|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Miśkowi odpowiada - to wystarczy
![]()
My Psy musimy trzymać się razem!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Spokojnie, jeśli było działanie na szkodę spółki to obecny zarząd i tak pójdzie siedzieć. Zgłoszą się bowiem wierzyciele do klubu,, klub nie będzie im w stanie płacić, to pójdą do sądu z wnioskiem o upadłość, otworzy się postępowanie upadłościowe, wejdzie syndyk, pozwie parę osób, sądy wydadzą wyroki i zarząd i inne osoby pójdą siedzieć.
Spadek do IV ligi zarządu nie ratuje, bo wtedy musi ogłosić upadłość a wówczas zgłoszą się wierzyciele..Długi trzeba spłacać, jak są nie spłacane to wierzyciele się irytują i idą do sądów a te robią już porządek z odpowiednimi organami. Jedyną szansą zarządu jest ugadanie się z inwestorami, że Ci nie zawiadomią organów ścigania o tym co się działo w spółce. Nie sądze aby potencjalni udziałowcy nie byli w stanie wymusić sprzedania klubu na TS. Wystarczy zagrozić wyjściem do mediów. Gorzej z grupami, które zgodnie z opinią medialną stoją za obecnym zarządem a niestety reprezentują świat przestępczy. Jeśli jest to prawda, wówczas może być niebezpiecznie dla potencjalnych nabywców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Tak, rzadko spotykane, ale rzadko spółki są prowadzone w tak skrajnie nieodpowiedzialny sposób.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 08.12.2018 o godz. 23:23.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zajmijcie sie innym tematem a nie medrkowaniem o czyms o czym nie macie pojecia. ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Na pewno niespłacane były ugody z miastem, a to już pretekst do takich zarzutów. Nie stwierdzam, że na pewno tak będzie w takim wypadku, ale twoje stwierdzenie, że na pewno nie, jest błędne, co zresztą sam potwierdziłeś w kolejnym poście. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Ułatwię - nigdzie niczego Ci nie przypisałem, prostowałem tylko dwie bajki, które przewijają się w dyskusji, korzystając z okazji, że poruszyłeś sprawę prawdziwości jednej z nich. Na marginesie - zwracam uwagę wszystkich czytających na taką drobnostkę, że stronami w ewentualnej umowie sprzedaży Wisły byłyby nabywca i TS, a SA byłaby tylko przedmiotem. Zarząd TS jest 6-osobowy. Note bene, oprócz Sarapaty zasiada tam także m.in. Dukat. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bzdura.
Inna sprawa, że ostatnie przecieki sugerują, że i tych ugód nie realizują. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Przeczytaj lepiej prawo upadłościowe albo przestań się udzielać jako prawnik od siedmiu boleści ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Prawo upadłościowe to jedno, ale gdyby te plotki się potwierdziły, to przecież jest też odpowiedzialność z KK.
A to prawda. Trochę się w tym świętym gniewie zamotałem i rzeczywiście, gdy pisałem, myślałem o SA : ) ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://www.tswisla.pl/wladze/
Jeśli info na stronie jest aktualne, to zarząd jest 5 - osobowy i nie ma tam Dukata ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kierowałem się najnowszym wpisem w KRS. Może być jednak nieaktualny. Faktycznie było chyba coś o tym, że złożył rezygnację.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie. Bzdurę napisałem w innym miejscu, ale to ze względu na fakt ze użyłem skrótu myślowego bo pisałem na szybko wracając z meczu.
A mianowicie napisałem, że niewypłacalność spółki jest wtedy kiedy zarząd nie realizuje ugód zawartych z wierzycielami... to nieprawda. Bo tak na prawde to nie jest zadna podstawa do ogłoszenia stanu upadłościowego spółki. O wymagalności roszczeń musi zdecydować najpierw odpowiedni sąd a nie porozumienie miedzy stronami. Dopiero jak sąd zdecyduje o wymagalnosci roszczeń i jak dluznik nie bedzie w stanie spłacać zobowiązań(nie będzie miał odpowiednich przychodów na pokrycie bieżącej działalności i na spłatę sądownie wymagalnych zobowiązań) to wtedy zgodnie z prawem sąd w postępowaniu może uznać dłużnika za niewypłacalnego. I wtedy dopiero gdy taka niewypłacalność się pojawi zgodnie z prawem upadłościowym zarządca spółki ma 30 dni na rozpoczęcie postepowania upadlosciowego spółki, jesli tego nie zrobi w tym terminie to dopiero wtedy sąd moze uznac odpowiedzialnosc cywilną, majatkowa zarzadcy lub odpowiedzialnosc karną. Czyli podsumowując. Jeśli Sarapata zrobi wszystko zgodnie z prawem to nic jej nie grozi. ![]()
czym jest spółka akcyjna i jaka odpowiedzialnosc obowiązuje zarząd w takiej spółce, żeby potem móc odpwiednio stosować przepisy prawa upadłościowego w tym wypadku ![]() Jest naprawde duzo opracowań w interncie na ten temat, wiedza jest powszechna, poczytajcie sobie o tym jak macie wątpliwości.
Ostatnio edytowane przez regan : 09.12.2018 o godz. 02:25.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jaki sens ma ta dyskusja o upadłości i braku złożenia wniosku? Nawet gdyby... to w sytuacji gdy osoby z zewnątrz podejmują się wiarygodnej próby przejęcia spółki w celu jej dofinansowania wówczas prezes spółki jest mocno kryty...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. Jak wdrożą plan restrukturyzacyjny, to nie ma żadnego tematu. Kwestia wpompowania x milionów zł na początek i dogadania się z wierzycielami. Zresztą część wierzycieli ma zabezpieczenie w postaci praw do środków z ESA, część nie ma póki co ochoty na odzyskanie kasy w trybie pilnym, bo wiedzą, że to może się skończyć tak, że żadnej kasy i tak nie zobaczą, wolą poczekać na lepsze czasy/lepszy moment(jak miasto w lipcu) część pewnie w tym piłkarze żyją nadzieją i tak się to kręci póki co. Niech to dogadają, nowi inwestorzy niech wezmą klub i niech zarządzają tym roztropnie, realnie i pragmatycznie a nie życzeniowo na hurra by realizować swoje czy kibiców chore ambocje, niech nie okażą się nieudacznikami jak obecny zarząd i niech szukają dalej inwestora z mega kasą od początku a nie gdy wpadniemy znów w tarapaty. I oby od poniedziałku były już tylko dobre informacje.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Wolfy, jak możesz bronić zarządu?
Sarapata jest nieudolna, i to dzięki niej jesteśmy w tym miejscu. Nie pisz tylko że TS uratował Wisłę, bo wyciągnął nas z bagna, tylko po to żeby wepchnąć głębiej. Mąż Sarapaty drukuje magazyn/program R22, koleżanka w ciąży rzecznikiem prasowym - nachapali się już? To wypier! Ci ludzie niszczą nasz ukochany klub! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Baba to się nadaje do sprzątania,a nie zarządzania klubem
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Jak widać to i sprzatanie jej nie wychodzi, zrobiła jeszcze gorszy syf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Pamiętajcie że nowi inwestorzy przejmą tylko lub dla mnie aż piłkarską spółkę a TS jak i jego tereny zostaną w rękach Sarapaty
Ostatnio edytowane przez donecki : 09.12.2018 o godz. 09:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Uhaha, ihihi, baba, he he. Idź powiedz matce albo żonie, że jej człowieczeństwo kończy i zaczyna się na zamiataniu w domu, kiedy siedzisz na forum wislakrakow.com i realizujesz pełnię siebie.
Serio? Tego nie słyszałem. Ja myślę, że Sarapata może być problemem nie tylko dla SA, ale i dla TS. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Gdyby ktoś chciał robić własne interesy w klubie, to tacy jak Meresiński i Stechert powinni spaść jak z nieba, albo trzeba by było ich wymyślić. Mereś załatwił dwie sprawy od razu. Po pierwsze wystarczyło, że się pojawił prosto z d..y i już TF miała komu oddać klub, bo TS-owi wyraźnie nie była skłonna go przekazać, a po drugie, misja TS-u odzyskania klubu wzbudziła pewien podziw nawet wśród niedowiarków vel lemingów bezczelnie wątpiących w możliwości TS.
Potem znowu nagle /zaraz przed wygaśnięciem klauzuli o wykupie klubu za 40 baniek/ pojawia się jakiś Bernatzky czy jak mu tam było i chce niby wyłożyć jako pełnomocnik Stecherta te 40 mln /niby skąd miałby je wziąć?/. Póżniej tłumaczono to tym, że oni chcieli tylko zerknąć do dokumentów i wyciągnąć wielkie tajemnice klubu. Jakie to sekrety miałyby być? Pewnie te, który wywołałyby III wojnę światową. Koniec końców atak wrażych sił na twierdzę wiślacką został odparty, a pani prezez z Dukatem jako osobą towarzyszącą mogli się sycić wręcz sławą przeora Kordeckiego, który bronił Częstochowy. Tak więc lemingi twitterowe i foromowe znowu dostały kopa w dupę i nauczkę na przyszłość, by ukochany zarząd zostawić w spokoju i debilnie się nie czepiać. Zarząd zyskał czas na parę lat , a pani prezes mogła "romansować"biznesowo z pewnym nartobiegaczem-amatorem, który broń Boże nie chciał mieć większości w klubie, a tylko sobie pobyć współwłaścicielem klubu i dopisać sobie tę przygodę do rejestru innych przygód jakie zaznał w życiu. Niestety, wszystko pierdyknęło, bo służbom zachciało się szukać jakichś tam flag w budynkach klubu. Otwarły się wrota i zaczęło śmierdzieć i nikt nie mógł już mimo próby rozpylania aerozoli zapachowych powstrzymać tego zapaszku. Do tego jeszcze niejaki Jadczak dorzucił do pieca i zrobiło się całkiem nieprzyjemnie. Miejmy nadzieję, że plotki o pseudo Rejtanach broniących dostepu do stajni Augiasza, to tylko głupie plotki. Ojej! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Już nie gadajcie, że pewne grupy będą ścigać nowych inwestorów. W owej grupie są mocne rozbieżności co do całej sytuacji i część sama mówi, że obecny zarząd jest do w.... usunięcia. Jeśli prawdą jest również, to że o wielu rzeczach nie wiedział nawet sam M, to są już kompletne jaja. Gdyby był na wolności, to Dukata już byśmy w okolicach Reymonta nie zobaczyli, ale i to nie jest jeszcze przesądzone. O niechęci już do blondyny może świadczyć fakt, że wczoraj nawet gniazdo nie uciszało okrzyków w jej stronę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dla niektórych to świetny czas, mogą popuścić wodze fantazji i snuć teorie spiskowe. Zwłaszcza zalew multikont z sierpnia/września tego roku, aktywnych tylko w tym temacie...
Do tego jeszcze kilku informatorów z internetu i mamy totalny chaos informacyjny. Jeżeli ktoś jest na tyle naiwny żeby w to wszystko wierzyć. Nie bądźcie naiwni, nie dajcie radości trollom z drugiej strony błoń, poczekajcie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Sarapata straciła na wiarygodności i w tym momencie nieważne czy chciała dobrze dla klubu czy dla klubu i dla siebie czy może tylko dla siebie. Jest skończona. Nie wyobrażam jej sobie jej dalej w roli sternika Wisły. Niedawno mówiła, że jest coraz lepiej, że żaden trup ją już nie zaskoczy itd itp. Kibice w to wierzyli. Po ostatnich aferach miały być przedstawione realia finansowe panujące w klubie i co? Nie ma. Gdy było w miarę spokojnie znajdowała czas dla dziennikarzy, a teraz od 3 miesięcy ciężko ją na mailowy wywiad namówić. JAk do nas przychodziła to myślałem że to będzie krok w przód, ale zaraz potem jak zobaczyłem że ma sprawować władzę z Dukatem czułem, że to pierdyknie, że coś jest nie tak. Bo jakby chciała jak najlepiej dla Wisły to otoczyła by się fachowcami a nie ludźmi o mentalności dresów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Czy nie tego chciały pewne osoby? Chaos i dezinformacja sprzyja nielegalnym ruchom i rozpadowi
Tylko odcięcie natychmiast pewnych osób uzdrowi klub. Nowi ludzie mam nadzieję tak postapia bo inaczej będzie dalszą degrengolada. I to co będzie najważniejsze - rozliczenie co do złotówki rządów w ostatnich 2 latach oraz ujawnienie raportu finansowego. Jeśli dowody niegospodarnosci się pojawią to wzywam do postawienia zarzutów przez prokuraturę bo ci wszyscy którzy do tego doprowadzili muszą odpowiedzieć przed sądem i to nie tylko kibicowskim
Ostatnio edytowane przez donecki : 09.12.2018 o godz. 11:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Czy generalnie wszyscy są zdania, że się dogadali i przejmą klub ?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wolfy masz rację .Sam z uwagi na Dzieci prace mało się udzielam ale judasze tylko na to czekają
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|