|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak wyślą przelew w piątek to chyba zaksięgują dopiero po świętach?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Trzeba wysłać KOCURA jutro pod stadion
![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale po co wysyłać maile, jak można kupić przez Facebooka
![]() ![]()
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
|
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Niekoniecznie. Taki warunek umowny jest przy okazji tej transakcji całkiem logiczny, z punktu widzenia zarówno jednej jak i drugiej strony.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
@Awe
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|||
|
Piotr Wołosik:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
dokladnie,tak naprawde pozostaje czekac na konferencje ,prezentacje panow,zobaczymy co mówią ,jak mówią i potem bedziemy oceniac bo gogle,twitery,i youtuby i innych informatorow to mozna sobie wsadzic w 4 litery. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Cała ta kolekcja gości jest podejrzana jak nic. To tak jakby ten Pietrowski spotkał się z Wanną Ly i się nawzajem bajtlowali. Jeden jakiś no-name agent nagadał drugiemu że kiedyś to tam nawet Messi był w jego stajni; Wanną natomiast bredzi że ma udziały w samym Man City (plus 9 innych klubów). Jeden uwierzył drugiemu, drugi pierwszemu, i wyruszyli kupić sobie klub, a to że z kasą cienko to znaleźli trzeciego który wyłudzi lub na lewo pożyczy kasę plus dorzuci euro za sam klub, i tak mamy szweda i jego spółki od finansów. Z tego co pamiętam to jak ten watek z NCP miesiąc temu się pojawił to była mowa że NPC oferują także zorganizowanie pożyczki obligacyjnej w kwocie 10 milionów.
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez Mistrzu_ : 19.12.2018 o godz. 16:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Mogli dodać jeszcze, że w przypadku braku wpłaty 12mln zł nie tylko kontrakt traci na ważności ale też muszą zapłacić odszkodowanie za czas poświęcony im a nie innym podmiotom. Dla tego co chce zapłacić to nie jest problem
|
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
Zależy czy to sklep z drogimi czy tanimi cygarami Co tu się odpieprza to głowa mała ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Jest wiele nie jasności w całym przedsięwzięciu ale na pierwszy plan jak dla mnie wysuwa się to cale Noble z szwedem u steru. Jeżeli tego Ly Vanna można z dużą dozą sceptycyzmu uznać za człowieka posiadającego jakiś majątek tak ten szwed do tej spółki pasuje jak kwiatek do kożucha. Wg mnie są dwie możliwe sytuacje czemu Noble ma 40 % akcji: albo stoi ktoś za ta firma z kasa i nie chce się ujawniać albo kolesie znaleźli łosia w osobie Ly Wanna i chcą go na kasę wyj...
Pytanie jest dlaczego cały ten Ly Van skumał się z Noble? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
Ale nie, dziennikarze, eksperci, kibice, byli piłkarze tworzą jakaś alternatywna rzeczywistosc udajac, ze spoko, nic sie nie stało. Lech gra na licencji Amici? Nie no, to Lech jest. 7 mistrzostw, wielka historia i mecze z Wisla czy Legia. Swietnie to ostatnio Borek w programie Pola przedstawil jesli juz mowimy konkretnie o przykladzie "Lecha". Ale to samo tyczy sie Katowic, Łodzi, Warszawy i całej reszty miejsc gdzie kluby upadaja, ale.... tak naprawde to nie upadaja, bo teraz to niby sa te same kluby. W takim razie nie wiem, czy jest drugi tak dochodowy biznes jak prowadzenie klubu piłkarskiego w Polsce. Najlepiej jakis kupić, zadłużyć na 100mln, kase wyprowadzić i zniknąc. Klub upadnie ale juz po pol roku ten sam, z ta sama historią bedzie grał od nowa bez długów kilka klas nizej. Parodia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Tu jest wywiad z panem Pietrowskim
Cytat:
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Wszędzie te same formułki jakby kopiuj wklej. Każdy portal ma z nim wywiad i wszędzie pojawiają się te same sformułowania.
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jakieś inne ruchy?
Niebawem odbędzie się spotkanie z prezydentem miasta, ponieważ inwestor z Kambodży ma pewną wizję. Swoim pomysłem chce podzielić się z prezydentem. Dokładnie nie mogę powiedzieć o co chodzi, ale będzie to bardzo interesująca propozycja dla miasta. ![]() ![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Siedziba firmy Szweda nie ma żadnego znaczenia. W UK to dosyć powszechny sposób rejestrowania firm.
Przykładowo, to poniżej jest siedzibą dotowanego przez ministerstwo spraw zagranicznych UK Instytutu Dyplomacji. Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Właśnie dlatego to przejecie całe się wydaje nie logiczne. W listopadzie przecież były wycieki ze ta oferta od NCP jest nie poważna, a teraz to już są poważni zamożni ludzi? Nie wiem, zobaczymy. Chodzi o to ze wszyscy Ci goście to anonimy. Jak była mowa o Włodarskim, Kicie, Kwietniu, Ziętku i innych to w 3 minuty można się dowiedzieć czym się zajmują, jak doszli do forsy, czy w ogolę istnieją. A tu mamy cisze. Nawet sam Pietrowski nie pamięta jakie to kluby Vanna posiada.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Pietrowski tyle już mówi, ze weryfikacja tak naprawdę tego wszystkiego nie powinna być trudna dla pismaków.
Druga sprawa, że dla mnie osobiście dużo bardziej podejrzanie wygląda to cale Noble Capital Partners LTD niż Kambodża, bo o ile pan Ly Vanna faktycznie jest chociaż na zdjęciach z preziem Genoi (niby o niczym nie świadczy ale zawsze coś) to ci drudzy to jakieś wydmuszki. Być może jedynie przylepili się z tym całym Pietrowskim do cycka bogacza żeby im coś czasem skapnęło? Druga opcja to, że to jednak nadal są słupy i ten 45% pakiet akcji pójdzie do kogoś innego (taka wersja krążyła pocztą pantoflową). Do kogoś kto robił interesy z panem z Kambodży. Wszyscy zignorowali też to co napisałem wcześniej. Piłkarze, sztab oraz stara gwardia, która jest poza klubem (Kłos, Baszczu) bardzo mocno naciskała lub reklamowała właśnie tę opcje. Z tego co wiem nawet bardziej niż polskich biznesmenów. Co każe się zastanawiać nad tym czy są aż tak bardzo naiwni czy może wiedzą coś więcej? Jeśli dodamy do tego, nagły powrót aktywności zbymaka (w jakim okresie miał najlepsze info, co? ) oraz info które sprzedawał Ernest Kasia (co by nie mówić zgodziło się przynajmniej z zapowiedziami Pietrowskiego), że w tym wszystkim maczał palce także BC (co może tłumaczyć zachowanie sztabu, zawodników oraz starej gwardii) to możemy snuć jeszcze bardziej dalekosiężne teorie. Więc... kto pierwszy? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Snow - a ze to nie pierwsze w ostatnim czasie podejscie BC z tylnej kanapy....
to pozostaje i tak nam czekac do piatku ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jak wszyscy obserwuje temat od wielu dni i czekam co przyniesie los . Jednak jak widze tą huśtawkę i popadanie ze skrajności w skrajność to śmiać mi się chce , chociaż w sumie to nie śmieszne a raczej smutne .
Nowy właściciel jaki jest to się dopiero okażę ale co my mamy do stracenia ? Nic. Gdyby do transakcji nie doszło to wiadomo bankrutujemy i zaczynamy od IV ligi . Ale na szczęście doszło i mamy nowego właściciela . Moim zdaniem nawet zakładając te Wasze czarne scenariusze to co może nas złego spotkać ? Nic . Oczywiście oprócz tego co i tak nam groziło . Natomiast do zyskania mamy wiele bo dalsze istnienie Wisły ! Nijak nie mogę się dopatrzeć co mieliby zyskać nowi właściciele gdyby mieli okazać się oszustami co im się już zarzuca .Wisła SA nie ma majątku , nie ma terenów , nie ma nieruchomości , nie ma nawet stadionu . Jedyną trwałą wartością są karty zawodnicze .Ale umówmy się nie mamy w składzie tuzów na kilka baniek euro . Podejrzewam , że nawet gdybyśmy sprzedali ich wszystkich to nie są warci kwoty pierwszego przelewu , który nowy właściciel musi zrobić żeby się nim stać do końca . Po przejściach z ostatnich lat też staram się ostrożnie podchodzić do tematu ale naprawdę nie jestem w stanie dopatrzeć się zagrożenia większego niż groziło nam jeszcze do wczoraj . Nie mówię , że wierzę w te 130 mln i wielkie plany .W to uwierzę jak zobaczę ale tez zarzucanie nowemu właścicielowi że jest oszustem , że to mafia i bóg wie co jeszcze to chyba lekka przesada i nie świadczy dobrze o nas jako kibicach . I tak sobie myślę , że gdyby nowy właściciel wszedł na to forum to mógłby sobie pomyśleć , że nieźle się wpakował . Ludzie weźcie sobie na wstrzymanie ! Nie mamy nic do stracenia a możemy tylko zyskać . |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|