|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Wytłumaczcie mi jedno:
Piłkarze prawie wszyscy mogą odejść - OK, to wiem. Skąd jednak wizja nie przystąpienia do rundy wiosennej ekstraklasy? |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2017
Offline |
|
|
Jest obowiązek spłaty tych długów do końca roku, tych o których mówił Włodarski, jak ich nie spłacimy to KL cofnie nam licencję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Silna kibicowsko? Czyli wg Ciebie decyzyjni, sharksi i cała reszta tego bagna jest nam niezbędna w funkcjonowaniu klubu? No czuję się jakbyśmy zaczynali od nowa całą śpiewkę. Siłą Wisły są normalnie kibice, biznesmeni którym zależy na dobru klubu, a nie kibole którzy przyszli tu do koryta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie zginie zaś nie oznacza to samo co "nie zbankrutuje i nie wyląduje w czwartej lidze". Niestety.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Cytuję: "Z potwierdzonego źródła info: roczne wynagrodzenie zarządu przed przejęciem przez TS 297 tys. Po przejęciu ponad 750 tys. Mają rozmach s....ysyny!!!"
"Za lipiec tylko Sarapata i Dukat wzięli po 80 tys." Źródło: https://mobile.twitter.com/SSzumny/s...857.1487749943 Ładnie się bawili...
Ostatnio edytowane przez heoij : 28.12.2018 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
to może teraz Dukat zaprosi drużynę na Wigilię do swojej knajpki ![]()
Ostatnio edytowane przez wiśnia : 14.12.2018 o godz. 20:16.
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Czy ktoś wie czym jest "opcja B" o której pisał Stanowski?
Wcześniej pisaliśmy o gruntach TS. Zgadzam się że ich sprzedaż, lub branie ich w zastaw pod pożyczkę jest absurdem. Natomiast nikt nie pomyślał o tym, że można użyć tych gruntów do zabezpieczenia transakcji. Jeżeli nie ma pochowanych trupów w szafach i zarząd TSu jest prawdomówny to czego się tu obawiać?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
...dodatkowo mamy wizje wiekszych pieniedzy od C+ i magnes dla sponsorow i kibicow w postaci Kuby , no i oczywiscie jego wklad sportowy ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]() ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Bo bez 20M nie dostaniemy licencji.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chodźmy spać. Życie pokaże co się dzieje
Ostatnio edytowane przez siara : 14.12.2018 o godz. 22:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2018
Offline |
|
|
O której powrót Piłkarzy? Wie ktoś?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
A propos SKWK to przypomniało mi się , że kiedyś Kuba Błaszczykowski i Patryk Małecki należeli do tego stowarzyszenia , kto wie może do dzisiaj opłacają składki. Nie wiem dlaczego niektórzy widzą w SKWK samo zło...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Czy plotki o Chinach okażą się prawdą?
Kilku mądrych coś mówi na ten temat ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Białonśki z Kołtoniem mówią o Wiśle i chińczykach, Transmisja na żywo
https://www.youtube.com/watch?v=4ZLheUKkgsA |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Cześć. To mój pierwszy post. Jestem tutaj z wami, jako czytelnik już od jakiegoś czasu. Bardzo mnie boli ( o wkvrwieniu nie wspomnę), to co się dzieje z Wisłą, choć â może jestem naiwny â wierzę że to wszystko się jakoś ułoży. IV liga - jasne to ostateczność - z sensownym, transparentnym zarządzaniem? Brzmi lepiej, niż klub drenowany przez bandytów (nie wrzucam wszystkich do jednego worka).
Boli mnie pewnie dlatego bo â wybaczcie kolokwializm â losy tego klubu nie są mi obojętne. Nie wiem czy mogę przed niektórymi z was, uchodzić za kibica â lecz tak się czuje. Nie chodzę na mecze - oglądam je w telewizji â tylko dlatego że nie mieszkam w Polsce. Gdy jestem w Krakowie, a jestem kilka razy w roku, to tak się składa że w lidze jest przerwa zimowa, albo przerwa letnia. No po prostu czas gdy mogę być w kraju nie jest skorelowany z terminarzem Ekstraklasy. Być może to się uda zmienić, bo planuje w przyszłym tygodniu przyjechać do Krakowa na święta. Specjalnie przed piątkiem, żeby pójść na mecz. Tak się szczęśliwie składa, że moja żona jest rodowitą krakowianką (Wiślaczką!) no i swoje życie teraz dzielimy na Berlin i Kraków. Najpiękniejsze (obok Wrocławia ) miasto w Polsce.Mimo że nie jestem krakowianinem z urodzenia, a nawet z zamieszkania (mimo że mamy tu mieszkanie), z Wisłą Kraków identyfikuje się od jakiś ponad 20 lat. Pewnie to dlatego, że bardzo często bywałem w Krakowie (chociaż pradziadek zabierał mnie wyłącznie na mecze Garbarni). Teraz mam już nieco ponad 30 lat, a wiecie jak to jest gdy się jest bajtlem. Pierwsze mecze w TV, pierwsze na trybunach (nawet jeśli to V liga) no i pierwsze kiwki na boisku pod blokiem. Pochodzę z Jeleniej Góry, sporą rodzinę mam jednak w Krakowie i gdy nie miałem jeszcze lat dziesięciu wiedziałem że Wisła to taka drużyna, która będzie obecna z moim życiu na stałe. To było jeszcze przed hegemonią krakowskiego klubu, w czasach gdy piłkarze byli biedni jak kościelne myszy. Swoistym dopełnieniem, nagrodą za wcześniejsze troski (ta walka o utrzymanie!) było uczucie jakie owładnęło mnie w późniejszym czasie, gdy nic tak na mnie nie wywarło wpływu, jak mecze Wisły w europejskich pucharach i jej hegemonia w lidze. Pamiętam Wisłę z czasów tuż przed BC, jak i te z nim. Na zawołanie mogę sobie przypomnieć tą ekscytację, gdy do Wisły przychodziły największe nazwiska na krajowej scenie. Jak do bramy klubowej âpukałâ Bukalski, Czerwiec czy Kaliciak. Gdy nie wierzyłem, że ktoś może porzucić grę na zachodzie, żeby znów taplać się w tym ekstraligowym błocie. Gdy nie wierzyłem, że w erze właścicieli-hochsztaplerów, w Krakowie pojawił się ktoś, kto wyprzedzał wszystkich o kilka długości. A jednak. Piękne lata trwały, lecz nic nie jest wieczne. Dziś wypada się nam kibicom (i sympatykom) zmierzyć z nową rzeczywistością. Teraz jedni zapowiadają koniec klubu, inni są od jakiejś godziny 19 na etapie ekscytowania się jakimiś tam chińczykami (uwierzcie mi mam ciarki na całym ciele, gdy sobie pomyślę że mogłaby to być prawda), a jeszcze inni cieszą się że zabawa zacznie się od IV ligi. Jest jedno co nas łączy. To ten klub. Niech to nigdy się nie zmieni. Pozdrawiam Kuba |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Fajna wypowiedź. Pozdro dla prawdziwych kibiców!!!
![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Rozmowa Romana Kołtonia z Michałem Białońskim, polecam posłuchać od 46 minuty gdzie pada pytanie
dlaczego Cupiał się wycofał? bo odwiedzili go "umięśnieni przedstawiciele SKWK" https://youtu.be/4ZLheUKkgsA?t=2760 |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Dziwie się, że w ogóle próbował tu w Berlinie inwestować. To IV liga. W Berlinie nie ma miejsca na 3 drużynę na wysokim (krajowym) szczeblu. Tutaj prawie wszyscy kibicują Hercie, i spora część łazi na Union. Inne drużyny to takie lokalne zapychacze dnia codziennego - bo tutaj taka lokalna tożsamość jest bardzo ważna. Jedyne co bym skopiował do Wisły z tej Victorii to ilość drużyn młodzieżowych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Też nie wiem. Tam jest sporo ludzi, którzy dla Wisły poświęcają czas, pieniądze, a to, że niewiele mają do powiedzenia w pewnych sprawach i muszą sie podporządkować wiadomo komu to nie jest też ich wina. Oni siedzą na Wiśle non stop, też nie lubią Sarapaty i to nie od wczoraj, jeżdżą za drużyną po całej Polsce, starają się jakoś ogarniać te resztki ruchu kibicowskiego na Wiśle, który został popsuty przez wiadomo kogo. Dla mnie wiele ocen nie mają pokrycia w faktach, łatwo komuś doczepić gębę nie znając historii
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2018
Offline |
|
Białońskiego nie ma sensu cytować. Często jego rewelacje, refleksje, pomysły są wielce pocieszne. Taki z niego trochę oszołom i kłamca w dodatku. W tym materiale mówi np.o znalezieniu narkotyków na terenach TS podczas jednej z akcji Policji(która jedyne co znalazła to flagi GKS).
Ostatnio edytowane przez Preclarz : 15.12.2018 o godz. 01:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Widzę, że podtrzymujesz retoryke Wolfy'ego? Wszystko git, zarząd super, a teorie spiskowe wystawiają Pasiaki? Już byście się odczepili od tego trupa pijawki. Skupiasz się na jednej nieścisłości, a nie odnosisz się do najważniejszego zarzutu do srapaty, zarządu, miśka i całej tej ferajny - wyprowadzenie kasy z klubu. Tak samo jak wasz największy zarzut do Jadczaka był, że nagabywał Dukata pod stadionem. Gdzie jest ten mityczny pozew, który miał udowodnić, że Jadczak to kłamca?
Ostatnio edytowane przez ramzes190 : 15.12.2018 o godz. 01:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Białońskiego należy ignorować. Niby jest za Wisłą, ale to mitoman i po prostu idiota, tak po ludzku. Taki starszy Miga, a precyzyjniej to Miga to młodszy Białoński.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|