The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2018, 17:15
czaro napisał(a):Wyświetl post
1. Oczywiście, że nie. Ale ja się zatrzymałem na nepotyzmie w ramach towarzystwa około-tsowego. Mówi się już o defraudacji? Tzn. mówi ktoś więcej No i właśnie, mówi się.
2. Pełna zgoda. Ona się powinna wstydzić, ale wstyd na skutek popełnionych błędów i nieudolności jest czym innym niż poczucie winy wywołane przestępstwem, co sugerowało kilku krzykaczy.

Dodatkowo jeżeli TS/Sarapata próbuje stawiać warunki i na sprzedaż oferuje 49% akcji to niestety, ale topi ostatnie deski ratunku, które gdzieś tam ledwo unoszą się na powierzchni. I jeżeli tak jest to okazuje się, że nawet paraliż decyzyjny związany z jej odwołaniem nie był złym pomysłem, tylko że a) to może być tylko tzw. fakt medialny, b) kto miałby teraz odwołać zarząd i poprowadzić rozmowy, jeśli to TS by odwoływał, a chętnych do zwijania Wisły nie ma.

Czytam artykuł Migi, w którym nazywa Sarapatę "osobą z półświatka". Nie jestem z Krakowa. Być może, gdybym był, miałbym pełniejszy obraz sytuacji. Z mojej perspektywy sytuacja nie jest taka czarno-biała, a Miga to manipulant. Sarapata to radca prawny, gdyby popełniła przestępstwo straciłaby uprawnienia do wykonywania zawodu.

Ja naprawdę staram się na to wszystko racjonalnie patrzeć i chciałbym o tym racjonalnie rozmawiać. Na pewno przeceniłem TS i zarząd, oceniam ich teraz krytycznie, ale podstawy do takiej oceny pojawiły się stosunkowo niedawno. Błędy się nawarstwiały (polityka kadrowa i transferowa, później pr-owa), następnie dwa strzały od miasta i mediów, a teraz tąpnięcie. I nie, nie wybielam zarzadu/nie pisze oględnie, po prostu dostrzegam, że część błędów popełnili sami z siebie, a część wynikła z niesprzyjających okoliczności, którym nie potrafili albo wręcz nie mogli się przeciwstawić. Być może przyjdzie mi jeszcze bardziej zrewidować zdanie.

Dopóki jednak nie mam podstaw do zmiany zdania, to teksty o zbrodniach i więzieniu kwituję tak, jak kwitowałem osoby, które oskarżały TS o to, że nie chce oddać klubu inwestorom z Niemiec, ze Stechert Gruppe.
Zaraz i tak ktos przyjdzie i napisze, ze bronisz Sarapaty edit: haha, dlugo nie trzeba bylo czekac

Ja osobiscie ze wszystkim sie zgadzam i w sumie mam podobny poglad na sytuacje w klubie.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 08.12.2018 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 08.12.2018, 17:18
Jeżeli dzisiejsze słowa Andrzeja Iwana są prawdą a nie widzę powodu żeby miał kłamać zwłaszcza oskarżając kogoś publicznie o wyprowadzanie pieniędzy z klubu to naprawdę się dziwię że jest ktoś jeszcze kto broni tej pani.
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.12.2018, 17:22
A to kolejne wywieranie presji na potencjalnych właścicielach

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...lubowi-warunek
Ostatnio edytowane przez efekt : 08.12.2018 o godz. 17:26.
?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2018, 17:26
W obecnej sytuacji to kto by nie przyszesl i nie kupil Wisły ten wyrosnie na bohatera. Po czesci slusznie.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 08.12.2018, 17:38
Zdaję sobie sprawę, że to co napiszę jest oczywistą oczywistością, ale wydaje się, że co po niektórzy zapominają o rzeczach podstawowych.

W momencie przyjścia Sarapata miała jedno zadanie do wykonania: dać stabilność Wiśle i utrzymać ją przy życiu w Ekstraklasie. Nikt nie mówił o wielkich celach. Sytuacja finansowa nie była dobra. Długi wynosiły kilkanaście milionów złotych. Nie wyglądało na to, żeby klub miał na siebie zarabiać z biletów i miejsca w Ekstraklasie. Realia były znane. Natomiast, jak już również była mowa, mieliśmy aktywa w postaci piłkarzy, którzy tak a propos byli spłaceni. Już nie będę wymieniał tych samych piłkarzy, o których juz wspominała reszta. Swoje na nich zarobiliśmy.

Wszystko wyglądało pięknie do tego stopnia, że rozpoczęła się agresywna polityka sportowa. Powtórzyła się historia holenderska.

Zmierzam do tego, że zakładając iż zarząd i Sarapata nie dopuścili się po prostu oszustw, faktycznie nie jesteśmy pewni, że nawet i bez naszego "mierzenia w puchary" nie mielibyśmy problemów i nie zmierzali ku upadkowi. Bo ile wydaliśmy na Perezów, Mitorovicow i Carillów? 30 milionów złotych? A przecież Gonzalezy, Llonchy, Carlitosy mieli być tańsi w utrzymaniu niż Polacy.

Tylko, że to i tak nie ma znaczenia oceniając kadencję Sarapaty. Może długów nadal by było dużo ktokolwiek zasiadałby w zarządzie, ale Sarapata poluzowała pasa i zrobiła ich więcej niż powinna. Przecież znała sytuację klubu lepiej niż my.

Nie przemawia do mnie argument, że nie jest niczemu winna, bo Junco ją omotał. Pomijając bezzasadność takich twierdzeń - bo może to Sarapata kazała Junco robić drogie transfery (jak mi udowodnicie, że tak się nie stało?) - to jeżeli tak było to Sarapata jest fatalnym prezesem i jej miejsce jest w Teatro Cubano, gdzie Hiszpanie będą jej kręcić w głowie, a nie na stanowisku zarządczym 112-letniego klubu.

A na razie mówimy tylko o finansach. Osoba Sarapaty to również fatalny wizerunek klubu jako powiązanego z mafią. To także konflikt z bardzo ważnym partnerem jakim jest miasto. Nie ma na to obrony. Przepraszam, ale np. z dwójki załatwienie fajnego autokaru kontra dobre kontakty z Majchrowskim wybrałbym jednak umiejętność dogadania się z Prezydentem Krakowa, kimkolwiek on by nie był i jakkolwiek bym go nie lubił.

Nie mieści mi się w głowie jak można ją bronić. Co z tego, że chciała dobrze (jeśli chciała dobrze)? Meresiński pewnie też chciał dobrze. Myślał pewnie, że wprowadzi Wisłę do finału Ligi Mistrzów i wszystkie laski w warszawskich klubach będą jego.

A jeszcze te porównania do Cupiała i licytacja kto gorszy... Przecież to jakiś wstyd. Cupiał to 18-letnia piękna historia, 8 mistrzostw Polski (wcześniej zdobyliśmy ich 5 przez 92 lata), 2 Puchary Polski (tyle samo przez 92 lata wcześniej), wspaniałe wielkie mecze, ekscytujące pojedynki w europejskich pucharach, bite rekordy, kilkunastu wypromowanych reprezentantów Polski, którzy wprowadzili nasz kraj na Mistrzostwa Świata w 2006 roku i grali dla kadry w innych eliminacjach, czy imprezach o randze międzynarodowej. I co najważniejsze to wszystko stało się za dziesiątki milionów złotych z jego własnej kieszeni. Jakby Cupiał zostawił nas w klasie C na boisku Kabla Kraków to byłby on zawsze żywą legendą, mistrzem, jedną z najważniejszych postaci w 112-letniej historii klubu. A Sarapata? Sarapata przyszła, wzięła pieniądze tak jak każdy pracownik, potem sobie podwyższyła pensję i wzięła ich jeszcze więcej. Po 2 latach klub się zesr** i nikt nie chce z nią rozmawiać począwszy od piłkarzy po Prezydenta Miasta. Trofea? Jest! Statuetka Gazety Krakowskiej wraz z pobytem w Wiktor Cechini Medical&Spa w Żegiestowie w zaspamowanym konkursie na Osobowość Roku Krakowa.

Natomiast, jeśli plotki o oszustwach wewnątrz klubu są prawdą... Radzę się wstrzymać z oskarżeniami. Jeśli coś się stało, to to gów** wypłynie na 100%. Wtedy my, czyli kilkadziesiąt tysięcy ludzi, historia i sądy będziemy sądzić winnych tej sprawie. Jak mnie wkur*** ta Sarapata to naprawdę nie chciałbym żeby coś takiego okazało się prawdą. Oby to były tylko plotki.

PS. Czy całą kasę za DG77 wziął Meresiński?
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
czechu
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 08.12.2018, 17:40
Wiem, że nie ten temat, ale mam pytanie. Gdzie zaparkuje samochód o 19? Może być parking płatny.
... ale jest jeszcze jedna akcja, Kirm, jeszcze jest Boukhari i JEDEN DO ZERA dla WISŁY...
Odpowiedz cytując
lucker
Member

Od: 08.2018

Stary 08.12.2018, 17:46
Wydawanie pieniędzy na lewo i prawo zatrudniając piłkarzy ponad potrzeby zamiast skupić się na ustabilizowaniu finansów. Wmawianie kibicom, że jest coraz lepiej. Zdecydowane zwiększenie zadłużenia. To na prawdę wygląda na działanie z premedytacją. Mówienie jak to ci dziennikarze są "bee" bo piszą o nieprawidłowościach czy wręcz o przestępczym charakterze działalności władz Wisły jest wręcz dziecinne. Jakby to pisała jedna osoba to ok, ale jak widzicie tak nie jest. Poza tym niech Ci którzy chcą oddawać życie za obecne władze napiszą łopatologicznie na forum, jak owy zarząd odpowiada na te zarzuty ... Milczy? No cóż ...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.12.2018, 17:49
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli dzisiejsze słowa Andrzeja Iwana są prawdą a nie widzę powodu żeby miał kłamać zwłaszcza oskarżając kogoś publicznie o wyprowadzanie pieniędzy z klubu to naprawdę się dziwię że jest ktoś jeszcze kto broni tej pani.
Mówimy o Iwanie alkoholiku z problemami psychicznymi, który miał zakaz wstępu na stadion Wisły za czasów Cupiała za to co o nim/jemu powiedział? Nie wyśmiewam go, ale nie jestem pewny czy mówimy o tej samej osobie...

Jeżeli coś wie (pytanie skąd) to sprawa powinna być już w prokuraturze. Ilość plotek przeraża, tak jak fakt że wszystkie są brane za sprawdzone i pewne informacje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.12.2018, 17:56
Jeżeli się nie mylę to emisja Superwizjera miała miejsce na początku września. Ci którzy czekają jeszcze na pozwy są tak samo łatwowierni jak Ci co czekali na 5 transferów Citki/Meresińskiego jak już spływały pierwsze informacje o JM. Sorki ale przykra jest ta łatwowierność. To już chyba głupota...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.12.2018, 17:59
adfurle napisał(a):Wyświetl post
Zawsze nurtowało mnie pytanie, dlaczego Junco dał dyla z zarządu? On mi wygląda na o wiele bardziej inteligentnego Od Dukata i Sarapaty. Jeśli nawet on też zarabiał na transferach, to być może to co zobaczył będąc w środku trochę go przestraszyło i czmychnął, bo dowiedział się, że członkowie zarządu odpowiadają karnie za działanie na szkodę spółki akcyjnej.
nie.
raczej druga strona zorientowala sie jaki to bajkopisarz i układowicz. Zreszta, spojrz gdzie teraz Junco pracuje..

Junco po prostu zwietrzył szansę na dobry zarobek jak sie zorientowal z kim ma przyjemnosc pracować.
na jego miejscu tez pewnie bym dymał ile bym mógł, bo to była sytuacja w stylu przychodze na impreze gdzie wszystko jest za darmo, ale rano trzeba bedzie i tak za to zapłacić. A ze organizatorzy najebani jak szpapki to pije ile moge i zawijam sie przed końcem....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2018, 18:02
Grunt, zeby nie odpasc w trakcie imprezy i nie obudzic sie w tym samym miejscu na drugi dzien.... z kacem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.12.2018, 18:04
Nie ma sensu dopatrywać się spisku tam gdzie wystarczy zwykła głupota.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 08.12.2018, 18:19
Zewsząd dobiegają głosy, że sarapata wyciągała pieniądze z klubu, że były tam grube wały, mówią to poważne osoby, ale przyjdzie taki czaro z wieśniakiem i będą "racjonalnie" .......ić głupoty.

Walą mnie szczerze niesprzyjające okoliczności i tego typu pierdy, fakty są takie, że jesteśmy na skraju przepaści dzięki rządom tej pani i nie ma na to ....a żadnego usprawiedliwienia.
Klub wizerunkowo na dnie, dzięki rządom tej dyletantki nikt nam nie chce pomóc, każdy kojarzy Wisłę z bandytami przez nią. Gdzie są ....a te jej obiecane pozwy? Jadczak sobie bekę z niej toczy na twitterku.

Pół roku temu nie przewidziała, że stworzy się taki zator
Zatrudniała kolegów i koleżanki żeby zdążyli się nażreć zanim wszystko .......nie i takie są fakty,
słowa Bogusia to pewnie tez jebany przypadek co?

Umniejszanie "zasług" tej pani to jest działanie na szkodę Wisły Kraków!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 08.12.2018, 18:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mówimy o Iwanie alkoholiku z problemami psychicznymi, który miał zakaz wstępu na stadion Wisły za czasów Cupiała za to co o nim/jemu powiedział? Nie wyśmiewam go, ale nie jestem pewny czy mówimy o tej samej osobie...

Jeżeli coś wie (pytanie skąd) to sprawa powinna być już w prokuraturze. Ilość plotek przeraża, tak jak fakt że wszystkie są brane za sprawdzone i pewne informacje.
Nie twierdze ze Andrzej Iwan nie ma problemów z alkoholem ale nie wierzę że nie zdawał sobie sprawy z tego co mówił. Skąd miał info pewnie od kumpla pana Kwietnia znają się bardzo dobrze. To są za poważne oskarżenia żeby to przeszło bez echa.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.12.2018, 18:32
Nie twierdze ze Andrzej Iwan nie ma problemów z alkoholem ale nie wierzę że nie zdawał sobie sprawy z tego co mówił. Skąd miał info pewnie od kumpla pana Kwietnia znają się bardzo dobrze. To są za poważne oskarżenia żeby to przeszło bez echa.
Przejdą bez żadnego echa. Zakład?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.12.2018, 19:15

sorry, ale to jest ad personam i nie powinno się w ogóle w tej rozmowie pojawić.
Nie mówię, że wierzę Iwanowi, albo nie wierzę. Jednak nie zbijam jego tez pisząc, że to psychiczny alkoholik. To nie fair.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.12.2018, 19:25
Nie znam szczegółów... ale info ze strony Zbymaka wydaje się być prawdziwe (nie tylko on tak twierdzi...). TS ustąpił ze swoich warunków i powinno dojść do transakcji.
Oficjalne informacje dopiero w poniedziałek.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 08.12.2018, 19:28
Przejdą bez żadnego echa. Zakład?
Mi nie chodziło o organy ścigania ale o reakcje pani Sarapaty. Tu się z Tobą zgodzę przejdzie bez echa
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 08.12.2018, 19:37
Przez przypadek powieliłem post.
Ostatnio edytowane przez Jam55 : 08.12.2018 o godz. 19:41.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 08.12.2018, 19:39
czaro napisał(a):Wyświetl post
I jeżeli tak jest to okazuje się, że nawet paraliż decyzyjny związany z jej odwołaniem nie był złym pomysłem, tylko że a) to może być tylko tzw. fakt medialny, b) kto miałby teraz odwołać zarząd i poprowadzić rozmowy, jeśli to TS by odwoływał, a chętnych do zwijania Wisły nie ma.
Paraliż decyzyjny to jedna z bajek. Mamy dwóch członków zarządu i możliwość jednoosobowego zarządu w przypadku odwołania jednego z nich. Mamy możliwość oddelegowania członka rady nadzorczej.

Drugą bajką jaką ktoś z niewiadomego powodu tutaj (i na TT) rozprowadzał było to, że Sarapata chciała zrezygnować, ale RN nie przyjęła rezygnacji. W Polsce rezygnację z zarządu składa się w trybie umowy zlecenia z KC - przyjmujący zlecenie może je wypowiedzieć w każdym czasie, a do skuteczności rezygnacji jako czynności jednostronnej jej przyjęcie czy też nieprzyjęcie przez jakiś inny organ bądź pozostałych członków zarządu jest kompletnie bez znaczenia.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 08.12.2018, 19:46
Zbymak na tt:
Sorry za zamieszanie ale informacja goni informacje .Wczoraj jeszcze byl warunek Wisly kasa i stary zarzad zostaje co ustalono dzis jeszcze szczegolow nie znam ale jest dogadane wszystko i zostalo doszlifowac szczegoly
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.12.2018, 19:51
Zbymak na tt:
Sorry za zamieszanie ale informacja goni informacje .Wczoraj jeszcze byl warunek Wisly kasa i stary zarzad zostaje co ustalono dzis jeszcze szczegolow nie znam ale jest dogadane wszystko i zostalo doszlifowac szczegoly
To jakiś żart ?
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 08.12.2018, 19:57
Odnośnie czego? Dogadania się czy stawiania warunków przez panią prezes?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.12.2018, 19:58
Patrząc ile postów i informacji zamieszcza ten zbymak to co raz mniej poważnie go traktuje.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 08.12.2018, 19:59
Z tego co zrozumiałem to taki warunek był wczoraj ale dziś już się chyba z tego wycofali. Mam nadzieję...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.12.2018, 20:02
Tez tak to rozumuje ze dogadano sie bo wycofali sie z >jakiegoś< warunku

oby ,bo juz kurna od piatku jak na igłach siedze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.12.2018, 20:02
Charlie napisał(a):Wyświetl post
To jakiś żart ?
Nie, to potwierdzenie, że w szafach są nowe trupy. Co temu komentującemu od epitetów pod adresem A.Iwana polecam pod rozwagę.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.12.2018, 20:30
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Patrząc ile postów i informacji zamieszcza ten zbymak to co raz mniej poważnie go traktuje.
A ja w ogóle. Ale oby miał rację i faktycznie był ktoś chętny na wykup Wisły. Ktoś kto może realnie zapewnić jej wyjście z długów - bez fajerwerków, chrzanienia o pucharach zapewnić utrzymanie w ekstraklasie.
Bardzo bym chciał, ale jestem sceptyczny.

FraMat - może Ci to się wydawać nie fair ale Iwan jest dla mnie mało wiarygodnym źródłem, bardzo delikatnie ujmując. Gdyby ktoś go przycisnął - TS, policja - w kwesti jego rewelacji to jak myślisz, co by zrobił?

Jam55 - no akurat Sarapata nie ma co robić tylko odpowiadać Iwanowi. Bądźmy poważni... Teraz to albo finalizuje rozmowy, albo szykuje się do gaszenia światła.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.12.2018 o godz. 20:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 08.12.2018, 20:37
A ja w ogóle. Ale oby miał rację i faktycznie był ktoś chętny na wykup Wisły. Ktoś kto może realnie zapewnić jej wyjście z długów - bez fajerwerków, chrzanienia o pucharach zapewnić utrzymanie w ekstraklasie.
Bardzo bym chciał, ale jestem sceptyczny.

FraMat - może Ci to się wydawać nie fair ale Iwan jest dla mnie mało wiarygodnym źródłem, bardzo delikatnie ujmując. Gdyby ktoś go przycisnął - TS, policja - w kwesti jego rewelacji to jak myślisz, co by zrobił?

Jam55 - no akurat Sarapata nie ma co robić tylko odpowiadać Iwanowi. Bądźmy poważni... Teraz to albo finalizuje rozmowy, albo szykuje się do gaszenia światła.
Przepraszam Cię bardzo ale jeżeli ktoś nazywa mnie.publicznie złodziejem to raczej bym tego tak nie zostawił. Gówno raz rzucone przyczepia się na długo.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.12.2018, 21:18
Sarapata to nikomu nie odpowiada.
Pewnie nadal szykuje pozwy.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź