The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2018, 17:34
DysoN napisał(a):Wyświetl post
Wdg nie ma żadnej korporacji moim zdaniem. Korporacje nigdy nie robią takich numerow jak kupowanie kota w worku za pięć dwunasta. Audyt musiałby być z pół roku temu a umowa przejecia bylaby dyskutowana jeszcze wczesniej. Żadna rada nadzorcza odpowiedzialna przed akcjonariuszami nie zrobiłaby nigdy nic podobnego. W grę wchodzi (potencjalnie bo i tak w to nie wierzę) tylko taki inwestor który praktycznie jednoosobowo taka decyzję jest władny podjąć i wziąć za to odpowiedzialność majątkiem własnej firmy lub prywatnym.
Dlaczego nie wierzycie pani prezes. Mówi, że są na końcu negocjacji, a nie początku. Tak więc nie za pięć dwunasta, a powiedzmy pięć po dziesiątej zaczęli
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.12.2018, 17:42
Elendil napisał(a):Wyświetl post
jak to jest, że jeden twitterowicz z drugim rzuci jakieś pogłoski i już wszyscy podjarani....

Gdyby tak ufać gościom z neta, to właśnie po raz dziesiąty byśmy zmieniali właściciela w ciągu dwóch lat. A póki co bida coraz większa.
To jest pokolenie gimbazy(trudne do ogarnięcia). Zjawisko, które już występuje od kilku lat i to jest materiał na pracę mgr, a nawet doktorską.

P.S - Gdyby te anonimy się podpisały i z imienia, i z nazwiska...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.12.2018, 17:44
heoij napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy to naprawdę nie uczą się na błędach i mają krótką pamięć... Pamiętacie sprawę z Bragielem? Wszyscy się tak podniecali, że ściągnie do Wisły nowych sponsorów, inwestorów itp. itd. Nawet był w Krakowie i co z tego wyszło? NIC.

Nauczycie się na przyszłość raz na zawsze: dopóki nie ma podpisu na umowie to nie ma NIC.

A co do Janekxa to on chciał nam wmówić, że Meresiński to porządny gość z kasą, a Stechert nas uratuje i bronił ich do samego końca.

Już zapomnieliście?
Ale mimo wszystko ze wszystkich twitterowych informatorów ma zdecydowanie najlepsze newsy. To on zapowiadał pismo od miasta jak wszyscy liczyli (w tym w klubie) grube miliony za Carlosa.

Nie twierdzę że coś z tego będzie bo ta korporacja nie wygląda zbyt logicznie, ale jak komuś można wierzyć z tych internetowych anonimow to akurat jemu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
mariusz92abg
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 15.12.2018, 17:49
Przeważnie Janekx89 wrzuca sprawdzone informacje... Ze swojej strony uważam, że w każdej plotce jest jakieś ziarno prawdy, nawet malutkie
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 15.12.2018, 17:50
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nie twierdzę że coś z tego będzie bo ta korporacja nie wygląda zbyt logicznie, ale jak komuś można wierzyć z tych internetowych anonimow to akurat jemu.
Wierzyć... słowo klucz. Jak Bragiel spotkał się z Majchrowskim w Urzędzie to też wierzyłeś pani Prezes, że na dniach podpisze z nami umowę i co z tego wyszło?

Także wstrzymałbym się z wierzeniem komukolwiek w naszej sytuacji. Będzie co ma być...
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 15.12.2018, 17:58
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ewentualnie korporacja tylko sprawdza Wisłę dla kogoś innego. Ale to tylko czyste spekulacje.
Przecież z tego co pisze Janex oferta został przedstawiona, a teraz jest sprawdzana przez prawników TS( Boże miej nas w opiece ) Zgadzałoby się to z tym co pisał @KiewiczKrz

https://mobile.twitter.com/KiewiczKr...49489058947072
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.12.2018, 18:03
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie Socios daje nadzieje...
Z jednej strony tak. A z drugiej strony jak czytam ten wywiad to ręce mi opadają...
http://www.radiomaryja.pl/sport/nasz...rawedzi-wisly/

"My nie jesteśmy od tego, żeby oceniać zarząd"

O tym, czy są zdania, że trzeba zmienić zarząd - nie są pewni swojego zdania...
"Nie mamy natomiast pełnych danych, nie mamy wglądu w finanse klubu. Możemy tylko prywatnie oceniać to, co słyszymy w mediach. Nie mamy takiego kontaktu z klubem, żeby być pewnym swojego zdania."
Kiedy będą uważać, ze mają "pełne dane"? Jak zaczniemy grać w 4 lidze?

"Jak zapewne każdy kibic jesteśmy za tym, żeby przyszedł inwestor" - INWESTOR. Dobrze rozumiem, że nie chcą nowego właściciela, a jedynie INWESTORA?!
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.12.2018, 18:21
Źle rozumiesz.
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 15.12.2018, 18:24
Awe napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony tak. A z drugiej strony jak czytam ten wywiad to ręce mi opadają...

"Nie mamy natomiast pełnych danych, nie mamy wglądu w finanse klubu. Możemy tylko prywatnie oceniać to, co słyszymy w mediach. Nie mamy takiego kontaktu z klubem, żeby być pewnym swojego zdania."

"Jak zapewne każdy kibic jesteśmy za tym, żeby przyszedł inwestor" - INWESTOR. Dobrze rozumiem, że nie chcą nowego właściciela, a jedynie INWESTORA?!
To znaczy że są odpowiedzialni i mają łeb na karku, nie to co duża część krzykaczy co pruje się do wszystkich i o wszystko anonimowo. A Najbardziej rozwalają mnie na łopatki Ci co się prują i obrażają pod profilami SKWK, a później widze że te same osoby pod prywatnym profilem pewnej osoby która jest sercem SKWK robią dosłownie zwrot o 180 stopni i pełny szacunek i kultura wypowiedzi, jak można być tak oderwanym od rzeczywistości?

PS: Mam negatywną opinie o zarządzie.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 15.12.2018, 18:30
Awe napisał(a):Wyświetl post

Czego chcesz od tego wywiadu super wyważone słowa. Brawo.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.12.2018, 18:49
petred napisał(a):Wyświetl post
Przecież z tego co pisze Janex oferta został przedstawiona, a teraz jest sprawdzana przez prawników TS( Boże miej nas w opiece ) Zgadzałoby się to z tym co pisał @KiewiczKrz

https://mobile.twitter.com/KiewiczKr...49489058947072
Tak, ja wiem co pisał janekx ale mi się to nie klei (dokładnie opisał to dyson). Po prostu uważam, że może sobie coś dopowiedział sam (spotkanie podobno odbyło w siedzibie tej korporacji), może go celowo wprowadzono w błąd, a może po prostu w ogóle nie ma takiego tematu. Tyle.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.12.2018, 19:26
Jeżeli osoba taka jak Janex, publicznie snuje spekulacje, a jednocześnie oczekuje milczenia to jest to schizofrenia, bo sam prowokuje do myślenia publicznego na głos. Powinien zamknąć japę zwyczajnie.

A jeśli na Forum padnie nazwa podmiotów, które są w grze, to znaczy, że to nie jest żadna tajemnica skoro zna ją kibic sprzed kompa. Co najwyżej przeciek kontrolowany. Inna sprawa, kto ma jakie intencje, żeby wyciekało.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.12.2018, 19:33
dizzy napisał(a):Wyświetl post
Korporacja Umbrella
Tekken Corporation.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 15.12.2018, 19:58
yarow napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli osoba taka jak Janex, publicznie snuje spekulacje, a jednocześnie oczekuje milczenia to jest to schizofrenia, bo sam prowokuje do myślenia publicznego na głos. Powinien zamknąć japę zwyczajnie.

A jeśli na Forum padnie nazwa podmiotów, które są w grze, to znaczy, że to nie jest żadna tajemnica skoro zna ją kibic sprzed kompa. Co najwyżej przeciek kontrolowany. Inna sprawa, kto ma jakie intencje, żeby wyciekało.
Ten koleś reprezentuje środowisko, któremu nie jest na rękę nasz sukces. Dlatego prowokuje, mając nadzieję, że sprawa nie wypali.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.12.2018, 20:03
Piotr777 napisał(a):Wyświetl post
Ten koleś reprezentuje środowisko, któremu nie jest na rękę nasz sukces. Dlatego prowokuje, mając nadzieję, że sprawa nie wypali.

Jest za cienki w uszach, żeby jego paplanina miała jakikolwiek wpływ na negocjacje.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.12.2018, 20:05
Podobno wyciekło już na TT, że chodzi o AON.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.12.2018, 20:10
Jakie to jest środowisko?
Niektórzy to naprawdę myślą że cały świat spiskuje tylko nad tym jak pogrążyć Wisle
Weź chłopie wróć do zajadlego bronienia zarządu i SKWK, co uskuteczniasz cały czas na forum bo snucie spiskowej teorii dziejów ewidentnie ci nie wychodzi
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
hors
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.12.2018, 20:13
Kurde jak można wierzyć w jakiegoś inwestora na ostatnią chwilę, skoro zarząd klubu złożył propozycje miastu żeby zostało głównym sponsorem (czytaj podatnicy) to wygląda to tak jakby z nikim nie rozmawiano poważnie i czekano na jakiś cud. Przy poważnym inwestorze z którym rozmowy merytoryczne trwają wiele miesięcy nikt normalny nie składa takiej propozycji, tak się robi tylko w sprawie beznadziejnej. Zdecydowanie jest to brak profesjonalizmu. Jedynym słusznym rozwiązaniem jest Socios Wisła w dłuższej perspektywie w raz z przejęciem 100 % akcji przez lokalnego patriotę który da gwarancje rozbudowy klub przez długie lata.
Wierność
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Stary 15.12.2018, 20:20
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jakie to jest środowisko?
Niektórzy to naprawdę myślą że cały świat spiskuje tylko nad tym jak pogrążyć Wisle
Weź chłopie wróć do zajadlego bronienia zarządu i SKWK, co uskuteczniasz cały czas na forum bo snucie spiskowej teorii dziejów ewidentnie ci nie wychodzi
Człowieku, możesz się z tym zgodzić, lub nie. Druga część Twojego posta kładzie Cię niestety na łopatki. "Zajadłego bronienia zarządu"? Kto, ja? Kiedy? Gdzie? Masz jakieś urojenia. Opieka całodobowa się kłania.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 15.12.2018, 20:25
hors napisał(a):Wyświetl post
Kurde jak można wierzyć w jakiegoś inwestora na ostatnią chwilę, skoro zarząd klubu złożył propozycje miastu żeby zostało głównym sponsorem (czytaj podatnicy) to wygląda to tak jakby z nikim nie rozmawiano poważnie i czekano na jakiś cud. Przy poważnym inwestorze z którym rozmowy merytoryczne trwają wiele miesięcy nikt normalny nie składa takiej propozycji, tak się robi tylko w sprawie beznadziejnej. Zdecydowanie jest to brak profesjonalizmu. Jedynym słusznym rozwiązaniem jest Socios Wisła w dłuższej perspektywie w raz z przejęciem 100 % akcji przez lokalnego patriotę który da gwarancje rozbudowy klub przez długie lata.
Logicznie to tylko takie wyjscie z sytuacji obecnej wchodzi w grę reszta to nibylandia w naszych warunkach.

Socios które bedzie 2-3 razy wieksza organizacja niz teraz .
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.12.2018, 20:27
Moze to nie zaden inwestor tylko jakis sponsor nowy.A zarzad zostaje na miejscu...
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.12.2018, 20:31
Czyli nowy sponsor do pomocy, Miss Pigi z obecnym zarządem u władzy, mocno trzymamy się korytka.
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.12.2018, 20:39
Człowieku, możesz się z tym zgodzić, lub nie. Druga część Twojego posta kładzie Cię niestety na łopatki. "Zajadłego bronienia zarządu"? Kto, ja? Kiedy? Gdzie? Masz jakieś urojenia. Opieka całodobowa się kłania.
Tutaj chociazby

Do czego to doszło? Nagle okazuje się, że Jadczak i Miga chcą jak najlepiej dla Wisły. Czy to jakaś zbiorowa halucynacja? Nie posiadacie prawie żadnych informacji o aktualnej sytuacji, czytacie jakieś głupoty na TT, obrażacie wszystkich wokół. Kilku dziennikarzy i kilku cwaniaczków robi Wam wodę z mózgów, dajecie się wkręcać jak małe dzieci. Prawie wszyscy skazaliście już Wisłę na IV ligę, ku uciesze matołków zza Błoń. Otrzeźwiejcie, proszę. Będziecie przepraszać, gdy wszystko dobrze się skończy? Czy udacie, że nie było tematu? Obstawiam to drugie.
Na ostatnich 10 stronach tematu jako wrogów zdążyłes wymienić Jadczak, Mige, Stanowskiego, janekx89
Z Bialonskiego nawet zdolales pasiaka zrobic
Więc ponawiam pytanie, co to za środowisko co rzuca nam kłody pod nogi? Masoni, cyklisci, plaskoziemcy?
Czy może Marzena podpisując trefne umowy na usługi czy zatrudniając znajomkow, Junco robiąc walki ze znajomym manageremczy Dukat wyciągając kilkaset tysięcy przez rok w ramach wynagrodzenia a może jednak Misiek biorący 3 BMW w leasing na klub?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Stary 15.12.2018, 20:45
Tutaj chociazby

Na ostatnich 10 stronach tematu jako wrogów zdążyłes wymienić Jadczak, Mige, Stanowskiego, janekx89
Więc ponawiam pytanie, co to za środowisko co rzuca nam kłody pod nogi? Masoni, cyklisci, plaskoziemcy?
Czy może Marzena podpisując trefne umowy, Junco robiąc walki ze znajomym manageremczy Dukat wyciągając kilkaset tysięcy przez rok w ramach wynagrodzenia a może jednak Misiek biorący 3 BMW w leasing na klub?
Nie nie, ty mi pokaż w którym miejscu zajadle bronię zarządu i SKWK. Nie zmieniaj tematu kolego. Albo przestań do mnie pisać. Nie będę Ci tłumaczył co to za środowisko. Przecież i tak nie zrozumiesz. Sorry.
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 15.12.2018, 20:54
Tutaj chociazby

Czy może Marzena podpisując trefne umowy na usługi czy zatrudniając znajomkow, Junco robiąc walki ze znajomym manageremczy Dukat wyciągając kilkaset tysięcy przez rok w ramach wynagrodzenia a może jednak Misiek biorący 3 BMW w leasing na klub?
A za to ty w swoim poście nie podałeś żadnych faktów tylko spekulujesz. Skąd wiesz że to Misiek wziął te auta w leasing a nie ktoś inny na przykład? Całe zło to Misiek
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.12.2018, 20:58
Jak chcecie to zapraszam pogadajcie sobie na priv ty już dajcie spokój
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.12.2018, 21:01
Poczekajmy na rozwój wypadków, tyle możemy. Zawsze się mówiło że pieniądze lubią ciszę.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.12.2018, 21:02
Przestańcie się wyzywać i linczować, oskarżając o lizanie dupy komukolwiek, no żesz do ....y nędzy. Skaczecie sobie do gardeł od 10 stron przez jakichś twitterowych spekulantów. Trochę lodu na te gorące głowy

Nie wstyd wam za siebie?

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.12.2018, 23:28
a na forum starozakonnych juz ich d...a zaczyna boleć, że może się znaleźć jakaś wielka korpo która nas przejmie, że dalej bedziemy grać w Ekstraklasie itd.... fajnie się czyta te ich wypociny, śmiech na sali. Oby to była prawda, dostaliby sraczki..
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 15.12.2018, 23:42
Interesujące dla mnie jest to, że światełka w tunelu dla Wisły pojawiają się w okolicach meczów, które gramy, a raczej zaraz przed nimi. Może po prostu weekendy to takie szczęśliwe dni dla naszej Wisełki
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów