zrobimy...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.12.2018, 19:36
heoij napisał(a):Wyświetl post
Z tego co czytam, jeżeli dzisiaj do północy nowi właściciele nie dostarczą potwierdzenia przelewu klub wraca do TSu.

Wraca do TSu... Który nie ma prezesa, Wisła nie ma rady nadzorczej, ma tylko p.o. Prezesa. To farsa.
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.12.2018, 19:39
Panowie, spokojnie. Vanna jest w NY, czyli -6h w strefie czasowej chłop ma jeszcze czas na przelew

Po ile będą karnety na 4 ligę
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.12.2018, 19:40
Żadnego przelewu nie będzie przestanmy się łudzić. Jakby to byl powazny biznesmen to by juz przelal dawno Mial wystarczajaco czasu od meczu z lechem. Nie zastanawiacie sie czemu Marzenka zlozyla rezygnację z dwoch stanowisk? Po to zeby po tym dzisiejszym dniu juz nie odpowiadac na pytania wszystkich dziennikarzy w Polsce. nie wiadomo czy jeszcze ona jest w Krakowie w ogóle. Nie wiem ale jak dla mnie do Wisly Krakow S. A powinien wpasc prokurator, przecież jest prawo spółek a to co sie działo w przeciagu tych dwoch lat to jest jawna niegospodarnosc i dzialanie na szkode spolki. Jak dojdzie przelew prosze o bana dozywotniego. Nie bedzie mi zalezec na niczym będę poprostu szczesliwy ze Ci kupcy okazali sie wiarygodni. Oni sa tak wiarygodni jak Meresinski. Moze od meczu z Lechem kombinowali ak ogarnac te 3 mln euro ale sie nie udalo i sluch o nich zaginie
Odpowiedz cytując
Geralt
Junior Member

Od: 07.2013

Niestety wraz z uplywem czasu szanse maleja :/. Choc jakas tam glupia (?) nadzieja jeszcze sie tli. Tak czy inaczej wszedzie jest tyle nieprawdziwych informacji i plotek, ze tak na prawde nic nie wiadomo.
Ale niestety kibicom Wisly nie przyszlo nic innego tylko czekac na rozwoj sytuacji. Wg mnie jak ta spraa upadnie to juz racze nie wierze zaden ratunek dla Wisly i tylko 4 liga :/

Akurat z koncem grudnia wygasa mi Canal+, ktory mialem tylko zeby ogladac mecze Wisly (jestem z innej czesci Polski) i w tej sytuacji nie bede przedluzal :/
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

http://etransfery.pl/index.php/2018/...ubu-juz-jutro/

Bądź mądry i pisz wiersze...serce by chciało ale co raz ciężej w to uwierzyć ...
HONDA - THE WAY OF LIFE
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.12.2018, 19:41
Awe napisał(a):Wyświetl post
Posty filipskiego pasują jak ostatni puzzel w układance. Nie wiem czy kolega ma jakieś "dojścia" ale myślę, że trafił w punkt o co w tym wszystkim chodzi.
Kto teraz najwięcej zyskuje na rozmywaniu sprawy, podgrzewaniu atmosfery i przerzucaniu złości kibiców na Vannę? Wcale nie mityczne weszło i Jadczak. Jak to mówią: morderca jest zwykle w pierwszym tomie akt

Tez mi sie wydaje ze to wszystko jakies brudne gierki.Pokazac nowych wlascieli od jak najgorszej strony,zresztą ciemne typy z TS-su nie takie przekręty 2,5 roku robili.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.12.2018, 19:43
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post

Bądź mądry i pisz wiersze...serce by chciało ale co raz ciężej w to uwierzyć ...
Ostatni wpis na tej stronie to styczeń 2018. Zupełnie bez wiarygodności.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 28.12.2018, 19:43

To fake news, kolejny wymysł eWiślaka vel Pysio z tego forum...
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 28.12.2018, 19:44

To jakis portal do tworzenia wlasnych newsow?
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.12.2018, 19:47
Aaaaa...bo człowiek już wszędzie szuka jakichś pozytywnych sygnałów :/
HONDA - THE WAY OF LIFE
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.12.2018, 19:50
El'kabat napisał(a):Wyświetl post

Zbastuj. Filipski akurat wniósł względnie wartościowe wątki do tej dyskusji. Chociaż rozumiem, że dla części tu zgromadzonych łatwiejsze w obsłudze są infantylne krzyki o "kitajcach"
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.12.2018, 19:53
Jesliby przelew poszedl albo ten wanna zlecił jego wykonanie wczoraj to nie wierze, że nie przedstawilby od razu TSowi potwierdzenia co to jest za problem w dzisiejszych czasach. Wydaje mi sie, że nawet Pietrowski im zaufal i nie wie, że to wał
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.12.2018, 19:54
heoij napisał(a):Wyświetl post

Ale do jakiej północy? Który bank to zaksięgujeChyba ,że konto byłoby w tym samym banku i to chyba nie przy takiej kwocie.Zaraz się zaczną rozkminy,że liczy się data przelewu ,a nie wpłynięcia na konto...
Takimi deadlinami to można się podniecać przy transferach ,a nie przy zakupie klubu.
Jakby coś było to przynajmniej ktoś z TS powinien zamieścić informacje o potwierdzeniu...tyle się kibicom przynajmniej należy.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów