The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2018, 22:10
Nie piszcie tyle, bo żeby nadrobić po 24h trza poświęcić godzinę.....

Ciężko skomentować to wszystko. Nie ma co się rzucać, nie ma wątpliwości, że wygląda to jak kabaret....

Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 22.12.2018, 22:13
Ciekawa sprawa z tym juz poprzednim zarzadem - juz wiadomo komu sprzedano, kim sa ci ludzie (przynajmniej z wygladu), ale ani do widzenia, ani spie....c, ani pocalujcie nas w d... Poprzepadali jak kamienie w wode. To tez takie bardzo standardowe zachowanie. W ogole tu wszystko od samego poczatku przebiega wrecz wzorowo i powinno byc przykladem jak sie robi biznesy. Wszyscy czekaja na ten 28.12, ze ten przelew jesli sie pojawi to wszystko wyjasni, a jest dokladnie odwrotnie. Brak przelewu wszystko wyjasni i zaprowadzi troche logiki i rozsadku w tej historii. Jak dla mnie wplyniecie pieniedzy dopiero zapowie nadciagajace problemy.
Odpowiedz cytując
raf2
Junior Member

Od: 08.2016

Stary 22.12.2018, 22:17
Małe światełko w tunelu na dobranoc
" Pietrowski mówił w wywiadach, że Vanna ma udziały m.in. w Manchesterze City czy Slavii Praga. Vanna Ly na spotkaniu z Majchrowskim powiedział, że budował i prowadzi akademię w Chinach na 2500 piłkarzy. Istnieje taka jedyna na świecie, wybudowana przez Evergrande Group, które ma udziały w....Slavii i Manchesterze City poprzez CITIC."
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 22.12.2018, 22:20
@raf2

skąd to?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.12.2018, 22:20
jean_meslier napisał(a):Wyświetl post
@CMSNero argumentów zabrakło? Rozumiem, że Wam nie przeszkadza, że cała Polska się śmieje z tego co się obecnie dzieje przy Reymonta 22? Wszystko wskazuje, że nasz klub przebije kabaret jaki miał miejsce w Kielcach przy okazji zakupu Korony przez najpierw AS Romę, potem Calvina Kleina, a na inwestorach z Senegalu kończąc.
Przeszkadza, dlatego nie bierzemy w ty sami udziału. Proste?
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.12.2018, 22:21
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie wplyniecie pieniedzy dopiero zapowie nadciagajace problemy.
Problem to dopiero będzie jeśli na zgrupowanie piłkarze będą w drodze do Turcji bo jak dla mnie będą chcieli ich uprowadzić.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.12.2018, 22:22
Strach się bać, jeśli to się okaże jakąś machloją. Nie dość, że klub utwierdzi swoja opinię, że jak magnes przyciąga wszelkiej maści kombinatorów, to jeszcze dodatkowo kibice Wisły będą wdzięcznym obiektem nieustającej przez wiele lat szydery za łatwowierność.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2018, 22:30
AOT napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście racja, że lekceważące, ale pod jednym warunkiem: jeśli przedstawili się Majchrowskiemu.
Bo jeśli weszli, podali ręce, dzień dobry i gadka poszła - to Majchrowski miał prawo mówić o nich bezosobowo (i nieważne, czy delikatnie wytknął im tym brak manier, czy faktycznie nie pamiętał jak się kolo nazywa).

Nie zgadzam się natomiast, że obraźliwe. Obraźliwe byłoby "ten żółtek" albo nie wiem, "kitajec" czy coś. Co najwyżej pobłażliwe.
Motasz się straszliwie ... Majcher jest jest osobą oficjalną i to na wysokim stanowisku. Wypowiadanie się do mediów w stylu rozmowy z kolegą przy piwku jest żenujące. W ten sposób dajesz znać, że nie traktujesz człowieka poważnie, co tym samym jest obraźliwe. Nie bez powodu każda relacja/komentarz w mediach, z jakim się dziś spotkałem zaczynał się od cytatu z tej właśnie wypowiedzi.

abcabc napisał(a):Wyświetl post
Od początku mozna było sie domyslać, że Vanna to imię, a Ly to nazwisko.tak jak "Li" u Chińczyków.
No ale geniusz i psi detektyw Jadczak miał informacje od swoich źródeł wywiadowczych w Kambodży jak zwykle na odwrót.
Faktem jest, że, tak jak w Chinach, w Kambodży najpierw podaje się nazwisko (np. Mao Tse-Tung na nazwisko miał ... Mao). Tyle, że łatwo sprawdzić, co jest czym u "naszego" Azjaty: tutaj
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 22.12.2018, 22:30
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Strach się bać, jeśli to się okaże jakąś machloją. Nie dość, że klub utwierdzi swoja opinię, że jak magnes przyciąga wszelkiej maści kombinatorów, to jeszcze dodatkowo kibice Wisły będą wdzięcznym obiektem nieustającej przez wiele lat szydery za łatwowierność.
Łatwowierność? Mam wrażenie, że 90% tutaj wietrzy szwindel, pozostałe 10% dzieli się na neutralnych i umiarkowanych optymistów.
Nie widzę nikogo kto by skakał z radości...

Adasss - nie motam się, nie wiem o co ci w sumie chodzi.
Mam wrażenie natomiast że to JM się zamotał, nie wiedział w tamtym momencie jak określić głównego aktora i pierwsze co przyszło mu do głowy to "skośnooki". Nadal nie widzę w tym nic obraźliwego. Niefortunne może tak, ale obraźliwe? Come on.
Ostatnio edytowane przez AOT : 22.12.2018 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.12.2018, 22:31
jean_meslier napisał(a):Wyświetl post
@Stelio. Niestety musiałem się doczepić do ubioru, bo dress code w biznesie od razu pozwala na wstępie założyć czy się ma do czynienia z poważnym graczem czy też nie. Tak samo patrzyłem na Jakuba M., który co prawda ubierał się ładnie, ale porozpinane pod szyją na trzy guziki koszule od razu zdradzały z kim ma się do czynienia. Wystarczy porównać szyty na miarę, ale bardzo dyskretny garnitur Prof. Majchrowskiego do złotych łańcuchów i koszul z rękawami o 20 cm za długimi u Panów inwestorów, żeby widzieć o co chodzi. Szacunek przy okazji dla prof. Majchrowskiego za zachowanie powagi i grzeczne podsumowanie spotkania. No wypsnęło mu się to niepoprawne politycznie określnie azjaty, ale można wybaczyć. Od 95 roku chodzę na Wisłe i takiego cyrku to przysięgam, ale jeszcze nie widziałem. Jak ktoś ładnie napisał: Zarząd mógł wybrać upadek, albo hańbę - wybrał hańbę, a upadek i tak sam przyjdzie.
Chyba NAD Wisłę. Ty z kibicowaniem Wiśle masz tyle samo wspólnego co ja z fizyką kwantową, czyli nic. Jakoś 2 lata temu nie wykazywałeś zapału do komentowania przejęcia Wisły przez Meresińskiego. Nagle 3 dni temu, kiedy poszło info o tajemniczych inwestorach, zapałałeś taką rządzą i specjalnie się zarejestrowałeś? Ocenianie człowieka po tym jak się ubiera jest kompletnym dnem.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Mistrzu_
Member

Od: 12.2002

Stary 22.12.2018, 22:37
raf2 napisał(a):Wyświetl post
Małe światełko w tunelu na dobranoc
" Pietrowski mówił w wywiadach, że Vanna ma udziały m.in. w Manchesterze City czy Slavii Praga. Vanna Ly na spotkaniu z Majchrowskim powiedział, że budował i prowadzi akademię w Chinach na 2500 piłkarzy. Istnieje taka jedyna na świecie, wybudowana przez Evergrande Group, które ma udziały w....Slavii i Manchesterze City poprzez CITIC."
Hmmm, ale CITIC nie jest prywatną firmą?

Tutaj artykuł z Kambodży. Tam też Ly nie znają: https://www.phnompenhpost.com/sport/...-polish-giants

"The syndicate is reportedly led by Ly Vanna, a previously unknown Cambodian businessman."
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 22.12.2018, 22:39
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Motasz się straszliwie ... Majcher jest jest osobą oficjalną i to na wysokim stanowisku. Wypowiadanie się do mediów w stylu rozmowy z kolegą przy piwku jest żenujące. W ten sposób dajesz znać, że nie traktujesz człowieka poważnie, co tym samym jest obraźliwe. Nie bez powodu każda relacja/komentarz w mediach, z jakim się dziś spotkałem zaczynał się od cytatu z tej właśnie wypowiedzi.
Majcher nie chciał oficjalnie krytykować "inwestorów" bo widzi że się sami wykładamy. Dla niego to taki sam kabaret jak dla 90% forum.
Odpowiedz cytując
rutek
Member

Od: 04.2004

Stary 22.12.2018, 22:45
Ja tam spokojnie czekam na 12 baniek.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.12.2018, 22:45
@PhantomRanger

Ja to bym bardziej badał tych co niedawno się zarejestrowali i nakręcają że tych 3 nołnejmów to jakieś poważne persony.
Wał jest na bank, co chcą uzyskać, nie wiem i w sumie nie chce mi się już o tym czytać.Jak na koncie do którego dostali dostęp jest jakiś hajs(np za mecz z Amicą) , to sprawa jest jasna - szybki przekręt, jak nie ma to zagłębiać mi się w to nie chce.
Co będzie?
Ano będzie wycof , pewnie ten łysy co nawet nazwiska nie znam powie że to sprawa mediów kóre zaatakowały w sposób brutalne naszych gołodupców, przepraszam, miliarderów, wszyscy zawodnicy rozwiążą kontrakty i startujemy od 4 ligi...Tylko kto to ogarnie? , chyba tylko Socios, bo reszta, parafrazując klasyka, reszta 'skompromitowała się ....a totalnie'.

Odemnie największe podziękowania dla Bogusia, za to jak skończył i Marzenki.

Wesołych:/
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
raf2
Junior Member

Stary 22.12.2018, 22:49
Cytat:
Hmmm, ale CITIC nie jest prywatną firmą?
@Mistrzu_ ponoć Evergrande ma jakieś udziały w CITIC, tak wynika z tego co na tt pisał Michał Borkowski z ELEVEN

dla mnie i tak oczywisty wał ale jeślli w czyms ma być jakaś iskierka nadziei to chyba jedynie w tym, że może Vanna faktycznie działa gdzieś w Evergrande
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 22.12.2018, 23:07
raf2 napisał(a):Wyświetl post

dla mnie i tak oczywisty wał
Co by miał na celu ten przekręt? Nierozumiem. Sprawa jest dziwna, ale jak piszesz że oczywisty wał to możesz napisać jak dalej potoczą się sprawy? No bo przecież oczywisty wał więc wiesz jak dalej potoczą sie losy.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2018, 23:08
Adasss - nie motam się, nie wiem o co ci w sumie chodzi.
Mam wrażenie natomiast że to JM się zamotał, nie wiedział w tamtym momencie jak określić głównego aktora i pierwsze co przyszło mu do głowy to "skośnooki". Nadal nie widzę w tym nic obraźliwego. Niefortunne może tak, ale obraźliwe? Come on.
Nie "come on", tylko jak bym coś tak protekcjonalnego i lekceważącego usłyszał o sobie w prywatnej rozmowie to bym się nieźle "zagotował". A my tu nie rozmawiamy o żadnej prywatnej rozmowie, tylko o oficjalnej wypowiedzi do mediów, które zresztą od razu ją zauważyły i podkreśliły. Oni wszyscy też robią "z igły widły"? Zresztą ta jego wypowiedź świadczy chyba o tym, że po kolejnych wygranych wyborach Jacuś czuje się już niemal bogiem.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 22.12.2018, 23:10
Też myślałem, że facet nie taki zły. Dla niego za pewne to też nowość gdyż nagle stał się najbardziej pożądanym rozmówcą jeśli chodzi o sport w Polsce także powinniśmy trochę przymknąć oko na jego drobne wpadki. Tym bardziej, że jemu ma przypaść rola bardziej sportowa niż biznesowa.

więcej:
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...FT2Uew6Tjjuur5

PS. Uważam że moderator powinien interweniować jeśli chodzi o poprzednią stronę. To wstawia świadectwo wszystkim kibicom.
Ostatnio edytowane przez wester : 22.12.2018 o godz. 23:19.
FC CHOLERZYN
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.12.2018, 23:11
1q2 napisał(a):Wyświetl post
@PhantomRanger

Ja to bym bardziej badał tych co niedawno się zarejestrowali i nakręcają że tych 3 nołnejmów to jakieś poważne persony.
Wał jest na bank, co chcą uzyskać, nie wiem i w sumie nie chce mi się już o tym czytać.Jak na koncie do którego dostali dostęp jest jakiś hajs(np za mecz z Amicą) , to sprawa jest jasna - szybki przekręt, jak nie ma to zagłębiać mi się w to nie chce.
Co będzie?
Ano będzie wycof , pewnie ten łysy co nawet nazwiska nie znam powie że to sprawa mediów kóre zaatakowały w sposób brutalne naszych gołodupców, przepraszam, miliarderów, wszyscy zawodnicy rozwiążą kontrakty i startujemy od 4 ligi...Tylko kto to ogarnie? , chyba tylko Socios, bo reszta, parafrazując klasyka, reszta 'skompromitowała się ....a totalnie'.

Odemnie największe podziękowania dla Bogusia, za to jak skończył i Marzenki.

Wesołych:/
Ja również mam co do nich wątpliwości, ale tylko głupiec by nie miał, a to z racji braku wiedzy na ich temat. Zauważ jednak pewną analogię:
16 i 17 XII byli piłkarze Wisły mówią, że idą dla klubu dobre czasy. [wzmożony ruch nowych kont]
18 XII "cisza w eterze"
19 XII informacja o dogadaniu się z inwestorem -> następuje masowe zakładanie kont od tego dnia i stan ten trwa do dnia dzisiejszego.

PS. ciekawe czy istnieje zestawienie ile kont zostało założonych w konkretnym miesiącu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.12.2018, 23:21
@PhantomRanger - ogólnie jak przestaliśmy być 'hegemonem' do mnóstwo ludzi odeszło , teraz się coś dzieje to może pozakładali nowe bo zapomnieli haseł. Zresztą to nieważne.Plus że termin 'wyłożenia kart na stół' jest króciutki a jak skończy się 4 ligą to problem z dziwnymi kontami zniknie, choć marne to pocieszenie.
Tyle ode mnie.
pozdr.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
czarny001
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 22.12.2018, 23:21
A co Wy na to, że kupują Wisle, w styczniu zabierają ja na zgrupowanie za granicę, tam nagrywają sparingi, sparingi są ustawione, jest na nie postawiona gruba kasa w Azji.

Był już taki klub. Pamiętacie Flotę Świnoujście, swojego czasu aspirujaca do Ekstraklasy? Tam była identyczna sytuacja. Klub na skraju upadku, oddany przez wieloletni zarząd stowarzyszeniu kibiców, za kierownicą też była baba, tak się zagotowalo, że lapano się brzytwy.

Znalazł się tajemniczy inwestor z Izraela, też było spotkanie z prezydentem miasta. Też miało być pięknie i faktycznie pierwsze co to było zgrupowanie podajrze w Turcji. Inwestor obsadzil na ten czas klub swoimi ludźmi, faktycznie wykupił zgrupowanie. Na tym zgrupowaniu dokonało się rozegranie ustawionych sparingów na ogromne stawki puszczane w Azji. Po tym cyrku zniknęli..

No na końcu tajemniczy Żyd przysłał wiadomość mailem do klubu że rezygnuję z klubu ponieważ pojawiły się poważne zarzuty i on w tym nie bedzie uczestniczył.

Przekręt wykorzystujący desperacje.
Ostatnio edytowane przez czarny001 : 22.12.2018 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Stary 22.12.2018, 23:25
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Nie "come on", tylko jak bym coś tak protekcjonalnego i lekceważącego usłyszał o sobie w prywatnej rozmowie to bym się nieźle "zagotował". A my tu nie rozmawiamy o żadnej prywatnej rozmowie, tylko o oficjalnej wypowiedzi do mediów, które zresztą od razu ją zauważyły i podkreśliły. Oni wszyscy też robią "z igły widły"? Zresztą ta jego wypowiedź świadczy chyba o tym, że po kolejnych wygranych wyborach Jacuś czuje się już niemal bogiem.
No to widocznie jesteś bardziej wrażliwy na swoim punkcie niż ja.
Bo ja gdybym usłyszał od obcego chłopa, którego widzę po raz pierwszy w życiu i tylko przez pół godziny, że mówi o mnie "ciemnowłosy" dla odróżnienia od blondyna i łysego, to bym wzruszył ramionami i tyle.
Moim zdaniem "skośnooki" to właśnie ten sam kaliber co ciemnoskóry, ciemnowłosy, wysoki, czy szczupły.
Dla mnie to jest non-story, ale z uwagi na to, że nic więcej ciekawego się nie wydarzyło to nasze dziennikarskie popłuczyny właśnie tego się chwyciły żeby nabijać kliknięcia.

Nawiasem mówiąc muszę Ci wyznać, że odczuwam wyjątkowy dyskomfort stając w obronie tej kanalii, która jest prezydentem naszego miasta, więc proszę Cię nie ciągnijmy tego tematu dalej

Wesołych Świąt
Odpowiedz cytując
Revenge_vo2
Member

Od: 12.2018

Stary 22.12.2018, 23:27
Od kiedy określenie skośnooki to obraza?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.12.2018, 23:28
https://twitter.com/TSWislaKrakow/st...03327771451392

Cytat:
Towarzystwo Sportowe "Wisła" Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA. Zarząd oraz Rada Nadzorcza złożyli rezygnację. Informację dotyczącą nowych władz przekaże w osobnym komunikacie nowy właściciel klubu.
Nie wiem co to oznacza, ale zmieńcie temat.

i Wesołych Świąt!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.12.2018, 23:34
czarny001 napisał(a):Wyświetl post
A co Wy na to, że kupują Wisle, w styczniu zabierają ja na zgrupowanie za granicę, tam nagrywają sparingi, sparingi są ustawione, jest na nie postawiona gruba kasa w Azji.

Był już taki klub. Pamiętacie Flotę Świnoujście, swojego czasu aspirujaca do Ekstraklasy? Tam była identyczna sytuacja. Klub na skraju upadku, oddany przez wieloletni zarząd stowarzyszeniu kibiców, za kierownicą też była baba, tak się zagotowalo, że lapano się brzytwy.

Znalazł się tajemniczy inwestor z Izraela, też było spotkanie z prezydentem miasta. Też miało być pięknie i faktycznie pierwsze co to było zgrupowanie podajrze w Turcji. Inwestor obsadzil na ten czas klub swoimi ludźmi, faktycznie wykupił zgrupowanie. Na tym zgrupowaniu dokonało się rozegranie ustawionych sparingów na ogromne stawki puszczane w Azji. Po tym cyrku zniknęli..

No na końcu tajemniczy Żyd przysłał wiadomość mailem do klubu że rezygnuję z klubu ponieważ pojawiły się poważne zarzuty i on w tym nie bedzie uczestniczył.

Przekręt wykorzystujący desperacje.
Ciekawa teoria, ale u nas sytuacja wygląda inaczej bo muszą od razu włożyć 12mln, żeby zacząć robić cokolwiek, plus zdaje się, że w umowie jest też zapis, że muszą zapewnić zespołowi licencje na przyszły sezon, więc ta teoria odpada.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 22.12.2018, 23:36
Temat chyba do zamknięcia ;-)
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.12.2018, 23:41
Revenge_vo2 napisał(a):Wyświetl post
Od kiedy określenie skośnooki to obraza?
Na świecie? Od dawien dawna. Na prowincji? Pewnie nie.

Majchrowskiemu słoma z butów wystaje.
Odpowiedz cytując
Bohemians
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 22.12.2018, 23:44
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ja również mam co do nich wątpliwości, ale tylko głupiec by nie miał, a to z racji braku wiedzy na ich temat. Zauważ jednak pewną analogię:
16 i 17 XII byli piłkarze Wisły mówią, że idą dla klubu dobre czasy. [wzmożony ruch nowych kont]
18 XII "cisza w eterze"
19 XII informacja o dogadaniu się z inwestorem -> następuje masowe zakładanie kont od tego dnia i stan ten trwa do dnia dzisiejszego.

PS. ciekawe czy istnieje zestawienie ile kont zostało założonych w konkretnym miesiącu.
Ale to oczywiste co mówisz i też widać że są wśród nich pasiaści i inni życzliwi tylko co to zmienia? Forum jest otwarte. Kazdy może je czytać. Wiadomo, prowokują też tekstami ale takich sytuacji nie unikniesz. Był nerwowy tydzień. Wkrótce emocje opadną (miejmy nadzieję że po pozytywnym rozwiązaniu sprawy) i krzykacze pójdą gdzie indziej albo się znudzą. Nawet kiedy przelew dotrze to będzie dalej pojazd. A Majchrowski hańba za takie teksty. Tak samo mógł powiedzieć np. Ten czarny, ten gej, ten upośledzony itd. Na takim poziomie nie wyróżnia się takich cech. Mogę być gejem, mogę byc czarny ale on nie powinien poruszać takich kwestii ani zwracać oficjalnie na nie uwagi bo to nieprofesjonalne i pokazuje że ma to dla niego jakieś znaczenie a nie powinno. Gdyby powiedział tak na zachodzie to miałby problem.
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Stary 22.12.2018, 23:44
PanPlamka napisał(a):Wyświetl post
Na świecie? Od dawien dawna. Na prowincji? Pewnie nie.

Majchrowskiemu słoma z butów wystaje.
Jak jest po angielsku "skośnooki"? Albo po francusku?
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.12.2018, 23:47
Jak jest po angielsku "skośnooki"? Albo po francusku?
Slant, slant-eye.

Przykład: https://mlb.nbcsports.com/2017/10/28...e-racial-slur/
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 22.12.2018 o godz. 23:50.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów