|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
funkykoval twierdził, że to będzie już 4.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Fakt mój blad 4 ale 2 dostał w Superpucharze i PP a ta w lidze dopiero 2 jest nie spojrzałem w indywidualne stary tylko zespołowe
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Odnośnie tego czy ręka Pawła była:
jak ktoś ogląda na dekoderze z opcją slow-motion (w moim pilocie przycisk pauza, a następnie strzałka w prawo), to wtedy można obraz spowolnić jeszcze bardziej niż to robią w C+, i wtedy widać zmianę ruchu piłki po zetknięciu z dłonią w każdym ujęciu. Natomiast kompletnie nie zgadzam się z interpretacją p. Sławka. Jak dla mnie po pierwsze wyskok Tosika mógł spowodować, że Paweł w ostatniej chwili przed przyjęciem mógł stracić piłkę z oczu (piłka nieoczekiwana), dwa - nie ma żadnej próby zagrania piłki ręką, pozycja rąk jest naturalna przy takim przyjęciu piłki na ciało, brak ruchu ręki do piłki, i sądzę, że tym bardziej kierowali się VAR-owcy. A jak ktoś opowiada, o tym że dla niego taka ręka to powód do odgwizdania, to opowiada o własnym widzimisię, i o niczym więcej. Sędziowie mają obecnie coraz dokładniejsze wytyczne jak gwizdać (filmiki z UEFA), i lepiej niech się tego trzymają, bo mimo wszystko lepsze to niż dawny chaos. Natomiast co do karnego, to w pierwszej chwili też miałem zdanie, że karnego być nie powinno. Ale w tym wypadku, po spokojnym obejrzeniu sytuacji akurat się zgodzę. Bo mam dość mocne przekonanie, że gdyby nie wyciągnięte daleko przed siebie ręce Wasyla, to Pawłowski by go uprzedził i to on by doszedł do główki. Sytuacja dość kontrowersyjna, ale faktycznie chyba jednak inna niż przy wyskoku zdecydowanie bardziej wertykalnym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie do końca. To tylko estymata oparta na wcześniejszych sezonach. W zależności od tego jak inne drużyny będą punktować może być potrzebne więcej, albo też mniej.
Remisy też dają nam punkty, tak przy okazji. Niemniej jesteśmy w fenomenalnej sytuacji jak na nasze problemy, nikt nie zakładał że będziemy tak super punktować. Trochę straconych punktów kiedy powinniśmy wygrać - ale kto ich nie traci. A w sobotę - emocje były
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.12.2018 o godz. 11:44.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Powiedział ze ręka była ale sam na spokojnie oglądał 3 powtórki i dopiero po trzeciej mógł powiedzieć ze ręka była ponieważ dała mu pewna korzyść w postaci dobrej sytuacji i bramki. Ale podkreślił ze potrzeba było więcej czasu na 100% pewność a Var aż tyle nie daje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
weszlo twierdzi, że ani karnego ani bramki Pawła nie powinno się uznać.
Jak widać piłka fajna dziedzina sportu, bo co ekspert to inna interpretacja. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiadomo nie od dziś że liczy sie to co orzeknie "PanSławek"
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 14.11.2018 o godz. 09:41.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Paweł wyjaśnia ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
do skasownia
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 09.12.2018 o godz. 10:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie rozumiem tych zachwytów nad Plewką, często mocno elektryczny - szczególnie w drugiej połowie, mnóstwo strat.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Ludzie to nie ten wątek
|
|