|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Wywód antymoda na temat socios i dzielenia osób jest przykry i trochę januszowaty :/ Traktuję to jako reklam dla szerszego grona odbiorców.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 05.12.2018 o godz. 22:35.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czy jak przekazuje kase na konto tzw darowizny to teraz tak kasa idzie na piłkarzy czy na Socios i przyszłe cele ?
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Witam proszę o dostęp do pokoju specjalnego, wysłałem email jakiś czas temu ale zero odzewu.
Pozdrawiam!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Będzie wrzucona wczorajsza audycja z Radia Kraków?
Edit: Dzięki.
Ostatnio edytowane przez Brozinho_23 : 10.12.2018 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
Witam,
Dziś zapisałem się do Socios, jest mi wstyd, że tak późno. Proszę również o dostęp do pokoju dla wybrańców ![]() Dokument mi wygasł na podstronie z numerem konta (bo od razu popędziłem przelać pierwszą ratę), więc chciałbym się upewnić, że wszystko doszło jak należy. Pozdro
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.12.2018 o godz. 19:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Deklaracja dotarła, czekamy tylko na wpisowe.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ok, no to super, przelew poszedł od razu, ale nie byłem pewien czy powinienem był coś jeszcze przeklikać na stronie Socios bo mi w tle wygasło
Dzięki za info o/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Pokazcie, ze zalezy Wam na Wisle bardziej niz Marzenie Sarapacie, ZAPISUJCIE SIE DO SOCIOS!!!!! bo w Nas jest siła, i tylko w Nas!!!
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dzień dobry, cześć i czołem.
Poszła deklaracja i przelewik. ![]() Cieszę się żę dołączam do tak zacnego grona. WISŁA NIGDY NIE ZGINIE! ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bez płaczu. Po burzy słońce....
Wyniki audytu mogą przynieść wiele dobrego. Ps. Wymienialiscie już w domu okna? ![]() ![]()
rotfl lol2 buhahahahha
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
Skończy się pewnie jak zawsze na kurtuazyjnych rozmowach. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panie i Panowie niedługo kończy się akcja Kibice Piłkarzom.
Wiem że nastroje tragiczne, że nie mamy na nic ochoty, ale proszę udostępniajcie o tej akcji gdzie się da. Namawiajcie ludzi. To jest trochę tak jakbyśmy dostawali do przerwy 0:2 i gniazdowy zachęcał do mocniejszego wsparcia piłkarzy. Nie chce się śpiewać, no po prostu nie chce, ale jak My ich poniesiemy do możliwe jest wszystko. Ponoć rozmowy jeszcze trwają pokażmy że warto wspierać Wisłę Kraków
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 14.12.2018 o godz. 08:02.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Wywiad o działalności i planach Stowarzyszenia Socios Wisła Kraków:
http://www.radiomaryja.pl/sport/nasz...857.1487749943 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Witam, poważnie zastanawiam się nad przystąpieniem do Socios.
Stąd mam pewne pytania co do funkcjonowania, do decydentów. Nie znalazłem odpowiedzi w statucie. 1) W jaki sposób będziecie udowadniać poniesienie wydatków w związku z ustalonymi (przegłosowanymi) inicjatywami? 2) Kto ma dostęp do rachunków bankowych i jest w stanie wykonywać przelewy? 3) Czy sprawozdania finansowe będą poddawane audytowi zewnętrznemu? pzdr |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Dobra zapisałem się, pieniądze przelałem. Mam nadzieje że coś to pomoże.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Witam po długiej przerwie!
Właśnie składam wniosek do Socios Wisła i mam nadzieję, że już wkrótce zostanę jednym z Was. Gratuluję świetnego pomysłu, dziękuję za wasze chęci i pracę! ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Witajcie wśród Socios. Pamiętajcie, żeby wysłać swój nick na maila zarządu (chyba, że zrobiliście to już w formularzu) to dodamy Was do zamkniętego pokoju!
1) Na początek publikacja faktur i potwierdzeń ich realizacji w folderze google drive, w dalszej perspektywie na naszej stronie - niedługo wrzucimy link do folderu. 2) Dostęp do rachunków ma zarząd, każdy przelew musi być zatwierdzony przez dwóch członków zarządu. Chcemy w najbliższym czasie wprowadzić czytelny regulamin, że wszystkie wydatki powyżej 1000 złotych poza konsultacjami musza być również poddane pod głosowanie wszystkich członków. 3) Sprawozdania finansowe nie będą każdorazowo poddawane zewnętrznemu audytowi, będzie je sprawdzać komisja rewizyjna. Masz rację, że taka opcja powinna jednak być - warto więc wprowadzić do statutu zapis, że jeżeli część członków Socios będzie miała wątpliwości do sprawozdania to powinni mieć prawo (tutaj trzeba określić ilu takich członków potrzeba) zażądać od zarządu zlecenia takiego audytu. Jest to kwestia, którą na pewno poruszymy na pierwszym walnym stowarzyszenia.
Ostatnio edytowane przez Socios Wisła Kraków : 16.12.2018 o godz. 15:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
A czemu nazwa SOCIOS? Nie można było polskiej, fajnej nazwy zaproponować? Wszystko trzeba małpować? Mimo wszystko idea zacna. Przystąpię z pewnością. Przydałby się wyższy poziom, dla majętnych.
Także mam pytanie w związku z finansami: - na koncie jest ponad 50 tys. zł. Czy nie warto byłoby już je przelać na konto Wisły, by mecz z Lechem nie był zagrożony?
Ostatnio edytowane przez kowalkowskij : 16.12.2018 o godz. 16:45.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Mecz z Lechem nie jest zagrożony, bo miasto odroczyło wpłatę za stadion. Najwyżej Wisła im nie zapłaci, ale to już będzie kilka dnia po meczu
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Nazwa była konsultowana i akurat ta zebrała najwięcej pozytywnych opinii
![]() Na koncie akcji Kibice Piłkarzom jest około 50 tysięcy i te pieniądze trafią na pewno do piłkarzy. W jaki sposób się to stanie poinformujemy w najbliższych dniach. Na drugim koncie również jest ok 50 tysięcy i członkowie Socios zdecydowali w głosowaniu, że część tych pieniędzy (ok. 25 tysięcy złotych) przeznaczymy na remont i wyposażenie szatni Akademii Piłkarskiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ok, wszystko jasne. Dzięki za odpowiedź.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panie i Panowie
Szukamy członków Socios do rozdawania ulotek przed meczem z Lechem na różnych trybunach. Zgłaszajcie się kto gdzie mógłby stanąć. Proszę privy. ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Witajcie. Poważnie się zastanawiam nad zasileniem szeregów Sosios Wisła, ale nurtuje mnie jedna rzecz. Z tego czytam to ostatnie środki mają zostać przeznaczone dla piłkarzy. Wg informacji "Piłki Nożnej" Brożek zarabia ok. 60 tys PLN miesięcznie, Głowacki w zeszłym roku zarabiał ok. 85 tys PLN miesięcznie. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszyscy zawodnicy tyle zarabiają, ale przyznaję, że mam z tym kłopot. Wiem, że chłopaki nie dostali wypłaty od lipca, ale na jedną z ich pensji ja muszę pracować 6 miesięcy. Chętnie przystąpiłbym do Socios, ale akurat przeznaczanie tych pieniążków na "pomoc" niebiednym przecież piłkarzom uważam za mocno chybiony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
pieniądze dla piłkarzy szły z darowizn na ten cel a nie składek Socios.
Tak przy okazji widac ze ludzie nie ogarną co jest akcją jednorazowa a co przeznaczeniem składek członków .... ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dokladnie to czesc srodkow przeznaczona na ten cel w wyniku glosowania.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Akcja jednorazowa czy pochodząca ze składek... to nie ma znaczenia. Chodzi o fakt, że mało zarabiający zrzucają się na tych, którzy zarabiają bardzo dużo
BTW Piszą o was na sport.pl: http://www.sport.pl/skoki/7,65074,24...=BoxSportCzol1 PS Jeśli nic nie wyjdzie z Vanną i sp. przyłączę do was po nowym roku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ja sie od tygodnia bije z myslami, by sie przylaczyc bez wzgledu na ten przekret z Kambodza. Musze tylko przezwyciezyc ten pewnego rodzaju uraz, ze w Wisle wszystkim steruja Miski i jego gangsterzy w dresach. W sumie mysle, ze to jest cos co powstrzymuje wiele osob.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|