|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
@As
zbytnio popadasz w paranoję. Przeczytaj mój post z 16:36. @mr_kwolf nie wiemy tego. Finanse SA nie są jawne publicznie. Zasadne jest zadanie pytania czy TS udzielała poręczeń za SA. Nie zakładasz chyba, że wierzyciele SA są bezmyślni i nie proszą o zabezpieczenie swoich roszczeń? Jeśli były poręczenia to sprzedaż klubu z przejęciem poręczeń przez kupca byłaby ratunkiem dla Towarzystwa. Nie mówiąc już o potencjalnej odpowiedzialności karnej Zarządu SA za niezgłoszenie wniosku o upadłość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem, to gruby wałek, i ci kolesie mają wiarygodność porównywalną z Meresińskim, to mimo wszystko na pewno sa świadomi ze jednym spotkaniem u Majchrowskiego nic nie załatwią, jeśli chodzi im o grunty, przecież Majchrowski nie wyciągnie z szuflady przekazania aktu własności na jakie kolwiek grunty na pierwszym spotkaniu.
Tym bardziej oni są przygotowani przelać te 3 mln euro, jednak będzie to ich ostatnia wpłata, a Wisę to nie urządzą, a w styczniu zacznie się drenowanie i sprzedaż kilku graczy, a nasza historia z tymi gołodupcami będzie sie ciągnąć jeszcze długo, w sądach w Kambodży. Ciekawe ile mln zażyczą sobie za sprzedaż praw do nazwy i znaku. W tej historii nie ma żadnej przesłanki aby to mogło skończyć się pozytywnie. Przynajmniej wiemy czemu tak usilnie dążą do tego aby negocjacje pozostały w pełni poufne, pod groźbą zerwania, bo kibice Wisły to po prostu dział śledczy, jak czytam to forum to jestem pod wrażeniem niektórych osób, wyciągających co raz nowe kwiatki, łącząc fakty. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Spotkanie z prezydentem przesunięte jednak na sobotę, ponieważ nowy właściciel Wisły zdecydował sie zostać dłużej w Krakowie. Prawdopodobnie po zakończeniu umow lvbet nowy sponsor na koszulki. Możliwe ze firma budowlana
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Czy wierzę,hmm. To wszystko zależy od intencji Sarapaty i tych co za nią stoją. Jeśli chcą coś ukryć, to Kita na to by nie poszedł. mamy chu...wych dziennikarzy sportowych, bo wystarczyłoby zadzwonić do Kasperczaka, albo dobry znajomy Kity i sympatyzujący z Wisłą-dziennikarz Tadeusz Fogiel, z pewnością by potwierdził albo zaprzeczył.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Pozatym czemu my piszemy wrecz sarkastycznie o nim król Kambodży jak gośc jest Francuzem.... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
@As
Te pożyczki pochodzą głównie od osób, którym dobro Wisły po prostu leży na sercu (wiemy o Kwietniu i Błaszczykowskim). Był tam ktoś jeszcze? Możliwe, że były udzielane bez zabezpieczenia. Ale generalnie wątek o poręczaniu SA przez TS (w praktyce Marzena podpisuje z Marzeną) jest ciekawy. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jeszcze raz napiszę o audycie AON. To usługa która na pewno kosztuje i to nie mało. Ktoś musiał za to wybulić kupę kasy. I teraz miałby się wycofać ?
![]()
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma ŻADNYCH dowodów, że wspomniany audyt się odbył.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie da się czytać tego forum . Ze skrajności w skrajność . Nie mam zamiaru bronić nowego właściciela bo jaki on jest to się okaże chociaż niektórzy już wydali wyrok . Sprawa jest prosta sprzedaż została zabezpieczona klauzulą spłaty zadłużenia do 28.12 . Kasa wpłynie to znaczy , że jest szansa na jaką stabilność i właściciela , którego na coś stać .Nie wpłynie to do transakcji nie dojdzie i wrócimy do punktu wyjścia z przed tygodnia .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No nie chcialem sie zbytnio rozwodzic, balem sie ze i tak post jest za dlugi i nikt go nie przeczyta.
![]() Moze i jestem paranoikiem ale nich mi ktos poda jakies racjonalne wytlumaczenie w jaki sposob absolutny golas dostawal co jakis czas grube pozyczki. Idz do banku i poweidz, ze chcesz 1000zl pozyczki. Oznajmij im, ze nie niczego wartosciowego nie posiadasz a na twojej wyplacie jest cesja bo od wielu miesiecy nie placiles za czynsz za mieszkanie. Powiedz mi czy ci udzielili pozyczki. ;-) P.S. po co komu LM czy Liga Europy jak to moze sie zdarzyc a moze nie. Liczy sie tak naprawde liga i jakby nie patrzec to hiszpanska ludzie ogladaja od Buenos Aires po Tokyo a Wisle w porywach 150 tysiecy ludzi. No nie jest to najlepsza platforma to zarabiania pieniadzy. Jesli ktos ma 40 milionow Euro to chyba lepiej mu by bylo zainwestowac w jakies Recreativo Huelva bo kilka razy w roku zagra z Realem, Barcelona, Atletico, Valencia itd. Reklame na koszulce sprzeda nie za milion zlotych tylko za kilka milionow euro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Coś się nie zgadza, bo musieliby rozwiązać podpisaną w styczniu tego roku 3-letnią umowę sponsorską z LVbet
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Dłużej to znaczy? Miał zostać jeden dzień a zostanie dwa dni? Zostanie w piątek i sobote w Krakowie a później poleci w siną dal i tyle będzie o nim wiadomo do przyszłej rundy (o ile wpłaci kase oczywiście, co nie jest takie pewne)? Przecież to nie poważne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
@VanBasten A Ty skąd niby wiesz, że sprzedaż jest zabezpieczona klauzulą spłaty? Proszę o źródło. TS Wisła wydała wczoraj oświadczenie, :"We wtorek 18 grudnia doszło do spotkania przedstawicieli Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków z luksembursko-brytyjskim konsorcjum funduszy inwestycyjnych, podczas którego podpisano warunkową umowę sprzedaży 100 procent akcji Wisły Kraków SA.Szczegóły umowy są objęte ścisłą klauzulą poufności. Uprawomocnienie umowy nastąpi w najbliższych dniach." Nie ma niczego o wzmiankowanej klauzuli. Warunkowość umowy może polegać na wpłaceniu 1 euro. Przy określonych okolicznościach klauzula spłaty nie byłaby w interesie sprzedawcy, bo SA ma same długi i może być tak, że lepiej się jej pozbyć.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie rozwiewam plotek. Uwazam ze inwestorzy sa poważni i nie będziemy żałować.
To jest poważne ze inwestor bedzie 2-3 dni w Krakowie. Ma majatek warty miliardy dolarów do zarządzania a poświęca nam tyle czasu. Mówiłem ze lvbet zostaje poki co a potem na trykoty wejdzie inna spółka. Na razie będzie prawdopodobnie w innym miejscu na koszulce ale tego nie wiem. Stadion ma mieć tez sponsora tytularnego a operatorem stadionu będzie wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jeżeli spłaca dług to - ewentualny Żyrant czyli TS dostaje swój weksel z powrotem. A jeśli dług miałyby zostać wystawione na sprzedaż przez kogoś, to żeby wykupić dług nie musi przejmować Wisły. ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Nie popadajmy w paranoję, to akurat nic dziwnego, co miałby tutaj robić? Odśnieżać?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 20.12.2018 o godz. 17:34.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że jest to niemożliwe bo to oznaczałoby pętlę na szyjce TS - ryzyko bankructwa ogromne, wątpię aby poszli tak po bandzie...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
2. Żadnego klubu hiszpańskiego z Primera Division nie kupi za 13 mln złotych. Obstawiam że 80 mln euro to minimum ile trzeba wyłożyć za najbiedniejszy klub, o ile nie więcej . I raczej niea.wielu które w ogóle są na sprzedaż. 3. Polska jest wśród krajow mocno rozwijających , na pewno jeśli jego intencje są czysto biznesowe chce tu ugrać kilka pieczeni na jednym ogniu, budowlanka itp To oczywiście teoretycznie rozważania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
PS . Po za tym gadanie że po co mu Wisła z długami tez jest głupie . Bo owszem mamy jakieś 40 mln długu i dlatego sprzedajemy klub za 1 eur . Gdybyśmy nie mieli długów to koszt kupna Wisły wyniósłby pewnie ok 100 mln . Więc komuś kto planuje taki zakup i tak się to opłaca .
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 20.12.2018 o godz. 18:07.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Po analizie postów Dobcia wyglada na to że ma info od kogoś z zarządu. Niby się wszystko zgadza, ale czy Wanna (lub jego pionki) na bajtlowali kim ten gość niby jest, i czy ktoś to z zarządu łyknął? Właściciel 12 klubów, największej firmy budowniczej w Turcji, itp. Czas pokaże.
Powiem tyle że jak by mi ktoś tych gości przedstawił i oferował abym zainwestował moje pieniądze to chyba nikt rozsądny by w to nie wszedł. Goście anonimy, sterujący tym wszystkim jakiś dotychczasowy no nejm agent? Sorry ale przez prace czasem się kręcę z różnymi biznesmenami, i zazwyczaj ci co rzacuja największe znajomosci i z kim kręcą interesy potem na parkingu wsiadają do 15 letniego Merca z przekręconym licznikiem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Znikąd. Nie mieliśmy, nie mamy i - jeśli nie nadejdzie cudowny inwestor - nie będziemy mieć zdolności kredytowej, a w takiej sytuacji bank nie może zgodnie z prawem udzielić pożyczki ani kredytu. Realnych zabezpieczeń pozwalających na stosowanie wyjątków nie mamy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|