|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Parchy? Trolle? Dziennikarze GW i TVN? Jacyś szemrani biznesmeni próbujący przepchnąć jakiś deal? Ciężko powiedzieć, ale że nie są godni zaufania - to jedno jest pewne. Część zniknęła gdy szum wygasł, pomogła pewnie kompromitacja na derbach i ból dupy z tym związany. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
I szymus cos ostatnio nie pisze chyba sie troche obsral przed tymi wywiadami
a co do pokemonow jedyna opcja - ignoruj
Ostatnio edytowane przez rasel1906 : 10.10.2018 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2018
Offline |
|
|
W public relations to my mamy wroga albo delikatnie pisząc osobę nieporadną.
Temat ucichł a klub na nowo odświeża niewygodny dla nas temat.Nie wiem czemu ma to teraz służyć,wywiad wczorajszy,zapowiadane wywiady dla wyborczej .Czas na takie wywiady był w pierwszych dniach po ukazaniu materiału,a u nas milczeli.Skoro tyle czasu milczeli,to powinni wstrzymać się do czasu skierowania pozwów do sądu. Teraz na nowo w mediach nagłówki Wisła,kibole itp. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
teraz se loda robi ze stanowskim, analizując wywiad z MS. Dziwne ze nie analizowali do tej pory wypowiedzi Sarary tylko wyciagaja z wywiadu z Marzena to co im pasuje. tak sie tworzy "fakty" ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Serio, o co Wam chodzi?
Czyli co, lepiej żeby ten klub upadł idąc tą drogą? na tym Wam zależy? |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Chodzi o to że kłamiesz. Koniec dyskusji.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ten typ powinien wyłapać bana.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Do do kwestii Sarary gdyby ktos nie wiedzial hiena przyszla na trening sekcji szukajac sensacji i nagrac material po czym w "reportazu" zaslonila twarze wszystkim uczestnikom w tym takze dzieciakom przedstawiajac ich jako bandytow. Kure.stwo i manipulacja w czystej postaci.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chodzi o to żeby nie pozwolić zabić klubu i ograbić TS-u, żeby ograniczyć możliwość wpływania na stabilność klubu takim szczekaczkom jak Ty. Zależy nam na tym, żeby klub wyszedł na prostą bez sprzedaży terenów, żeby TS-owi pomóc a nie rzucać kłody pod nogi. Nie wiem kim jesteś, ale pewnie wcześniej czy później się dowiemy. Na pewno nie jesteś zatroskanym o los Wisły kibicem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.10.2018 o godz. 15:09.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Mam: https://www.youtube.com/watch?v=o3q0CKZUZY4 ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Oczywiście, że mnie obchodzą losy Wisły. Wystarczy cokolwiek posiedzieć w biznesie, mieć doczynienia z większymi firmami, żeby widzieć że Sarapata czy Dukat do tych roli się nie nadawają, pomijając cała kwestią powiązń z WSH. Ale kto mówi o sprzedaży tereneów? Czy ja o czymś takim mówiłem? Nie. Mówiłem, że powinnni zrobić to co Garbarnia, zrobić spółkę w którą TS wniesie tereny, inwestor da kase, stawiają hotel, dzielą się zyskami, przy czym biorąc pod uwagę bieżącą sytuacje finansową TS, lepiej, żeby inwestor miał później lepszy udział w zyskach, a TS dostał na dzień dobry trochę kasy i zainwestował. Drugą kwestią którą TS powinien zrobić, to postawić halę. Dać teren, spróbować złapać dotację (tak jak już z resztą kiedyś było) i znaleść inwestora z którym ją postawią (taka na 4-5 tyś widzów). Z czasem rozwalić obydwie stare hale i też coś postawić z inwesotrami i czerpać zyski (może jakieś centrum konfernecyhjne, korpo sporo w okolicy). Czy to myślenie, które nie ma sensu? Czy to myślenie które ma na celu zaszkodzić TS? Takie mam zdanie w kwestii tych terenów. Ale trzeba być ślepm lub osobą która nie ma choć trochę ogarnięcia biznesowego, żeby nie widzieć że zmiany przede wszystkim w SA są konieczne żeby klub przetrwał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czytając cała Twoja twórczość to bredzisz człowieku jak mało kto.
Ale z jednym mogę się zgodzić ze Wisła powinna zaciągnąć kredyt (nie żadnego inwestora chyba ze na jakiś preferencyjnych dla Wisły warunkach) i wybudować coś komercyjnego na terenach jakie maja - o ile pozwala na to status TS i plan zagospodarowania przestrzennego tych terenów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
rafalp - może zagraj w otwarte karty i podaj imię tego inwestora
![]() Nami się nie przejmuj - poradzimy sobie. Zbyt wielu osobom zależy na Wiśle żeby pozwolić jej zginąć. TS, SA i kibice są coraz lepsi w tą grę i mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę że niczego tu nie wskórasz. Twój post potwierdził moje i wielu osób podejrzenia na Twój temat.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.10.2018 o godz. 17:48.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
![]() PS: Był sobie już taki SALWATOR,a resztę zapewne znasz biznesmenie... ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
a jeszcze jedna ciekawostka : zeit , przypomina (jest tam podlinkowane) że Sarapata została osobowością roku 2017 w GK to wtedy Karczowi i reszcie dziennikarzoli nie przeszkadzało że jest słupem Miśka ? intertesowne k.rwy , albo zwykłe debile ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Artykuł na sport.pl(GW) trochę zmienił moje postrzeganie całej sprawy. Do tej pory myślałem, że wszystkie ostatnie afery na Wiśle (1. Meresiński, 2. Stechert Gruppe, 3. Stadion 4. Superwizjer) to wynik działania jakiś nieprzychylnych nam środowisk z zewnątrz Myślałem, bardziej, że miasto we współpracy z lobby developerskim nam stawia kłody pod nogi, że próbują liczyć na to, że cenne tereny obok TS-u uda się wyrwać w dobrej cenie i na nich dobrze zarobić. Natomiast okazuje się, znaczy wszystko na to wskazuje, że wszystkie te afery to rozgrywki wewnątrz klubowe...
Bardzo ciekawa opowieść o "Wesołym". O tym, że był orędownikiem lobby developerskiego to nie wiedziałem. Wiedziałem tyle, że Misiek postanowił mu w pewnym momencie nie spłacać pożyczki, którą dostał od niego, ale w związku z nowymi wątkami w sprawie, pytanie czy to nie była odpowiedź właśnie na konflikt między frakcją Wawry a pozostałymi frakcjami, bo jeśli prawdą są daty w artykule, to według mojej wiedzy, czas kiedy Wesoły zaczął się upominać o pieniądze to był właśnie ten okres, kiedy według sport.pl narodził się konflikt frakcji w związku z terenami przy TS-ie po czym stał się persona non grata. Jakie jeszcze wnioski przychodzą mi na myśl. Wszystkie te afery z Miśkiem, WSH, powiązań, mogą być właśnie teraz w ramach zemsty wyciągane na wierzch. Pytanie czy po to, czy to ma być zemsta na ludziach obecnie rządzących Wisłą, czy, ktoś jeszcze próbuje coś tu ugrać? Nie mam żadnych wątpliwości, że wszystkie te afery są inspirowane i obmyślane. Jestem przekonany, że sprawa ze Stechertem to była ustawka, a Kasztelaniec vel WislaFan123, jest człowiekiem powiązanym z tą grupą osób, która to wymyślała. Uważam, że Miga również został wynajęty do tego(podrzucano mu info) oraz niejaki janex89(który czerpał wiedze ze swojej grupy na FB). Uważam, że Jadczak to osoba, której również przedstawiono propozycję "współpracy" win-win. On sobie zrobi sensacyjny reportaż, a ktoś na tym skorzysta uprawiając swoją politykę uderzającą w obecnych rządzących TSem. Nie mam wątpliwości Jadczak to tylko marionetka, więc nie ma się co na niego spinać. On może nawet nie wiedzieć o co toczy się gra i spełnia rolę tylko pożytecznego idioty. Robi swoją robotę na której ktoś korzysta. Trolle forumowe pojawiające się na forum, z okazji różnych afer typu (Wislafan123, MB1906, rafalp_r22) to są ludzie nieprzypadkowi, lub ci sami ludzie pod różnymi nickami. Nie mam wątpliwości. Gra się nie toczy o siłownie, nie toczy się o TSW, nie toczy się o powiązania o to, że Misiek raz czy dwa sobie wlazł z Ruchem na loże... Gra się toczy o 70 mln PLN., które leżą zaraz obok restauracji u Wiślaków i ciągną się w kierunku ul. Reymana. Interesantów na zarobek, które daje ta ziemia możemy mieć w różnych środowiskach żebyście nie mieli wątpliwości. Okazuje się, że interes, żeby to opchnąć ma nie tylko miasto i developerzy, ale są lub były na Wiśle frakcje, które również chcą czerpać z tego korzyści. Nie miejcie wątpliwości. Ja nie mam i się nie łudzę. Od początku te afery mi śmierdzą i tak jak od początku miałem intuicję, że coś tutaj jest grubymi nićmi szyte, co w przypadku Stecherta się potwierdziło, tak uważam, że w sprawach obecnej afery również jest podobnie. Jak nie wierzyłem, że kibole przejęli klub, tak dzisiaj jestem już pewny na 99,9%. Nawet jestem w stanie postawić tezę, że Miśki uratowały w jakiś sposób te tereny, ale zaznaczam, że to jest tylko teza o której można dyskutować. Według mnie należy uświadomić sobie, ze gra się toczy o tereny a w zasadzie o kapitał i potencjał tych terenów, kto i ile na tym zarobi. Uważam, że należy zacząć rozumować to w tych kategoriach i należy tych terenów bronić za wszelką cenę przed ludźmi, którzy po cichu chcą zrobić sobie na tym biznes. Taka moja opinia. P.s Chciałbym też poznać prawdziwe kulisy odejścia Szymańskiego z Wisły, bo nie ulega wątpliwości, że on również stal się personą non gratą.
Ostatnio edytowane przez regan : 10.10.2018 o godz. 17:38.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2005
Offline |
|
|
regan zdaje się, że dobrze kombinujesz. to by wyjaśniało, skąd tyle dokumentów wewnętrznych (umów, pism itd) wypływało z Wisły. ja też chciałbym poznać historię powiązań Wawry, Szymańskiego z obecnymi głowami rządzącymi oraz historię ich odejścia z stanowisk decyzyjnych
Powód: alt + s
Ostatnio edytowane przez Radwi : 10.10.2018 o godz. 17:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
We wszystkim? Nie.
Natomiast nadzwyczajny zbieg okoliczności w pewnym momencie zaczyna zastanawiać każdego rozsądnie(!) myślącego człowieka. Jeden raz (Meresiński) może być przypadkiem. Drugi (Stechert) też. Ale trzeci (stadion) i czwarty (Jadczak) raz z rzędu..? Tereny "do spółki" wnosi się tylko raz. Miejsca na błąd nie ma. To są srebra rodowe, jedyne jakie ma klub. I, żeby nie było, dotyczy to zarówno oddania ich w ręce Miśka i jego kompanów, jak Wesołego z ferajną czy krewnych i znajomych pewnego królika z ratusza. A, jeszcze jedno, ile przypadków udanej "deweloperskiej" współpracy klubu z prywatnym podmiotem w Polsce znasz...? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Dziwnym trafem w innych tematach się nie udzielają tylko w tym dotyczącym afery w TSie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Regan wydaje mi się ze idziesz dobrym tropem.
Zastanawia mnie tylko jedno, MIsiek podobno (z tego co pamiętam było w Superwizjerze) razem z ps Zielek wsparli Wisłę milionami złotych z narkotykow a musiał pożyczyć 300 tysi na założenie legalnego biznesu, to się kupy nie trzyma ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Wjechal wywiad z Dukatem.Warto zwrócić uwage jak zmienil ton wypowiedzi i jak czesto pada slowo "blad". Zaraz znów pewnie wolfy&co stwierdzi, ze ten wpis to kolejny element spisku. Smieszne, ze jak pisalem, ze zostaly popelnione ogromne bledy wizerunkowe to byl to atak na zarzad. A teraz to samo slyszymy z ust wspomnianych...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wywiad z Damianem pokazuje jego i klubu słabość i dobrze że odszedł z SA. Nic nie wiedział i przeprasza za błędy. Wracając do głównego wątku mam nadzieję że tereny zostaną przy TS a my zmienimy jakiś cudem zarząd, wywalimy siłownię a nowy właściciel SA będzie kimś spoza układ hooliganskiego bo PR mamy teraz najgorszy od pamiętnego 0-6 z cwelka.
Jeśli jestem jednak realista to po tych fantazjach które wcześniej napisałem to zostaniemy w tym bagnie organizacyjnym latami - niestety i nikt tego nie zmieni
Ostatnio edytowane przez donecki : 10.10.2018 o godz. 19:14.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
PvD - to teraz czekamy na odpowiedź rafałka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.10.2018 o godz. 19:23.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Poza tym tutaj nie ma co mówić o spiskach, bo atak jest na pewną grupę ludzi jest praktycznie niepodważalny. O co chodzi i jaki jest tego cel to już opisałem wyżej. . . . Tak swoją drogą zastanawia mnie jedna rzecz. Skoro Misiek olał zobowiązania wobec Wesolego, to czemu ten się z nim nie sądzi o kase? ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Online |
|
|
Teza regana jest tak logiczna, że dziwię się, że nikt wcześniej na to nie wpadł. Hats off! Niedawny post Danielka1906 (sorry za ewentualne zniekształcenie nicka) to mocny kandydat na najśmieszniejszy post roku. Wpis regana ma szansę w konkursie na post najbardziej merytoryczny.
Dobra, ale właściwie dlaczego Wisła, żeby nie sprzedawać tych gruntów, musi wchodzić z kimś do spółki, wnosząc swoje srebra rodowe, to znaczy właśnie ziemię? Czy nie lepiej, bezpieczniej byłoby zrobić dobry biznesplan, wziąć w banku kredyt pod zastaw tej ziemi i zbudować tam jakieś obiekty komercyjne, nie wiem, hotel, galerię handlową, whatever? Zamiast zawiązywac spółkę z jakimś szemranym deweloperem można go przecież zatrudnić. Rozumiem, że problemem może być brak płynności, brak know-how itd. Ale nie są to przeszkody nie do przeskoczenia. Mam nadzieję, że zarząd - ktokolwiek w nim będzie - niedługo przejdzie z fazy gaszenia pożarów do fazy inwestowania. To moga być fundamenty pod potęgę sportową Wisły (nie tylko sekcji piłkarskiej). |
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Ty to napisałeś wprost, ja nie wchodziłem w szczegóły we wcześniejszym wpisie (domysły) bo wychodzę z założenia że jak nie wiem to nie wypowiadam się. Jednak każdy z ponad przeciętnym ilorazem inteligencji może sam dojść do pewnych wniosków kojarząc i łącząc fakty.
W temacie tego co napisałeś.
Wydaje mi się jednak że to co jest w granicach ogrodzenia stadionu należy wyłącznie do Miasta. Chodziła tu nawet mapa poglądowa stanu własnościowego (jeszcze kiedy TF miała działki od strony Błoń). Ma ją ktoś przypadkiem i może wkleić ?
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 10.10.2018 o godz. 20:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Napisać w formie osobowej my i od razu uniesienie. Czy my to nie kibice Wisły którzy pragną jej dobra. My czyli ty i ja oraz reszta chce przecież zmian bo jak widać po wywiadach z Marzena i Damianem brak jakichkolwiek argumentów co tu się w naszym klubie odpierdala. Czy my nie mamy zamiaru tego zrobić? Chyba tak
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|