|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Sory, bo chyba nie rozumiem. Jestescie organizacja w zaden sposob nie powiazana z Wisla, nie macie realnego wplywu na polityke klubu i w zamian za skladki dajecie mozliwosc glosu na walnym fanklubu? Zawsze mi sie wydawalo, ze Socios sa wtedy gdy w zamian za glos dostaje sie udzial w walnym klubu i ma sie jakis tam wplyw na jego polityke. Wytlumaczcie mi to
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
Chodzi o wsparcie klubu. Nikt nie oczekuje niczego w zamian. Jak już dojdziemy do odpowiednio dużego poziomu wsparcia to będziemy rozmawiać z klubem o możliwości wpływu na pewne jego aspekty. No i oczywiście to członkowie będą wybierać na jaki cel przeznaczyć zebrane środki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
eh, najlepiej isc na gotowe. ja juz jestem, a wlasciwie to prawie , na ten moment oczekujący ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panie i Panowie przez weekend będę zapraszał Was privem do przystąpienia do Socios. Ale już dziś zachęcam zapisujcie się. Bez Was nic nie zrobimy.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Dajcie jakieś info jak to wygląda na teraz, ile ludzi do tej pory się zgłosiło(przeszło weryfikacje).
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Od poniedziałku do dziś do godz 1400 wpłynęło 38 deklaracji.
Szczegółowe zestawienie opracuje przez weekend. Jest moc. Piszę z pamięci więc mogę się mylić ale dziś rano jeśli dobrze pamiętam to Wśród tych deklaracji było 12 Srebrnych Gwiazd 14 Złotych gwiazd 6 Białych gwiazd 1 Młoda gwiazda Coś tu mylę ale tak jak mówię pisze z pamięci. Później to skoryguje Jest wśród nas też niewiasta choć tylko jedna. Są ludzie z Wejherowa, Płońska, Anglii chyba Holandii. Jest jedna osoba która zapłaciła za rok z góry za Białą Gwiazdę... Dziś wpłynęła pierwsza darowizna. Symboliczna bo 10 zl ale baaaardzo dziękujemy za każdy grosz. Szczegóły podam niebawem. Kiedyś robiłem rankingi, pewnie niektórzy pamiętają. Teraz będę Wam robił analizę finansów i tego kim jesteśmy w Socios. Jestem pełen wiary, że będziemy robić wielkie rzeczy. Takie które będą budować siłę Wisły na lata. Jest moc. Wierzcie mi. Witek Ekielski
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 19.10.2018 o godz. 16:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ile wynosi wpisowe i na jaki rachunek?
Sorry, nie mogę znaleźć |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
https://socioswisla.pl Wszystko masz tutaj
![]() Dajemy, dajemy!!! Z liczb podanych przez Witka mamy juz prawie 40 tysiecy zlotych rocznie, a to dopiero po trzech dniach!!! Za taka kwote mozna nie wiem, kupic po kilkadziesiąt biletow na kazdy domowy mecz dla dzieciakow z bidula, ogarnąć jakiś sprzęt dla malolatow z naszej akademii, zatankowac smoczyce Powoli do przodu!!!![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wpisowe to jednocześnie pierwsza składka
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
No i fajnie, było ponad 200 deklaracji, czekamy na zapisy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pytanie: czy po akcesie do socios będzie możliwe np zawieszenie składek, a jednocześnie pozostanie w gronie? (przy jednoczesnym np zawieszeniu w prawach głosu). Pytam bo nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszłość.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() Biorąc pod uwagę jakie kwoty zbierała Wisła w akcjach fans4club jestem spokojny o to, że rocznie będzie wpadać niezła sumka, która może być np. dużym zastrzykiem pomocy dla Akademiii Wisły prowadzonej przez Rafała Wisłockiego. Dzięki Socios duże wsparcie może pochodzić od kibiców Wisły z Wysp Brytyjskich i przede wszystkim Chicago! ![]() Wielkie brawa Panowie! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
lucas8 nie chcę psuć Twojego optymizmu, bo sam wierzę, że możemy razem stworzyć coś fajnego, ale nie ma co porównywać tego do akcji crowdfundingowych. Tam fani zostawiali kasę ale dostawali coś w zamian. Tu tego nie będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Zdecydowanie najlepszą formą wsparcie będą bilety dla dzieciaków z domów dziecka, rodzin zastępczych, czy szkół.
Korzyść jest podwójna, a nawet potrójna: -po pierwsze kasa dla klubu, -po drugie możliwy wzrost frekwencji, -po trzecie, teoretycznie łatwiejsze pozyskanie partnerów biznesowych przy lepszej frekwencji. Można byłoby pomyśleć jeszcze o ewentualnej reklamie na stadionie, by jeszcze bardziej rozreklamować akcję. Np zasłaniając niewielki fragment betonowych kondygnacji na R22. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() Nie wiem czy zwróciłeś uwagę - podczas meczu z Koroną Kielce było info o nas na telebimie i bandach reklamowych. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Można by jeszcze wydrukować ulotki i zostawić w kasie, żeby była wręczana razem z biletem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Panowie, potrzebuję wyjaśnienia co do składek na Socios. Składka roczna jest zawsze stała, tzn 50 zł * 12 = 600 zł, a w deklaracji wybieram jedynie co jaki czas chcę ją zapłacić, np dwa razy w roku po 300 zł? Bo rozumiem, że nie chodzi o zapłacenie dwa razy w roku 50 zł
? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Radwi. wybierasz ile chcesz wpłacać minimalnie co miesiąc. Masz to zaznaczone przy kwotach wpłat. wybierasz 50 to wpłacasz jednorazowo 600 (cały rok) 50 co miesiąc, 300 dwa razy w roku lub 150 co kwartał.
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
Natomiast odnośnie członkostwa w Radzie Socios jest to sprawa do przedyskutowania przez Zarząd i aktualizacji Regulaminu Rady Socios by wiadome było co w takiej sytuacji. Natomiast mogę Cię zapewnić, że jest wśród nas bardzo wiele zrozumienia i przede wszystkim wdzięczności wobec każdego kto do nas przystąpił więc ze strony Zarządu zrobimy tak wiele jak to możliwe zachowując oczywiście porządek formalny by każdy z Was był z nami jaknajdłużej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Socios jest dla węższej grupy kibiców, którzy będą czuć frajdę i satysfakcję, że składki zostały przeznaczone np. na bilety dla dzieciaków z domów dziecka, czy na zakup jakiegoś sprzętu dla akademii do odnowy biologicznej, albo poszerzenie grona trenerów. Dla nich to będzie większa frajda, niż otrzymanie kubka czy koszulki. Temat Socios z miesiąca na miesiąc musi być mocno nakręcany i widoczny na banerach stadionowych, na wiślackich portalach. Myślę, że nasi sponsorzy również mogliby o tym wspominać przy każdej okazji, bądź na swoich stronach internetowych. Spory % wpłat przypuszczam może pochodzić od kibiców Wisły rozsianych po całym świecie. Do tego jak będą co miesiąc przedstawiane raporty, aktualne liczby składek i osób to będzie tylko zwiększać wiarygodność i powiększać grono zainteresowanych.
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 20.10.2018 o godz. 14:52.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Czytam wpisy w tym temacie i w zasadzie pojawia się tylko tu aspekt finansowy jaki ma przyświecać Socios. Czy faktycznie tak jest czy ja się mylę ?
Największą wartością dodaną jest to, że rozpoczęła się integracja części środowiska kibicowskiego, która nie chciała lub nie identyfikowała się z innymi inicjatywami podejmowanymi przez kibiców (np. SKWK). Zawsze pojawiał się zarzut, że internetowi kibice potrafią i mogą tylko sobie popisać. Bo tylko na to ich stać. Powstałe Stowarzyszenie jest zatem taką (w moim odczuciu) inicjatywą, która ma zerwać z taką postacią rzeczy. I mam nadzieję, że członkowie Stowarzyszenia poprzez stworzenie odpowiednich warunków organizacyjno-prawnych będą mogli wnieść swoją energię, zaangażowanie w różne inicjatywy i przedsięwzięcia wspierające klub. I taki cel powstania Stowarzyszenia widzę a same składki powinny być tylko dodatkiem (no chyba że z czasem liczbę członów będzie można liczyć w tysiącach). Dlatego nie zgadzam się z takimi wpisami jak krzaq12: Cytat:
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 20.10.2018 o godz. 15:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Myślę, że zagraniczni kibice przynajmniej na początku bedą stanowić o sile stowarzyszenia. Oni nie moga iść na mecz, więc kasę przeznaczoną na to mogą wydać na Socios. Jak przynajmniej połowa z tych co deklarowali przystąpienie do stowarzyszenia na tym forum wywiąże się ze swoich deklaracji to bedzie nieźle na starcie.Wiem, że dla nie których może to źle zabrzmieć ale trzeba znaleźć sposób żeby zatrzymać w swoich strukturach tych którzy już przystąpili, bo z czasem część z nich zwłaszcza tych co przystąpili pod wpływem emocji zacznie w swoich głowach podważać sens tych wpłat które przecież można wydać np. na rodzinę itd. Nie wiem jeszcze jak to rozwiązać (jak się dowiem to napiszę) ale bez pewnych ,,korzyści,, płynących z kolejnych lat członkostwa w Socios Wisły będzie tracić członków. Wiem, iż powinno być, że jak ktoś zostanie naszym członkiem to tylko ze względu na pomoc Wiśle ale z czasem może być różnie. Zniżki np. na bilety lub zakupy w sklepie za każdy rok członkostwa które się traci za odejście albo zawieszenie członkostwa. To jest przykład, bo jak napisałem wcześniej sam nie wiem jak to rozwiązać ale wydaje mi się że żeby zatrzymać niektórych w swoich kręgach trzeba ich ,,zmobilizować'' w pewien sposób. Jest nas na razie niedużo ale z czasem bedzie więcej i trzeba znaleźć sposób żeby zatrzymać w stowarzyszeniu tych którzy do niego przystąpili.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
ps. Nie po to ktoś wpłaca pieniądze żeby korzystać ze zniżek rabatów uszczuplających przychody klubu ze sprzedaży biletów/gadżetów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wszyscy co zapisali się do Socios są fanatykami którzy kochają ten klub, pomysł krzaq12 nie jest taki zły pod warunkiem że bilety trafią do tych których naprawdę nie stać na kupno biletu. Zniżki na bilety czy karnety raczej osłabią wsparcie Wisły, a przecież nie o to chodzi. Można za to wypuścić jakieś markowe bluzy dla członków Socios żeby byli widoczni na stadionie co też będzie fajną reklamą dla naszego Stowarzyszenia. Oczywiście bluzy będą do kupienia co też wygeneruje jakiś zysk. Reklama na stadionie też może pomóc, a jeżeli chodzi tworzenie społeczności to już ją stworzyliście teraz tylko będzie się powiększała.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
krakus76 nie zrozumiałeś mojego posta
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zrozumiałem w 100%.
Nie rozumiem za to Twojego toku myślenia. Zatrzymywać tych którzy płacą składki (wspierają klub) cyt.: "Zniżki np. na bilety lub zakupy w sklepie za każdy rok członkostwa które się traci za odejście albo zawieszenie członkostwa.". No może jeszcze kupon zniżkowy do agencji towarzyskiej ? Chyba nie po to ktoś przystępuje do Stowarzyszenia żeby coś dostać za darmo lub dostać kupon rabatowy. To zaproponuj w takim razie darmowe karnety i wyjdzie na zero. Efekt gwarantowany i kilka tysięcy członków masz jak w banku. |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Wczoraj obiecałem, że napisze dziś podsumowanie tygodnia.
Zrobię to ale pewnie późno w nocy. Jest moc |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
krakus76_ nie wyjdzie na zero! Darmowy karnet to koszt od 200 zł a 10% od koszuli i bluzy plus szalik nie jest równy 200 zł. Ale nic, dalej nie rozumiesz mojego posta. Nie piszę o tych co przystępują do Stowarzyszenia żeby coś dostać za darmo lub dostać (kupon rabatowy do agencji towarzyskiej). Piszę o tych co przystępują do Socios ale w trakcie ,,prania,, zmieniają im się priorytety- powiększa im się rodzina, kupują samochód, poznają dziewczynę. Pojawiają się inne wydatki. Piszę o takich osobach. Którę bedą już w stowarzyszeniu powiedzmy rok. Żeby na wypadek wyżej wymienionych sytuacji spowodować iż nie zrezygnują z Socios dla nowych części do samochodu czy wycieczki dla dziewczyny. Tylko pewne korzyści zachęcą ich do nieprzerwanego wspieraniu Wisły. Świat nie jest czarno- biały. To że dziś ktoś zadeklaruje chęć bycia Socios nie znaczy że to się za kilka miesięcy nie zmieni. Nie ma co zamykać drzwi dla takich ,,zagubionych,, tylko delikatnie ich prowadzić dalej w wyznaczonym kierunku nawet kosztem jakichś materialnych bonusów.Nie mówię o milionach przelewanych na konto tylko o delikatnej zachęcie w uczestnictwu w projekcie do którego już dołączyli.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
petred i ja Ciebie również kompletnie nie rozumiem. Może ktoś inny to zrozumie ja wymiękam.
Poznajesz dziewczynę i musisz kupić jej waciki i nie srać Cię na opłacanie składek ? Rodzi Ci się dziecko i nie srać Cię na opłacanie składek ? Kupujesz samochód i musisz wlewać paliwo do baku i nie srać Cię na opłacanie składek ? Co robisz ? Rezygnujesz z Socios lub tak jak ktoś wcześniej zaproponował (a nie było to rozważane) zawieszasz swoje członkostwo. Jak masz jakąś wolną kasę i chcesz wspomóc wpłacasz darowiznę. Ale w między czasie może okazać się, że zmienisz pracę i będziesz miał dopływ dodatkowej gotówki, rzuci Cię dziewczyna, sprzedasz samochód i będziesz jeździł rowerem co pozwoli ponownie zostać aktywnym członkiem Socios. Zadam Tobie pytanie. Jak utrzymać kibica który teraz chodzi na mecze i jest w takiej sytuacji: a) Poznaje dziewczynę i musi kupić jej waciki i nie stać go na kupienie biletu ? b) Rodzi mu się dziecko nie stać go na kupienie biletu ? c) Kupuje samochód i musi wlewać paliwo do baku i nie stać go na kupienie biletu ? Zniżka 10% na zakup szalika spowoduje że będzie go stać na zakup biletu ? Prześpij się z tym. Może zrozumiesz. Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 20.10.2018 o godz. 20:27.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|