The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2018, 13:29
wkręcam to jak kolege w pracy by mu żart zrobić i się pośmiać....
jeśli Nasz zarząd tak wkręca nas, to nie wkrętka ale jawne dymanie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 18.12.2018, 13:29
@bridgeburner

Nie przeczę dofinansowaniom TFK - bo o tym napisałem, ale jeśli podsumujesz te 7 mln zł razy dajmy na to 15 lat to masz ponad 100 mln zł wpompowanych bezpośrednio w klub, a jak doliczysz pożyczki - kolejne 100 mln zł (a pewnie więcej bo przecież były spłaty pożyczek) to wychodzi średnie dofinansowanie Wisły na poziomie ok. 20 mln zł rocznie !!!!
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.12.2018, 13:30
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Stanowski znow straszy jakas aferą , pewnie znow wyszly jakies wałki Piggi i gangsterki
Gdzie straszy? Źródło.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.12.2018, 13:31
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Gdzie straszy? Źródło.
https://twitter.com/K_Stanowski/stat...69754337771520
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.12.2018, 13:31
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Gdzie straszy? Źródło.
napisał w tekscie o Raduni Stężyca, ze bedzie jakas grubsza afera
a ze niektore zjeby od razu pytają pod tym postem czy chodzi o Wisłe, a on nie odpisuje, to sobie dorabiają już resztę historii
tak jak wczoraj Knura napisał ze zaraz bedzie informacja o tym czy odwołujemy sie od kartki czy nie, zjeby sobie same dopowiedziały i dopisały ze bedzie info odnosnie inwestora.

Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 18.12.2018, 13:32
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Jezu jak się was czyta to ma się wrażenie jakby się tu wypowiadały jakieś niedopieszczone cipeczki... ciągle wam mało i mało... będzie oficjalne info to będzie super, nie będzie to też będzie super. Wyjdźcie na dwór ulepcie sobie coś ze śniegu... trochę świeżego powietrza wam nie zaszkodzi!
Matko Boska Ty jesteś z Krakowa czy z jakiejś wiochy z pónocy?
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.12.2018, 13:37
szprotson napisał(a):Wyświetl post
napisał w tekscie o Raduni Stężyca, ze bedzie jakas grubsza afera
a ze niektore zjeby od razu pytają pod tym postem czy chodzi o Wisłe, a on nie odpisuje, to sobie dorabiają już resztę historii
tak jak wczoraj Knura napisał ze zaraz bedzie informacja o tym czy odwołujemy sie od kartki czy nie, zjeby sobie same dopowiedziały i dopisały ze bedzie info odnosnie inwestora.
No właśnie. Napisał o "skali światowej", więc od razu można wykluczyć Wisłę.
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 18.12.2018, 13:48
Zastanawiającą jest ta decyzja potencjalnego kupca, na utrzymanie jego nazwy w tajemnicy. Jak dla mnie są dwie opcje takiego sposobu działania.

W miarę pozytywna - chętny na zakup Wisły to rzeczywiście ,,duża ryba'' i chce się zabezpieczyć w razie upadku negocjacji żeby nie stracić na wizerunku ( w środowisku setek tysięcy ludzi jest na razie mitycznym zbawicielem, a potem nasz zarząd może zrobić z niego naszego grabarza informując nie oficjalnie oczywiście, że to nie przez nich negocjacje padły tylko przez drugą stronę) . Po za tym może chce wejść z przytupem - jest teraz tyle różnych potencjalnych kupców i tak duże zainteresowanie mediów sprawą, że jak wszystko przebiegnie pomyślnie to nawet tvn 24 na czerwonym pasku przez trzy dni będzie o tym informował.

negatywna- to rzeczywiście niepewna firma mająca niezbyt dobre zamiary i pragnie utrzymać swoją nazwę żeby przez okres negocjacji któryś dziennikarz na nich czegoś nie znalazł - czegoś co z automatu mogło by zerwać rozmowy przez TS.

Wszyscy sobie gdybają to ja też wierzę, że bedzie dobrze bo za duży ruch w ,,interesie'' jest.
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 18.12.2018, 13:50
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dyskusja wskoczyla na wyższy poziom.
Bo są rzeczy ważne i ważniejsze
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.12.2018, 13:52
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
@bridgeburner

Nie przeczę dofinansowaniom TFK - bo o tym napisałem, ale jeśli podsumujesz te 7 mln zł razy dajmy na to 15 lat to masz ponad 100 mln zł wpompowanych bezpośrednio w klub, a jak doliczysz pożyczki - kolejne 100 mln zł (a pewnie więcej bo przecież były spłaty pożyczek) to wychodzi średnie dofinansowanie Wisły na poziomie ok. 20 mln zł rocznie !!!!
Ale pamiętajmy że 15 lat temu Wisła potrafiła placic Zurawskiemu 200 tys $ rocznie(teraz nawet nikt tyle nie zarabia) , przy starym stadionie i wpływach z tv pewnie na poziomie 30% obecnego kontraktu
O pierwszym zaciagu telefoniki (Kalicuak, Bukalski, Węgrzyn, Czerwiec itd) do teraz krążą legendy
W tamtych czasach to spokojnie po 20-30 mln mogło być(uczciwego) deficytu w budzecie
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 18.12.2018 o godz. 13:54.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 18.12.2018, 13:56
Kochani poczekajcie rozmowy finałowe trwają była jak narazi umowa przedwstępna podpisana z tego co wiem dziaj maja sie odbyc ostateczne rozmowy od poczatku pisze, ze od Wtorku sie zacznie co nie znaczy, że dzisiaj się skoniczy negocjacje moga nawet potrwac do czwaertku. Wszystko odbywa sie w cudzysłowiu za zamknietymi drzwiami i wiem ze w tej chwili nie ma mozliwosci wyciagnac czy jest dobrze czy źle. Firma z tego co mi kilka osób przekazało nazwe narazie sie pokrywa ale nikt nie wychyli sie tym razem przed szereg. Cierpliwości.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.12.2018, 14:03
i o to chodziło, żeby wywołać dyskusję
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.12.2018, 14:05
Niebardzo rozumiem o jakie negocjacje chodzi i czy nasz zarząd w obliczy stania pod ścianą dyktuje jeszcze nabywcy jakieś warunki

jaki koń jest każdy widzi
?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.12.2018, 14:06
efekt napisał(a):Wyświetl post
Niebardzo rozumiem o jakie negocjacje chodzi i czy nasz zarząd w obliczy stania pod ścianą dyktuje jeszcze nabywcy jakieś warunki

jaki koń jest każdy widzi
Negocjują z prokuratorem na jak długo ich wyśle do sanatorium za te wałki.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Stary 18.12.2018, 14:06
mr_kwolf no chyba że tak podejrzewam że innej opcji niema albo nas kupią albo nie i tyle
?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.12.2018, 14:07
negocjują na które konto przelać te 11 baniek

Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 18.12.2018, 14:08
nie wszystko jest białe i czarne
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.12.2018, 14:09
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
miedzy ciszą a ciszą ...
i jeszcze wszystko może się wypierd****

Mówiłem że postawa św. Tomasza jest najlepsza - nie ma oficjalki jest IV liga od stycznia/czerwca
Dokładnie. Nie ma sensu grzać się dezinformacją, zwłaszcza jak coś pisze Jadczak, Białoński, Miga albo któryś z tych żałosnych twitterowych informatorów jak janexxx czy zbymak.

Wszyscy chcielibyśmy żeby to się już szczęśliwie zakończyło, ale nikt normalny w klubie nie poda żadnych informacji z kim rozmawiają, o ile rozmawiają. Po co? Żeby Jadczak pisał do nich maile że negocjują z gangsterami? Co najwyżej Matiego dla jaj do Szwajcarii wyślą...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.12.2018 o godz. 14:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 18.12.2018, 14:13
wolf i z tym masz racje nie zawsze mi z tobą podrodze. Ale ci co wiedza nie dadza pożywki dla dzienikarzy
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 18.12.2018, 14:13
Jakby z kimś faktycznie rozmawiali to jadczak już by dawno wiedział :]

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.12.2018, 14:14
suikoden napisał(a):Wyświetl post
wolf i z tym masz racje nie zawsze mi z tobą podrodze. Ale ci co wiedza nie dadza pożywki dla dzienikarzy
Wracaj na przyrodę albo inną geografię, nie wiem co tam macie w tej 7 klasie teraz. No i sięgnij po słownik ortograficzny informatorze jak z koziej dupy trąba.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.12.2018, 14:16
poczucia humoru nie można im odmówić

żyd leesior napisał(a):Wyświetl post
Nowy sponsor gts jest tak tajny, że nawet na umowie nie będzie jego nazwy. Reklamy sponsora na meczach będą zasłonięte, a przedstawiciele nowego sponsora obecni na meczach będą mieć nałożone czarne kaptury.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.12.2018, 14:16
petred napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiającą jest ta decyzja potencjalnego kupca, na utrzymanie jego nazwy w tajemnicy. Jak dla mnie są dwie opcje takiego sposobu działania.

W miarę pozytywna - chętny na zakup Wisły to rzeczywiście ,,duża ryba'' i chce się zabezpieczyć w razie upadku negocjacji żeby nie stracić na wizerunku ( w środowisku setek tysięcy ludzi jest na razie mitycznym zbawicielem, a potem nasz zarząd może zrobić z niego naszego grabarza informując nie oficjalnie oczywiście, że to nie przez nich negocjacje padły tylko przez drugą stronę) . Po za tym może chce wejść z przytupem - jest teraz tyle różnych potencjalnych kupców i tak duże zainteresowanie mediów sprawą, że jak wszystko przebiegnie pomyślnie to nawet tvn 24 na czerwonym pasku przez trzy dni będzie o tym informował.

negatywna- to rzeczywiście niepewna firma mająca niezbyt dobre zamiary i pragnie utrzymać swoją nazwę żeby przez okres negocjacji któryś dziennikarz na nich czegoś nie znalazł - czegoś co z automatu mogło by zerwać rozmowy przez TS.

Wszyscy sobie gdybają to ja też wierzę, że bedzie dobrze bo za duży ruch w ,,interesie'' jest.
Pieniądze lubią ciszę. Takie jest wytłumaczenie.
Utajnianie nazwy to normalna praktyka w biznesie. Teraz wszyscy się posiłkują pośrednikami , klauzulami poufności itd.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.12.2018, 14:17
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
poczucia humoru nie można im odmówić
Raczej bólu dupy bo jak te oszołomy maile do AON i MPK wraz z Jadczakiem wysyłali. Śmiesznie wyszło. Po co im ta wiedza? Po co Tobie ta wiedza?

Pojawi się inwestor to się dowiesz, nikt się nie pojawi - też będziesz wiedział. Jakiś zbymak dostaje zatwardzenia, pisze na tt że "jest ciężko" a tu już milion teorii.

Jeżeli prowadzone są negocjacje (jeżeli!) to cisza może tylko pomóc.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.12.2018 o godz. 14:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 18.12.2018, 14:19
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Jakby z kimś faktycznie rozmawiali to jadczak już by dawno wiedział :]
zesrałby się a nie wiedział. Jego wiedza się skończyła w momencie jak Ziętek odszedł od stołu.
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Stary 18.12.2018, 14:20
petred napisał(a):

Pieniądze lubią ciszę. Takie jest wytłumaczenie.
Utajnianie nazwy to normalna praktyka w biznesie. Teraz wszyscy się posiłkują pośrednikami , klauzulami poufności itd.

Bardziej Ts-owi zalezy na poufności po co ktoś ma potem po mediach sie żalić ze trupy były takie taki i jeszcze inne to bardzo wygodnie TS-u
?
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 18.12.2018, 14:23
szprotson napisał(a):Wyświetl post
negocjują na które konto przelać te 11 baniek
a później, jak to mój kumpel z pracy ujął...odjeżdzamy reszcie ligi za kasę z LM...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 18.12.2018, 14:28
Vinci napisał(a):Wyświetl post
a później, jak to mój kumpel z pracy ujął...odjeżdzamy reszcie ligi za kasę z LM...
Tak jak Legia?
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Reserve : 18.12.2018 o godz. 14:29.

Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Stary 18.12.2018, 14:34
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Tak jak Legia?

pycha kroczy przed upadkiem!!
?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.12.2018, 14:37
Przecież oni do tej Szwajcarii pojechalii na narty.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów