|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Do wczoraj twierdziłeś , że żadnej klauzuli nie ma . Dzisiaj znalazłeś sobie nową linie do hejtu ?
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
@Bohemians. Sorry, ale jeden Pan ubrany jak sprzedawca z nieistniejącego już Stadionu X-lecia, a drugi Pan ten dlugowłosy obwieszony złotem niczym cinkciarz pod peweksem. Samo już to zapala czerwoną lampkę ostrzegawczą. Rezyser tego cyrku mogł przynajmniej zainwestować w kostiumografa. Nie mówiąc już, że tu nic się nie zgadza - anonimowi milionerzy, którzy mają biuro w sklepie z cygarami, fundusz-inwestor z kapitałem 13 tys euro, przegapiony termin ogłoszenia niewypłacalności...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
@jean_meslier jest wiele rzeczy do których można się przyczepić, ale fragment o ubraniach mógłbyś sobie darować bo to już poziom dna... każdy się ubiera tak jak chce i można spotkać bogaczy ubierających się wieśniacko jak i ludzi mniej zamożnych, ale z klasą. Natomiast siedziby spółek i brak konkretów (dowodów na opowieści Pietrowskiego) są niepokojące, ale tutaj weryfikacja nastąpi najwcześniej 28.12. A nawet jeśli już do niej dojdzie, to przed nami runda która pokaże w którą strone to pójdzie i jak bardzo poważni są nasi inwestorzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Zaczynam wierzyć, że będzie dobrze!
Wygląda na to, że Pietrowski to przypadkowy koleś, który skojarzył naszych biznesmenów z Wisłą i jak Pan Ly wejdzie w to już na dobre, to wcześniej czy później łysy zostanie odsunięty. |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
No i poszło dementi z TF, nowi właściciele Wisły nie gadali z nimi o gruntach..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Każdy wlaściciel zabiega o polularnosc wg Stanowskiego. Hmmm. Pamietam jednego wlasciciela Wisły ktory nie zabigal o nia. Przez 18 lat udzielil moze 2 wywiadow.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@VanBasten Nadal masz problem z rozumieniem logiki. Ty twierdziłeś, że jest. Ja nie twierdziłem, że nie ma, ale pisałem, że w żadnym oficjalnym komunikacie tego nie znalazłem. Informacja ta jest kolportowana jedynie po róznych twitterach i artykułach, które nie podają źródła tej informacji. Zdania nie zmieniłem, bo nadal w żadnym oficjalnym komunikacie to się nie pojawiło. Wszystko postępuje tak jak się tego spodziewałem. Stary Zarząd przekazał gorącego ziemniaka w obce ręcę i łatwiej się bronić przed ewentualnymi roszczeniami. Wg mnie przelew nie nastąpi, a to czy klub wróci do TS, to zależy od tego czy Towarzystwo na tym nie straci i ten scenariusz jak mniemam jest już napisany.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
jean_meslier ale piszesz wciąż to samo jakbyś miał demencję starczą. Zresztą nie tylko Ty. ....a .......icie wkółko to samo, ja rozumiem, że każdy ma obawy ale ....a bez przesady. A gdzie jest kurna moderator bo widzę, że to sie wymyka spod kontroli
MODERATORZE PRZYBYWAJ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Muszę Cię zmartwić - Pietrowski od wielu lat współpracuje z Hartlingiem (widać to podpisach w brytyjskim KRS).
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@Stelio. Niestety musiałem się doczepić do ubioru, bo dress code w biznesie od razu pozwala na wstępie założyć czy się ma do czynienia z poważnym graczem czy też nie. Tak samo patrzyłem na Jakuba M., który co prawda ubierał się ładnie, ale porozpinane pod szyją na trzy guziki koszule od razu zdradzały z kim ma się do czynienia. Wystarczy porównać szyty na miarę, ale bardzo dyskretny garnitur Prof. Majchrowskiego do złotych łańcuchów i koszul z rękawami o 20 cm za długimi u Panów inwestorów, żeby widzieć o co chodzi. Szacunek przy okazji dla prof. Majchrowskiego za zachowanie powagi i grzeczne podsumowanie spotkania. No wypsnęło mu się to niepoprawne politycznie określnie azjaty, ale można wybaczyć. Od 95 roku chodzę na Wisłe i takiego cyrku to przysięgam, ale jeszcze nie widziałem. Jak ktoś ładnie napisał: Zarząd mógł wybrać upadek, albo hańbę - wybrał hańbę, a upadek i tak sam przyjdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() ![]()
FC CHOLERZYN
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli inwestorzy są poważni to musiała być dymisja obecnego Zarządu i ustawienie swoich zaufanych ludzi w klubie przed wykonaniem przelewu. Wyobrażacie sobie przelać 12 mln zł komuś komu nie ufacie? Przecież kasa mogłaby się rozpłynąć w powietrzu , jak Sarapata przez ostatnie dni. Myślę że "potencjalni inwestorzy" mają doskonałą wiedzę, kto stoi po drugiej stronie.
W bajki o księciach z Kambodży, znajomości z Bońkiem i Papieżem nie wierzę. Przekonują mnie za to fakty. A pewne z nich są ciekawe. 1) Majchrowski informuje jako jeden z pierwszych o przejęciu klubu (musiał dostać info ze Szwajcarii - ciekawe od kogo?). Agencje zagraniczne np. Reuters powoływały się na prezydenta że doszło do zmiany właściciela. 2) Po co prezydent miasta spotyka się w sobotę z "potencjalnym inwestorem" klubu z którym nawet prezydent nie sympatyzuje? Odpowiedź jest jedna: Majcher wyczuł kasę, wyczuł interes i on o wszystkim wiedział już wcześniej. 3) Wpadka o gruntach TF. Wygląda że Majcher powiedział za dużo dziennikarzom, ale trzecim do interesu będzie TF i oczywiście że będą zaprzeczać - interesy lubią ciszę. Reasumując. Jestem dobrej myśli po dzisiejszym dniu. Jest to przejęcie klubu z Miastem i być może z Tele-Foniką w tle. PS. Odnośnie wyglądu i zachowania Szweda i Pietrowskiego też im nie ufam i nie wierzę, ale najwyraźniej ufa im Pan Vanna Ly. Najpóźniej 28 grudnia wszystko się wyjaśni. Trzymamy kciuki, tyle możemy zrobić ![]() |
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
|
@PAWEŁ, kup sobie popcorn, otwórz piwko i obserwuj.
![]() Naprawdę, patrząc trochę z boku na to forum można się nieźle uśmiać. Sorry panowie, ale większość z was wygląda jak cymbały w 100% przekonane o swojej racji, mimo braku jakichkolwiek dowodów na to, że inwestorzy to farmazoniarze czy wybawcy. Żaden nie wie nic, poza tym co sobie sam uroi, ale jednocześnie nie dopuszczacie myśli do siebie, że możecie się mylić w osądach. Zaskakujące ile można .......ić o tym w co się ubrał jeden z drugim. Ludzie, przecież w piątek najpóźniej będzie wiadomo co i jak. Nie boicie się, że okaże się że rację ma druga strona i wyjdziecie na błaznów? Ja nie wiem czy mają hajs, czy nie mają i nie wiem, czy będzie dobrze czy chujowo, więc w gruncie rzeczy na luzaku czekam aż się wyjaśni. No nie ma żadnych dowodów, tylko jakieś poszlaki z dupy, więc po co tyle kłapać bez sensu? Ale nieee, tu na wislakrakow.com sami eksperci od obracania milionami, bo jeden z drugim kupił auto za 5000 zł, więc wie jak wygląda człowiek z grubym hajsem. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Ale wytłumacz mi tylko jak to jest , że klauzule nie wierzysz bo to tylko nie sprawdzone doniesienia ....ale już w całą reszte bzdur insynuacji i domysłów wierzysz jak w święty obrazek ? Jakieś rozdwojenie jaźni ? Masz manie prześladowczą i wierzysz we wszystko co Ci pasuje do schematu a jak jeden zostaje obalony to natychmiast wymyślasz nowy . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@VanBasten Jakich bzdur, insynuacji i domysłów? Wg rejestru firm w Luksemburgu - Alelega ma 13 tys euro kapitału zakładowego. Pan Szwed urzęduje na zapleczu sklepu z cygarami. Ludzie są nieznani kompletnie z biznesie w swoich krajach, mało tego przed firmą Pana Szweda są ostrzeżenia w internecie. To są Twoim zdaniem insynuacje, bzdury czy domysły? I to Ty masz manię prześladowczą, bo czepiając się mnie, dlatego że w cuda nie wierzę. No nie wierzę w cuda, ale też uważam, że jeśli ktoś wierzy to powinien przynajmniej minimum racjonalizmu zachować, a Tobie brakuje tego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Już nie ma się do czego dojebać to najlepiej ubiór skomentować. Ogarnij dress core Jobsa albo Zuckerberga. |
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
Na luzaku w sensie - też się martwię co to będzie, ale nie mam na to wpływu. Poza tym niespecjalnie widzę gorszy scenariusz niż ten sprzed pojawienia się tych gości. Po prostu wrócimy do punktu wyjścia. Argument że straciliśmy 2 tygodnie też jest bez sensu, bo co niby innego w te dwa tygodnie miałoby się wydarzyć? Inwestor od Stanowskiego? edit: dokładnie Powód: żyd alert
Ostatnio edytowane przez AOT : 22.12.2018 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
@jean, syndrom oblężonej twierdzy, to samo co przy Meresinskim czy stechercie, wszyscy atakują nowych inwestorów - jadczak, stanowski, tvn, onet itp to na pewno oni chca odbudowac potege Wisly!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
i o ile jestem sceptyczny to to troche uwiarygadnia "iwestorów" - jaka Vanna wpłacałaby 12mln skoro pierwszym warunkiem była dymisja zarządu?
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@Levis88. Ogarnij sobie jak się ubrał Zuckerberg na spotkanie z premierem Miedwiediewem. Zapewniam Cię, że nie przyszedł w podkoszulku. Poza tym to jest miliarder i branża IT, nie mówiąc już o tym, że jego i biznes który prowadzi wszyscy znają, więc kwestia weryfikowalności człowieka odpada na starcie. Nie sądzisz, że to trochę chybione porównanie - nieznany blizej biznesmen z firmą z 13 tys euro kapitału i jeden z najbardzie znanych na świecie ludzi z firmą notowaną na giełdzie? Rozumiem, że macie nadzieję, że za wszystkim stoi Pan Cupiał, ale gdyby on stał za tym spektaklem to na pewno wynająłby pierwszoligowych aktorów, być może nawet po szkole aktorskiej, a nie naturszczyków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Serio nikogo nie ciekawi co to za akademie wybudowane przez Vanna Ly w Chinach ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
^przecież juz to sprawdzono, w Chinach jest jedna akademia mająca 50 boisk, zresztą chyba największa na świecie
należy do Guangzhou Evergrande, a Evergrande to największa na swiecie firma w branzy deweloporskiej, nasz księciunio ma z tą akadamemią tyle wspólnego ile ja z hotelem w Monaco, moge sobie co najwyzej wydrukowac zdjecie i powiedziec ze to ja wybudowalem |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@CMSNero argumentów zabrakło? Rozumiem, że Wam nie przeszkadza, że cała Polska się śmieje z tego co się obecnie dzieje przy Reymonta 22? Wszystko wskazuje, że nasz klub przebije kabaret jaki miał miejsce w Kielcach przy okazji zakupu Korony przez najpierw AS Romę, potem Calvina Kleina, a na inwestorach z Senegalu kończąc.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Jak oni teraz mają dostęp do konta SA to mogą w tzw. międzyczasie skorzystać z wpływów z wczorajszego meczu..
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jew in facility.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie wyobrażam sobie przelewu w wysokości 12 mln zł, który mógłby być przyjęty przez zarząd z TS. Bez podejrzewania Sarapaty o chęć defraudacji, istnieje zasada ograniczonego zaufania. Kiedy przelew przyjdzie, tymczasowy prezes zrobi z nim to, co obiecano - spłaci długi. Taką mam nadzieję. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|