The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wisniaTSW666
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2018, 17:09
Rience napisał(a):Wyświetl post
Kilkanascie milionów długów!! No po prostu w zajebistej sytuacji zostawił Cupiał Wisłę, przecież defacto już wtedy można było spokojnie Wisłę ogłosić bankrutem... Ty myślisz że kasa ze sprzedaży zawodników poszła na długi a nie na bieżące wydatki i kontrakty dla zawodników? No bo przecież TS spał na kasie i nią dosłownie sra żeby sobie móc pozwolić na coś takiego!!! Mogli za sprzedaż grajków spłacić przecież długi powiadasz, a kontrakty zawodnikom nie płacić bo po co... Brawo Ty!

Spójrzmy prawdzie w oczy, Cupiał sobie zdawał sprawe w jak beznadziejnej sytuacji jest Wisła, i po prostu uciekł z tonącego statku oddawając Wisłę pierwszemu lepszemu chętnemu, nie sprawdziwszy go nawet.
Z wszystkim się zgodzę kolego ale Bogus sprzedal Wisle w sumie oddał bo był to jeden z warunków banku żeby uratować telefonike która nie była w tamtym czasie w najlepszej sytaucji, jakby nie Ateny i Cypr jakby chociaż nie Cypr to my byśmy sobie odcinali kuponiki cały czas... Prawdopodbnie jutro o tej porze wszystko będzie jasne.
Z Wislackim pozdrowieniem!!!
Odpowiedz cytując
rafalp_r22
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 11.12.2018, 17:13
Kilkanascie milionów długów!! No po prostu w zajebistej sytuacji zostawił Cupiał Wisłę, przecież defacto już wtedy można było spokojnie Wisłę ogłosić bankrutem... Ty myślisz że kasa ze sprzedaży zawodników poszła na długi a nie na bieżące wydatki i kontrakty dla zawodników? No bo przecież TS spał na kasie i nią dosłownie sra żeby sobie móc pozwolić na coś takiego!!! Mogli za sprzedaż grajków spłacić przecież długi powiadasz, a kontrakty zawodnikom nie płacić bo po co... Brawo Ty!

Spójrzmy prawdzie w oczy, Cupiał sobie zdawał sprawe w jak beznadziejnej sytuacji jest Wisła, i po prostu uciekł z tonącego statku oddawając Wisłę pierwszemu lepszemu chętnemu, nie sprawdziwszy go nawet.
Uwlebiam takich jak Ty "Cupiał uciekł z tonacego statku". Nie, nie uciekł. Nakazaly mu na to banki, bez sprzedazy Wisly banki nie zgodzilyby sie na restrukturyzacje dlugu TF wiec by firme polozyl. I tak przesuneli to o rok bo mieli obowiazek sprzedać do konca 2015.

Wiadomo że część z tej kasy musiała iść na pensje. Tyle że nikt nie kazał tworzyć 30 osobowej kadry. Więc z tych 12 mln które Wisla zarobiła (a powinna była więcej ale rozeszla sie kasa za Rysia) na tranferach "Cupialowych" zawodników, 3-4 mozna bylo dać na bieząco dzialalnosc, 3-4 na zaleglości, a 3-4 mln w zawodników. A co zrobiono? przepaalono cale 12 mln na pensje wielu nieprzydatnych zawodników.

Z drugiej strony, zarząd wykazał się niesamowitym brakiem kompetencji i kontaktów, skoro po 2,5 roku roczna wartość umów sponsorskich i od reklamodawców oscyluje w graniach 3 mln pln jeśli chodzi o gotówkę. Jak to jest że od marca 2017 Wisla nie pozyskala zadnego sponsora?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.12.2018, 17:28
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Skandalem jest to że rzadzi jeszcze Marzenka która dostała klub w niezłej sytuacji od Cupiała ( z kartami zawodników i kontraktami). Poprzednika nie liczw bo on nic nie zepsól. Cupiał umorzył kupe długu wzgledem tf a ona wszystko zaprzepasciła.
A drugą stroną najlepiej było by wymuwić umowe na stadion,ktory nie jest do końca oddany a Wisła ma taką kase płacić. Wiďać jak oni są niekąmpetetni.
"Gupia Marzenka" i "mondry jendrus". Mojżeszu, prowadź!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 11.12.2018, 17:59
Ryszard Niemiec tt:

"Kraków wstrzymuje oddech:losy Wisły rozstrzygną się w ciągu najbliższych 48 godzin! Szala przychyla się na stronę optymizmu-piłkarze wstrzymali się od wnioskowania o rozwiązanie umowy z winy klubu..."
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.12.2018, 18:24
Linkujcie ludzie te twitty, bo nim to ktoś na forum skopiuje to można zejść z nerwów
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.12.2018, 18:43

Bylo kilkanascie mls dlugo to fakt. Tylko wartosc druzyny byla wieksza bo sprzedano zawodnikow za wiecej. Cupial zostawil klub z wartoscia dodatnia. Bo 2.5 roku mowi sie o 30 mln dlugu a za ile mozna sprzedac zawodnikow? 7-8 mln max w porywach i to tak pewnei naciagane. Wychodzi, ze wartosc ok -22 mln. W ciagu 28 miesiacy. Mistrzostwa zarzadania.
Pasozyty przyznajmniej nie zabijaja nosiciela. Tu jak widac poszlo do dna i bez litosci.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.12.2018, 19:00
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
takiego samego posta można by napisać w schyłkowym okresie TFu
Został napisany. Przez nestę. Miał dość stagnacji za TF.

bódyń napisał(a):Wyświetl post
Bylo kilkanascie mls dlugo to fakt. Tylko wartosc druzyny byłą wieksza bo sprzedano zawodnikow za wiecej. Cupial zostawil klub z wartoscia dodatnia. Bo 2.5 roku mowi sie o 30 mln dlugu a za ile mozna sprzedac zawodnikow? 7-8 mln max w porywach i to tak pewnei naciagane. Wychodzi, ze wartosc ok -22 mln. W ciagu 28 miesiacy. Mistrzostwa zarzadania.
Pasozyty przyznajmniej nie zabijaja nosiciela. Tu jak widac poszlo do dna i bez litosci.
Widzę że bardzo kreatywna matematyka tutaj odchodzi. Możecie sobie z Kasztelańcem ręke podać. Mnie się już nie chce po raz dwudziesty tego samego pisać, może ktoś inny się zlituje i Cię rozjedzie.

Niestety wzmożona aktywność w tym temacie jest odwrotnie proporcjonalna do jego poziomu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.12.2018 o godz. 19:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Od: 10.2009

Stary 11.12.2018, 19:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To przenośnia . Po prostu jak czytam o tym pieknyn oczyszczeniu w 4 lidze to rzygam .
Niczego o oczyszczeniu w czwartej lidze nie pisałem, choć pewnie nieprecyzyjne się wyraziłem.

Nieraz pisałem, że czwarta liga to dla nas śmierć.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.12.2018, 21:35
Miga pisze teraz o negocjacjach. Wg niego, Antrans istnieje od 2016 roku. Poszukałem w necie i sami o sobie piszą, że istnieją od 25 lat. Ktoś wie ocb ?
http://antrans.com.pl/o-firmie/
http://sportdziennik.pl/audyt-w-wisl...ojace-wnioski/
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 11.12.2018, 21:38
siara napisał(a):Wyświetl post
Miga pisze teraz o negocjacjach. Wg niego, Antrans istnieje od 2016 roku. Poszukałem w necie i sami o sobie piszą, że istnieją od 25 lat. Ktoś wie ocb ?
http://antrans.com.pl/o-firmie/
http://sportdziennik.pl/audyt-w-wisl...ojace-wnioski/
Prwnie najpierw działalność gosp. os. fiz. a potem w miarę wzrostu skali działalności przekształcenie w spółkę prawa handlowego
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 11.12.2018, 21:50
siara napisał(a):Wyświetl post
Prawdopodobnie Miga nauczył się już używać przeglądarki dokumentów finansowych, ale nie zorientował się jeszcze, że nie ma tam sprawozdań sprzed 2017 r., a więc można wyczytać tylko dane za 2017 i 2016 r.

Sprawdzenie w KRS daty powstania samej spółki (2014) przerosło jego możliwości, nie wspominając już o "śledztwie" co było przed spółką.

Ogólnie rzecz ujmując - nie pierwszy (i zapewne nie ostatni) raz, kiedy Miga udowodnił, że nie powinien się zajmować analizą biznesu...

(edit) Dla ułatwienia dodam, że Antrans Group Sp. z o.o. to nie jedyny podmiot Antransu. Miga, wisisz mi flaszkę.
Ostatnio edytowane przez MaLk : 11.12.2018 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 11.12.2018, 21:59
Miga!
Co?
Wisła spółka z o.o!

I tyle w temacie pana Zmiętego
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.12.2018, 22:28
Jakim trzeba być idiota żeby w krs nie sprawdzić firmy Kiedy powstała i kiedy ewentualnie były przeprowadzane zmiany
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.12.2018, 23:30
Nikt jeszcze tego nie wrzucił ale poszła plotka na tt, co do nowego zarządu, są pierwsze propozycje: Mielcarski, Głowacki, Czwartkiewicz, rada nadzorcza i stary zarząd out

Źródło @SSumny

Nie wiem na ile wiarygodne , ale kilka razy coś zarzucił i okazywało się trafne
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.12.2018 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 11.12.2018, 23:37
Mam wątpliwości czy Mielcarski będzie chciał, a nawet jeżeli by chciał to czy zaryzykuje i podejmie się tego nie łatwego zadania biorąc pod uwagę obecną sytuacje Wisły i fakt że ma bezpieczną posadę w Canale + .
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.12.2018, 23:43
Jeśli miałbym obstawiać, to jeśli oferta jest prawda to zniej skorzysta. Do nc+ zawsze może wrócić jak koleżka Wieszczycki, a druga taka okazja już się nie powtórzy.
Oczywiście jeśli Mielcarski ma jeszcze jakieś ambicje, bo tego nie wiem.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.12.2018, 00:45
Mam wątpliwości czy Mielcarski będzie chciał, a nawet jeżeli by chciał to czy zaryzykuje i podejmie się tego nie łatwego zadania biorąc pod uwagę obecną sytuacje Wisły i fakt że ma bezpieczną posadę w Canale + .
Ja rozumiem ze dla niektórych moze to byc szokujące, ale sa ludzie którzy lubią nowe wyzwania chca sie rozwijac osiagac sukcesy niż trzymać się zasady czy sie stoi czy sie lezy 2000 sie należy
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.12.2018, 07:27
Nawet jeśli audyt wypadnie negatywnie to nie można zazwyczaj podzielić się informacjami.
Podpisuje się tzw. NDA i żadnej informacji się nie udzieli bo jest zakaz.
Odpowiedz cytując
Cygan82
Member

Stary 12.12.2018, 09:05
A ja słyszałem że to ma być Baszczynski a nie Mielcarski , drugi to bankowo Głowa, który miał już rozmawiać na ten temat parę miesięcy temu, z jednym z obecnych inwestorów, który ma Nas przejąć .To był jeden z warunków tego inwestora
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.12.2018, 09:06
Tylko nie Mielcarski.....
On się nadaje na choinkę a nie do zarządzania klubem piłkarskim. Mam nadzieję, że ta pogłoska nie znajdzie poparcia w rzeczywistości.

Baszczu już prędzej - przynajmniej jest inteligentny i ma jakiekolwiek realne doświadczenie.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 12.12.2018, 09:26
Inwestorzy nie są głupi,

dobrze wiedzą, że ESA daje więcej kasy w przyszłym sezonie, czyli spokojnie szybciej mogą się zwrócić pieniądze, do tego oszczędności i restrukturyzacja, do tego sprzedaż za kilkaset tysięcy euro np. Imaza lub Arsenicia, a może być dobrze i klub w końcu zacznie zarabiać

do tego przyjdzie Kuba i to może być dobre dla sponsorów, by ogrzać się przy jego wizerunku

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.12.2018, 09:44
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Tylko nie Mielcarski.....
On się nadaje na choinkę a nie do zarządzania klubem piłkarskim. Mam nadzieję, że ta pogłoska nie znajdzie poparcia w rzeczywistości.
Baszczu już prędzej - przynajmniej jest inteligentny i ma jakiekolwiek realne doświadczenie.
Ja bym się ucieszył z tego, że Wisła po prostu będzie i sobie będzie te punkty ciułać w ekstraklasie. A z czymkolwiek więcej proponuję się na razie wstrzymać. Znów wracamy do jakichś surrealistycznych spekulacji, kiedy klub się chwieje.

Ale ponieważ wywołałeś temat: Mielcarski jako dyrektor sportowy Wisły x lat temu na pewno nie radził sobie gorzej niż Baszczyński jako dyrektor sportowy Bruk-Betu x miesięcy temu. Obie te kandydatury nie mają wiele wspólnego z doświadczeniem, zarządzaniem, ciężką codzienną pracą i przypominają mi politykę personalną TF (wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli się mylę). Obie traktuję jako spekulację.

Podzielcie się lepiej jakimiś przeciekami nt. przebiegu końcowych ustaleń pomiędzy naszymi dobrodziejami.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.12.2018, 09:53
A ja bym chciał jakikegos managera z prawdziwego zdarzenia a nie mielenie ciągle w tym samym kotle.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.12.2018, 10:02
mam pytanie.
Prace Baszczyńskiego, jak i Mielcarskiego oceniacie po czym? Czy tylko przez pryzmat tego ze to fajny piłkarz był czy może jeszcze jakieś inne kryteria stosowaliście?
wiecie jak zarządzał i jak pracował Mielcar w Wiśle? co sie działo w Niecieczy, jak wygladał etos pracy Baszcza?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.12.2018, 10:19
szprotson napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie.
Prace Baszczyńskiego, jak i Mielcarskiego oceniacie po czym? Czy tylko przez pryzmat tego ze to fajny piłkarz był czy może jeszcze jakieś inne kryteria stosowaliście?
wiecie jak zarządzał i jak pracował Mielcar w Wiśle? co sie działo w Niecieczy, jak wygladał etos pracy Baszcza?
Ja Mielcarskiego nie chcę z prostej przyczyny - od czasu gdy rozstał się z Wisłą darzy ją jakimś złym uczuciem. Nawet gdy ta Wisła w ostatnich latach grała przyzwoicie na tle oczekiwań, nie potrafił nigdy powiedzieć o niej dobrego słowa. Zawsze to rywal grał słabo, a nie Wisła dobrze. Zawsze to rywal operował dobrze piłką, a Wiśle pomagało szczęście/przypadek. W....iający typ i tyle.

O Baszczyńskim niczego dobrego w kontekście pracy w Niecieczy też nie słyszałem, ale że tam do tego jest właściciel nieco jebnięty, to może i w tym tkwil problem.
Odpowiedz cytując
Cygan82
Member

Stary 12.12.2018, 10:23
Mielcarski u nas już byl każdy wie jak pracował, co do Baszczynskiego miał ograniczone pole manewru w termalice,przez owczesna panią prezes.
Odpowiedz cytując
paralaksa
Member

Od: 04.2018

Stary 12.12.2018, 10:23
krasny napisał(a):Wyświetl post
A ja bym chciał jakikegos managera z prawdziwego zdarzenia a nie mielenie ciągle w tym samym kotle.
Mam dokladnie take samo zdanie, a najlepiej z poza branzy sportowej. Typowy uj korposwir
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 12.12.2018, 10:30
paralaksa napisał(a):Wyświetl post
Mam dokladnie take samo zdanie, a najlepiej z poza branzy sportowej. Typowy uj korposwir
Może Tabisz? Liczyć umie ponoć dobrze.
Odpowiedz cytując
goodbay
Member

Od: 09.2017

Stary 12.12.2018, 11:11
a tak ma marginesie , to ten cały Gircuk , czy jak on tam sie zwie, to pojechal na te eskapade po Chinach, na własny koszt , czy Wisły pieniadze?bo cos slad po nim zaginoł ha ha
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.12.2018, 11:17
Wiesz, jak mu Wisła obiecała zwrot za bilety, to się może chłop zdziwić
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów