The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2018, 17:42
Wytłumaczcie mi jedno:
Piłkarze prawie wszyscy mogą odejść - OK, to wiem.
Skąd jednak wizja nie przystąpienia do rundy wiosennej ekstraklasy?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.12.2018, 17:43
Rience napisał(a):Wyświetl post
Co mam powiedzieć jestem w....iony jak wszyscy. Jak spadniemy do IV to trzeba robić wszystko żeby się z tego wydostać jak najszybciej i tyle, a szczegóły tego jak kto co i gdzie to się zajmą ci co będą za to odpowiedzialni.
Ja p....lę.
Znowu decyzyjni nie popuszczą Wiśle?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AdzikWK
Junior Member

Od: 01.2017

Stary 14.12.2018, 17:44
Jest obowiązek spłaty tych długów do końca roku, tych o których mówił Włodarski, jak ich nie spłacimy to KL cofnie nam licencję.
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 14.12.2018, 17:45
Silna kibicowsko? Czyli wg Ciebie decyzyjni, sharksi i cała reszta tego bagna jest nam niezbędna w funkcjonowaniu klubu? No czuję się jakbyśmy zaczynali od nowa całą śpiewkę. Siłą Wisły są normalnie kibice, biznesmeni którym zależy na dobru klubu, a nie kibole którzy przyszli tu do koryta.

Nikt czegoś takiego nie napisał. Rządzić TS nie może, zawiódł. Co nie zmienia faktu, że silna kibicowsko Wisła w Krakowie jest potrzebna, nie koniecznie dlatego że nas zadźga jude gang, ale może przerzucać reszte osiedli na przykłąd gdy poczuje że jest okazja, a później Później to już będą łapanki na wjazdach do Krakowa przed meczami Wisły i w samym Krakowie też, myślisz że to jest SCI-FI i nie realne? To że u nich też kiepsko, i część kibiców Wisły bagatelizuje sprawe bo może bezpiecznie przyjechać na mecz Wisły nie znaczy że jak poczują krew to tak będzie zawsze.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 14.12.2018, 17:46
Nikt czegoś takiego nie napisał. Rządzić TS nie może, zawiódł. Co nie zmienia faktu, że silna kibicowsko Wisła w Krakowie jest potrzebna, nie koniecznie dlatego że nas zadźga jude gang, ale może przerzucać reszte osiedli na przykłąd gdy poczuje że jest okazja, a później Później to już będą łapanki na wjazdach do Krakowa przed meczami Wisły i w samym Krakowie też, myślisz że to jest SCI-FI i nie realne? To że u nich też kiepsko, i część kibiców Wisły bagatelizuje sprawe bo może bezpiecznie przyjechać na mecz Wisły nie znaczy że jak poczują krew to tak będzie zawsze.
Z opisu wynika, że potrzebujemy silnej bojówki/ekipy chuligańskiej - do ochrony przed przemocą ze strony żydów, a nie silnej "kibicowsko" Wisły. Powiedzmy to sobie wprost. Pytanie, czy ta ekipa hoolsów będzie nam w IV lidze potrzebna.
Odpowiedz cytując
red01
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.12.2018, 17:52
ramzes190 napisał(a):Wyświetl post
Siłą Wisły są normalnie kibice, biznesmeni którym zależy na dobru klubu, a nie kibole którzy przyszli tu do koryta.
Tu chodzi raczej o możliwą analogię do chociażby Juventus-Torino, czy na krajowym podwórku BKS-Podbeskidzie
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.12.2018, 18:40
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.12.2018, 19:33
Enigmovsky napisał(a):Wyświetl post
"A ja wam mówię" ma dość pozytywny oddźwięk
Nie zginie zaś nie oznacza to samo co "nie zbankrutuje i nie wyląduje w czwartej lidze". Niestety.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 14.12.2018, 19:59
Cytuję: "Z potwierdzonego źródła info: roczne wynagrodzenie zarządu przed przejęciem przez TS 297 tys. Po przejęciu ponad 750 tys. Mają rozmach s....ysyny!!!"

"Za lipiec tylko Sarapata i Dukat wzięli po 80 tys."

Źródło:
https://mobile.twitter.com/SSzumny/s...857.1487749943

Ładnie się bawili...
Ostatnio edytowane przez heoij : 28.12.2018 o godz. 21:39.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.12.2018, 20:12
heoij napisał(a):Wyświetl post
"Z potwierdzonego źródła info: roczne wynagrodzenie zarządu przed przejęciem przez TS 297 tys. Po przejęciu ponad 750 tys. Mają rozmach s....ysyny!!!"

"Za lipiec tylko Sarapata i Dukat wzięli po 80 tys."

Źródło:
https://mobile.twitter.com/SSzumny/s...857.1487749943

Ładnie się bawili...
a tutaj na forum był krzyk...od.......... się od zarządu bo nie wiecie ile powinna zarabiać kadra menedżerska
to może teraz Dukat zaprosi drużynę na Wigilię do swojej knajpki
Ostatnio edytowane przez wiśnia : 14.12.2018 o godz. 20:16.
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.12.2018, 20:17
#CałaWisłaZawszeRazem!
#WisłaNigdyNieZginie!

https://www.captiongenerator.com/121...gdy-nie-zginie
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.12.2018, 20:20
Czy ktoś wie czym jest "opcja B" o której pisał Stanowski?

Wcześniej pisaliśmy o gruntach TS. Zgadzam się że ich sprzedaż, lub branie ich w zastaw pod pożyczkę jest absurdem.
Natomiast nikt nie pomyślał o tym, że można użyć tych gruntów do zabezpieczenia transakcji. Jeżeli nie ma pochowanych trupów w szafach i zarząd TSu jest prawdomówny to czego się tu obawiać?!
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.12.2018, 21:34
...dodatkowo mamy wizje wiekszych pieniedzy od C+ i magnes dla sponsorow i kibicow w postaci Kuby , no i oczywiscie jego wklad sportowy ...
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.12.2018, 21:36
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 14.12.2018, 21:54
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Wytłumaczcie mi jedno:
Piłkarze prawie wszyscy mogą odejść - OK, to wiem.
Skąd jednak wizja nie przystąpienia do rundy wiosennej ekstraklasy?
Bo bez 20M nie dostaniemy licencji.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 14.12.2018, 21:58
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Podaj mi te bezbronne ofiary na przestrzeni, powiedzmy 5 lat?. Ale to tak na marginesie.W skrócie(później to rozwinę) , trafił swój na swego - nieudolny, całkiem możliwe że i przestępczy zarząd i nieudolni 'inwestorzy', którzy posrali się, bo długu nie jest powiedzmy 20 mln a 30.

Na pewno fajnie za symboliczną złotówkę jest przejąć klub z ponad 100 letnią tradycją, rzeszą osób dobrze mu życzących, stadionem(jaki on by nie był) czekającym tylko na zapełnienie , z niewielkim długiem.
Jeśli jednak okazuje się że trzeba trochę 'włożyć' na początek, to chęci się kończą.

Tym bardziej to żenujące że w końcu mamy skład który rokuje, tak w kwestii finansowej jak i sportowej.
Ale tu prawdopodobnie chodzi o zawarte umowy, które umożliwiają dalsze drenowanie klubu. Może byc podobny cyrk na TS i siłownia.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 14.12.2018, 22:17
Chodźmy spać. Życie pokaże co się dzieje
Ostatnio edytowane przez siara : 14.12.2018 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
Honker
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2018

Stary 14.12.2018, 22:33
O której powrót Piłkarzy? Wie ktoś?
Odpowiedz cytując
SONNE
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 14.12.2018, 22:37
A propos SKWK to przypomniało mi się , że kiedyś Kuba Błaszczykowski i Patryk Małecki należeli do tego stowarzyszenia , kto wie może do dzisiaj opłacają składki. Nie wiem dlaczego niektórzy widzą w SKWK samo zło...
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.12.2018, 23:24
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Czy plotki o Chinach okażą się prawdą? !!!!
Kilku mądrych coś mówi na ten temat
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Stary 14.12.2018, 23:33
Białonśki z Kołtoniem mówią o Wiśle i chińczykach, Transmisja na żywo
https://www.youtube.com/watch?v=4ZLheUKkgsA
Odpowiedz cytując
Iago
Junior Member

Od: 08.2013

Stary 14.12.2018, 23:44
Cześć. To mój pierwszy post. Jestem tutaj z wami, jako czytelnik już od jakiegoś czasu. Bardzo mnie boli ( o wkvrwieniu nie wspomnę), to co się dzieje z Wisłą, choć – może jestem naiwny – wierzę że to wszystko się jakoś ułoży. IV liga - jasne to ostateczność - z sensownym, transparentnym zarządzaniem? Brzmi lepiej, niż klub drenowany przez bandytów (nie wrzucam wszystkich do jednego worka).

Boli mnie pewnie dlatego bo – wybaczcie kolokwializm – losy tego klubu nie są mi obojętne. Nie wiem czy mogę przed niektórymi z was, uchodzić za kibica – lecz tak się czuje. Nie chodzę na mecze - oglądam je w telewizji – tylko dlatego że nie mieszkam w Polsce. Gdy jestem w Krakowie, a jestem kilka razy w roku, to tak się składa że w lidze jest przerwa zimowa, albo przerwa letnia. No po prostu czas gdy mogę być w kraju nie jest skorelowany z terminarzem Ekstraklasy. Być może to się uda zmienić, bo planuje w przyszłym tygodniu przyjechać do Krakowa na święta. Specjalnie przed piątkiem, żeby pójść na mecz. Tak się szczęśliwie składa, że moja żona jest rodowitą krakowianką (Wiślaczką!) no i swoje życie teraz dzielimy na Berlin i Kraków. Najpiękniejsze (obok Wrocławia) miasto w Polsce.

Mimo że nie jestem krakowianinem z urodzenia, a nawet z zamieszkania (mimo że mamy tu mieszkanie), z Wisłą Kraków identyfikuje się od jakiś ponad 20 lat. Pewnie to dlatego, że bardzo często bywałem w Krakowie (chociaż pradziadek zabierał mnie wyłącznie na mecze Garbarni). Teraz mam już nieco ponad 30 lat, a wiecie jak to jest gdy się jest bajtlem. Pierwsze mecze w TV, pierwsze na trybunach (nawet jeśli to V liga) no i pierwsze kiwki na boisku pod blokiem. Pochodzę z Jeleniej Góry, sporą rodzinę mam jednak w Krakowie i gdy nie miałem jeszcze lat dziesięciu wiedziałem że Wisła to taka drużyna, która będzie obecna z moim życiu na stałe. To było jeszcze przed hegemonią krakowskiego klubu, w czasach gdy piłkarze byli biedni jak kościelne myszy. Swoistym dopełnieniem, nagrodą za wcześniejsze troski (ta walka o utrzymanie!) było uczucie jakie owładnęło mnie w późniejszym czasie, gdy nic tak na mnie nie wywarło wpływu, jak mecze Wisły w europejskich pucharach i jej hegemonia w lidze. Pamiętam Wisłę z czasów tuż przed BC, jak i te z nim. Na zawołanie mogę sobie przypomnieć tą ekscytację, gdy do Wisły przychodziły największe nazwiska na krajowej scenie. Jak do bramy klubowej „pukałâ€ Bukalski, Czerwiec czy Kaliciak. Gdy nie wierzyłem, że ktoś może porzucić grę na zachodzie, żeby znów taplać się w tym ekstraligowym błocie. Gdy nie wierzyłem, że w erze właścicieli-hochsztaplerów, w Krakowie pojawił się ktoś, kto wyprzedzał wszystkich o kilka długości. A jednak. Piękne lata trwały, lecz nic nie jest wieczne. Dziś wypada się nam kibicom (i sympatykom) zmierzyć z nową rzeczywistością.

Teraz jedni zapowiadają koniec klubu, inni są od jakiejś godziny 19 na etapie ekscytowania się jakimiś tam chińczykami (uwierzcie mi mam ciarki na całym ciele, gdy sobie pomyślę że mogłaby to być prawda), a jeszcze inni cieszą się że zabawa zacznie się od IV ligi. Jest jedno co nas łączy. To ten klub. Niech to nigdy się nie zmieni.

Pozdrawiam
Kuba
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.12.2018, 00:21
Fajna wypowiedź. Pozdro dla prawdziwych kibiców!!!

Odpowiedz cytując
Piona
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 15.12.2018, 00:35
Rozmowa Romana Kołtonia z Michałem Białońskim, polecam posłuchać od 46 minuty gdzie pada pytanie

dlaczego Cupiał się wycofał?

bo odwiedzili go "umięśnieni przedstawiciele SKWK"

https://youtu.be/4ZLheUKkgsA?t=2760
Odpowiedz cytując
Iago
Junior Member

Od: 08.2013

Stary 15.12.2018, 00:51
Dziwie się, że w ogóle próbował tu w Berlinie inwestować. To IV liga. W Berlinie nie ma miejsca na 3 drużynę na wysokim (krajowym) szczeblu. Tutaj prawie wszyscy kibicują Hercie, i spora część łazi na Union. Inne drużyny to takie lokalne zapychacze dnia codziennego - bo tutaj taka lokalna tożsamość jest bardzo ważna. Jedyne co bym skopiował do Wisły z tej Victorii to ilość drużyn młodzieżowych.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.12.2018, 01:03
SONNE napisał(a):Wyświetl post
A propos SKWK to przypomniało mi się , że kiedyś Kuba Błaszczykowski i Patryk Małecki należeli do tego stowarzyszenia , kto wie może do dzisiaj opłacają składki. Nie wiem dlaczego niektórzy widzą w SKWK samo zło...
Też nie wiem. Tam jest sporo ludzi, którzy dla Wisły poświęcają czas, pieniądze, a to, że niewiele mają do powiedzenia w pewnych sprawach i muszą sie podporządkować wiadomo komu to nie jest też ich wina. Oni siedzą na Wiśle non stop, też nie lubią Sarapaty i to nie od wczoraj, jeżdżą za drużyną po całej Polsce, starają się jakoś ogarniać te resztki ruchu kibicowskiego na Wiśle, który został popsuty przez wiadomo kogo. Dla mnie wiele ocen nie mają pokrycia w faktach, łatwo komuś doczepić gębę nie znając historii
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Preclarz
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2018

Stary 15.12.2018, 01:24
Piona napisał(a):Wyświetl post
Rozmowa Romana Kołtonia z Michałem Białońskim, polecam posłuchać od 46 minuty gdzie pada pytanie

dlaczego Cupiał się wycofał?

bo odwiedzili go "umięśnieni przedstawiciele SKWK"

https://youtu.be/4ZLheUKkgsA?t=2760

Białońskiego nie ma sensu cytować. Często jego rewelacje, refleksje, pomysły są wielce pocieszne. Taki z niego trochę oszołom i kłamca w dodatku. W tym materiale mówi np.o znalezieniu narkotyków na terenach TS podczas jednej z akcji Policji(która jedyne co znalazła to flagi GKS).
Ostatnio edytowane przez Preclarz : 15.12.2018 o godz. 01:30.
BENE NATO

Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Stary 15.12.2018, 01:31
Preclarz napisał(a):Wyświetl post
Białońskiego nie ma sensu cytować. Często jego rewelacje, refleksje, pomysły są wielce pocieszne. Taki z niego trochę oszołom i kłamca w dodatku. W tym materiale mówi np.o znalezieniu narkotyków na terenach TS podczas jednej z akcji Policji(która jedyne co znalazła to flagi GKS).

Widzę, że podtrzymujesz retoryke Wolfy'ego? Wszystko git, zarząd super, a teorie spiskowe wystawiają Pasiaki? Już byście się odczepili od tego trupa pijawki.
Skupiasz się na jednej nieścisłości, a nie odnosisz się do najważniejszego zarzutu do srapaty, zarządu, miśka i całej tej ferajny - wyprowadzenie kasy z klubu.
Tak samo jak wasz największy zarzut do Jadczaka był, że nagabywał Dukata pod stadionem. Gdzie jest ten mityczny pozew, który miał udowodnić, że Jadczak to kłamca?
Ostatnio edytowane przez ramzes190 : 15.12.2018 o godz. 01:35.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.12.2018, 01:34
Białońskiego należy ignorować. Niby jest za Wisłą, ale to mitoman i po prostu idiota, tak po ludzku. Taki starszy Miga, a precyzyjniej to Miga to młodszy Białoński.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów