|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Mnie chodziło o to, że z powodu zawieruchy ze stadionem Wiśle wypadło z budżetu kilka ładnych baniek (wpływy z C+, sporo wyższa kwota z transferu Carlitosa), które znając życie były wpisane w planowany budżet i gwarantowały w miarę bezpieczne wegetowanie w tym sezonie. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Inwestor miał Wisłę do wzięcia za pół-darmo, z darowaną większością długów. Gdzie był ten inwestor? Kibole wzięli Wisłę bo liczba chętnych wynosiła zero.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie my piersi i nie pośladki. Nie dla nas naskórek, ani włos rzadki. Ten tylko się dowie, kto piętę stracił, jak ważne jest ciało (na kursie w Pacanowie).
Mam wątpliwości, czy rozmowa "reanimacja trupa albo twardy reset" ma sens, ponieważ twardy reset jest dobrym rozwiązaniem tylko wówczas, jeśli jest się pewnym wieloletniego, stabilnego wsparcia na odpowiednim poziomie. My takiego nie mamy, jeśli chodzi o fundusze (są chętni? pp. Ziętek i Kwiecień przejmą/wesprą Wisłę, jeśli ta wystartuje w IV lidze? a jeśli nie?), jeśli chodzi o organizację (w TS jest teraz, zdaje się, mały bajzel), jeśli chodzi o zaplecze (mamy tylu młodych, którzy pociągną zespół na początku? gdzie będziemy grać? w Myślenicach?). Jeśli chodzi o propozycję wymiany Sarapaty na Czerwińskiego i Mikołajewicza. Ten pomysł jest tak absurdalny i to na tylu poziomach, że nie wiem, od czego zacząć. I nie, nie dlatego, że z Sarapaty jest w tej chwili dla Wisły jakikolwiek pożytek. PS Czy ktoś mógłby powiedzieć, po co Wiśle jednocześnie rzecznik i zastępca rzecznika prasowego? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
||
Porównywać nas z Widzewem, gdzie klub dostał wsparcie ze strony miasta do nas, gdzie miasto chętnie nam wbije kolejnego gwoździa do trumny jest błędne. My nawet nie będziemy mieli gdzie grać, a co dopiero zrobić rok po roku awans do Ekstraklasy. PS. Pamiętajcie że twardy reset to oszukanie obecnych piłkarzy, którzy grają na ten moment za darmo i w momencie twardego resetu nie zobaczą ani złotówki. Ciekawe co sobie oni myślą teraz o takim pomyśle.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 25.11.2018 o godz. 12:39.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
"Z audytu, jaki klub miał udostępnić Ziętkowi, wynika, że jest ponad 24 miliony zobowiązań do pilnego spłacenia. Sam klub generuje co miesiąc ponad 800 tysięcy złotych strat."
Via Janekx89 na zagranie.com. To jest w ogóle możliwe, generować co miesiąc taką stratę? Nie chce mi się w to wierzyć za bardzo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
czaro napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myśle,ze do Pana Ludwika trzeba znowu sie uśmiechnąć,staruszek juz ,ale ma autorytet i poważanie -nikt nie patrzy na niego jak na bandytę,może stanąlby po raz kolejny na czele klubu?to co robi teraz Sarapata to jest sabotaż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Jaja jak berety.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
https://zagranie.com/janekx89-wczesn...dis-wislo/amp/
Miejmy nadzieję,że szczęście sie do nas uśmiechnie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):
To tak odnośnie tego, o co ktoś tutaj pytał, czy tylko piłkarzom nie płacą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@Krakus76,
teksty takie Twój to na TT przechodzą tylko przez gardło sąsiadce, której kibice z wypiekami śledzą każde informacje, w których coraz bardziej dopierdala się Wiśle. Ostatnio ktoś od nich był w ciężkiej euforii jak zobaczył siedzibę tych angoli. Oni marzą o Twoim scenariuszu. Niebywałe żeby kibic Wisły napisał coś takiego i lekką ręką machnął na 10 lat niebytu w ESA. Ktoś tu pisał, że to zdrada piłkarzy. To też zdrada tych tysięcy dzieciaków, ustawiających się do nich w kolejkach podczas wizyt w szkołach, które co weekend śledzą mecze. Oni już pewnie na R22 za te X lat by nie wrócili. Nie można do tego dopuścić i ze wszystkich sił trzeba walczyć. |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Przepraszam, a czy przypadkiem transze od NC+ nie są już zarezerwowane na poczet długu wobec miasta?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Tylko ich część.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
To zarząd klubu doprowadził do takiego stanu rzeczy... Można ich lubić/nielubić, szanować/nieszanować, wierzyć/niewierzyć, ale liczby mówią same za siebie i pokazują wręcz dramatyczny obraz zarządzania klubem.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Może jakaś osoba, która ma jakiś wpływ na ruchy kibicowskie to przeczyta i pójdzie po rozum do głowy. Na wstępie tylko dodam, że osoby, które chcą aby Wisła zaczęła od 4 ligi nie zdają sobie sprawy z konsekwencji lub po prostu nie myślą.
Są następujące wyjścia z niniejszej sytuacji, które można pogrupować odpowiednio na ekonomiczne i siłowe. Zastosowane łącznie mają tylko sens powodzenia. Rozwiązania ekonomiczne, jeśli nie uda znaleźć się nabywcy Wisły to samemu można pozyskać odpowiednie środki. Przypominam, że TS jest właścicielem atrakcyjnych działek. Przy założeniu, że Wisła wytrzyma jeszcze około 6 miesięcy, utrzymując w ryzach długi, to można spokojnie poszukać inwestora na te działki - najlepiej wybudować bloki/hotele/hostele i otrzymywać wynagrodzenie co miesiąc od inwestora plus częściowy ryczałt zysków za pierwsze dwa lata współpracy. Dodatkowo cała kadra idzie na sprzedaż w zimie. Konieczne jest także racjonalne zarządzanie, przez osobę mającą doświadczenie w biznesie, bez ruchów kibicowskich i tsowskich w zarządzie. Klub musi być zarządzany jak generująca zyski spółka bez resentymentów, bo takie odwrócone myślenie doprowadziło nas tutaj gdzie jesteśmy obecnie. Konieczne są pożyczki, jeśli audyt jest prawdziwy tj. długi wynoszą 24 mln złotych i generujemy straty w wysokości 800 tys złotych. Konieczne jest zablokowanie strat, trzeba je tymczasowo refinansować przez pożyczki - do czasu sprzedania zawodników. Nadzieją jest, że takie pożyczki otrzymamy od bogatszych kibiców. Przy założeniu, że niniejszy plan wchodzi w życie od 1 grudnia br, a zawodnicy zostaną sprzedani do końca lutego, to klub musi pozyskać 2.400.00,00 zł od pożyczkodawców. Dodatkowe działania nie wliczone w te kalkulację, które mogą polepszyć naszą sytuację to: koniec z wynajmem stadionu na Reymonta na mecze z niska frekwencją, mamy stadion na Kałuży, tańszy w najmie. Mecze top odbywałyby się na Reymonta. Zanim zostaną skrytykowany przez niemyślących chciałbym zauważyć, że taki szantaż zmusi miasto do zmniejszenia kwoty wynajmu za stadion na Reymonta. Pozyskiwanie nowych sponsorów, emitowanie obligacji, być może i wejście na giełdę w dłuższym okresie czasu i wiele innych działań Wyżej omówiłem rozwiązania ekonomiczne. Rozwiązania siłowe. Pan Cupiał nie stracił sentymentu do Wisły, może wystarczyłoby parę meczy, na którym gniazdowy zechciałby pomyśleć o przyszłości Wisły i intonowałby cały mecz jego nazwisko? Miasto nie może dofinansować Wisły ale może znaleźć drogą na pożyczkę pieniędzy dla Wisły lub zwiększenie transzy za sponsorowanie oraz zmniejszyć cenę wynajmu stadionu - 10 tysięcy ludzi codziennie blokujących urząd miasta mogłoby być skuteczną motywacją. Nie wierzę, że osoby, które chcą zacząć od 4 ligi mają złe intencje, zakładam, że po prostu nie myślą. Mam nadzieję, że przedstawiony przeze mnie plan trafi do kogoś myślącego, kto ma wpływ na obecną sytuację. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
24 milionów zobowiązań ? Wyleciał gruby trup z szafy....Co wy ku...a zrobiliście z tego klubu
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jaki trup? Ile mielismy dlugow kiedy TS przejmowal Wisle? Wiekszy trup to te 800 tysiecy straty miesiecznie jesli to prawda.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jesli klub ma 24 miliony PiILNYCH zobowiazan do uregulowania to canal plus musialby chyba przelac trasznsze za 5lat do przodu...to nic nie ,tylko przedluzy agonie...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Przypominam, że dług przed TS wynosił ok 12 mln złotych. W obecnym sezonie i poprzednim sezonie został pogłębiony. W dalszym ciągu nie wzrósł o wypowiedziane kontrakty z winy klubu przez np. trenera Carillo. Z około 12 mln złotych TS wyprodukowało dług w wysokości około 30 mln złotych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No i gdzie w tym artykule jest wzmianka, ze TS przejal klub z 12 milionowym dlugiem a nie wiekszym?
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ctrl+F i wyjdzie, że Prezes Miętta mówił o 12 mln zł długu około. Nie mówię, że dokładnie tyle wynosił tylko, że około tego, czy to było 15 mln czy 17 to i tak mniej niż 24.l
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cupial uregulowal wszystkie zobowiazania grajac wtedy pilkarzy,zostali Jovanic,Jovanovic i dlugi wobec miasta i jeszcze kilka zobowiazan,w sumie bylo 12 baniek,
teraz mamy 24 pilnych,a ile jest ich w sumie nikt nie wiem,majac kase z transferow Maczynskiego,Guzmicsa,Jovica,Carlitosa,Brleka doprawdy niepojete jest co sie stało z kasą!śmierdzi to na kilometr |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pytam ponownie, skad wy wzieliscie te 12 baniek dlugow w momencie przejmowania klubu przez TS
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To ja mam jeszcze jedno pytanie. Czy Wisła płaci pracownikom biurowym?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|