|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Wiadomo że część z tej kasy musiała iść na pensje. Tyle że nikt nie kazał tworzyć 30 osobowej kadry. Więc z tych 12 mln które Wisla zarobiła (a powinna była więcej ale rozeszla sie kasa za Rysia) na tranferach "Cupialowych" zawodników, 3-4 mozna bylo dać na bieząco dzialalnosc, 3-4 na zaleglości, a 3-4 mln w zawodników. A co zrobiono? przepaalono cale 12 mln na pensje wielu nieprzydatnych zawodników. Z drugiej strony, zarząd wykazał się niesamowitym brakiem kompetencji i kontaktów, skoro po 2,5 roku roczna wartość umów sponsorskich i od reklamodawców oscyluje w graniach 3 mln pln jeśli chodzi o gotówkę. Jak to jest że od marca 2017 Wisla nie pozyskala zadnego sponsora? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Ryszard Niemiec tt:
"Kraków wstrzymuje oddech:losy Wisły rozstrzygną się w ciągu najbliższych 48 godzin! Szala przychyla się na stronę optymizmu-piłkarze wstrzymali się od wnioskowania o rozwiązanie umowy z winy klubu..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Linkujcie ludzie te twitty, bo nim to ktoś na forum skopiuje to można zejść z nerwów
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Pasozyty przyznajmniej nie zabijaja nosiciela. Tu jak widac poszlo do dna i bez litosci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Został napisany. Przez nestę. Miał dość stagnacji za TF.
Niestety wzmożona aktywność w tym temacie jest odwrotnie proporcjonalna do jego poziomu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.12.2018 o godz. 19:14.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Miga pisze teraz o negocjacjach. Wg niego, Antrans istnieje od 2016 roku. Poszukałem w necie i sami o sobie piszą, że istnieją od 25 lat. Ktoś wie ocb ?
http://antrans.com.pl/o-firmie/ http://sportdziennik.pl/audyt-w-wisl...ojace-wnioski/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Sprawdzenie w KRS daty powstania samej spółki (2014) przerosło jego możliwości, nie wspominając już o "śledztwie" co było przed spółką. Ogólnie rzecz ujmując - nie pierwszy (i zapewne nie ostatni) raz, kiedy Miga udowodnił, że nie powinien się zajmować analizą biznesu... (edit) Dla ułatwienia dodam, że Antrans Group Sp. z o.o. to nie jedyny podmiot Antransu. Miga, wisisz mi flaszkę.
Ostatnio edytowane przez MaLk : 11.12.2018 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Miga!
Co? Wisła spółka z o.o! I tyle w temacie pana Zmiętego |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jakim trzeba być idiota żeby w krs nie sprawdzić firmy Kiedy powstała i kiedy ewentualnie były przeprowadzane zmiany
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nikt jeszcze tego nie wrzucił ale poszła plotka na tt, co do nowego zarządu, są pierwsze propozycje: Mielcarski, Głowacki, Czwartkiewicz, rada nadzorcza i stary zarząd out
Źródło @SSumny Nie wiem na ile wiarygodne , ale kilka razy coś zarzucił i okazywało się trafne
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.12.2018 o godz. 23:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Mam wątpliwości czy Mielcarski będzie chciał, a nawet jeżeli by chciał to czy zaryzykuje i podejmie się tego nie łatwego zadania biorąc pod uwagę obecną sytuacje Wisły i fakt że ma bezpieczną posadę w Canale + .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jeśli miałbym obstawiać, to jeśli oferta jest prawda to zniej skorzysta. Do nc+ zawsze może wrócić jak koleżka Wieszczycki, a druga taka okazja już się nie powtórzy.
Oczywiście jeśli Mielcarski ma jeszcze jakieś ambicje, bo tego nie wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nawet jeśli audyt wypadnie negatywnie to nie można zazwyczaj podzielić się informacjami.
Podpisuje się tzw. NDA i żadnej informacji się nie udzieli bo jest zakaz. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A ja słyszałem że to ma być Baszczynski a nie Mielcarski , drugi to bankowo Głowa, który miał już rozmawiać na ten temat parę miesięcy temu, z jednym z obecnych inwestorów, który ma Nas przejąć .To był jeden z warunków tego inwestora
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Tylko nie Mielcarski.....
On się nadaje na choinkę a nie do zarządzania klubem piłkarskim. Mam nadzieję, że ta pogłoska nie znajdzie poparcia w rzeczywistości. Baszczu już prędzej - przynajmniej jest inteligentny i ma jakiekolwiek realne doświadczenie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Inwestorzy nie są głupi,
dobrze wiedzą, że ESA daje więcej kasy w przyszłym sezonie, czyli spokojnie szybciej mogą się zwrócić pieniądze, do tego oszczędności i restrukturyzacja, do tego sprzedaż za kilkaset tysięcy euro np. Imaza lub Arsenicia, a może być dobrze i klub w końcu zacznie zarabiać ![]() do tego przyjdzie Kuba i to może być dobre dla sponsorów, by ogrzać się przy jego wizerunku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ale ponieważ wywołałeś temat: Mielcarski jako dyrektor sportowy Wisły x lat temu na pewno nie radził sobie gorzej niż Baszczyński jako dyrektor sportowy Bruk-Betu x miesięcy temu. Obie te kandydatury nie mają wiele wspólnego z doświadczeniem, zarządzaniem, ciężką codzienną pracą i przypominają mi politykę personalną TF (wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli się mylę). Obie traktuję jako spekulację. Podzielcie się lepiej jakimiś przeciekami nt. przebiegu końcowych ustaleń pomiędzy naszymi dobrodziejami. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
A ja bym chciał jakikegos managera z prawdziwego zdarzenia a nie mielenie ciągle w tym samym kotle.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
mam pytanie.
Prace Baszczyńskiego, jak i Mielcarskiego oceniacie po czym? Czy tylko przez pryzmat tego ze to fajny piłkarz był czy może jeszcze jakieś inne kryteria stosowaliście? wiecie jak zarządzał i jak pracował Mielcar w Wiśle? co sie działo w Niecieczy, jak wygladał etos pracy Baszcza? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
O Baszczyńskim niczego dobrego w kontekście pracy w Niecieczy też nie słyszałem, ale że tam do tego jest właściciel nieco jebnięty, to może i w tym tkwil problem. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Mielcarski u nas już byl każdy wie jak pracował, co do Baszczynskiego miał ograniczone pole manewru w termalice,przez owczesna panią prezes.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2017
Offline |
|
|
a tak ma marginesie , to ten cały Gircuk , czy jak on tam sie zwie, to pojechal na te eskapade po Chinach, na własny koszt , czy Wisły pieniadze?bo cos slad po nim zaginoł ha ha
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wiesz, jak mu Wisła obiecała zwrot za bilety, to się może chłop zdziwić
![]() ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.