The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2018, 16:53
Wierzycie, że Wisła olała Kitę teraz (nie parenaście lat temu) ?

Swoją drogą spoko chłop, jego żona ma klinikę na H. Sienkiewicza (wycinałem tam dwa znamiona), koleżanka pracowała tam min w okulistyce, dostała koszulkę Nantes od niego z jej imieniem, spoko chłop, dobry dla pracowników - to takie info poza konkursem.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.12.2018, 16:53
Błędy, które wychwyciłem w tym rozumowaniu:
As napisał(a):Wyświetl post
Na poczatku tego posta napisze, ze nie jestem zadnym informatorem. Nie mam tez zandych onformatorow , ktorzy mi cos szeptaja.
Od dwoch dni siedze i mysle, po co koles z jakiejs Kambodzy chce ladowac kase w Wisle Krakow - klub z kraju, ktorego liga jest praktycznie neiznana poza jego granicami. Jest pewnie ze 40 klubow w samej Hiszpanni, ktore maja wiekszy potencjal, nie wspominajac o Portugalii, Wloszech, holandii czy Belgii.
jednak to z ligi polskiej w tym momencie łatwiej dostać się do LM przy niewielkim finansowaniu niż któremukolwiek klubowi z dolnej częsci tabeli tych lig, ktore w dodatku musiałby średnio zainwestowac kilka razy tyle co w Wiśle, żeby dogonić czołówke swoich lig.
Sam siebie pytam o co chodzi z tymi inwestorami? Dlaczego ani jeden ani drugi nie maja nawet porzadnej strony internetowej a ich siedziby to ewidentnie jakies tymczasowe miejscowki, ktore trzeba zglosic do Tax Officu zeby zarejstrowac dzialalnosc.
Znam całkiem sporo firm, które mają miliardowe obroty, a znalezienie ich w sieci to jak szukanie igły w stogu siana.
No naprawde nie jest to optymistyczne.

Zastanawia mnie rowniez pan Pietrowski i jego "agencja". Pan Pietrowski wyciera sobie gebe ludzmi polskiej pilki - Matusiakiem i Bonkiem, ktorzy twierzdza ze w ogole goscia nie znaja. Na facebooku, strona jego agencji menadzerskiej poszukuje spawaczy rur wody pitnej na kontrakt do Niemiec! Stachowiak i jego aganecja menadzerska to jakas wydmuszka - ostatni transfer wg. ich strony przeprowadzili w 2014 umieszczajac w Jagielloni jakiegos no nejma.
Nie wygladaja mi ci panowie na kogos kto ocieka zajebistoscia i umie prowadzic jakikolwiek biznes. Odnosze raczej wrazenie, ze to cwaniaczki szukajacy okazji na latwy zarobek.

Teraz przejdziemy do kwestii bardzo waznych

To jest tylko moja spekulacja bo papierow zandych nie widzialem ale biore wszystko na chlopski rozum.

- SA nie ma praktycznie zadnych aktwow, ktore nadawalyby sie pod zastaw pozyczek
- SA mimo to jakims cudem od dwoch lat co jakis czas otrzymuje od roznych instytucji i firm pozyczki na przezycie
- Jak to mozliwe, ze spolka, ktora nie ma zadnego majatku otrzymuje milionowe pozyczki?

- czy byc moze jest tak ze TS bedacy wlascicielem SA podzyrowal pozyczki dla SA?
- TS jak wiadomo tez jest biedny jak cholera ale ma cos co moze uzyc jako gwarant pozyczki - drogie i atrakcyjne tereny w centrum Krakowa.
- Teraz wpada do Krakowa kambodzanski ksiaze.
- splaca dlug licencyjny (ludzie w ekstazie)
- wykupuje weksle od bankow i innych wierzycieli. (gawiedz sie cieszy ze ksiaze splacil dlug a on tak naprawde go "splacil" - poprostu przejal dlug od innych wierzycieli).
- domaga sie od TS natychmiastowej splaty dlugu (wg szacunkow medialnych jakies 20-30 milionow zlotych)
- TS nie ma z czego oddac.
- Kambodzanski ksiaze egzekwuje dlug zajmujac zastawione nieruchomosci.
- TS Wisla jest wyeksmitowana z R22.

Niby na tej zasadzie, że TS podżyrowało zadłużenie SA?
Zapomnij.
To dlatego Sarapata z TS wpuszczała by tu kogoś, kto może w ten sposób zniszczyć TS?
IMHO nie było żadnego żyrowania.

Nie jestem finansista i sie nie znam wiec moze w moim mysleniu sa jakies bledy formalno-logiczne ale po Meresinskim nabawilem sie grubej paranoi i wszedzie widze spisek jesli chodzi o przejecia naszej Wiselki.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
jean_meslier
Member

Od: 12.2018

Stary 20.12.2018, 16:54
@As
zbytnio popadasz w paranoję. Przeczytaj mój post z 16:36.

@mr_kwolf
nie wiemy tego. Finanse SA nie są jawne publicznie. Zasadne jest zadanie pytania czy TS udzielała poręczeń za SA. Nie zakładasz chyba, że wierzyciele SA są bezmyślni i nie proszą o zabezpieczenie swoich roszczeń? Jeśli były poręczenia to sprzedaż klubu z przejęciem poręczeń przez kupca byłaby ratunkiem dla Towarzystwa. Nie mówiąc już o potencjalnej odpowiedzialności karnej Zarządu SA za niezgłoszenie wniosku o upadłość.
Odpowiedz cytując
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.12.2018, 16:56
Moim zdaniem, to gruby wałek, i ci kolesie mają wiarygodność porównywalną z Meresińskim, to mimo wszystko na pewno sa świadomi ze jednym spotkaniem u Majchrowskiego nic nie załatwią, jeśli chodzi im o grunty, przecież Majchrowski nie wyciągnie z szuflady przekazania aktu własności na jakie kolwiek grunty na pierwszym spotkaniu.

Tym bardziej oni są przygotowani przelać te 3 mln euro, jednak będzie to ich ostatnia wpłata, a Wisę to nie urządzą, a w styczniu zacznie się drenowanie i sprzedaż kilku graczy, a nasza historia z tymi gołodupcami będzie sie ciągnąć jeszcze długo, w sądach w Kambodży.
Ciekawe ile mln zażyczą sobie za sprzedaż praw do nazwy i znaku.
W tej historii nie ma żadnej przesłanki aby to mogło skończyć się pozytywnie.

Przynajmniej wiemy czemu tak usilnie dążą do tego aby negocjacje pozostały w pełni poufne, pod groźbą zerwania, bo kibice Wisły to po prostu dział śledczy, jak czytam to forum to jestem pod wrażeniem niektórych osób, wyciągających co raz nowe kwiatki, łącząc fakty.
Odpowiedz cytując
Dobcio
Member

Od: 07.2010

Stary 20.12.2018, 17:01
Spotkanie z prezydentem przesunięte jednak na sobotę, ponieważ nowy właściciel Wisły zdecydował sie zostać dłużej w Krakowie. Prawdopodobnie po zakończeniu umow lvbet nowy sponsor na koszulki. Możliwe ze firma budowlana
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.12.2018, 17:02
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Wierzycie, że Wisła olała Kitę teraz (nie parenaście lat temu) ?
Czy wierzę,hmm. To wszystko zależy od intencji Sarapaty i tych co za nią stoją. Jeśli chcą coś ukryć, to Kita na to by nie poszedł. mamy chu...wych dziennikarzy sportowych, bo wystarczyłoby zadzwonić do Kasperczaka, albo dobry znajomy Kity i sympatyzujący z Wisłą-dziennikarz Tadeusz Fogiel, z pewnością by potwierdził albo zaprzeczył.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.12.2018, 17:03
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Nie Vanna Ly tylko Wanna Be (owner of Wisła Kraków)

A na serio to tu jest jakiś gość, nawet adres jest -> https://www.societe.com/societe/mons...799387428.html

W tak ogóle to nawet w Wietnamie o tym piszą -> https://vnreview.vn/headlines-detail...n-khoi-pha-san
Widać transakcja odbiła się szerokim echem na kontynencie azjatyckim

Pozatym czemu my piszemy wrecz sarkastycznie o nim król Kambodży jak gośc jest Francuzem....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.12.2018, 17:04
@As

Te pożyczki pochodzą głównie od osób, którym dobro Wisły po prostu leży na sercu (wiemy o Kwietniu i Błaszczykowskim). Był tam ktoś jeszcze? Możliwe, że były udzielane bez zabezpieczenia.

Ale generalnie wątek o poręczaniu SA przez TS (w praktyce Marzena podpisuje z Marzeną) jest ciekawy.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
sepot
Member

Od: 06.2003

Stary 20.12.2018, 17:06
Jeszcze raz napiszę o audycie AON. To usługa która na pewno kosztuje i to nie mało. Ktoś musiał za to wybulić kupę kasy. I teraz miałby się wycofać ?
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 20.12.2018, 17:12
sepot napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz napiszę o audycie AON. To usługa która na pewno kosztuje i to nie mało. Ktoś musiał za to wybulić kupę kasy. I teraz miałby się wycofać ?
Nie ma ŻADNYCH dowodów, że wspomniany audyt się odbył.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.12.2018, 17:14
Nie da się czytać tego forum . Ze skrajności w skrajność . Nie mam zamiaru bronić nowego właściciela bo jaki on jest to się okaże chociaż niektórzy już wydali wyrok . Sprawa jest prosta sprzedaż została zabezpieczona klauzulą spłaty zadłużenia do 28.12 . Kasa wpłynie to znaczy , że jest szansa na jaką stabilność i właściciela , którego na coś stać .Nie wpłynie to do transakcji nie dojdzie i wrócimy do punktu wyjścia z przed tygodnia .
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 20.12.2018, 17:17
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Błędy, które wychwyciłem w tym rozumowaniu:
No nie chcialem sie zbytnio rozwodzic, balem sie ze i tak post jest za dlugi i nikt go nie przeczyta.

Moze i jestem paranoikiem ale nich mi ktos poda jakies racjonalne wytlumaczenie w jaki sposob absolutny golas dostawal co jakis czas grube pozyczki.
Idz do banku i poweidz, ze chcesz 1000zl pozyczki. Oznajmij im, ze nie niczego wartosciowego nie posiadasz a na twojej wyplacie jest cesja bo od wielu miesiecy nie placiles za czynsz za mieszkanie.

Powiedz mi czy ci udzielili pozyczki. ;-)

P.S. po co komu LM czy Liga Europy jak to moze sie zdarzyc a moze nie. Liczy sie tak naprawde liga i jakby nie patrzec to hiszpanska ludzie ogladaja od Buenos Aires po Tokyo a Wisle w porywach 150 tysiecy ludzi. No nie jest to najlepsza platforma to zarabiania pieniadzy. Jesli ktos ma 40 milionow Euro to chyba lepiej mu by bylo zainwestowac w jakies Recreativo Huelva bo kilka razy w roku zagra z Realem, Barcelona, Atletico, Valencia itd.
Reklame na koszulce sprzeda nie za milion zlotych tylko za kilka milionow euro.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.12.2018, 17:17
Dobcio napisał(a):Wyświetl post
Spotkanie z prezydentem przesunięte jednak na sobotę, ponieważ nowy właściciel Wisły zdecydował sie zostać dłużej w Krakowie. Prawdopodobnie po zakończeniu umow lvbet nowy sponsor na koszulki. Możliwe ze firma budowlana
Coś się nie zgadza, bo musieliby rozwiązać podpisaną w styczniu tego roku 3-letnią umowę sponsorską z LVbet
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 20.12.2018, 17:21
Dłużej to znaczy? Miał zostać jeden dzień a zostanie dwa dni? Zostanie w piątek i sobote w Krakowie a później poleci w siną dal i tyle będzie o nim wiadomo do przyszłej rundy (o ile wpłaci kase oczywiście, co nie jest takie pewne)? Przecież to nie poważne.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2018, 17:23
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
@As

Te pożyczki pochodzą głównie od osób, którym dobro Wisły po prostu leży na sercu (wiemy o Kwietniu i Błaszczykowskim). Był tam ktoś jeszcze? Możliwe, że były udzielane bez zabezpieczenia.

Ale generalnie wątek o poręczaniu SA przez TS (w praktyce Marzena podpisuje z Marzeną) jest ciekawy.
Nie badzmy infantylni - nie pozycza sie takich pieniadzy bez poreczenia - poza tym jesli Kwiecien udzielal pozyczek to raczej nie robil tego ze swojego prywatnego konta tylko przez swoja firme. Ktos moglby isc siedziec za dzialanie na szkode spolki udzielajac w sumie 6 milionow pozyczki bez zadnego zabezpieczenia.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 20.12.2018, 17:25
Nie badzmy infantylni - nie pozycza sie takich pieniadzy bez poreczenia - poza tym jesli Kwiecien udzielal pozyczek to raczej nie robil tego ze swojego prywatnego konta tylko przez swoja firme. Ktos moglby isc siedziec za dzialanie na szkode spolki udzielajac w sumie 6 milionow pozyczki bez zadnego zabezpieczenia.
Skąd ta kwota?
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
jean_meslier
Member

Od: 12.2018

Stary 20.12.2018, 17:25
@VanBasten A Ty skąd niby wiesz, że sprzedaż jest zabezpieczona klauzulą spłaty? Proszę o źródło. TS Wisła wydała wczoraj oświadczenie, :"We wtorek 18 grudnia doszło do spotkania przedstawicieli Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków z luksembursko-brytyjskim konsorcjum funduszy inwestycyjnych, podczas którego podpisano warunkową umowę sprzedaży 100 procent akcji Wisły Kraków SA.Szczegóły umowy są objęte ścisłą klauzulą poufności. Uprawomocnienie umowy nastąpi w najbliższych dniach." Nie ma niczego o wzmiankowanej klauzuli. Warunkowość umowy może polegać na wpłaceniu 1 euro. Przy określonych okolicznościach klauzula spłaty nie byłaby w interesie sprzedawcy, bo SA ma same długi i może być tak, że lepiej się jej pozbyć.
Odpowiedz cytując
Dobcio
Member

Od: 07.2010

Stary 20.12.2018, 17:29
Nie rozwiewam plotek. Uwazam ze inwestorzy sa poważni i nie będziemy żałować.

To jest poważne ze inwestor bedzie 2-3 dni w Krakowie. Ma majatek warty miliardy dolarów do zarządzania a poświęca nam tyle czasu.

Mówiłem ze lvbet zostaje poki co a potem na trykoty wejdzie inna spółka. Na razie będzie prawdopodobnie w innym miejscu na koszulce ale tego nie wiem. Stadion ma mieć tez sponsora tytularnego a operatorem stadionu będzie wisła
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2018, 17:29
- wykupuje weksle od bankow i innych wierzycieli. (gawiedz sie cieszy ze ksiaze splacil dlug a on tak naprawde go "splacil" - poprostu przejal dlug od innych wierzycieli).
- domaga sie od TS natychmiastowej splaty dlugu (wg szacunkow medialnych jakies 20-30 milionow zlotych)
- TS nie ma z czego oddac.
- Kambodzanski ksiaze egzekwuje dlug zajmujac zastawione nieruchomosci.
- TS Wisla jest wyeksmitowana z R22.
Albo spłaca dług, albo go wykupuje, jeżeli dług jest na sprzedaż.
Jeżeli spłaca dług to - ewentualny Żyrant czyli TS dostaje swój weksel z powrotem.
A jeśli dług miałyby zostać wystawione na sprzedaż przez kogoś, to żeby wykupić dług nie musi przejmować Wisły.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Tonamini
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 20.12.2018, 17:30

To jest poważne ze inwestor bedzie 2-3 dni w Krakowie. Ma majatek warty miliardy dolarów do zarządzania a poświęca nam tyle czasu.

Mówiłem ze lvbet zostaje poki co a potem na trykoty wejdzie inna spółka. Na razie będzie prawdopodobnie w innym miejscu na koszulce ale tego nie wiem. Stadion ma mieć tez sponsora tytularnego a operatorem stadionu będzie wisła
To jest wszystko zbyt kolorowe.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.12.2018, 17:32
No nie chcialem sie zbytnio rozwodzic, balem sie ze i tak post jest za dlugi i nikt go nie przeczyta.

Moze i jestem paranoikiem ale nich mi ktos poda jakies racjonalne wytlumaczenie w jaki sposob absolutny golas dostawal co jakis czas grube pozyczki.
Idz do banku i poweidz, ze chcesz 1000zl pozyczki. Oznajmij im, ze nie niczego wartosciowego nie posiadasz a na twojej wyplacie jest cesja bo od wielu miesiecy nie placiles za czynsz za mieszkanie.

Powiedz mi czy ci udzielili pozyczki. ;-)

P.S. po co komu LM czy Liga Europy jak to moze sie zdarzyc a moze nie. Liczy sie tak naprawde liga i jakby nie patrzec to hiszpanska ludzie ogladaja od Buenos Aires po Tokyo a Wisle w porywach 150 tysiecy ludzi. No nie jest to najlepsza platforma to zarabiania pieniadzy. Jesli ktos ma 40 milionow Euro to chyba lepiej mu by bylo zainwestowac w jakies Recreativo Huelva bo kilka razy w roku zagra z Realem, Barcelona, Atletico, Valencia itd.
Ale skąd pomysł że my mamy jakiekolwiek pożyczki z banków? Cały dług licencyjny to zobowiązania wobec pilkarzy, trenerów itd (W tym podatki i byli trenerzy), tutaj nie ma mowy o żadnych zyrantach. Jedynie w tych "drugich" 20 milionach jest szansa na jakieś długi bankowe, ale podejrzewam, że tam po prostu sa różnego rodzaju usługi typu ochrona (nawet za Cupiała nie placilismy, stąd Impela mieliśmy na koszulkach), miasto (mimo gwarancji że strony Ekstraklasy to dalej wisi w naszych długach) itd. Pewnie placilismy tylko za sprzątanie i usługi księgowe.

Rience napisał(a):Wyświetl post
Dłużej to znaczy? Miał zostać jeden dzień a zostanie dwa dni? Zostanie w piątek i sobote w Krakowie a później poleci w siną dal i tyle będzie o nim wiadomo do przyszłej rundy (o ile wpłaci kase oczywiście, co nie jest takie pewne)? Przecież to nie poważne.
Nie popadajmy w paranoję, to akurat nic dziwnego, co miałby tutaj robić? Odśnieżać?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 20.12.2018 o godz. 17:34.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.12.2018, 17:35

Chyba jednak dupcysz farmazony. Po co ściągamy juniorów z wypożyczen?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.12.2018, 17:36
- czy byc moze jest tak ze TS bedacy wlascicielem SA podzyrowal pozyczki dla SA?
Wydaje mi się, że jest to niemożliwe bo to oznaczałoby pętlę na szyjce TS - ryzyko bankructwa ogromne, wątpię aby poszli tak po bandzie...

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.12.2018, 17:38

1. Jeden awans do LM i ma zwrot całej kasy która zainwestował w polski klub (obecnie taki awans to ok 100 mln zł)
2. Żadnego klubu hiszpańskiego z Primera Division nie kupi za 13 mln złotych. Obstawiam że 80 mln euro to minimum ile trzeba wyłożyć za najbiedniejszy klub, o ile nie więcej . I raczej niea.wielu które w ogóle są na sprzedaż.
3. Polska jest wśród krajow mocno rozwijających , na pewno jeśli jego intencje są czysto biznesowe chce tu ugrać kilka pieczeni na jednym ogniu, budowlanka itp

To oczywiście teoretycznie rozważania.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 20.12.2018, 17:39
Cytat:

Który to ten Vanna Ly jest zatem prawdziwy. Ten który ma firmę budowlaną, będącą potentatem na rynku tureckim, czy ten który był w Genui? Bo okazuje się, że to jest chyba dwóch różnych Ly?
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2018, 17:40
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Skąd ta kwota?
Byla podawana jak mieli w czworke przejmowac Wisle, ze tyle mu klub w sumie wisi.
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 20.12.2018, 18:04
gambit88 napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie ta nagła aktywność tego całego Macieja Kruka.. Kim on w ogóle jest?
To prywatnie mąż rzeczniczki prasowej Legii Warszawa Izy Kruk dawniej Kuś.
Współpracownik Eleven Sports, licencjowany trener piłkarski. Przeważnie zajmuje się szkoleniem młodzieży.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.12.2018, 18:05
jean_meslier napisał(a):Wyświetl post
@VanBasten A Ty skąd niby wiesz, że sprzedaż jest zabezpieczona klauzulą spłaty? Proszę o źródło. TS Wisła wydała wczoraj oświadczenie, :"We wtorek 18 grudnia doszło do spotkania przedstawicieli Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków z luksembursko-brytyjskim konsorcjum funduszy inwestycyjnych, podczas którego podpisano warunkową umowę sprzedaży 100 procent akcji Wisły Kraków SA.Szczegóły umowy są objęte ścisłą klauzulą poufności. Uprawomocnienie umowy nastąpi w najbliższych dniach." Nie ma niczego o wzmiankowanej klauzuli. Warunkowość umowy może polegać na wpłaceniu 1 euro. Przy określonych okolicznościach klauzula spłaty nie byłaby w interesie sprzedawcy, bo SA ma same długi i może być tak, że lepiej się jej pozbyć.
No jak to skąd ? O klauzuli mówił i Majchorwski i Mieta i wszyscy dziennikarze . W wywiadzie z Pietrowskim tez to przyznał . To wiedza chyba powszechna . Oczywiście umowy nie widziałem więc można snuć teorię spiskowe .Noa le w ten sposób to można powiedzieć wszystko . Sarapaty tez ostatnio na żywo nie widziałem więc mogę podejrzewać , że nie żyje już od miesiąca i nie była w Szwajcarii i nie podpisywała żadnej umowy .Nie popadajmy w paranoje !!! Wszystko się wyjaśni w ciągu tygodnia albo przelew będzie albo nie i tyle . Nic gorszego niż bankructwo i IV liga nas nie spotka a to nam i tak groziło .

PS . Po za tym gadanie że po co mu Wisła z długami tez jest głupie . Bo owszem mamy jakieś 40 mln długu i dlatego sprzedajemy klub za 1 eur . Gdybyśmy nie mieli długów to koszt kupna Wisły wyniósłby pewnie ok 100 mln . Więc komuś kto planuje taki zakup i tak się to opłaca .
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 20.12.2018 o godz. 18:07.
Odpowiedz cytując
Mistrzu_
Member

Od: 12.2002

Stary 20.12.2018, 18:09
INZAGHI napisał(a):Wyświetl post
Prymitywniejszego dupcenia nie czytałem jeszcze.
Po analizie postów Dobcia wyglada na to że ma info od kogoś z zarządu. Niby się wszystko zgadza, ale czy Wanna (lub jego pionki) na bajtlowali kim ten gość niby jest, i czy ktoś to z zarządu łyknął? Właściciel 12 klubów, największej firmy budowniczej w Turcji, itp. Czas pokaże.

Powiem tyle że jak by mi ktoś tych gości przedstawił i oferował abym zainwestował moje pieniądze to chyba nikt rozsądny by w to nie wszedł. Goście anonimy, sterujący tym wszystkim jakiś dotychczasowy no nejm agent?

Sorry ale przez prace czasem się kręcę z różnymi biznesmenami, i zazwyczaj ci co rzacuja największe znajomosci i z kim kręcą interesy potem na parkingu wsiadają do 15 letniego Merca z przekręconym licznikiem.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 20.12.2018, 18:16
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ale skąd pomysł że my mamy jakiekolwiek pożyczki z banków?
Znikąd. Nie mieliśmy, nie mamy i - jeśli nie nadejdzie cudowny inwestor - nie będziemy mieć zdolności kredytowej, a w takiej sytuacji bank nie może zgodnie z prawem udzielić pożyczki ani kredytu. Realnych zabezpieczeń pozwalających na stosowanie wyjątków nie mamy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów